Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

četvrtak, 30.04.2015.

Arapi bi u Hercegovini uzgajali organsku hranu, ali postoji jedan problem

Preko agencija za nekretnine nudi se početna cijena od četiri kune za četvorni kilometar...Arapski ulagači žele kupiti najmanje 500 duluma (50 hektara) zemlje na području Hercegovine i za to su angažirali agencije za nekretnine u Sarajevu,
doznaje Dnevni list cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

30.04.2015. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 28.04.2015.

Transparentnost Srbija: O Beogradu na vodi nismo saznali ništa

BEOGRAD - Podaci objavljeni na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi nisu otkrili "praktično ništa" o samom poslu, ocenila je organizacija Transparentnost Srbija. Transparentnost Srbija postavlja pitanje da li bi ekonomska korist od izgradnje projekta mogla da bude veća da je postojala konkurencija i transparentan postupak.
Transparentnost je na svojoj Fejsbuk stranici objavila da jučerašnja konferencija za štampu povodom potpisivanja ugovora za "Beograd na vodi" nije donela obelodanjivanje ugovora, ali jeste neke "potpuno neočekivane informacije".
"Ono što smo mogli da čujemo ili pročitamo značajno se razlikuje od onoga što smo slušali u prethodnih 18 meseci - umesto četiri godine, kako je u martu najavio premijer (Aleksandar Vučić), odnosno 10 godina, što je najavljivao gradonačelnik (Siniša Mali), rok za izgradnju je 30 godina", navodi Transparentnost.
Ta organizacija ističe da ako se korist od ulaganja za državu ogleda u mogućnosti zarade od iznajmljivanja i prodaje stambenog i poslovnog prostora,
nije svejedno da li će profit od neke zgrade početi da se ostvaruje 2020. ili tek 2040.
Transparentnost podseća na najavu gradonačelnika Siniše Malog "da će ugovor biti dostupan javnosti", pošto ga odobri Komisija za zaštitu konkurencije uz ocenu da je nejasno zbog čega bi odluka državne Komisije na bilo koji način imala uticaja na javnost ili tajnost ugovora, budući da ga ta Komisija ne može menjati.
"Iz onoga što je u nedelju predstavljeno, deluje da je 'tuđeg novca' 150 miliona evra, a ne 3,5 milijarde evra. A da li je 'tuđeg novca' moglo da bude više, nećemo saznati jer nije bilo konkurencije", navodi Transparentnost.
Ta organizacija navodi da zabrinutost izaziva to što je ovaj projekat od ogromnog političkog interesa za vlast i postavlja se pitanje da li se poklapaju ekonomski interes države i politički interesi vladajuće partije.
"Zbog toga postoji razlog za brigu kakvi će biti kontrolni mehanizmi prilikom sprovodjenja ugovora", navodi Transparentnost. Po oceni te organizacije, lažna je dilema da li treba ostaviti postojeće ruglo u Savskom amfitetaru ili graditi Beograd na vodi.
"Besmisleno je pitanje da li je neko za postojeće stanje. Ovo je pitanje poštovanja propisa i pitanje - ako postoji ekonomska korist od izgradnje Beograda na vodi, da li je ona mogla da bude veća da smo imali konkurenciju i transparentan postupak",
navodi Transparentnost iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

28.04.2015. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 23.04.2015.

Hrvatska bi danas mogla dobiti odobrenje za financiranje dubrovačke zračne luke EU novcem

Grčić kaže da je to potvrda da ova Vlada radi ozbiljno i da su već sada vidljivi rezultati te da se svakog tjedna započinje sa radovima na nekom od novih projekata nekretnine

Oznake: nekretnine

23.04.2015. u 15:46 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 21.04.2015.

Raspisan tender za zakup zemljišta između Njivica i Sutorine

PODGORICA - Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je međunarodni tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine u Herceg Novom. Zemljište se daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom.
Zainteresovani ponude mogu dostavljati najkasnije do 15. juna do 12 sati, a tendersku dokumentaciju mogu otkupiti po cijeni od deset hiljada eura.
Krajnji rok za otkup tenderske dokumentacije je 8. jun do 16 sati.
Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju od 200 hiljada eura naplativu na prvi poziv, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili one koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.
Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.
Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove iz grupe A ili B.
Uslovi iz grupe A su da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, kategorije najmanje četiri zvjezdice.
Ponuđač, takođe, mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima sa najmanje četiri zvjezdice.
On mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta i da je u posljednjoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje deset miliona eura.
Kvalifikacioni uslovi iz grupe A moraju biti ispunjeni kumulativno stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

21.04.2015. u 19:07 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 17.04.2015.

Zec: Royal grupa planira gradnju aerodroma i deset hotela u Ulcinju

ULCINJ - Izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec kazao je Dnevnim novinama da kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da u Ulcinju izgradi aerodrom, a na Adi Bojani deset hotela sa pet i više zvjezdica. Arapski investitori koji su prošle sedmice obišli ostrvo Ada na ušću Bojane u more, prema riječima Zeca, obezbijedili bi posao za 500 do 1.500 radnika.
“Ukoliko posao bude dogovoren, Royal grupa će osposobiti putnu infrastrukturu u ovom dijelu primorja, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Ulcinja sa ostalim dijelom države,
ali i svijeta. Takva investicija unaprijedila bi kapacitet poljoprivrede i trgovine i povećala kvalitet turističke ponude”, istakao je Zec.
Interesovanje za milionska ulaganja u Ulcinj Arapi su pokazali nakon što su nedavno odustali od kupovine Kraljičine plaže između Budve i Bara, i izgradnje luksuznog turistič-kog kompleksa na tom lokalitetu,
vrijednog 180 miliona eura stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

17.04.2015. u 07:38 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 14.04.2015.

Kuće jeftinije od stanova

Vlastita kuća na moru predmet je želja brojnim stranim i domaćim kupcima, pa su i njihove cijene u mnogim gradovima na Jadranu bile više od cijena stanova. Prema statistikama portala Crozilla.com
kuće su tijekom ožujka bile skuplje u Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Pritom je najveća razlika u cijeni zabilježena u Dubrovniku i iznosi 31,5 posto,
odnosno 1374 eura po metru kvadratnom u korist kupaca stanova nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

14.04.2015. u 18:20 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 10.04.2015.

Na jesen počinje gradnja hotela Intercontinental u Beogradu

BEOGRAD - U septembru ili oktobru trebalo bi da počne izgradnja hotela iz lanca "Intercontinental" na placu između "Delta holdinga" i "Hyatta", najavio je direktor "Crown Plaze" Živorad Vasić. U taj hotel od pet zvezdica biće uloženo oko 35 miliona evra, rekao je za Vasić za Kurir.
"Projekat je napravljen, dobijaju se dozvole, pravi se tender za arhitektonsko rešenje. Možemo da ga završimo do januara 2017. Hotel će imati 220 soba, veliki spa-centar i bazen, najluksuzniju kongresnu dvoranu sa 500 mesta",
rekao je Vasić i dodao da je plac na kojem se gradi hotel vlasništvo kompanije "Delta" nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

10.04.2015. u 13:34 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 08.04.2015.

Mali: Izgradnja Beograda na vodi do kraja leta

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je će izgradnja projekta "Beograd na vodi" početi do kraja leta. Mali je na RTS, uoči sutrašnje rasprave o leks specijalisu o Beogradu na vodi u Skupštini Srbije, rekao da će nakon usvajanja zakona početi eksproprijacija koja će trajati tri ili četiri meseca, a onda će se stvoriti uslovi za izdavanje građevinske dozvole i pokretanje izgradnje.
"Do kraja leta mislim da je realno pokretanje izgradnje", rekao je Mali.
On je naveo da je važno da projekat "Beograd na vodi" što pre krene s realizacijom kako bi se zaposlila građevinska industrija i srpskim radnicima obezbedio posao.
Gradonačelnik je ponovio da finansiranje projekta obezbeđuje investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da Srbija treba da obezbedi građevinsku dozvolu i da očisti parcelu.
Prema njegovim rečima, za 3,5 milijardi evra investicija rast u BDP Srbije biće sedam milijardi u narednih 10 do 15 godina, koliko treba da se projekat realizuje.
Osvrćući se na kritike koje dolaze iz Akademije arhitekture, Mali je rekao da je vreme da se "otvore karte" i prizna zašto se projekat kritikuje.
"Da li je razlog što, ako se desi "Beograd na vodi", Mišković neće napraviti svoju Luku Beograd, neće zaraditi desetine miliona evra, već će korist da imaju građani. Da li je problem što će neki Vučić ili Mali da
realizuju projekat, a ne DS i Mišković", upitao je Mali.Dragoljub Bakić iz Akademije arhitekture Srbije odgovorio je da ne prihvata diskusiju koja će voditi politici i Miškoviću, niti zamenu teza, i ponovio da to udruženje ne podržava projekat jer ne poštuje generalni urbanistički plan grada, a nije raspisan međunarodni konkurs. Bakić je naglasio da se protivi projektu.
"Prvo je ukinuta odrednica Generalnog urbanističkog plana, mi imamo GUP u kontinuitetu od 1950. godine, kojim je savsko priobalje oivičeno terazijskim grebenom, Topčiderskim brdom i Savom, to je jedan konkavni prostor koji je velike vrednosti", naveo je Bakić.
Prema njegovim rečima, na tom prostoru nema stanovanja i nema automobila. Bakić smatra da Beograd ima mesta gde može da se izgradi dva miliona kvadrata.
Mali je rekao da je želja ove vlasti da pokrene i napravi moderan grad i državu i da više nema vremena za čekanje pod izgovorom da konkursi nisu uspeli ili da država nema novca.
On je rekao i da je interesovanje za stanove u okviru projekta Beograda na vodi veliko, da se 1.500 ljudi prijavilo u prva dva dana, a da će, "kad se zabode prvi ašov",
interesovanje biti još veće stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

08.04.2015. u 21:08 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 02.04.2015.

Velika patka ispred Skupštine protiv Beograda na vodi

Predlog zakona je protivustavan i društveno poguban, "a sam projekat 'Beograd na vodi' šarena laža koja nas već skupo košta", dodala je ta inicijativa.
"Cenu pristajanja na ovakav razvoj već papreno plaćaju i narednih godina plaćaće građani cele Srbije, od čijih para se izvode radovi na raščišćavanju terena u vrednosti od barem miljardu evra. Umesto da se novac građana Srbije koristi za ujednačen razvoj zemlje, nudi nam se nedostupna luksuzna zona u centru Beograda. Umesto da ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i proizvodnju, gradimo butike za Luj Viton torbice", ocenili su aktivisti.
Inicijativa je poručila da "alternativa državno subvencionisanom luksuzu za odabrane nisu trošne udžerice nego odgovoran i održiv razvoj čitave zemlje".
Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počela je danas, a u nastavku sednice u petak biće razmatran i predlog posebnog zakona o
projektu "Beograd na vodi" stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

02.04.2015. u 18:23 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre