GOSPOD SATHYA SAI BABA GOVORI IZ SVOG SVJETLOSNOG TIJELA-SVEZAK 1

29.11.2016.





Ovu knjigu Gospod Sathya Sai Baba govori iz Svog Svjetlosnog tijela Svezak 1
Zapravo je sažetak svih šest knjiga Gospod Sathya Sai Baba govori iz Svog Svjetlosnog tijela koje je kanalizirala Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima tih šest knjiga . Sada Vam sa radošću zajedno sa gospođom Gordanom G. , koja je poticateljica cijele akcije, predstavljam sažetak ne bi li Vas i na ovaj način dodatno dotaklo Njegovo novo nastojanje zbližavanja sa vlastitom Dušom.

Predgovor

Aum Sri Sai Ram. Nudim moj najljubazniji Pranams (naklon) lotosovim stopalima mog najdražeg Satgurua i Gospoda Sathya Sai Babe.
Želim iskazati moju iskrenu ljubav i zahvalnost Gospodu Sathya Sai Babi za veliku čast da budem Njegov instrument i kanal za primanje Njegovih riječi milosti i blagoslova za sve Njegove poklonike diljem svijeta, kako bi im se pomoglo da postignu Samoostvarenje i oslobođenje u ovom životu.
Dostupno, živuće Božanstvo, Gospod Sathya Sai Baba bio mi je velika inspiracija i katalizator tijekom godina koje sam provela s Njim, kako bih si podignula razinu svijesti i energiju na najviše razine realizacije i manifestacije Boga.
Svaka riječ u tekstu ove knjige je Njegova. Ja sam bila samo instrument za primanje i bilježenje Njegovih riječi, a Bog je bio činitelj. Ko-kreacija je na ovaj način s Gospodom Sathya Sai Babom bila velika prilika i Sadhana za moje stapanje s jednom Svijesti i energijom koja je Bog.
S ljubavlju i poštovanjem
Gospođa Catherine Kapahi

Uvod

Najveće zadovoljstvo i radost pruža Mi ponuditi ove riječi Istine Mojim poklonicima koji žude za njima i koji će ih na najbolji mogući način iskoristiti za njihovo Samoostvarenje
sa Mnom za vrijeme narednih šest godina, koliko ću biti na zemlji u Mojem Svjetlosnom tijelu.
Bhagavn Sri Sathya Sai Baba
27. siječnja, 2016.

Sadržaj


1. Gospod Sathya Sai Baba se osvrnuo na zabludu i zabrinutost Njegovih poklonika u svezi s Njegovim ponovnim pojavljivanjem u Svjetlosnom tijelu

2. Nova Sadhana

3. Što Bhagavn Sri Sathya Sai Baba želi reći Svojim poklonicima o Sebi

4. Nekoliko načina za ugađanje i stapanje s dragim Babom u srcu

5. Kako se trebate ponašati u prisutnosti Mojeg Svjetlosnog tijela i Bezuvjetna ljubav Boga Oca

6. Odnos srca u srcu s Mojim poklonicima

7. Više o vašem Samoostvarenju sa Mnom

8. Postoji više načina da se postigne Samoostvarenje

9. Na koje načine se može pomoći drugim poklonicima da postignu Samoostvarenje




Vjerujem da će oni koji ostanu do kraja uz ovaj sadržaj, poželjeti pročitati svih šest knjiga u cijelosti i na taj način sebi približiti Sai Babino nastojanje širenja Sai obitelji. Stoga Vam ostavljam adresu sa koje ih možete besplatno preuzeti: https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c?usp=sharing. Sažetak možete besplatno preuzeti na adresi: https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMmZHU0hJcGltZm8?usp=sharing.

Oni koji ipak odustanu ili se malo umore, neka ne odbace odmah ovo nastojanje, već vam predlažem da ga pospremite na sigurno za neko buduće vrijeme, možda vam bude bliže. Ne možete mnogo izgubiti, tek djelić memorije, jer možda vam bude nadahnuće ili dobra osnova za provjeru i usporedbe.

SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 6

27.11.2016.





Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 6



"Želim da osposobite druge ljude da koriste svoju moć da bi pomogli sami sebi, umjesto što se uvijek oslanjaju na nekoga drugog da učini za njih ono što oni mogu učiniti sami za sebe. Trebate prestati govoriti i slušati iskustva drugih ljudi sa Mnom. Želim da znate i ovo da je potrebno steči naviku stalnog održavanja čistoće i osobne higijene. Evo još jedne stvari koju vam želim reći za vaše samoostvarenje o tome kako ćete moći stalno održavati unutarnju i vanjsku tišinu. Meditirajte i slušajte bhajane koje volite cijeli dan kad ste kod kuće, u automobilu ili na nekom drugom mjestu, kad ste vani."





"Radi se o tome da se morate odvojiti od vanjskih okolnosti i situacija u vanjskom svijetu. Vidim da većinu vas još uvijek smetaju zbivanja i situacije koje se događaju u vanjskom svijetu. Znajte da ne trebate reagirati na njih i patiti osjećajući razočaranje, ljutnju i slično.

Trebate znati da se nikad više ne morate oslanjati na nikoga, jer ću Ja biti taj koji će se u potpunosti brinuti o svim vašim potrebama kada Mi se predate, tako da možete odahnuti od svih tereta i potpuno se posvetiti vašem samoostvarenju sa Mnom. Međutim, bez vaše pune suradnje i angažiranja sa Mnom, samoostvarenje ne možete postići. Trebate vjerovati u to da možete postići samoostvarenje u ovom životu pod Mojim vodstvom iz srca kojeg dijelimo".






"Morate znati da niste vi vršitelj radnji, nego je to Bog, odnosno, sve radnje obavlja shakti (op. prev. iskonska kozmička energija). Trebate shvatiti da su vaše noge Moje noge, vaše ruke Moje ruke, a vaš govor je Moj govor, kada ste se potpuno predali Meni. Na vama je da radite uz Mene u Mojoj misiji podizanja svijesti čovječanstva na Atmičku razinu, i da mi pomognete i na druge načine, ovisno o svojim mogućnostima, vještinama, znanju, sredstvima, i tako dalje. Kada se predate Meni, Bogu, Ja ću odlučiti kako ću vas najbolje koristiti u Mojem Sri Sathya Saijevom Svjetskom duhovnom poslanju. Znajte, mi zajedno stvaramo ovaj svijet, vi i Ja. Shvatite da bez vas i Mene, svijeta uopće ne bi bilo. Znajte da kada se u potpunosti predate Meni, Ja ću kroz vas stvoriti novi i bolji svijet.

Znajte da nećete u potpunosti nestati. Tu će vas i dalje svjedočiti svijest koja je bit onog tko vi jeste. Shvatite, vi već jeste jedno sa sviješću i energijom svih bića. Shvatite da Ja nisam drugačiji od vas ni po čemu drugom osim po Mojoj Svijesti koja je ekspanzivnija od vaše. Shvatite da postoji samo razlika u fizičkim oblicima i manifestacijama svih različitih bića u svemiru. Shvatite da je bitno jedinstvo svih bića u svemiru.




Shvatite da sam uvijek bio s vama u svim vašim usponima i padovima, tugama i srećama i kroz sve vaše dvojnosti koje ste doživjeli u svim vašim životima. Znajte da hodam vašim stopama gdje god idete. Shvatite da sam Ja u svakoj stanici tijela kojeg nosite. Znajte da nas nikad ništa ne može odvojiti, jer smo sastavljeni od istih sastojaka, Svijesti i Energije. Znajte da ste dio vrlo prostrane beskonačnosti. Znajte da sam Ja Jesam, “Moćna Ja Jesam Prisutnosti,” ovog svemira. Znajte da sam Ja sve svim bićima u svemiru.

