27.07.2011., srijeda

Moj pršut i tuđi jad - tko treba crno zatamnjenje preko očiju?!

Nakon poduže šetnje sa tuđim psom, odložio sam kerovodstvenu odjeću i jedne od prekobrojnih cipela, dugo se tuširao jednim od nekoloko gelova i dohvatio ručnik sa vrha hrpe, dok je iz kupaonskog radija dopirao glas mrtve pjevačice.
Obukao sam stare hlače, jedne od starih, za po doma, i staru majicu, jednu od onih, koja je nadživjela par brakova u našem okruženju.
Zvuk otvaranja pive izvađene iz prekrcanog hladnjaka odbio se od fasade susjedove kuće i odijelio popodne od večeri.
Dan je mirisao smirajem.
I taman kad sam poluodsutno zagrizao u fetu poluprozirnog pršuta, preko elcedea u kutu sobe razvukla se slika pothranjenog, tamnoputog djeteta kako leži na podu, dok mu se muhe roje oko očiju.
Isto to dijete – ili neko slično, ta su djeca sva ista – vidio sam na njuzportalu tog dana ranije – ili je bilo dan ili desetljeće prije, svi su ti trenuci isti.

I sad se ja opet pitam.
Ne pitam se o bankrotu Amerike, o amoku Švicarca (niti o amoku Norvežanina sa valjanom dozvolom za držanje automatskog oružja u vrlo razvijenom društvu).
Ne pitam se o giljotini hrvatskog duga niti o perverziji Jace Koso R da Goli otok privede turizmu (Sunčani Hvar više niti smješak ne izaziva...)
Ne pitam se o snazi i samouvjerenosti naše mladeži, da dio godine živi u Hotelu Kod Dva Roditelja pa ljeti malo zrči i globtrotira uokolo; svakako im treba pozitivna energija i iskustvo da mi penziju nakrampaju.
Posebno se ne pitam o Norveškoj; svi smo odmah znali da su neki tamo muslimani opet krivi. A u Bosni, poneki je Musliman čak ničim izazvan konstatirao da je ludi egzekutor činio, što mnogi Hrvati i Srbi svakako misle...

Ne; ne mori me ništa od navedenog, ali pitam se ovo:
Kad mediji prikazuju priču o klincima u vrtiću, uredno im zasjene lica. Kad novine objavljuju tužnu priču o liječenju malog Perice ili male Anice, korektno prekriju oči ili cijelo lice djeteta. U ime njegove zaštite; digniteta, osobnosti.
I onda to malo, pothranjeno, goluždravo, suzama nesposobno Afrikanče. Na podu. Sa muhama.
Eyes wide open; dapače, izoštrene, fokusirane objektivom u nemoći, jadu, strahu.
To su oči malog Yussua ili male Miriam, pa je u redu, valjda.
A slika je baš pogođena, ono, dira u živac; ma jadni oni tamo daleko, jojojoj, al kajćeš, furt nekaj tam ne štima, otpuh, glavoklim.
Da su na slici oči bucmastog Perice preko puta ili pjegave Jorunn malo dalje prekoputa, mediji bi ih zaštitili, naravno. Inače eto pravobraniteljice, udruga za zaštitu prava; morti bi i krimpolicija o pedofiliji krenula.

Utrpao sam ostatak pršuta u usta, obrisao prste o donji rub nogavice starih hlača za po doma, jednom rukom dohvatio pivu a drugom daljinski.
Gledao sam malo u prazno.
(ErHa će na svakoj donaciji za umiruću djecu neskrivenog pogleda zaraditi 23% od PDV-a.)

