SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 3

27.11.2016.




Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 3




Svijetu je ostalo vrlo malo vremena prije nego li će, takav kakvog ste ga znali, nestati pred vašim očima. Ako niste našli unutarnji mir i stabilnost unutar duhovnog srca prije nego što se to dogodi, paničarit ćete kada se to dogodi. Gospod ne može zaustaviti tu veliku promjenu koja dolazi na Zemlju, tako da je najbolje biti pripremljen za nju kad ona dođe.

Evo načina na koji želim da se pripremite za ovaj nadolazeći nemir. Pridružite Mi se svaki dan u srcu onoliko često koliko možete u miru i tišini, ponavljajući u sebi, Aum Sai Ram ili Aum Bhagavn Sri Sathya Sai Baba namaha. Na taj način ćete razviti unutarnju vezu sa Mnom u srcu Atma u Atmi, kako bi shvatiti da ste Bog. Ta spoznaja će vam dati ispunjenje za kojim ste u svijetu bili u potrazi, ali ga ondje niste uspjeli pronaći.

Želim da znate da nikada ne trebate slijediti ikog drugog, osim svoju svijest koja je Božji glas u vama, a to je istina, a ne ono što vam drugi ljudi govore, ili očekuju od vas da učinite. To je vrlo važno, jer vidim da većina vas vjeruje da morate slijediti mnoga svetopisamska ograničenja, rituale i pravila koja ograničavaju vašu slobodu i slobodnu volju. Za vas je došlo vrijeme da ih pustite da odu. Oni vam neće pomoći da se okrenete prema unutra i da Me pronađete u svom srcu, u Atma u Atmi.




Došlo je vrijeme da se sada odlučite želite li slijediti Moje nove planove za vas. Uskoro za vas više neće biti mogućnosti da donesete tu odluku, a Ja ću vam reći zašto. Neću biti tu u Mojem Svjetlosnom tijelu jako dugo i zbog toga nećete imati priliku susresti se sa Mnom dugo vremena. Ono što vam želim reći je da Ja neću biti na ovoj Zemlji još dugo. Ukoliko Me želite koristiti za Samoostvarenje, morate odmah početi slijediti Moj novi plan za vašu duhovnu sadhanu. Ako ne počnete sada, nećete više imati vremena za postizanje Samoostvarenja sa Mnom, Sathya Sai Babom, kao vašim Satguruom i Bogom.

Sjednite na neko mirno mjesto i vizualizirajte Moj oblik ponavljajući Moje ime s ljubavlju u svojoj svijesti. Zato vas molim da Me poslušate i pjevate bhajane dok meditirate na Moje ime i oblik, kako bi bili okruženi Mojom energijom i ostvarili Me u svom srcu, ne odgađajte to ni za tren i nemojte gubiti vrijeme, jer ga više nemate za bacanje, zato što ću ostaviti zemaljsku razinu za nekoliko godina.

Sada, kada znate što želim da učinite, na vama je da se odlučite hoćete li slijediti ovu novu duhovnu sadhanu. Što češće možete, sjednite negdje u miru s bhajanima, Mojim imenom i oblikom u vašoj svijesti i s ljubavlju i predanošću u srcu čekajte kako bi čuli Moj glas za vodstvo i milost koju vam želim dati. Trebat ćete uvježbati razlikovati koji je glas kojeg čujete Moj, a koji pripada nekom drugom koji vas može navesti da učinite pogrešne stvari koje će odgoditi vaš duhovni napredak.




Ako sada ne učinite promjene u svojoj sadhani, možda kasnije nećete imati priliku to učiniti. Svijet se stalno mijenja i nitko ne zna što sutra može donijeti. Molim vas, iskoriste ovu priliku koju vam nudim, kako bi se mogli spojiti sa Mnom u srcu, Atma u Atmi za vaše Samoostvarenje i oslobođenje. Griješite ako smatrate da će se spojiti sa Mnom nakon što napustite svoje tijelo i krenete u drugu dimenziju, u nadi da će se tamo dogoditi to stapanje sa Mnom. Ako se niste spojili u srcu sa Mnom ovdje, dok ste još uvijek u fizičkom tijelu, nakon što ga napustite, nećete se moći spojiti sa Mnom u drugoj dimenziji. Zašto? Jer ja živim na Zemlji sada u Mojem Svjetlosnom tijelu. Možda se pitate, ako sam Bog zar nisam sveprisutan i svemoćan, i zar ne mogu to činiti s vama gdje god da Jesam? Ne, Samoostvarenje se ne događa na taj način. Ljudsko biće mora biti utjelovljeno na Zemlji da bi se Samoostvarenje odigralo i postalo stabilno u umu i svijesti tog ljudskog bića. Govorim vam to zato, kako ne bi bilo nikakve zablude o prirodi Samoostvarenja ljudskog bića na Zemlji. Dakle, nemojte se dati zavesti od strane drugih, koji će vam reći da će do Samoostvarenja doći na drugoj strani u drugoj dimenziji, kada napustite fizičko tijelo na Zemlji, jer je to neistina.