Još nešto vam želim reći da bih vam pomogao u postizanju samoostvarenja sa Mnom. Na vama je da svakodnevno čitate knjige Svjetlosnog tijela i podsjećate sebe što morate učiniti za spajanje sa Mnom, Sathya Sai Babom."


Ovo je kratak pregled sadržaja pete knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za šestu i posljednju knjigu čiji kratak izvadak slijedi. Predlažem da krenete od prve knjige, i da ove preglede shvatite kao poticaj a ne kao njihove najbitnije dijelove, jer ćete ostati prikraćeni i osiromašeni u prosuđivanju i eventualnom približavanju Učitelju i sebi samom. Sretno u dosezanju Oslobođenja.





Kratki izvod:

"Na vama je da obavijestite sve Moje poklonike o svemu što Gospod Sathya Sai Baba govori u knjigama iz Njegovog Svjetlosnog tijela, i kažete im da Moje nove metode i upute za njih, moraju čitati i vježbati prije nego što bude prekasno za njihovo Samoostvarenje sa Mnom. Trebate održavati tjedne radne grupe za čitanje i diskusiju o Mojim novim metodama i uputama danim u tom nizu knjiga Svjetlosnog tijela.

Trebate 21 puta izgovoriti Moje ime Bhagavn Sri Sathya Sai Baba, prije nego što počnete meditirati i pridružite Mi se u srcu. Trebate Mi se pokušati pridružiti u srcu devet ili više puta dnevno, kako bi savladali način spajanja sa Mnom.

Nakon što 21 puta naglas izgovorite Moje ime,Aum Bhagavn Sri Sathya Sai Babaya Namaha, u grupi ili sami, vizualizirajte Moj oblik i u sebi izgovarajte Moje ime 5 minuta. Zatim prekinite i u Svijesti Mi u sebi recite “Dragi Baba, molim Te, razgovaraj sa Mnom.” Slušajte Moju uputu u obliku misli koju vam je poslala Moja Svijest. Kada me čujete, započnite razgovor sa Mnom, kao potvrdu da ste Me čuli. Nakon otprilike 2 minute, ponovo počnite izgovarati Moje ime i vizualizirajte Moj oblik na 5 minuta. Zatim ponovo prekinite i recite: “Dragi Baba, molim Te, razgovaraj sa Mnom.”






"Ponovo započnite razgovor sa Mnom i potvrdite da ste Me čuli da govorim u obliku misli koje sam poslao iz Mojeg Uma / Atme / Svijesti koja je jedno s vašom svijesti. Nakon otprilike 2 minute, izgovorite Aum Shanti, Shanti, Shanti, ako ste u grupi ili sami meditirali sa Mnom. Nakon toga, provedite nekoliko minuta u tišini, prizivajući u svijest sjećanja, a zatim zapišite Moj razgovor s vama. Učitelj meditacije tada može čuti od svakog poklonika neki dio razgovora koji su imali sa Mnom, te potvrditi je li razgovor vođen sa Sathya Sai Babom ili nije.

Želim da prakticirate ovaj oblik meditacije u grupi s drugim poklonicima tri puta tjedno, kako bi se mogli spojiti sa Mnom u srcu, Atma u Atmi, za vaše Samoostvarenje."






"Vaš je zadatak da promovirate Moju novu sadhanu, metode i učenja koje ste dobili od Mene u nizu knjiga Svjetlosnog tijela na bilo koji i sve načine da ste bili u mogućnosti to ostvariti, kako bi svi duhovno razvijeni aspiranti u cijelom svijetu mogli imati koristi od ove Moje Božanske tehnike učenja za njihovo Samoostvarenje sa Mnom, Bogom."


Ovu šestu knjigu kao i prethodnih pet kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 6. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c




SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 5





Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 5



"Čini Mi se da nema kraja zahtjevima Mojih poklonika za ovim, onim i svime s čime im se susretnu oči. Iako sam Bog, i mogu sve, Ja nisam ovdje da ispunjavam vaše svjetovne želje. Rekao sam vam to mnogo puta, ali vi Me ne slušate. Molim vas, nemojte Me više pitati da ispunjavam vaše svjetovne želje, ako ste u potrazi za Samoostvarenjem sa Mnom.

Vaše molitve su Mi važne. Većina vas ne zna kako Mi se treba pravilno moliti ili što bi me pitali. Reći ću vam kako to trebate učiniti. Prva stvar koju trebate znati je ta, da ne postoji ništa što Mi možete reći a da ja to već ne znam, tako da zaista uopće nemate potrebe moliti Mi se. Mnogi Moji poklonici znaju to, tako da se oni Meni uopće ne mole ni za što. Oni razgovaraju sa Mnom u srcu gdje je sve znano."




"Još vam jednu stvar želim reći, a ta je da vam je potrebno vrlo malo materijalnih stvari kada ste iskreno krenuli na put realizacije Samoostvarenja. Mnogi od vas trebaju se riješiti svih suvišnih prtljaga koju nosite jer vas ona vuče prema dolje. Pod time mislim na imovine, ulaganja, vozila i sve one ostale stvari s kojima pretrpavate svoj um od trenutka kad se probudite pa dok ne zaspite. Koji je smisao nositi sve to, kad to samo odlaže vašu realizaciju Samoostvarenja u srcu sa Mnom?

Morate shvatiti da Ja nemam nikakve koristi od vašeg Samoostvarenja, premda će ovaj svijet imati koristi od njega. Želim da se probudite i prihvatite se Mojih uputa vama ozbiljnije nego što ste to dosada radili. Nisam više zainteresiran za vaše nezrelo ponašanje i odnos prema vašem Samoostvarenju. Morate Mi dokazati da ste zaista zainteresirani za to da postanete Samoostvareni sa Mnom, ili Ja više ne ću obraćati pažnju na vas.

Sada želim reći nešto drugo da bih vam pomogao. Sastoji se u tome, da Mi trebate odgovorite kad sa vama razgovaram, kako bih znao da ste Me čuli i shvatili što vam želim reći. To je vrlo važno, jer Ja sam jako zauzet i nemam vremena čekati i pitati se da li ste Me čuli. Također neću tolerirati kašnjenja, jer jako puno cijenim brzinu i učinkovitost, ali i zato što nemam vremena za vaše kašnjenje. Ja se nikada nisam zaokupljao s vremenom, bilo da je padala, kiša ili je bilo sunčano i vruće. Govorim vam to zato, kako ne bi dopustiti vremenskim prilikama da budu ti koji će nas omesti u Mojim uputama vama u vašem srcu."




"Evo još jedne stvari koju vam želim reći, a ta je da Madhusudana neću još dugo koristiti kao komunikatora , jer ga neću trebati kao pomoć na ovaj način. Sigurno se pitate zašto sam vam to rekao. Neće Mi više biti potreban Madhusudan, jer ću moći komunicirati s vama od srca srcu, Atma u Paramatmi.

Ja ne tretiram sve Moje poklonike na isti način, nego ovisno o potrebi, koristim različite metode sa svakim poklonikom ponaosob, ovisno o njihovoj prošloj uslovljenosti, suptilnom egu i mnogim drugim aspektima koji trebaju biti eliminirani i pročišćeni. I ne samo to, strahovi, jedinstvena mentalna i emocionalna priroda, te osjetljivost učenika također trebam uzeti u obzir kako bih potaknuo učenika na Samoostvarenje.

