Knjige
Ljeto i vrućine...najbolje u knjižnici uzeti neki ljubić i...opustiti se. Upravo sam to i učinila.
Anthony Capella "Hrana ljubavi". lagano, prpošno štivo, mada malo naivno
S druge strana upoznaje nas s kuhinjom i okusima Rima i Italije što mi se dopalo. Na kraju su navedeni i recepti, a budući da smo na nedavnom putu u Budimpeštu u jednom talijanskom restoranu jeli Saltimbocca evo i prepisani recept iz knjige.
Saltimbocca - pravo rimsko jelo
Za dvije osobe potrebno je 4 teleća odreska. Umotaj ih u voštani papir i istuci valjkom za tijesto dok ne postanu jednako tanki. Preko svakog stavi krišku pršuta, a zatim dva svježa lista kadulje. Prema tradiciji trebalo bi se to učvrstiti štapićima, ali lakše je samo presavinuti teletinu i lupiti onim istim valjkom tako da se drži na mjestu, uvaljaj u mješavinu brašna, papra i može malo feferona. Zatim oko minute poprži s obje strane. Makni s vatre i drži na toplome. Natoči čašu bijelog vina ili marsale u sok od mesa i brzo smanji plamen. Dodaj malo maslaca i samo stisak limuna, a potom prelij preko mesa....
Evi i link na strancu vezanu uz knjigu thefoodoflove
|