- 15:20 - Stisni pa pisni (17) - Papirni istisak - #

26.07.2011., utorak

Laki mlaz, njemačka krila i promilna računica Petra Pana

Nisam siguran oko polazne postavke.
Dio mene, globalističan, tržišan, rekao bi – hvala Bogu na širini ponude. Svega i svačega. Od japanki sa malim „j“ preko traperica, mobitela, turističkih aranžmana, živimo u vremenu kad se za svaki džep može, uglavnom, pronaći ponešto.
Potiskujem istinu kako nema besplatnog ručka, kvalitete u bescijenje, i kako neke standarde valja platiti, makar u ime osjećaja da nećete postati dio potrošačke mase, koja na lošem artiklu niske cijene, kupljenom na drugom kraju grada, uštedi par kuna, pa se čudi što je jedva nadživio prvi mjesec korištenja, dok se u ime uštede 15 kuna opet vozi na drugi kraj grada.
Svakako, imamo opcije, i to je dobro, sve dok nas konobar ne podredi inkviziciji tipa, želimo li produženu bezkofeinsku kavu u veću šalicu sa toplim mlijekom i hladnom žličicom ili sa hladnim mlijekom ili u manju šalicu ili ipak klasičnu kavu ali kratku sa smeđim ili bijelim šećerom, a mi bismo samo – kavu. Espresso & subito.

Kava je možda šlagvort za prelazak na temu, na „jeftine aviokompanije“.
Čitam prije par mjeseci, Ryanair je najozbiljnije namjeravao uvesti stajaća mjesta i eliminirati toalete u zrakoplovima, kako bi povećao korisni kapacitet. Stajaća mjesta nisu prošla iz sigurnosnih razloga; čini mi se da se na koncu razmatralo uvođenje naplate korištenja toaleta.
Logika poslovanja „jeftinih“ kompanija počiva uglavnom na što većem broju sjedišta u avionu, uz minimalizaciju „jalovog“ vremena, kad je zrakoplov na zemlji umjesto u zraku.
Tehnički i sigurnosno, barem tako mantra struka, zrakoplovi „jeftinih“ prijevoznika istovjetni su „klasičnima“ u bitnim elementima. Gušći je raspored sjedenja (i zato eventualno povećan broj nužnih izlaza za evakuaciju), smanjena kuhinja i broj toaleta. Ciklusi održavanja korektno prate broj sati naleta ili ciklusa; osoblje je nominalno isto tako pouzdano osposobljeno, kao u Lufthansi, Koreanu, Britishu.
Za razliku od klasičnih kompanija na sličnim rutama – kratkim, ispod dva sata leta - sendvič ili kavu plaćate. Dok će vam dakle Aeroflot, Malev, Turkish ili Croatia Airlines ponekad i drugu kavu dati besplatno (u cijeni karte, of kors), GermanWingsovi, Ryanairi i slični jednu kavu prodaju po četiri eura. Za četiri eura, brate mili, ubosni popijem osam kava, dobijem proljev i infarkt ol inkluziv.
No, i to je odabir, kako pića, tako i same logike putovanja.
Tko želi dojam posvećenosti kvazibesplatnim pecivom i kavom, tko ne želi jedan komad predane prtljage plaćati tridesetak eura, ali zato za stotinjak eura preletjeti Europu, uvijek može odabrati klasične kompanije... Utoliko, „jeftini“ prijevoznici su divna solucija lakoprtljažnog skakutanja Europom.

ALI.
Ulazim nekidan u zrakoplov niskobudžetne kompanije.
Naravno, kao svaki Petar Pan eruditskog porijekla, odmah iz autobusa sam pogledom provjerio napadne površine krila, usise i lopatice motora na oštećenja, preskenirao da ispod zrakoplova nema velikih lokvi koje se ljeskaju duginim bojama; uočio profil guma, ujednačenost spojeva i boje i odradio još par slično masonskih ritualčića.
I stjuardese su bile preslatke. Avion zaista čist i zračan, unatoč slijetanju sa stopedeset ljudi prije petnaestak minuta. Pojasevi očuvani, stolčići svi na broju i učvršćeni. Rasvjeta potpuna. Sve pet.
(Škicnuo sam, dok smo se malo kasnije primicali poletnoj pisti, i konfiguraciju krila za samo polijetanje. Nikad ne znaš, je li se pilot doma svađao sa ženom i treba li pošteni putnik reagirati... /Bilo je slučajeva da je trebao.../ )
Uslijedio je onaj monotoni ritual brifinga o pojasevima i vezanju, elektronici, izlazima, prslucima.
BTW – makar bili frequent flyer, jeste li zaista uvijek svjesni barem dva vama najbliža izlaza za nuždu? Znate li pouzdano, trebate li prozor tog izlaza izbaciti van, ili će se sam otklopiti prema gore, ili ga na tom tipu aviona morate umanevrirati kraj sjedišta u slučaju kaotične frke i spašavanja života?