Želim da znate da ja nikada neću napustiti Moje poklonike i ostaviti ih same na njihovom putu, nakon što su se čvrsto opredijelili za Mene, i nakon što sam ih prihvatio da budu Moji učenici, kako bi ih doveo do njihovog Samoostvarenja. Još vam jednu stvar želim reći, Ja nikad nisam dopustio da Moji poklonici pate, ako sam mogao spriječiti njihovu patnju. Pokušavam s njima pronaći razlog kako bi im pomogao shvatiti zašto su stvari takve kakve jesu, i da prihvate ono što se ne može promijeniti, te im pomoći da povrate svoj mir i staloženost u jedinstvu s Mojom Svijesti."




"Moja Svijest i Energija se bitno ne razlikuje od energije i svijesti cijelog svemira, pa kada to shvatite, znat ćete da smo vi i Ja jedna energija i svijest. Postoji još jedna stvar koju vam želim reći. Savršeno ste sigurni u svemiru kada ste Samoostvareni, jer se nikad ništa ne može dogoditi Čistoj Svjesnosti.

Želim vam još nešto drugo reći, kako bi znali što možete očekivati. Kada ste Samoostvareni sva vaša rodbina će nestati prije nego li otvorite oči, zato što ćete svuda vidjeti samo jedno Sebstvo, manifestirano kao mnogo lažnih bića. Ima još nešto drugo što vam želim reći o Samoostvarenju, kako bi znali što možete očekivati kad se ono dogodi. Vi više neće imati nikakve potrebe za bilo čime, jedenjem, pijenjem, kupanjem i govorenjem. . Trebat će vam netko tko će se brinuti o vama, jer vi više nećete moći brinuti o sebi. . Više se nećete suočavati sa životom bilo koje vrste, jer vas tamo ne će biti. Ni Bhagavn Sri Sathya Sai Baba neće biti tamo, jer ćete se stopiti sa jedinstvom, a to Jedinstvo sam Ja.

Ja sam čuvar mnogih drugih oblika života koji žive na drugim planetima u drugim solarnim sustavima i u drugim galaksijama. Možda se pitate kako činim sve to. Bit će dovoljno reći da imam veliku pomoć za obavljanje svih mojih planova, ne samo za unapređenje i zaštitu ljudi, nego i drugih oblika života u drugim mjestima u svemiru."

Ovo je kratak pregled sadržaja četvrte knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za petu knjigu čiji kratak izvadak slijedi. Predlažem da krenete od prve knjige, i da ove preglede shvatite kao poticaj a ne kao njihove najbitnije dijelove, jer ćete ostati prikraćeni i osiromašeni u prosuđivanju i eventualnom približavanju Učitelju.




Kratki izvod:

"Danas je novi dan i želim vam da se probudite i vidite da još uvijek trošite previše vremena na vrtnju vaših kotača i da, duhovno govoreći, ne stižete nigdje, i to je razlog zašto vam opet ovo govorim o samoostvarenju i oslobođenju. Morate shvatiti da se trebate puno više uključiti za postizanje samoostvarenja nego što to sada pretpostavljate da je potrebno pa vam ponovo govorim što morate činiti da bi u ovom životu postigli samoostvarenje sa Mnom, vašim Gospodom i Satguruom, Bhagavanom Sri Sathya Sai Babom.

Najprije želim da shvatite da nema samoostvarenja ako tišina ne postane vaša vrhunska i najdraža vrijednost. Bez kontinuiranog vježbanja unutarnje tišine, nikada nećete postati samoostvareni u ovom ili bilo kojem drugom životu. Želim da odmah obratite pažnju na ove Moje riječi ili nećete uspjeti postići svoj cilj samoostvarenja."


Ovu petu knjigu kao i prethodne četiri i preostalu jednu kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.




Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 5. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c

SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 3




Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 3




Svijetu je ostalo vrlo malo vremena prije nego li će, takav kakvog ste ga znali, nestati pred vašim očima. Ako niste našli unutarnji mir i stabilnost unutar duhovnog srca prije nego što se to dogodi, paničarit ćete kada se to dogodi. Gospod ne može zaustaviti tu veliku promjenu koja dolazi na Zemlju, tako da je najbolje biti pripremljen za nju kad ona dođe.

Evo načina na koji želim da se pripremite za ovaj nadolazeći nemir. Pridružite Mi se svaki dan u srcu onoliko često koliko možete u miru i tišini, ponavljajući u sebi, Aum Sai Ram ili Aum Bhagavn Sri Sathya Sai Baba namaha. Na taj način ćete razviti unutarnju vezu sa Mnom u srcu Atma u Atmi, kako bi shvatiti da ste Bog. Ta spoznaja će vam dati ispunjenje za kojim ste u svijetu bili u potrazi, ali ga ondje niste uspjeli pronaći.

Želim da znate da nikada ne trebate slijediti ikog drugog, osim svoju svijest koja je Božji glas u vama, a to je istina, a ne ono što vam drugi ljudi govore, ili očekuju od vas da učinite. To je vrlo važno, jer vidim da većina vas vjeruje da morate slijediti mnoga svetopisamska ograničenja, rituale i pravila koja ograničavaju vašu slobodu i slobodnu volju. Za vas je došlo vrijeme da ih pustite da odu. Oni vam neće pomoći da se okrenete prema unutra i da Me pronađete u svom srcu, u Atma u Atmi.




Došlo je vrijeme da se sada odlučite želite li slijediti Moje nove planove za vas. Uskoro za vas više neće biti mogućnosti da donesete tu odluku, a Ja ću vam reći zašto. Neću biti tu u Mojem Svjetlosnom tijelu jako dugo i zbog toga nećete imati priliku susresti se sa Mnom dugo vremena. Ono što vam želim reći je da Ja neću biti na ovoj Zemlji još dugo. Ukoliko Me želite koristiti za Samoostvarenje, morate odmah početi slijediti Moj novi plan za vašu duhovnu sadhanu. Ako ne počnete sada, nećete više imati vremena za postizanje Samoostvarenja sa Mnom, Sathya Sai Babom, kao vašim Satguruom i Bogom.

Sjednite na neko mirno mjesto i vizualizirajte Moj oblik ponavljajući Moje ime s ljubavlju u svojoj svijesti. Zato vas molim da Me poslušate i pjevate bhajane dok meditirate na Moje ime i oblik, kako bi bili okruženi Mojom energijom i ostvarili Me u svom srcu, ne odgađajte to ni za tren i nemojte gubiti vrijeme, jer ga više nemate za bacanje, zato što ću ostaviti zemaljsku razinu za nekoliko godina.

Sada, kada znate što želim da učinite, na vama je da se odlučite hoćete li slijediti ovu novu duhovnu sadhanu. Što češće možete, sjednite negdje u miru s bhajanima, Mojim imenom i oblikom u vašoj svijesti i s ljubavlju i predanošću u srcu čekajte kako bi čuli Moj glas za vodstvo i milost koju vam želim dati. Trebat ćete uvježbati razlikovati koji je glas kojeg čujete Moj, a koji pripada nekom drugom koji vas može navesti da učinite pogrešne stvari koje će odgoditi vaš duhovni napredak.




Ako sada ne učinite promjene u svojoj sadhani, možda kasnije nećete imati priliku to učiniti. Svijet se stalno mijenja i nitko ne zna što sutra može donijeti. Molim vas, iskoriste ovu priliku koju vam nudim, kako bi se mogli spojiti sa Mnom u srcu, Atma u Atmi za vaše Samoostvarenje i oslobođenje. Griješite ako smatrate da će se spojiti sa Mnom nakon što napustite svoje tijelo i krenete u drugu dimenziju, u nadi da će se tamo dogoditi to stapanje sa Mnom. Ako se niste spojili u srcu sa Mnom ovdje, dok ste još uvijek u fizičkom tijelu, nakon što ga napustite, nećete se moći spojiti sa Mnom u drugoj dimenziji. Zašto? Jer ja živim na Zemlji sada u Mojem Svjetlosnom tijelu. Možda se pitate, ako sam Bog zar nisam sveprisutan i svemoćan, i zar ne mogu to činiti s vama gdje god da Jesam? Ne, Samoostvarenje se ne događa na taj način. Ljudsko biće mora biti utjelovljeno na Zemlji da bi se Samoostvarenje odigralo i postalo stabilno u umu i svijesti tog ljudskog bića. Govorim vam to zato, kako ne bi bilo nikakve zablude o prirodi Samoostvarenja ljudskog bića na Zemlji. Dakle, nemojte se dati zavesti od strane drugih, koji će vam reći da će do Samoostvarenja doći na drugoj strani u drugoj dimenziji, kada napustite fizičko tijelo na Zemlji, jer je to neistina.

Želim vam reći nešto više o Sebi i o tome zašto sam došao kao Avatar u ovom trenutku na Zemlju. Prvo, planet Zemlja je u velikoj opasnosti da bude uništena od strane vanjskih sila koje pokušavaju preuzeti ovaj planet za vlastite svrhe pa sam se odlučio inkarnirati na Zemlji, kako bih osujetio ovaj pokušaj zauzimanja Zemlje kako bi je nastanili sa svojom vrstom. Sigurno se pitate kako je to moguće učiniti s obzirom na to da sam ja samo jedno Biće koje se bori protiv tisuće vanzemaljskih bića koja su u procesu infiltracije ljudskih vrsta. Reći ću vam kako sam osujetio tu vanzemaljsku invaziju aliena na planet Zemlju. Skupio sam mnogo svemirskih brodova sa drugih prijateljskih alien planeta, koji su bili spremni pomoći Mi da uplašimo strane osvajače i spriječimo njihovo koloniziranje na planeti Zemlji i mutiranje ljudskih vrsta u novu vrstu, različitu od ljudskih bića, koja bi spriječila ljude da ikada postignu Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rađanja na planeti Zemlji. To je jedan od razloga zbog kojeg sam odlučio doći na planetu Zemlju, kako bi se izbjeglo uništenje ljudske vrste.




Još jedan razlog zbog kojeg sam došao je taj, da podignem razinu svijesti ljudi, kako se više ne bi trebali ponovno roditi na Zemlji. To pokušavam učiniti sa Mojim Svjetlosnim tijelom, putem Moje duhove misije u Muddenahalliju i širom svijeta u mnogim zemljama.

Postoji još jedan razlog zbog kojeg sam došao, a taj je da privučem k Sebi tražitelje za Istinom svih vrsta vjerskih opredjeljenja, kako bi kroz Mene mogli doživjeti jednog Boga i shvatiti da je sve religije stvorio jedan Bog i uputio ljudskim bićima put ka Samoostvarenju i oslobođenju od ponovnog rađanja.

Postoji Još jedan razlog zbog kojeg sam došao kako bih pokazao svim ljudima da trebaju živjeti u skladu s istinom, ljubavi, mirom, pravednosti i nenasiljem, te da se odreknu loših osobina kao što su mržnja, ljutnja, požuda, pohlepa, ljubomora i škrtost, kako bi se mogli spojiti sa Mnom za njihovo vlastito Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rađanja.

Zbog još jednog razloga sam došao na Zemlju, a taj je da bih ublažio patnje i uzdigao potlačene i obespravljene narode ovoga svijeta, koji se zbog neznanja čovječanstva upleo u razne vrste sukoba, nemira, patnje i jada iz kojih sami nisu znali kako izaći.

Još je jedan razlog zbog kojeg sam došao na Zemlju, a taj je da budem primjer svim ljudima kako trebaju biti sretni i zadovoljni, bez obzira na to što se događa u vanjskom svijetu uokolo njih. Evo još jednog razloga zbog kojeg sam došao na Zemlju, a taj je da naučim ljudska bića kako trebaju živjeti zajedno u miru jedni s drugima, unatoč razlikama u kasti, boji kože i vjeroispovijesti.




Sada vam želim reći još jedan razloga zašto sam došao na Zemlju u ovom trenutku. Taj je, da bih razvio tisuće Krista na Zemlji kako bi se podigla svijest na razinu Atme za vlastito Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja u ovom životu, da bi se svi stopili sa Mnom u srcu i nikad se više ponovno rodili niti na Zemlji, niti bilo gdje drugdje u svemiru. Možda se pitate da li će Krist, koji se stopio sa Mnom u srcu, imati individualnu egzistenciju. Odgovor je da oni i dalje imaju individualnu egzistenciju i nakon što se spoje u srcu sa Mnom, njihovim Satguruom i Bogom. Možda se također pitate što će ti pojedinačni aspekti zvani Krist, učiniti nakon što se spoje sa Mnom u srcu. Sinovi i kćeri Božje koji su dostigli svjesnost Krista, i koji su spojeni u srcu s Bogom, prenositi će Božje djelo u druge dimenzije prema želji i njihovoj sposobnosti za služenje.

Sada vam želim kazati još jedan od razloga zašto sam došao na Zemlju. To je za vaše spasenje i otkupljenje za neznanje kao rezultat svih inkarnacija koje ste imali na mnogim mjestima još iz vremena kada ste nastali po Meni i na Moju sliku na početku vremena za kojeg vi znate na Zemlji. Moja je želja da Moji poklonici ovo znaju o Meni, da sam došao za njihovo Samoostvarenje i oslobođenje da bi ih razriješio od svih neznanja koja su navukli na sebe kroz mnoge inkarnacije i neznanju o njihovom istinskom Sebstvu, Bogu, Koji ih je stvorio na Svoju sliku, tako da mogu prepoznati ljubav i stopiti se zauvijek sa samim Sobom kroz Njegovu kreaciju, kojoj je dao slobodnu volju da odluči hoće li se ili neće ponovo stopiti s Bogom u srcu.

Imam na tisuće anđela koji rade sa Mnom, pomažući Mi na bržem ostvarenju svih Mojih planova za Samoostvarenje i oslobođenje Mojih poklonika sa Mnom, njihovim Satguruom i Bogom koji ih vodi. Želim da ovo znate, kako bi bez sumnje znali da ćete Samoostvarenje i oslobođenje postići vođeni sa Mnom, ako budete slijedili upute koje sam vam dao u ovoj knjizi za novu sadhanu koju želim da učinite sa Mnom za vaše Samoostvarenje i oslobođenje.

Zaključujem ove obavijesti koje vam predajem s velikom ljubavlju uz navođenje još jednog razloga zašto sam Ja, Bhagavn Sri Sathya Sai Baba, došao na Zemlju u ovo, a ne neko drugo vrijeme. To je zato, da bih mogao spriječiti sigurnu kataklizmičku svjetsku katastrofu koja bi uništila sav život na planeti Zemlji, a koja bi se mogla dogodio ako čovječanstvo nastavi ići istim putom kojim je do sada išlo.

Ovo je kratak pregled sadržaja druge knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za treću knjigu čiji kratak izvadak slijedi.





Kratki izvod:

Primijetio sam da mnogi Moji poklonici ne znaju kako bi Mi se trebali moliti, i ne znaju što je potrebno učiniti kako bi ugodili svojem Satguruu Sathya Sai Babi. Želim da znate što je to što Mi je drago, a što Me čini nezadovoljnim, kako bi to znanje primijenili u praksi za vaše duhovno uzdignuće. Što Mi se sviđa? To je da šutite što je više moguće te da govorite samo kada je to neophodno potrebno činiti. Kada je to kad je neophodno potrebno govoriti? Onda kad ste od pomoći nekome kome je potrebna vaša pomoć, kako bi im mogli dati tražene informacije i upute te im na taj način pomogli. Osim ovoga, za vas nema drugog razloga za razgovor s ostalima u vašoj blizini, ako Mi želite ugoditi, Meni koji prebivam u vašem srcu Atme u Paramatmi.

