Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 6





Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 6



"Želim da osposobite druge ljude da koriste svoju moć da bi pomogli sami sebi, umjesto što se uvijek oslanjaju na nekoga drugog da učini za njih ono što oni mogu učiniti sami za sebe. Trebate prestati govoriti i slušati iskustva drugih ljudi sa Mnom. Želim da znate i ovo da je potrebno steči naviku stalnog održavanja čistoće i osobne higijene. Evo još jedne stvari koju vam želim reći za vaše samoostvarenje o tome kako ćete moći stalno održavati unutarnju i vanjsku tišinu. Meditirajte i slušajte bhajane koje volite cijeli dan kad ste kod kuće, u automobilu ili na nekom drugom mjestu, kad ste vani."





"Radi se o tome da se morate odvojiti od vanjskih okolnosti i situacija u vanjskom svijetu. Vidim da većinu vas još uvijek smetaju zbivanja i situacije koje se događaju u vanjskom svijetu. Znajte da ne trebate reagirati na njih i patiti osjećajući razočaranje, ljutnju i slično.

Trebate znati da se nikad više ne morate oslanjati na nikoga, jer ću Ja biti taj koji će se u potpunosti brinuti o svim vašim potrebama kada Mi se predate, tako da možete odahnuti od svih tereta i potpuno se posvetiti vašem samoostvarenju sa Mnom. Međutim, bez vaše pune suradnje i angažiranja sa Mnom, samoostvarenje ne možete postići. Trebate vjerovati u to da možete postići samoostvarenje u ovom životu pod Mojim vodstvom iz srca kojeg dijelimo".






"Morate znati da niste vi vršitelj radnji, nego je to Bog, odnosno, sve radnje obavlja shakti (op. prev. iskonska kozmička energija). Trebate shvatiti da su vaše noge Moje noge, vaše ruke Moje ruke, a vaš govor je Moj govor, kada ste se potpuno predali Meni. Na vama je da radite uz Mene u Mojoj misiji podizanja svijesti čovječanstva na Atmičku razinu, i da mi pomognete i na druge načine, ovisno o svojim mogućnostima, vještinama, znanju, sredstvima, i tako dalje. Kada se predate Meni, Bogu, Ja ću odlučiti kako ću vas najbolje koristiti u Mojem Sri Sathya Saijevom Svjetskom duhovnom poslanju. Znajte, mi zajedno stvaramo ovaj svijet, vi i Ja. Shvatite da bez vas i Mene, svijeta uopće ne bi bilo. Znajte da kada se u potpunosti predate Meni, Ja ću kroz vas stvoriti novi i bolji svijet.

Znajte da nećete u potpunosti nestati. Tu će vas i dalje svjedočiti svijest koja je bit onog tko vi jeste. Shvatite, vi već jeste jedno sa sviješću i energijom svih bića. Shvatite da Ja nisam drugačiji od vas ni po čemu drugom osim po Mojoj Svijesti koja je ekspanzivnija od vaše. Shvatite da postoji samo razlika u fizičkim oblicima i manifestacijama svih različitih bića u svemiru. Shvatite da je bitno jedinstvo svih bića u svemiru.




Shvatite da sam uvijek bio s vama u svim vašim usponima i padovima, tugama i srećama i kroz sve vaše dvojnosti koje ste doživjeli u svim vašim životima. Znajte da hodam vašim stopama gdje god idete. Shvatite da sam Ja u svakoj stanici tijela kojeg nosite. Znajte da nas nikad ništa ne može odvojiti, jer smo sastavljeni od istih sastojaka, Svijesti i Energije. Znajte da ste dio vrlo prostrane beskonačnosti. Znajte da sam Ja Jesam, “Moćna Ja Jesam Prisutnosti,” ovog svemira. Znajte da sam Ja sve svim bićima u svemiru.

Još nešto vam želim reći da bih vam pomogao u postizanju samoostvarenja sa Mnom. Na vama je da svakodnevno čitate knjige Svjetlosnog tijela i podsjećate sebe što morate učiniti za spajanje sa Mnom, Sathya Sai Babom."


Ovo je kratak pregled sadržaja pete knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za šestu i posljednju knjigu čiji kratak izvadak slijedi. Predlažem da krenete od prve knjige, i da ove preglede shvatite kao poticaj a ne kao njihove najbitnije dijelove, jer ćete ostati prikraćeni i osiromašeni u prosuđivanju i eventualnom približavanju Učitelju i sebi samom. Sretno u dosezanju Oslobođenja.





Kratki izvod:

"Na vama je da obavijestite sve Moje poklonike o svemu što Gospod Sathya Sai Baba govori u knjigama iz Njegovog Svjetlosnog tijela, i kažete im da Moje nove metode i upute za njih, moraju čitati i vježbati prije nego što bude prekasno za njihovo Samoostvarenje sa Mnom. Trebate održavati tjedne radne grupe za čitanje i diskusiju o Mojim novim metodama i uputama danim u tom nizu knjiga Svjetlosnog tijela.

Trebate 21 puta izgovoriti Moje ime Bhagavn Sri Sathya Sai Baba, prije nego što počnete meditirati i pridružite Mi se u srcu. Trebate Mi se pokušati pridružiti u srcu devet ili više puta dnevno, kako bi savladali način spajanja sa Mnom.

Nakon što 21 puta naglas izgovorite Moje ime,Aum Bhagavn Sri Sathya Sai Babaya Namaha, u grupi ili sami, vizualizirajte Moj oblik i u sebi izgovarajte Moje ime 5 minuta. Zatim prekinite i u Svijesti Mi u sebi recite “Dragi Baba, molim Te, razgovaraj sa Mnom.” Slušajte Moju uputu u obliku misli koju vam je poslala Moja Svijest. Kada me čujete, započnite razgovor sa Mnom, kao potvrdu da ste Me čuli. Nakon otprilike 2 minute, ponovo počnite izgovarati Moje ime i vizualizirajte Moj oblik na 5 minuta. Zatim ponovo prekinite i recite: “Dragi Baba, molim Te, razgovaraj sa Mnom.”






"Ponovo započnite razgovor sa Mnom i potvrdite da ste Me čuli da govorim u obliku misli koje sam poslao iz Mojeg Uma / Atme / Svijesti koja je jedno s vašom svijesti. Nakon otprilike 2 minute, izgovorite Aum Shanti, Shanti, Shanti, ako ste u grupi ili sami meditirali sa Mnom. Nakon toga, provedite nekoliko minuta u tišini, prizivajući u svijest sjećanja, a zatim zapišite Moj razgovor s vama. Učitelj meditacije tada može čuti od svakog poklonika neki dio razgovora koji su imali sa Mnom, te potvrditi je li razgovor vođen sa Sathya Sai Babom ili nije.

Želim da prakticirate ovaj oblik meditacije u grupi s drugim poklonicima tri puta tjedno, kako bi se mogli spojiti sa Mnom u srcu, Atma u Atmi, za vaše Samoostvarenje."






"Vaš je zadatak da promovirate Moju novu sadhanu, metode i učenja koje ste dobili od Mene u nizu knjiga Svjetlosnog tijela na bilo koji i sve načine da ste bili u mogućnosti to ostvariti, kako bi svi duhovno razvijeni aspiranti u cijelom svijetu mogli imati koristi od ove Moje Božanske tehnike učenja za njihovo Samoostvarenje sa Mnom, Bogom."


Ovu šestu knjigu kao i prethodnih pet kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 6. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c






Post je objavljen 27.11.2016. u 13:00 sati.