Želim vam reći nešto više o Sebi i o tome zašto sam došao kao Avatar u ovom trenutku na Zemlju. Prvo, planet Zemlja je u velikoj opasnosti da bude uništena od strane vanjskih sila koje pokušavaju preuzeti ovaj planet za vlastite svrhe pa sam se odlučio inkarnirati na Zemlji, kako bih osujetio ovaj pokušaj zauzimanja Zemlje kako bi je nastanili sa svojom vrstom. Sigurno se pitate kako je to moguće učiniti s obzirom na to da sam ja samo jedno Biće koje se bori protiv tisuće vanzemaljskih bića koja su u procesu infiltracije ljudskih vrsta. Reći ću vam kako sam osujetio tu vanzemaljsku invaziju aliena na planet Zemlju. Skupio sam mnogo svemirskih brodova sa drugih prijateljskih alien planeta, koji su bili spremni pomoći Mi da uplašimo strane osvajače i spriječimo njihovo koloniziranje na planeti Zemlji i mutiranje ljudskih vrsta u novu vrstu, različitu od ljudskih bića, koja bi spriječila ljude da ikada postignu Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rađanja na planeti Zemlji. To je jedan od razloga zbog kojeg sam odlučio doći na planetu Zemlju, kako bi se izbjeglo uništenje ljudske vrste.




Još jedan razlog zbog kojeg sam došao je taj, da podignem razinu svijesti ljudi, kako se više ne bi trebali ponovno roditi na Zemlji. To pokušavam učiniti sa Mojim Svjetlosnim tijelom, putem Moje duhove misije u Muddenahalliju i širom svijeta u mnogim zemljama.

Postoji još jedan razlog zbog kojeg sam došao, a taj je da privučem k Sebi tražitelje za Istinom svih vrsta vjerskih opredjeljenja, kako bi kroz Mene mogli doživjeti jednog Boga i shvatiti da je sve religije stvorio jedan Bog i uputio ljudskim bićima put ka Samoostvarenju i oslobođenju od ponovnog rađanja.

Postoji Još jedan razlog zbog kojeg sam došao kako bih pokazao svim ljudima da trebaju živjeti u skladu s istinom, ljubavi, mirom, pravednosti i nenasiljem, te da se odreknu loših osobina kao što su mržnja, ljutnja, požuda, pohlepa, ljubomora i škrtost, kako bi se mogli spojiti sa Mnom za njihovo vlastito Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rađanja.

Zbog još jednog razloga sam došao na Zemlju, a taj je da bih ublažio patnje i uzdigao potlačene i obespravljene narode ovoga svijeta, koji se zbog neznanja čovječanstva upleo u razne vrste sukoba, nemira, patnje i jada iz kojih sami nisu znali kako izaći.

Još je jedan razlog zbog kojeg sam došao na Zemlju, a taj je da budem primjer svim ljudima kako trebaju biti sretni i zadovoljni, bez obzira na to što se događa u vanjskom svijetu uokolo njih. Evo još jednog razloga zbog kojeg sam došao na Zemlju, a taj je da naučim ljudska bića kako trebaju živjeti zajedno u miru jedni s drugima, unatoč razlikama u kasti, boji kože i vjeroispovijesti.




Sada vam želim reći još jedan razloga zašto sam došao na Zemlju u ovom trenutku. Taj je, da bih razvio tisuće Krista na Zemlji kako bi se podigla svijest na razinu Atme za vlastito Samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja u ovom životu, da bi se svi stopili sa Mnom u srcu i nikad se više ponovno rodili niti na Zemlji, niti bilo gdje drugdje u svemiru. Možda se pitate da li će Krist, koji se stopio sa Mnom u srcu, imati individualnu egzistenciju. Odgovor je da oni i dalje imaju individualnu egzistenciju i nakon što se spoje u srcu sa Mnom, njihovim Satguruom i Bogom. Možda se također pitate što će ti pojedinačni aspekti zvani Krist, učiniti nakon što se spoje sa Mnom u srcu. Sinovi i kćeri Božje koji su dostigli svjesnost Krista, i koji su spojeni u srcu s Bogom, prenositi će Božje djelo u druge dimenzije prema želji i njihovoj sposobnosti za služenje.