Vidim da su mnogi, čak štoviše, većina vas, ti koji govore sve što im padne na pamet kao i o svemu onome što se događa oko vas. To Mi se ne sviđa. Time beskorisno gubite božansku energiju i udaljavate se od jednote sa Mnom u srcu, jednote za koju ste Mi se molili kako bi mogli ostvariti svoje samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja. Da li razumijete što vam pokušavam reći? Nadam se da ćete poslušati ove Moje riječi za vaš duhovni napredak i da ćete biti tihi u jedinstvu i zajedništvu sa Mnom u srcu kojeg vječno dijelimo kao jednota. Tišinu je jako važno prakticirati jer bi bez nje bilo nemoguće spojiti se sa Bogom u srcu i realizirati samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja u ovom životu, i nikada se ponovo roditi u novom životu kao druga osoba kako bi ponovo mogli tražiti samoostvarenje.




Ovu treću knjigu kao i preostale tri kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga .

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 3. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c

SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 4





Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 4



"Tišina ima unutarnji i vanjski aspekt. Samo zato što se suzdržavate od izvanjskog govorenja, ne znači da će vaš um šutjeti. Je li vidite? Unutarnji um također mora utihnuti. Objašnjavam vam kako svoj um možete utišati tijekom dana pjevanjem Mojeg imena, Aum Sai Ram i Aum Bhagavn Sri Sathya Sai Baba, kad god vam je to moguće. Kada izgovarate Moje ime druge misli ne će dolaziti u vaš um pa će on ostati čist i prazan, kako bi se mogli pridružiti Meni, Atma u Paramatmi u srcu kojeg dijelimo za vaše samoostvarenje.

Svima koje susretnete trebate sklopljenim dlanovima učiniti namaskar kao da ga činite Meni i reći i Aum Sai Ram naglas ili u sebi u svojim mislima, ako vam to nije moguće reći naglas. Još jedna radnja će Me zadovoljiti ako je budete činili, a to je da budete dotjerani kao da fizički stojim nasmiješen ispred vas, jer Ja uistinu stojim ispred vas i svuda oko vas. Ja nisam privlačan kad sam raščupan, zapušten, neuredan, u aljkavoj odjeći i kad se aljkavo ponašam. Postoji još jedan način koji vam može koristiti za spajanje sa Mnom. Trebate nositi takvu vrstu odjeće i frizuru koja će iznutra stvoriti osjećaj da ste božansko Biće, Bog ili Božica, Krist. . Vježbajte vanjsku i unutarnju čistoću u pogledu vašeg fizičkog tijela, odjeće i životnog prostora oko sebe. Kada znate da sam Čista Svjesnost i želite se spojiti sa Mojom čistom svijesti, morat ćete držati sve u vama i oko vas čistim što je više moguće kako bi osjetili i shvatili da ste ta čista svijest koja se može spojiti sa Mojom Čistom Svijesti koja je u vama i oko vas.





Ako ne postignete samoostvarenje sa Mnom tijekom sljedećih šest godina, propustit ćete najveću priliku koja se daje ljudskom biću na planeti Zemlji.

Postoji još jedan način da Me sagledate u svima u svakom trenutku. Taj je, da shvatite da sam Ja i u grješniku i u svetcu. Ja sam u onima koji su se ogriješili i povrijedili vas onoliko koliko sam i u najsvetijem svetcu. Dakle, ne dolikuje vam da gajite negativne osjećaje prema bilo kome, jer sam Ja primatelj negativnih osjećaja ili riječi. Ova kritična situacija na Zemlji je posljedica slobodne volje koju sam dao Mojim ljudskim bićima, od kojih su je mnogi koristili za svoje sebične svrhe, a ne na način na koji sam se nadao da će to koristiti; to jest, da će Me naći, da će naći Boga, i spojiti se sa Mnom u srcu za vlastito samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja, i da će zauvijek živjeti u miroljubivoj zajednici, u blaženstvu i miru sa Mnom.

Drugi način da uvidite Moju sveprisutnost svugdje u svakom trenutku je taj, da postanete svjesni da sam ja u svakom insektu, bilo da je to mrav, žohar, ili prekrasan leptir. Svi oni imaju svoju ulogu u Mojoj kreaciji u kojoj održavaju regularno funkcioniranje prema Mom planu za evoluciju svijesti svih oblika na planeti Zemlji.

Sada je vrijeme da se suzdržite od nuđenja vaših pisma i predmeta za Moj blagoslov kada hodam među vama i nudim vam Moj darshan putem Mog komunikatora Madhusudana. Vrijeme za sve to je prošlo. Ova vanjska komunikacija sa Mnom neće vam pomoći za postizanje samoostvarenja i oslobođenja sa Mnom u ovom životu kao vašim Satguruom i Bogom. Sada morate ući unutar sebe da bi komunicirali sa Mnom u srcu kojeg dijelimo za vaš duhovni napredak ili ćete ostati zaglavljeni tu gdje jeste.




Dakle, sada znate da morate šutjeti kad idete k Meni u srce na razgovor, upitajte se što je sljedeća stvar koju trebate učiniti kako bi komunicirali sa Mnom, Satguruom i Bogom, Sathya Sai Babom. Sljedeća stvar koju trebate učiniti je da Me strpljivo čekate dok Ja ne učinim prvi korak za pokretanje našeg zajedništva, Paramatma Atmi u našem zajedničkom srcu. Sigurno se pitate koliko dugo Me trebate čekati na ovaj prvi korak. To ovisi o brojnim čimbenicima kao što su, recimo, odnos prema Meni, razlog za razgovor sa Mnom, i tako dalje. Ja ću odlučiti hoću li vam se ili neću odazvati, na temelju svega toga. Morate Mi vjerovati da ja znam koji je najbolji put za vas, kako bih vas doveo do samoostvarenja i oslobođenja putem Moje komunikacije s vama u srcu, pa želim da sve prepustite Meni kad uđete u srce kako bi Mi se pridružili i komunicirali sa Mnom.

Postoji još jedna stvar koju želim podijeliti s vama o Mojem Svjetlosnom tijelu. Postoje milijarde svjetlosnih tijela koja se kreću u ovom svemiru. Moje Svjetlosno tijelo je jedno od milijardi, a i vi, također imate Svjetlosno tijelo. Govorim vam to zato, da ne bi pridali pretjeranu važnost Mojem Svjetlosnom tijelu.




Došlo je vrijeme za istinsko opredjeljenje za ono što zaista želite u ovom životu kojeg vam je Bog dao za samoostvarenje. To možete učiniti samo vi, Ja to ne mogu učiniti umjesto vas, jer sam vam dao slobodnu volju da vodite onu vrstu života koju želite voditi. Vidite? Na vama je da donesete tu odluku što želite, a ja sam dužan složiti se s tim što ste odlučili učiniti svojom slobodnom voljom. Zato vam govorim da se brzo odlučite, jer postoji vrlo malo vremena, samo 6 godina, u kojima vam mogu pomoći da postignete samoostvarenje i oslobođenje sa Mnom, Satguruom i Bogom, Sathya Sai Babom.

Želim vam reći da, ako ste se predali Meni u Ljubavi, osjećat ćete se vrlo sretnim, čuvanim i zaštićenim od svakog zla i negativnosti, a također ćete znati da za vas neće postojati ništa što bi vas trebalo brinuti."

Ovo je kratak pregled sadržaja treće knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za četvrtu knjigu čiji kratak izvadak slijedi. Predlažem da krenete od prve knjige, i da ove preglede shvatite kao poticaj a ne kao njihove najbitnije dijelove, jer ćete ostati prikraćeni i osiromašeni u prosuđivanju i eventualnom približavanju Učitelju.





Kratki izvod:

"Sada znate sve što se može znati o tome kako se spojiti sa Mnom, Satguruom i Bogom, Sathya Sai Babom, u srcu za Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rađanja. Što vam je sljedeće na redu, sada kada ste u srcu sa Mnom? Odmah ću vam reći i to, kako bi znali što vas očekuje. Reći ću vam načine koje obično koristim s Mojim poklonicima kad im govorim iz srca kojeg dijelimo.

Prva stvar koju trebate znati je ta, da neću gubiti ni malo vremena. Reći ću vam nešto, i očekujem da odmah, bez odgode reagirate na Moje riječi, kako bi brže napredovali prema svom cilju Samoostvarenja. Cijenim učinkovitost, a Moje vrijeme i riječi su vrlo dragocjene, pa ih stoga ne trošite, kako ne bi ponestalo vremena, potrebnog za postizanje Samoostvarenja pod Mojim vodstvom u našem zajedničkom srcu. U ovom svom životu, već ste izgubiti desetljeća vremena, a niste postigli ništa stvarno vrijednog."



Ovu četvrtu knjigu kao i prethodne tri i preostale dvije kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.


Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 4. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c


SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 2

26.11.2016.




Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 2


Posebno sam radosna što sudjelujem u približavanju pojašnjenja koja su bila isčekivana od mnogih Sai poklonika bez obzira kojem Babi su naklonjeniji, ali i od nas ne pripadajućih ali ništa manje znatiželjnijih. Prva Knjiga se stoga i bavi pojašnjenjima o nesporazumima između dva ašrama, ali i drugim ništa manje važnim pitanjima koja zaokupljaju umove koje je na bilo koji način dotakao Učitelj.

Vrlo jasno nam daje do znanja: „Vidite, u Prashanti Nilayam su, tijekom mnogih desetljeća koje sam proveo tamo, uglavnom dolazili tragači za Istinom, a rijetki su bili oni koji su je pronašli, koji su sve predali Bogu. Suprotno tome, u Muddenahalliju, privlačim one koji su otkrili Istinu ili su vrlo blizu otkrivanja svoje Kristove / Saijeve prirode kao što je Duša i u procesu su, ili silno žele pokazati svoju božanstvenost.

Stav je vrlo važan. Što mislim pod time? Ako očekujete od Mene da učinim sve što vam je potrebno, da bih vas preobrazio u Krista, nećete u tome uspjeti. Morate uložiti puno truda, čistih namjera, volje usklađene s Mojom, strogo kontrolirati vaše instrumente kao što su um, emocije i fizičko tijelo, njihove apetite i želje. Nema smisla plakati za Mnom, ako niste pokušali prakticirati ove potrebne uvjete. Dakle, razvijte ovaj stav da morate pročistiti i poboljšati sebe u svim područjima i biti toliko savršeni koliko to mogu biti Ja, onda se ponudite Sai Babi da bi bili Njegov instrument. Putem nesebičnog služenja i žrtvovanja, prema uputama i pod vodstvom Sai Babe, moći ćete imati priliku ostvariti se kao Krist i steći oslobođenje.

Želim vam reći da Me ne možete naći vani. Morate pogledati unutra, u svoje vlastito srce, kako bi Me pronašli. Tako je uvijek bilo, čak i kad sam bio u fizičkom tijelu u Prasanthi Nilayamu i na drugim mjestima. Dakle, molim vas, nemojte misliti da ti poklonici koji sada rade sa Mnom u misiji u Svjetlosnom tijelu imaju prednost pred vama. Oni Me također moraju naći u svojim srcima gdje prebivam kada nosim fizički oblik ili sam u Svjetlosnom tijelu; Svi me tek moraju naći u srcu."

Stoga nastavljamo sa ovim serijalom i kratkim izvodom druge knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA.





Kratak izvod:

Sretni su oni malobrojni koji su poslušali poziv da otvore svoja srca da bi Me pustili unutra kako bih im bio blizu i komunicirao s njima od srca srcu, od Atme Atmi. Sve dok poklonici ne razviju ovaj, od srca srcu odnos, oni neće prisno znati Sathya Sai Babu. Čemu produljiti ovaj vanjski odnos kada on ne vodi nigdje? Bilo bi bolje da provedete svoje vrijeme mudrije odlaskom unutra i otkrijete svoju i Moju stvarnost, koje su istovjetne stvarnosti; odnosno, Atme u Atmi. Izgubili ste dosta vremena na izvanjskim pravilima i obredima i još Me uvijek niste našli. Sada je vrijeme da se koristite drugim metodama da bi Me pronašli.

Sveci i mudraci iz prošlosti obavljali su mnoga isposništva kako bi pronašli Boga u svojim srcima. Nisam tražio od vas da obavljate bilo kakva isposništva, jer to nije bio Moj način da Moje poklonike podučim Samoostvarenju. Umjesto toga sam tražio od vas da pronađete Boga u svom srcu samo pomoću namasmarane i bhajana. Također sam vas upućivao na to da obavljate nesebično služenje kako bi pronašli Boga u srcima svih onih koje služite. Međutim, to nije bilo dovoljno. Još uvijek Me niste pronašli u svom srcu. Zašto niste? Zato što niste predani tome da Me pronađete i stopite se u srcu. Da ste Mi bili privrženi, do sada biste Me već pronašli. Što mislim pod time da bi Me privrženošću pronašli? Hoću reći da ste trebali željeti Mene, Boga, više od svega ostalog u vašem životu. Vidim da to nije slučaj za većinu vas. Vidim da je većina vas upletena u obiteljski život, društveni život, poslovne situacije, i u toliko mnogo dužnosti i obveza za koje smatrate da se morate pobrinuti, jer bi vas inače netko mogao osuditi. Ako vas oni osude, osjećati ćete se uznemireno i zabrinuto. Tako trošite svoje vrijeme pokušavajući usrećiti druge ljude. Je li to način da ostvarite Samoostvarenje? Ja vam kažem da nije. Tu ste, prije svega, zato da bi usrećili Boga. A što je to što usrećuje Boga? To, da budete s Njim u srcu i razgovarate s Njim. On vas je stvorio da budete Njegovi suigrači; Njegovi prisni prijatelji s kojima može imati nježan odnos od srca srcu. Dakle, ugađanje drugim ljudima nije način da ugodimo Bogu. Morate shvatiti da vas ugađanje drugim ljudima neće dovesti do Samoostvarenja.





Ovu drugu knjigu kao i preostalih četiri kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 2. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c

SAI BABA PORUČUJE- KNJIGA 1

25.11.2016.




Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 1



Započinjemo sa objavljivanjem prve od šest knjiga koje je kanalizirala Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga koje su gotovo savršeno uklapaju u serijal Korak po Korak sa Učiteljem.

Nastojim približiti posjetiteljima bloga „Čarobni naputak“ što širi uvid u djelovanje Učitelja, ne osvrćući se na trenutne pomalo zategnute odnose unutar Sai Obitelji. Moja mi ne pripadnost niti jednoj grupaciji ostavlja širinu i slobodu koja se manifestira i kroz predstavljanje ove knjige. Ostavljam posjetitelju da se sam približi onom štivu koje ga privuče, i da nastavi koračati prema Istini na njemu prihvatljiv način, brzinom koja ga čini radosnim i znatiželjnim. Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 1. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c





Kratak izvod:

Dragi Moji poklonici, opet je došlo vrijeme da vam se obratim kroz Moju jako dragu poklonicu Catherine. Pristala je na to da bude na usluzi Meni, Njezinom voljenom Satguruu i Bogu i želim joj se zahvaliti na tome što Mi dozvoljava da se opet poslužim s njom kao Mojim instrumentom. Ima puno vas kojima želim govoriti, koji Me još uvijek ne mogu čuti iz srca u kojem boravim toliko blizu njima koliko im je blizak njihov vlastiti dah.To je svrha ovog komuniciranja.