I dakle.
Gledam tako, u žamoru Španjolaca, ritmično gurkan češkim koljenom iza sebe i tek neznatno dekoncentriran blago pocijepanom hulahupkom dugonoge stjuardesice, piktograme i sličice sa sigurnosne kartice.
Sa slučaj prinudnog slijetanja, sličice pokazuju da potkoljenice podvučemo blago pod sjedeću površinu (da nam ih ne razbije struktura sjedišta ispred); da torzo spustimo na bedra i ruke sklopimo iznad glave (kako bismo umanjili rizik da nam odvaljeni pretinci, ptljaga i Balantines iz Djutića razbije tikvu, a maltene smo preživjeli).

ALI, dakle.
Razmak između dva reda sjedišta je nekakvih četrdesetak centimetara. /Moja punica ne bi dakle mogla jeftino letjeti./
Time je nemoguće, torzo položiti na bedra. Dragi moj Iziđetu!
Regulativom propisana instrukcija postoji, ali je u ovom slučaju prikazana pogrešna opcija. Putnici kompanije izloženi su dakle realnom riziku ozljede ili smrti – da nije tako, sigurnosnih pravila ne bi niti bilo...
I ne, ne zezam se i nisam paničar. Od ukupnog broja poginulih u zrakoplovnim nesrećama, petina, 20%, pogiba odmah, od ozljeda. Četiri petine se uguše ili podlegnu požaru, jer su ukliješteni ili/i imaju slomljene kosti pa se ne mogu evakuirati.
Položaj tijela za prinudno slijetanje upravo tu statistiku nastoji izmijeniti.

Sitničav i opsjednut kakav jesam, uputio sam po povratku komplimentima garniran dopis kompaniji, kako bi obzirom na konfiguraciju sjedenja trebalo u interesu sigurnosti putnika prikazati drugi mogući položaj sjedenja za slučaj incidenta – onaj, gdje se glavom i rukama oslanjamo o površinu, koju ćemo najvjerojatnije udariti - naslon ispred sebe, što niže ispod gornjeg ruba.
Ne znam, je li mi zaista svojim dugonoktim prstićima odgovorila neka ofucala letaljka koknijevskog ingliša, ili tek automat. Tek, zahvaljeno mi je na sugestiji i zamoljen sam i ubuduće davati prijedloge i komentare, kako bi kompanija i dalje putnicima ... bla... maksimalno, bla, bla...

Ne, nisam zbilja očekivao da se netko ispred vrlo atraktivne i uspješne kompanije sa dvjestotinjak aviona pospe pepelom, niti da mi se netko konkretno obrati ili uvidi problem i obeća printati 220x160 ispravnih piktograma po pola eura - ca. 20.000 eura dakle ukupno. Svakako, godišnji prihod kompanije u 2010. bio je 120.000.000 funti.
Ali... dugovao sam si... Ako ništa, ovo je blog kršten imenom jedne stjuardese...