Sada vam želim kazati još jedan od razloga zašto sam došao na Zemlju. To je za vaše spasenje i otkupljenje za neznanje kao rezultat svih inkarnacija koje ste imali na mnogim mjestima još iz vremena kada ste nastali po Meni i na Moju sliku na početku vremena za kojeg vi znate na Zemlji. Moja je želja da Moji poklonici ovo znaju o Meni, da sam došao za njihovo Samoostvarenje i oslobođenje da bi ih razriješio od svih neznanja koja su navukli na sebe kroz mnoge inkarnacije i neznanju o njihovom istinskom Sebstvu, Bogu, Koji ih je stvorio na Svoju sliku, tako da mogu prepoznati ljubav i stopiti se zauvijek sa samim Sobom kroz Njegovu kreaciju, kojoj je dao slobodnu volju da odluči hoće li se ili neće ponovo stopiti s Bogom u srcu.

Imam na tisuće anđela koji rade sa Mnom, pomažući Mi na bržem ostvarenju svih Mojih planova za Samoostvarenje i oslobođenje Mojih poklonika sa Mnom, njihovim Satguruom i Bogom koji ih vodi. Želim da ovo znate, kako bi bez sumnje znali da ćete Samoostvarenje i oslobođenje postići vođeni sa Mnom, ako budete slijedili upute koje sam vam dao u ovoj knjizi za novu sadhanu koju želim da učinite sa Mnom za vaše Samoostvarenje i oslobođenje.

Zaključujem ove obavijesti koje vam predajem s velikom ljubavlju uz navođenje još jednog razloga zašto sam Ja, Bhagavn Sri Sathya Sai Baba, došao na Zemlju u ovo, a ne neko drugo vrijeme. To je zato, da bih mogao spriječiti sigurnu kataklizmičku svjetsku katastrofu koja bi uništila sav život na planeti Zemlji, a koja bi se mogla dogodio ako čovječanstvo nastavi ići istim putom kojim je do sada išlo.

Ovo je kratak pregled sadržaja druge knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA, iz razloga da vas potaknem na to da joj se približite ako to već niste prethodno učinili i da vam bude čvrsta podloga za treću knjigu čiji kratak izvadak slijedi.





Kratki izvod:

Primijetio sam da mnogi Moji poklonici ne znaju kako bi Mi se trebali moliti, i ne znaju što je potrebno učiniti kako bi ugodili svojem Satguruu Sathya Sai Babi. Želim da znate što je to što Mi je drago, a što Me čini nezadovoljnim, kako bi to znanje primijenili u praksi za vaše duhovno uzdignuće. Što Mi se sviđa? To je da šutite što je više moguće te da govorite samo kada je to neophodno potrebno činiti. Kada je to kad je neophodno potrebno govoriti? Onda kad ste od pomoći nekome kome je potrebna vaša pomoć, kako bi im mogli dati tražene informacije i upute te im na taj način pomogli. Osim ovoga, za vas nema drugog razloga za razgovor s ostalima u vašoj blizini, ako Mi želite ugoditi, Meni koji prebivam u vašem srcu Atme u Paramatmi.

Vidim da su mnogi, čak štoviše, većina vas, ti koji govore sve što im padne na pamet kao i o svemu onome što se događa oko vas. To Mi se ne sviđa. Time beskorisno gubite božansku energiju i udaljavate se od jednote sa Mnom u srcu, jednote za koju ste Mi se molili kako bi mogli ostvariti svoje samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja. Da li razumijete što vam pokušavam reći? Nadam se da ćete poslušati ove Moje riječi za vaš duhovni napredak i da ćete biti tihi u jedinstvu i zajedništvu sa Mnom u srcu kojeg vječno dijelimo kao jednota. Tišinu je jako važno prakticirati jer bi bez nje bilo nemoguće spojiti se sa Bogom u srcu i realizirati samoostvarenje i oslobođenje od ponovnog rođenja u ovom životu, i nikada se ponovo roditi u novom životu kao druga osoba kako bi ponovo mogli tražiti samoostvarenje.




Ovu treću knjigu kao i preostale tri kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga .

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 3. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.