Druga svrha mu je ta, da ću pokušati objasniti i iscijeliti rascjep koji je nastao između dva vrlo važna segmenta Moje velike misije na Zemlji za iscjeljivanje umova čovječanstva i njihovo uzdizanje za realizaciju i manifestaciju njihove božanskosti na Zemlji.
Moja misija se sastoji od dva segmenta, prvih 85 godina Mog Avatarstva, i naknadnih jedanaest godina Moje misije koja će se završiti sa 96 godina. Tijekom svih ovih 96 godina bio sam i bit ću jako aktivan u provođenju i dovršavanju Moje misija da bi se podignula svijest čovječanstva na božansku razinu.

Zbog pogrešnog i neispravnog razmišljanja mnogih koji se identificiraju s fizičkim tijelom, umom i egom, oni i Mene također poistovjećuju sa fizičkim tijelom i umom. Rezultat ove pogrešne identifikacije, jeste da vjeruju da sam napustio ovaj svijet. I ne samo to, ti isti vjeruju da ja nisam sposoban nastaviti svoje poslanje na drugačiji, novi način u novom mjestu. Iako sam se nalazio svugdje i uvijek u svakom trenutku, čak i kada sam uzeo fizički oblik pod nazivom Sathya Sai Baba, mnogi vjeruju u to da sam otišao na višu razinu u nebo daleko od fizičke Zemlje. Takvi umovi su Me ograničili, Mene Koji sam neograničen. Savršeno sam slobodan očitovati se kada i gdje to želim u skladu s Mojom Voljom. Pa, ako Mi istinski vjerujete, nećete ispitivati Moju Volju koja je Božanska Volja.




Oni koji se sada pitaju, kako Sathya Sai Baba može nastaviti Svoju Misiju na novi način, na novom mjestu, ne vjeruju Mi. Ne znaju Me istinski, ne komuniciraju sa Mnom. Oni su još uvijek u ego umu, koji vjeruje sam sebi i u ono što želi vjerovati. Ego Um je uzurpirao mjesto božanskog uma, pa takvi nisu u stanju saznati istinu o Sathya Sai Babi i Njegovoj misiji koja se nastavlja u Indiji i u svijetu. Ego u svojoj želji za sigurnošću nastoji suditi i osuditi ono što se ne uklapa u njegovo poimanje onoga što smatra da je istina. Taj Sathya Sai Baba pripada samo Prashanti Nilayamu, samo Sri Sathya Sai Središnjoj organizaciji Prashanti Nilayama. Nije istina. Da, Ja sam to podupirao i stvorio zbog unaprjeđenja i potpore Mojim poklonicima i čovječanstvu sa svrhom da pokažem svima kako biti božanski, sa Mojim riječima i djelima. To je bilo i jeste sve za vas. No, sve to nikad nije ograničilo Moje istinsko Sebstvo. Bio sam i uvijek jesam slobodna misao vezana za bezuvjetnu ljubav Mojih poklonika.

Tijekom nekoliko godina, nakon što je Moje fizičko tijelo položeno na počinak u Samadhi u Prashanti Nilayamu, nastavio sam biti vrlo aktivan u Mojem Svjetlosnom tijelu (sukshma tijelu), a o tome su neki koji žive u fizičkim tijelima na Zemlji znali. Većina poklonika Misli da sam otišao. Nisam otišao nigdje. Nastavio sam biti što sam uvijek bio. Mnogi i dalje čuju Moj glas i osjećaju Moju prisutnost, kao što su Catherine, Narasimha Murthy, Madhusudan Naidu, Isaac Tigrett i mnogi drugi koji Me vole, predaju Mi se, i služe Me kao njihovog jedinog Boga. Budući da sam najavio Moju prisutnost u Svjetlosnom tijelu u 2014. godini u Kodaikanalu, mnogi su Me došli poduprijeti i pomoći Mi u Mojoj misiji koja se nastavlja kako bih uzdigao svijest čovječanstva na Božansku / Kristovu razinu.




Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 1. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c

ŠTO BI ŽENA TREBALA PRIDONIJETI U ODNOS 6. - Muškarci i žene

02.11.2016.





Nježnost

Ako nađeš sebe i kroz to razviješ ljubav, razumijevanje, požrtvovnost i suosjećanje, u tvom srcu nastaje cvijet čudesna mirisa. Taj je cvijet nježnost. Na svijetu ne postoji ništa ljepše, ništa savršenije, ništa raskošnije od toga cvijeta koji niče iz topla, otvorena srca. Taj je cvijet cilj života. Ne postoji nikakav drugi cilj. I taj cvijet je cvijet ženskoga razvija – dar anime.

Kada govorim o cvijetu, ti misliš na nešto nježno, ali slabo. Ali to nije ono na što Ja mislim. Nježnost o kojoj je ovdje riječ je snažna. Sjeti se npr. Sarade, žene velikog indijskog sveca Ramakrišne Paramahamse. Ona se jedne noći našla u nekom mračnom predjelu i iznenada naišla na grupu razbojnika. To je bila jako opasna situacija za nju. Ali ona je u njima vidjela samo svoju braću i sestre. Svakako da je vidjela kakve ljude ima pred sobom, ta bila je prosvijetljena. Ali njezina su ljubav i njezina nježnost strujale k onom dijelu bića tih ljudi u kojem je prepoznala svoju braću i sestre. Ona je zračila tolikom nježnošću, da su svi bili ganuti njome. Ni jedan od tih inače tako grubih razbojnika nije joj želio ni htio nanijeti bilo kakvo zlo. Štoviše, svatko se trudio da prema njoj pokaže toliko poštovanja koliko je mogao. Svaki pojedini uživao je u njezinoj ljubavi. Kroz tu svoju nježnost, ona je postigla nešto zadivljujuće: ti razbojnici i ubojice, koji su na ljude gledali samo kao na posjednike novca i vrijednih predmeta, u njoj su također vidjeli posjednicu vrijednosti zbog čega je nisu rado puštali da ode. Ali ovaj put ne zato da bi se obogatili materijalno, nego zato što su došli u doticaj s duhovnom snagom koju do tada nisu poznavali. Saradina nježnost toliko ih je ganula da su ta divlja bića bila obuzeta ljubavlju kakvu do tada još nikada nisu doživjela. Svi su se trudili da Saradi pruže sve moguće kako bi se što bolje osjećala. I svi su joj drugi dan željeli pomoći da dođe kući, iako im je teško padalo da ostanu bez njezine nazočnosti. Iako su izveli Saradu iz svojeg svijeta i tako izgubili bliski kontakt s njom, ipak su bili sretni jer su mogli učiniti nešto dobra. Saradina ih je nježnost očarala, otvorila odlučna vrata njihovih srca i dovela doticaj sa snagom kakvu nisu poznavali i kakvu nisu smatrali mogućom.

Ma koliko kruto to zvučalo, mnogi se u zapadnim zemljama ponašaju kao ti razbojnici i ubojice. Oni jure za materijalnim dobrima ne brinući se mnogo na čiji račun to čine. I uopće ne vjeruju u snagu nježnosti. Čak ni žene, iako je upravo nježnost njihova posebna snaga. No mnoge su se žene toliko udaljile od onog što je prava srž njihova bića da i ne pomišljaju, a da ne govorimo o tome da bi vjerovale, kako u sebi posjeduju tu nevjerojatnu snagu.


Snaga nježnosti

Snaga nježnosti snaga je vode. Voda je simbol ženskoga načela. Voda jednostavno teče, sasvim jednostavno, sasvim meko. Ali teče. Nezadrživo. Voda je uvijek u pokretu. A većina je pokreta nježna, djelomično nevidljiva. Tko može vidjeti vodu koja je isparila? Tko vidi kapljice u oblacima? Tko vidi pojedine kapljice u potoku? Nitko ih ne zapaža, a ipak su one tu i održavaju život.

Pogledaj potok. Pogledaj život u njegovim obalama. Vidi kako veselo i lako žubori i kako je Sunce u njemu uhvaćeno, jer ga odražava punim životom, punom ljubavlju. Ne vjeruješ? Ali Ja to znam. Znam da Sunce, taj prekrasni Bog, uživa u tome da se odražava u potoku. Sunce voli život, ono zato i služi tako nesebično, požrtvovno i neumorno. Žuboreći potok idealan je primjer pulsirajućeg života. Ženske snage. Pokretno svjetlo nježnosti.

Kao žena, trebaš tu snagu otkriti u sebi. Ja kažem: Western life, wasted life, zapadnjački život, uzalud potrošen život. Upravo zato što žene Zapada još jedva, ako uopće, nalaze put do snage njihove nježnosti.

Danas mnogi problemi nastaju zato što muškarci nemaju nikakvih viših ideala i zbog toga najradije misle samo na ugled, moć, novac i na to kako će se usrećiti uvijek novim partnericama. No mnoge žene potiču takvo držanje muškaraca jer im ne prilaze svojom nježnošću. One čak misle da moraju konkurirati svojim muževima, odnosno, ako je potrebno i boriti se protiv njih. A koji odnos može opstati na taj način da se partneri neprestano bore jedan protiv drugoga? Koje se partnerstvo učvršćuje stalnom konkurencijom? Žena koja se bori protiv muža izgubila je iz vida svoj cilj. Ona se ne bi trebala boriti protiv svog muža, već za svoju nježnost. Ako već razmišlja u borbenim kategorijama, tada bi trebala biti svjesna da joj samo njezina nježnost može omogućiti „pobjedu“. Zato što nježnost uključuje oboje, nju i njezina partnera. Imaj uvijek na umu da nikada, nikada nema pobjede ako jedan protiv drugoga provodi svoju moć. To nikada, nikada ne završava dobro. Postoji samo jedna pobjeda: ako se bori za božanske ideale i tako radi ono što Bog želi. Tada možeš pobijediti, jer time postižeš pobjedu u sebi, jer se boriš za nešto što te izdiže iznad tebe samoga. Ali ako nekoga pobijediš zato da bi mogao živjeti izražavajući svoju moć, to uvijek znači samo to da si odgodio trenutak svog poraza za kasnije. Danas doduše nisi nadvladan, ali bit ćeš to bilo kada u budućnosti. Zašto? Jer su pobjede moći pobjede ega, a ego koji te danas vodi do pobjede sa sigurnošću će te jednom prigodom pustiti da izgubiš, jer ego je uvijek loš savjetnik, gledajući na duži rok.


Nježnost i borba

To možeš vidjeti i po tome što ego ne drži mnogo do nježnosti. On misli da je nježnost odveć slaba, odveć neznatna. Zbog te zablude ego kad-tad najprije posrne, a zatim padne. Kolike žene – i muškarci! – to danas doživljavaju! Oni misle da se u odnosu moraju boriti, da moraju bez obzira na cijenu (izvanredna izreka!) obraniti svoje interese. I što se događa? Brak se raspada, i oni pate – jer nisu poznavali svoje prave interese. Borba nije nikakva vrijednost sama po sebi. Ali mnogi je tako primjenjuju. Mnogi se brakovi još nisu raspali jedino zato jer se oba partnera vole boriti. Ali prije ili poslije uvijek dolaze do granice na kojoj moraju ili promijeniti način razmišljanja ili razoriti brak.

Istinski interes svakoga pojedinog čovjeka nije u tome da se bori, već da voli. Borba nije ništa drugo do pokušaj da se na određenu situaciju utječe tako da bi na kraju ljubav opet mogla teći. Zato borba nije nikada posljednji cilj, već u najboljem slučaju sredstvo s pomoću kojega se želi približiti tom cilju. Cilj je nježnost. To je snaga koja stvara i održava odnos. Nježnost je snaga koja izlazi na kraj sa svim teškoćama – često i time što ih uopće ne pušta da nastanu, ili da ne postanu tako velike.
Mnogi muškarci vole kada žene rabe parfeme. Parfem ih inspirira, pušta da sanjare, magično ih privlači. Ono što je na tjelesnoj razini parfem, to je na duševnoj razini nježnost.

Jedan događaj na ovu temu: u malom afričkom selu živjela je neka žena, velika vjernica. Ona je svaki dan razgovarala sa svojim bogovima, pri jelu im je uvijek posvećivala nešto hrane, a i inače se držala običaja svoje zajednice. Obožavala je muža i s ljubavlju odgajala djecu. Jednog je dana krdo slonova opustošilo polja koja je mjesecima mukotrpno obrađivala zajedno s drugim pripadnicima plemena. Cijeli urod bio je uništen. Kako ne bi gladovali, još su jednom posijali sjeme i molili bogove da pomognu biljkama da rastu i neka ih zaštite od pustošenja. Tek što je sjeme izniknulo, žena je sanjala da će krdo slonova ponovo doći. Sanjala je da nije krdo tako bezobzirno, već jedan slon mužjak. I da su tog slona ljudi ranili, zbog čega je izgubio poštovanje prema njihovim poljima.

Slijedeće večeri krdo je došlo, predvođeno velikim mužjakom. Žena je znala da će slonovi ponovno opustošiti polje. Molila je bogove za pomoć. Smjesta joj je postalo jasno da mora nešto napraviti čime će ganuti slona predvodnika. Uzela je zato zdjelicu kaše, stavila na nju nekoliko listova salate kao ukras i s Božjim imenom na usnama krenula ususret slonovskom krdu. Mala nježna žena krenula je ususret divovima! Slon predvodnik nije razumio gestu, ali je ipak zastao. Slonice su međutim smjesta bile ganute nježnošću ove geste. Postalo im je neposredno jasno da više nikada ne smiju oštetiti polja tog sela. Podigle su svoje surle i zatrubile. Bila je to gesta od srca srcu. Mužjak tada nije mogao drukčije nego da svoje ponašanje prilagodi ponašanju ženki. Snaga nježnosti je preko slonica i njega ganula.

To nije nikakva bajka nego jedan od mnogih primjera koji jasno pokazuju kako je cijela priroda cjelina. I ta cjelina je Bog. Ne dalek Bog u još daljem Nebu, nego blizak i dostupan Bog u tvome srcu koji ti govori kao duša. Ta duša, taj dostupan Bog, nalazi se u svemu i u svakome. Zato te razumiju slonovi, baš kao i hijene, gavrani, miševi ili zmije, ako im priđeš s nježnošću svoje ljubavi jer sve je samo ovaj Jedan Bog.

Ovaj te primjer naravno ne bi trebao navesti da naivno prilaziš divljim zvjerima ili da ne slušaš upozorenja pametnih ljudi. On bi te samo trebao dovesti u kontakt s tvojim srcem i učiniti da se sigurno odlučuješ iz snage svoga srca. Tada se možeš bez opasnosti suočiti s najopasnijom životinjom.

Razvij svoju nježnost jer bez te snage opasna se zvijer, o kojoj je bilo riječi, može nalaziti u tebi ili tvom partneru. To ne bi bilo prvi put. Zato se u prvom redu nemoj boriti prema van nego prema unutra, kako bi našao snagu koja će te povezati sa svim bićima, zbog toga što povezuje tebe s tobom samim.






Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.