/Naravno, EasyJetom rado ću opet letjeti. That's life.../

Image and video hosting by TinyPic

- 12:36 - Stisni pa pisni (5) - Papirni istisak - #

22.07.2011., petak

Maja Pavo Avion Amsterdam

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


- 10:21 - Stisni pa pisni (4) - Papirni istisak - #

18.07.2011., ponedjeljak

Ona ili ja - Jelo Ž., navigaciji unatoč

Ljeto, mili moji metroseksualci, nije samo doba za pitanje, dolikuje li se ili je praktično da i mi muži brijemo pazuhe i svoju genitaličnost u ime ugodoosjećaja čistoće i optičke varke veličinske. Naravno, iako nije tema upošća, ovo pitanje samo se suočava sa odgovorom, i to ne samo kad u tramvaju ranim jutrom uz vas stoji kiselogorko bazdeći runjavac u razdrljenoj, šarenoj sintetičkoj košulji, pogleda „zaboravih popit pilule jutros“.
/Naravno, podcrtavam ravnopravnost spolova, ništa drukčije nisu za opisati niti naše bezrepe sugrađanke u sličnim borbenim kompletima./
Ljeto je, dragi moji, doba klimaksa pitanja svih putnika opremljenih binarnim gadgetima... – ona ili ja.

Koliko vam se puta, mili moji, desilo upravo ovo:
Dogovarate sa prijateljima izlazak za sutra, i kako ćete se vas-dva-muška ujutro čuti oko detalja logistike, kad, gdje. Izi, paćifiko, bez četveroglasnog ceketa bezrepog.
Ujutro, vi ste na vrijeme ustali, ali vaše bezrepo sunašce još leži na trbuhu i spokojno hrče.
Otuširani i obučeni, promatrate kako kasnije baulja po stanu i mantra kako je gotova; samo još da pronađe grudnjak – „a jesi ga ti vidio“ – pa da se obrije (vašim brijačem kojeg će uredno odložiti na neotkrivenoj lokaciji ali zacijelo garniranog dlačetinama mamutskim) pa samo da se javi mami pa samo da pokrpa puknuti šav haljine na brzinu.
Onda se spazi u zrcalu, u prolazu, krajičkom oka, i zastane. I krene pipkati. Uvlačiti. Smješkati se. Gledati izbliza. Nije joj ravna Zolina Nana.
Vrijeme ide.
U nekom već gotovo vankontekstualnom i bezdimenzionalnom trenu prošlosti, sa prijateljem ste dogovorili: U 3 sata, nakon odvojka broj xy, tristo metara, s desne strane, odmorište To-i-To. Kratko ste odvrtili vizualnu memoriju; zadovoljni konciznim rješenjem, sad i dalje čekate svoje sunašce, dok već pomalo iziritirano isprobava kompletić, za kojeg će nešto kasnije, nakon prijateljičinog polusatnog poziva telefonom, utvrditi da nema prikladne sandale.
/Cesare Psošaptaču, Ti si meni Bog! „Kako ju fokusirati na Nešto Drugo“. Pst! Trz! Pst!/

Tu ste sretni radi obrijanih pazuha i dobrog dezića, jer bi inače i vaša u međuvremenu mokra košulja skupa sa vama potpala pod uvodnu opasku.

Pogledate na sat, decentno, da vaša mucica, tako friška i sređena i zbilja gotova ne bi pomislila da ste nervozni.
Prožeti osjećajem trijumfa, otključavate auto i taman kad vas obuzme zadovoljstvo uspješno odrađenog polaska, sunašce majke svoje konstatira kako je zaboravila naočale u stanu. Tu se scenarij obično grana, kao u svakom dobrom Fortranu; iznimka je da će ona opet otići gore i nestati na pola sata; pravilo je da ćete vi ustrčati do stana i nakon dvadeset i pet minuta pronaći njezin grudnjak. Ispod njezinih sunčanih naočala.
Prožeti osjećajem trijumfa riloudid, uspjevši nabaciti nonšalantno sretnu opuštenu facu i spustiti ramena i dlake na potiljku, palite auto baš u trenu kad iz haustora glavu pomalja vaša susjeda i smješka šireg od Vojvodine poziva na kavu na brzinu, odmah tu (amorfna gesta prema četiri birca raširena po parkingu sa naplatom).
Obzirom na umnožak jutrošnjih godina i sinoćnjih promila, mimika vašeg lica ne dospijeva vizualizirati alfamužjačku odlučnost kratkog NE ( e moj Cesare...), i blagim švenkom ugledate sebe sa suprugicom i susjedom na kavi, uz vrlo brz i decentan, ali prilično rezigniran, pogled na sat.
Prijatelji, s kojima ste se dogovorili, za par minuta će vas čekati. 50 kilometara dalje.

