Svetac Monika McCarty

nedjelja , 25.06.2017.




Svetac Monika McCarty

Izdavač: Mozaik knjiga

5. roman iz serijala Čuvari Visočja



Magnus McCay “Svetac” jedan je od Bruceovih Čuvara , nadimak je dobio po tome što pred svojim prijateljima nikada nije želio komentirati o ženama. On je žilav, sposoban , ponosan ratnik koji može svladati svaki teren, a planine su njegov drugi dom. Magnus je sasvim slučajno upoznaje Helen Sutherland. Često su se tajno sastajali, a kad je on zaprosi ona ga odbije i to najviše zbog svoje obitelji. Njihovi klanovi su u vječitoj svađi.
Helen se nakon nekoliko godina udaje za Magnusovog najboljeg prijatelja, a Magnus to otkriva na njihovoj svadbi. Znao je da mu se prijatelj ženi ljepoticom imena Helen ,ali nije znao tko je ona dok je nije vidio. Kad Helen ugleda Magnusa počinje se premišljati hoće li se udati ili ne, ali na kraju je odabrala obiteljsku dužnost i udala se. Zašto bi bilo jednostavno , kad može komplicirano.


Robert Bruce putuje po cijeloj zemlji kako bi provjerio odanost u ratu za škotsku neovisnost i objedinio zemlju. Brucea na tom putovanju prati nekolicina Čuvara,a među njima je i Magnus. U njihovu skupinu ulazi Helen (koja je ne samo predivna ljepotica nego i odlična vidarica i može im biti od velike pomoći) i Helenin brat koji bi je na tom putovanju trebao čuvati od opasnosti i Magnusa. Kad sam već spomenula Brucea ni njemu neće biti lako na tom putovanju jer nekoliko puta je na rubu smrti. Ovdje se Helen pokazala kao hrabra, mlada žena koja misli svojom glavom,a poznavanje trava i malog djela medicine ovdje će odigrati veliku ulogu. I to ne samo kod Brucea …Na tom proputovanju Helen i Magnus se ponovno počinju upoznavati i odlučuju da im ništa neće stati na put u borbi za njihovu ljubav. Ali hoće li to biti jednostavna borba? Naravno da ne, a najviše zbog njih samih jer su oboje tvrdoglavi kao mazge i preponosni…...


Sa ovom knjigom doživjela sam nekoliko šokova, da šokova mini infarkt bi bilo bolje. Odlična priča puna odanosti , ljubavi, izdaja na svakom koraku, odlučnosti, tajne…… jednom kad počnete čitati ne ispuštate knjigu iz ruku. Ako niste čitali prethodne nastavke, jedno pitanje : A što čekate? Jer ovaj serijal (ne samo ova priča) skriva pravu zabavu, pogotovo ako volite hrabre mišićave ratnike i još k tome Škote koji izgledaju kao da su od stijene odvaljeni. Ovakvoj zabavi i ovakvim pričama se uvijek veselim. Za one koji još nisu čitali --- nisu to priče koje vrve seksi scenama, a ne, to su predivne ljubavne priče iz povijesti koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnima. Istina da u školi baš nisam bila ljubitelj povijesti , ali uz ove ovakve povijesno -ljubavne romane možete i dosta toga naučiti, malo i sami istraživati. Ja obožavam stare dvorce i prije nego negdje otputujem tj, odem na more ( nikad nisam više godina u istom gradu, ali im se vraćam redovno) prvo istražim gdje ima kakav dvorac, utvrda, stari grad. zašto vam to pišem, pa jednostavno , da ne čitam takve knjige ne bi me ni zanimali dvorci……




Kako zavesti ratnika Maya Banks

srijeda , 14.06.2017.




Kako zavesti ratnika Maya Banks

Drugi dio trilogije o braći McCabe

Izdavač: Mozaik knjiga


Alaric McCabe pristaje na brak sa Rionnom McDonald kako bi pomogao svom klanu, a prvenstveno bratu u borbi za naslijeđe. Na putu prema posjedu McDonald Alaric sa svojim ratnicima pada u zasjedu i skoro pogine. Teško ranjen pada s konja pred kolibicu Keeley McDonald , koja mu spašava život. U teškom bunilu Alaric ju naziva svojim anđelom, ali i demonom. Keeley je bivša pripadnica klana McDonald koju je klan protjerao i izdao, ali povremeno joj dolaze članovi klana kada ih treba liječiti , jer Keeley je odlična vidarica. Kada su braća McCabe došla po Alerica, poveli su sa sobom i Keeley, jer im je trebala vidarica. Iako su se Aleric i Keeley prilično zbližili u vrtlogu ljubavi i strasti, ipak njihova ljubav bude stavljena na kušnju. Aleric ne zaboravlja obećanje koje je dao bratu i u sebi se bori svim silama kako bi našao najbolje riješenje i spasio klan. Mora dobro razmisliti hoće li žrtvovati svoju ljubav prema Keeley ili izdati svoju obitelj radi svoje sreće.


Odličan roman pun strasti, ljubavi, ratnicima koji na izgled izgledaju strašno ali su nježne duše kada se zaljube. Smijeh vam je zagarantiran, živciranje u ponekim trenucima isto tako. I u ovom romanu ne nedostaje spletki, borbe za zabranjenu ljubav, morati ćete posegnuti i za maramicama. Kraj same priče mi je ostao nekako nedorečen, ali iskreno se nadam da je napisan tako da bi se nastavilo u zadnjem dijelu ove trilogije. Savršeno , lagano štivo za ove vruće ljetne dane.

Glad za ljubičicama Martine Bailey

nedjelja , 04.06.2017.




Glad za ljubičicama Martine Bailey

Izdavač: Mozaik knjiga


Već par dana razmišljam što napisati za ovu knjigu. Nakon prvog poglavlja pomislila sam : Super, ovo će bit dobar krimić, ali onda totalno razočarenje. Naslovnica je stvarno predivna i vuče na čitanje , ali sadržaj baš i nije nešto. Dulje vrijeme sam gledala ovu knjigu da si je kupim, sva sreća što nisam, knjižnice su zakon, a ja sam si ušparala novčeke za druge knjige. Kraj je malo popravio dojam cijele priče. Recepti u knjizi su neupotrebljivi, a na neke mi se dizao želudac. Ljubičice se spominju ravno tri puta i to kao sastojak u bonbonima, na haljini i kao kupljeni buketić. Ljubavno- povijesna priča sa elementima krimića. U priči ima puno opsesije o hrani, tajni, spletki, ali i ljubavi. Isto tako priča govori kako se snovi uz veliki trud i napor mogu ostvariti , a u ovom slučaju ovdje je veliku ulogu imala i sreća pomiješana sa spletom nesretnih okolnosti koji su Biddy odveli na neki drugi , sretniji put.


Biddy Leight je pomoćna kuharica u Mawton Hallu i sanjari o tome da jednog dana otvori svoju krčmu. Jednog dana u Mawton Hall dolazi nova tajanstvena gospodarica ledi Carinna koja napravi cijelu pomutnju među slugama. Ledi Carinna odluči otputovati u Italiju, a u svoju pratnju između ostalih bira i Biddy. Do Italije putuju godinu dana, a Biddy u svakom mjestu istražuje hranu tipičnu za taj dio u kojem borave i vjerno zapisuje svaki recept u svoju kuharicu “Kuharičin dragulj”. U kuharicu ne bilježi samo recepte nego i svoja zapažanja. U jednom trenutku našla se upletena u smrtnu zavjeru, a ona shvaća da tajne koje čuva mogu joj donijeti propast ili spas……

Iako se meni ova knjiga nije nešto , možda se nekome od vas bude sviđala. Svakako molim one koji su pročitali ili budu pročitali ovu knjigu da stave i svoje dojmove.

Sisi u potrazi za slobodom Allison Patak

četvrtak , 01.06.2017.





Sisi u potrazi za slobodom Allison Pataki

Izdavač:Lumen


Ova knjiga pisana je na temelju povijesnih događaja o carici Elizabeti , koju su od milja zvali Sisi. Mogu slobodno napisati da je ovo povijest na jedan drugačiji način. Jako je nezahvalno pisati osvrt na ovakve knjige jer većina nas ima skoro isti ili sličan dojam o knjizi i može netko reći: “ Gle, iskopirani osvrt!” ali nije tako.

Sisi je u ovom romanu prikazana kao nesretna carica koja žudi za slobodom. Kod svakog većeg problema Sisi ima potrebu pobjeći na neko putovanje. Najčešće boravi na svom posjedu u Mađarskoj gdje jaši svoje konje, ima potpunu slobodu i može biti opuštena. Sisi od svega ne voli boraviti u Beču uz svojeg supruga cara Franju Josipa i svekrve Sofije ( koja joj je ujedno i teta) i stroga carska pravila.

Za cara Franju Josipa udala se kao petnaestogodišnjakinja, rodila je četvero djece od kojih je prvorođena Sofija umrla, Gizelu i Rudolfa na brigu i odgajanje uzela je njena svekrva, a Viktoriju je odlučila roditi u Mađaraskoj i odgajati je sama bez utjecaja svekrve ili bilo koga drugoga.
Iako je bila u braku zaljubila se dva puta, u mađarskog grofa Andrassyja i engleskog kapetana Middletona , a Sisina vječna dvojba bila je : održati obitelj na okupu ili pobjeći iz braka….


Priča je puna zavjera , spletki, tračeva , izdaje, ali i ljubavi. U knjizi se spominju i povijesne ličnosti kao što su Kraljica Viktorija, Marija Terezija, ludi kralj Ludvig II, pa čak i Wagner i Strauss i mnogi drugi. U knjizi doznajemo da su Ludvig i Wagner bili vrlo dobri prijatelji i da je Ludvig novčano potpomagao Wagneru u njegovoj umjetnosti. Kad smo kod Wagnera spominje se u knjizi njegovo djelo : Prsten Nibelunga. A jeste li znali da je Strauss samo za cara Franju Josipa napisao Carski valcer? Ima dosta opisa carskog protokola kada u službeni posjet dolaze drugi državnici, ali i krajolika, haljina.

Meni se knjiga svidjela.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.