-„Ja mislim da bismo trebali presjeći tamo /gdje?/ pored onog /čega?/ pa onda prije one zgrade /koje?/ prema /kontrapravac./
-„Možemo i tako“, blefirate mirotvorno tankom linijom manjeg otpora „ali ovuda je brže (to biste još iz dana faksa mogli i formulom dokazati, uz par sugestivnih trzaja bokovima) a osim toga svakako znam gdje se trebamo naći; ne brini.“
-„Ali on ti je rekao ...“ /slijedi skroz profulana lokacija, uz zanemarivanje činjenice kako vaša mucica nije čula vaš dogovor sa prijateljem, jer se tada tuširala/. „Bože, uvijek moraš uništiti dan svojom živčanošću; meni je stvarno dosta!“
-„Izvini. Poradit ću na sebi. Hajde, ukucaj u navigaciju; lakše je tako“ – ovo izgovarate u bogobojaznoj nadi da vam neće od idiotluka Trećeg Puta otpasti i to malo repa što imate.

Radi skraćivanja posta, naravno navigacija ne prepoznaje adresu „300m s desne strane iza odvojka xy“. Uspuhanom anđelu sugerirate da ukuca prvo mjesto do vašeg planiranog odredišta, uvjereni da će se vaša planirana ruta poklopiti sa prijedlogom šugave i suvišne navigacije. Vi svakako znate put, a u međuvremenu ste pronašli i otvorenu benzinsku taman prije nego je auto stao sa praznim rezervoarom, jer vam je vaš anđelčić nekidan zabranio točenje goriva.
Stvari djeluju dobro.
Učini vam se. Na tren.
Navigacija pokazuje posve drugi put.
Vaša mucica inzistira da skrenete sa autoceste /tu!/ i vodi vas točno prema poznanici, s kojom nemate nikakav dogovor, ali ona živi u blizini.
Asertivno, opuštenim glasom, stavljajući njezin omiljeni CD, pružate mobitel svome zlatu mame svoje, i molite da ona nazove vašeg zajedničkog prijatelja i da time sama čuje odredište i prihvati, da ste doskora imali konce u svojim rukama.
Ona odbija /tu kreće nerazgovjetan ton, kojeg ste već prečesto čuli/.
Pokušavate, na vlastitu jezu pomalo infantilnim tonom:
-„Draga, mogao sam slijediti navigaciju ili Tebe. Odlučio sam se za Tebe /prešućujete dva viška u tentativnoj ugodi popodneva/.“
-„Izluđuješ me! ILI ONA, ILI JA!“
- (...??!!...)
Posljednji štakor tonućeg broda vašeg ega egzaltirano mlatarajući šapicama skače sa palube vaše nade u iole moguć iole hepi iole faken end.

Pola sata poslije dogovorenog vremena, linijom manjeg otpora stigli ste pojma-nemate-kamo.
Pitate prolaznika; on vam pojasni put.
Vaše zlato inzistira da se sad opet okrenete i vratite do tog istog prolaznika, da ona sad pita za put.
Obzirom da je prolaznik i njoj rekao isto, a što je vaša prvobitno jasna i nepogrešiva, jedina ruta, skidate navigaciju sa vjertobrana, kako biste i vizualno okončali martirij i otvorili novo poglavlje posljednjeg, opuštenog, lijepog dana godišnjeg odmora sa osobicom svog života.
-„Zašto sad skidaš navigaciju?!“
-„Pa, znamo kamo idemo; ne treba nam...“
-„Ti si isti kao moj tata, kvocaš, '''ebeš me ukrug, ne znaš što hoćeš! Dosta mi je!!! Svega mi je dosta! Uništio si mi dan svojom tiranijom! ŠTO si me tražio da uključujem navigaciju, ako ...“
Zvuk se počne miješati sa visokim tonom cirkulara, koji ljeti obuzme provincijska mjestašca sa rodama i ogrijevnim drvima na uglovima, i taj se kadar počne miješati sa dugim mračnim noćima i trenucima razvučenim na godine vječnosti bez traga i povratka navigaciji.
Trzajući kuteve usana u opušteni smiješak radovanja susretu i predstojećem ručku skupa, vaši prijatelji prilaze autu.
Dok se ženčad grli, vi kao debil fiksirate prijateljeve nožne palčeve i pentate nešto o pištolju i mijenjanju žive za mrtvu ili i bez uvjeta.

Mili moji, ma kako stvari djelovale, odabir je uvijek isti.
Ili ona ili ja.

Zdravi a klimatizirani bili!

Vaš beskorisno nepoderivi

Jelo Ž.

- 21:37 - Stisni pa pisni (17) - Papirni istisak - #

04.07.2011., ponedjeljak

Zeltweg Airpower 2011

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic













- 00:31 - Stisni pa pisni (10) - Papirni istisak - #

< srpanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (3)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (4)
Kolovoz 2016 (2)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (5)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (4)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (1)
Srpanj 2015 (3)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (5)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (6)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (5)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (4)
Ožujak 2014 (7)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (5)
Travanj 2013 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Potaknut monotonijom provincije u kojoj privremeno živim deset godina, znatiželjan na oca Dalmatinca, introvertiran na majku Njemicu, ponekad u čudu na suprugu Tuzlanku, u životu svugdje pomalo, ovog pljuštećeg popodneva udovoljavam Vodenjaku u sebi i nekim dobronamjernicima koji me gurkahu na blogojavljanje, i ... kreće općeobrazovni blog introspektivnog snatrenja...

... a zašto baš Shelly Kelly?
Isključivo hommage imenu.
Interes za zrakoplovstvom odveo me u vrlo slojevitu priču o mogućoj kolateralnoj žrtvi interesa politike, o raznim licima istine i slučaju trenutka, o nafaki i sićušnosti svih nas na nekoj apstraktnoj, univerzalnoj šahovskoj ploči - privilegija je, moći pričati ...
(Šlagvort za zainteresirane - let IFOR-21, Ćilipi 1996. ...)


O bloženju načelno i konkretno:
"Da većina ljudi ne zna pisati, kompenzira činjenica što ionako nemaju što reći."
(Harald Schmidt)

"Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milijune mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo niti izgubljeno.-"
(Rainer Maria Rilke, Rim, 29.4. 1904.)

"Inženjeri su deve, koje jašu ekonomi."

"Pametan čovjek nema vremena za demokratske većine."
(prof. Branko Katalinić)

"Malo ljudi vlada umjetnošću, plašiti se pravih stvari."
(Juli Zeh)

"Niemand lasse den Glauben daran fahren, dass Gott mit ihm eine grosse Tat will!"
(Dr. Martin Luther)

"Što manje ljudi znaju o tome, kako se prave kobasice i zakoni, to bolje spavaju."
(Otto von Bismarck)


Dnevnik.hr
Blog.hr

Napomena:
Za sadržaj linkova objavljenih ili preuzetih na svom blogu ne odgovaram.

... a ako netko želi mene linknut', u diskreciji, vlastitom prostoru, bez obaveza, ne svojom krivnjom, djeca ne smetaju itd ...:

grapskovrilo@gmail.com




Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



...Godišnjem dobu sukladno...

Image and video hosting by TinyPic





... Uvijek ću se nakloniti imenima ...

Ernest Hemingway, Jacques Prevert, Peter Ustinov, Willy Brandt, Hans Dietrich Genscher, Brunolf Baade, Hugo Junkers, Ferry Porsche, Ruth Westheimer, Leni Riefenstahl, Dean Reed, Astor Piazzolla, Amalia Rodriguez, Ana Rukavina, Dieter Hildebrandt, Ivica Račan, Nela Sršen, Boris Dežulović, Ayrton Senna, Niki Lauda, Al Pacino, pater Stjepan Kušan ... i ima ih još mnogo, Bogu hvala ...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic