Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

petak, 16.03.2018.

Moody's: Dobri rezultati Hrvatske u fiskalnoj konsolidaciji, no reforme spore

Moody's također očekuje da će rast hrvatskog gospodarstva ostati snažan, ali u 2018. lagano usporiti na 2,7 posto, što je u skladu s kretanjima u drugoj polovini 2017. i bliže srednjoročnim procjenama rasta
BDP-a od 2 do 2,5 posto.
Kreditni rejting Hrvatske 'Ba2', uz stabilne izglede, odražava ravnotežu između fiskalne konsolidacije i jačanja institucija, s jedne strane, i slabog potencijalnog rasta gospodarstva i sporosti strukturne reforme, s druge strane, objavila je
rejting agencija Moody's iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

16.03.2018. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 10.08.2017.

Općina Tisno pokreće postupak protiv Ministarstva financija zbog odgode uvođenja poreza na nekretnine

ŠIBENIK - Zbog odluke premijera Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno pokrenut će postupak protiv Ministarstva financija i tražiti refundaciju do sada utrošenih
sredstava za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine,
potvrdio je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

10.08.2017. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 21.03.2017.

Viadukt na mostu Čiovo u minusu desetke milijuna kuna

Financiran je EU novcem no, ukupna šteta ove tvrtke već se procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna kuna. Pritom troškovi koji terete Viadukt - naknadni geomehanički istražni radovi i tehnološko rješenje, pa i poteškoće vezane uz izradu čelične konstrukcije, penju se izgleda prema trećini vrijednosti ugovora (129 milijuna kn plus PDV). No, to neće ugroziti Viadukt koji je solventan i s više od milijardu kuna potpisanih poslova, prema ocjeni predsjednika Uprave Joška Mikulića, prebrodit će poteškoće vezane uz kratkoročnu nelikvidnost.
"Kasnimo 20 dana s isplatom jedne neto plaće radnicima, dok smo sve obveze prema državi podmirili. Tijekom ovog tjedna očekuje nas potpisivanje aranžmana s bankama za premošćivanje problema u likvidnosti", kategoričan je Mikulić. Svoju poruku utemeljenu u neupitnosti stabilnosti kompanije koja ove godine obilježava 70 godina poslovanja Mikulić je poslao nakon sastanka u Hrvatskim cestama gdje su u nazočnosti ministra prometa Olega Butkovića razmotrene opcije za rješenje problema u kašnjenju izgradnje mosta. Kako je Mikulić na konferenciji iznio sve uzročnike, proizlazi da je trenutno glavni udar na likvidnost tvrtke ustvari model financiranja proizvodnje čelične konstrukcije
budući da izvođač kreditira proizvodnju iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

21.03.2017. u 09:37 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 18.11.2016.

Stambeni krediti u rujnu smanjeni za osam milijardi kuna

Uz stambene koji padaju zbog konverzije, na godišnjoj razinu u padu su sve ostale vrste kredita, čak i 'minusi'.
Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), ukupni krediti stanovništvu iznosili su krajem rujna 117,5 milijardi kuna, čime je nastavljen pad na godišnjoj razini koji bez prestanka traje već gotovo godinu i pol,
navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA) iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

18.11.2016. u 07:54 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 01.07.2016.

DUUDI: Samo dvije ponude za kupnju državnih nekretnina od ukupno 25 oglašenih

Druga je ponuda stigla za atraktivnu vilu/kuću za stanovanje s vrtom i šumom u Voloskom kod Rijeke za koju je ponuđeno 20,3 milijuna kuna, što je oko milijun kuna više od početno tražene cijene, a ta je vila ujedno imala i najvišu početnu cijenu među svih 25 oglašenih nekretnina za prodaju u tom natječaju.
"Povjerenstvo za ponude je utvrdilo da su obje ponude valjane te će predložiti nadležnim tijelima njihovo prihvaćanje",
poručuju iz DUUDI-ja iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

01.07.2016. u 15:54 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 29.04.2016.

Samo 32 lokalne jedinice učinkovito upravljaju nekretninama

Na neriješene imovinsko-pravne odnose i nerazjašnjenu podjelu imovine između države i gradova, upozorio je Blaženko Boban (HDZ) te istaknuo kako su zbog nesređene vlasničko-pravne dokumentacije gradska središta puna napuštenih objekata'.
'Ovo izvješće treba biti osnovni alat za predstojeću reformu lokalne i regionalne samouprave. No, neke općine i gradovi nemaju dovoljno kapaciteta da krenu u tržišnu utakmicu i to pokazuje koliko nam je potrebna reforma lokalne samouprave', poručio je Damir Mateljan (SDP).
Na potrebu mijenjanja zakona upozorila je Ingrid Antičević Marinović (SDP) te pozvala vladajuće da prionu tom poslu i urede zemljišne knjige.
'Potrebno je mijenjati čitav niz zakona da se uredi upravljanje nekretninama. Pod zakonskim prijetnjama, treba natjerati građane da srede svoje vlasništvo', poručila je.
Anka Mrak Taritaš (HNS) istaknula je potrebu izmjena zakona o katastru i zemljišnim knjigama, koje treba objediniti jer je Hrvatska ostala jedina zemlja u EU koja ima posebno reguliranu gruntovnicu, a posebno katastar, koji su međusobno neusklađeni. Za izvješće Državne revizije rekla je da je odličan materijal 'iz kojega se može iščitati kojim putem treba krenuti u reformama'. Treba evidentirati imovinu i znati strategiju upravljanja, poručila je Mrak Taritaš.
Naime, po izvješću Državne revizije, krajem 2014. izvan uporabe su bila 3.473 poslovna prostora i 1.979 stanova u vlasništvu gradova, općina ili županija, koje "nisu poduzimali dostatne aktivnosti da ih se stavi u funkciju'. Istodobno, 438 tih poslovnih prostora bespravno se koristi.
Od vlade očekujemo da resurse lokalnih samouprave stave u funkciju te proširi financijski kapacitet lokalne samouprave jer one su pravi generator razvoja, poručio je nezavisni zastupnik Furio Radin te izrazio nadu da će najavljena reforma lokalne samouprave ići u smjeru decentralizacije.
Sabor zasjedanje nastavlja sutra raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o prostornom uređenju iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

29.04.2016. u 14:09 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 07.04.2016.

Monsanto: Ne kupujemo zemlju u Slavoniji

ZAGREB - Iako je premijer Tihomir Orešković još prošlog tjedna izjavio da 10.000 hektara zemljišta u Slavoniji traži investitor s Bliskog istoka, to nije omelo neke hrvatske portale u širenju glasine da Orešković želi hrvatsku zemlju dati američkom Monsantu, kojeg nazivaju najzloglasnijim proizvođačem hrane u svijetu. Na društvenim mrežama niču posebne grupe protiv dolaska Monsanta u Hrvatsku, koji ovdje, inače, posluje već godinama. A što kažu u Monsantu? Dr. Zoran Petrović, direktor za područje bivše Jugoslavije i Albanije, poručuje da taj biotehnološki div nije zainteresiran za najam ni kupnju zemljišta u Hrvatskoj
"Hrvatska, probudi se: Orešković planira Slavoniju dati Monsantu– korporaciji koja 'ubija' ljude?" - tako glasi naslov podužeg članka objavljenog na jednom hrvatskom portalu u nedjelju. Autor članka, potpisan inicijalima, svoju konstrukciju temelji na dezinformaciji da je Monstanto investitor koji će posredstvom Oreškovića, 'odgajanog pod skutima židovsko-izraelskih korporacija', dobiti hrvatsku zemlju. Uvrstio je taj autor i jednu, kako kaže, činjenicu: 'da će Monsantovo sjeme doslovce ubiti plodnost hrvatske zemlje, ali i otrovati velik broj ljudi koji će ni ne znajući jesti GMO hranu'. Na Facebooku niču grupe sličnog sadržaja: 'Ne želimo Monsanto u RH', 'Istinom protiv laži'...
U Hrvatskoj je, međutim, proizvodnja genetski modificiranih organizama zabranjena, pa tako ni Monsanto ovdje ne prodaje niti promovira GMO, već uz herbicide i pesticide uglavnom prodaje sjeme hibridnog kukuruza Dekalb i uljane repice.
Zoran Petrović, regionalni direktor tog biotehnološkog diva sa sjedištem u St. Louisu i uredima u cijelom svijetu, pa tako i na Bliskom istoku, opovrgnuo je za tportal to da Monsanto traži zemljište u Hrvatskoj i da je tim povodom kontaktirano s Tihomirom Oreškovićem.
- Apsolutno ne. Nisam čak ni čuo tu vijest. Na moju veliku žalost, osobno ne poznajem premijera Oreškovića. Nikad nisam razgovarao sa čovjekom.
Monsanto nema afinitet uzimati zemlju u zakup ili je kupovati, kazao je Petrović za tportal.
Znači, Monsantu u poslovanju uopće nije potrebno zemljište?
- Ne samo da nam nije potrebno zemljište, nego uopće nismo razmatrali takvu soluciju, ni za Hrvatsku ni za regiju u kojoj sam nadležan, ponavlja Petrović, inače zadovoljan poslovanjem Monsanta u Hrvatskoj.
Upitan ima li kakvih drugih očekivanja od nove hrvatske Vlade u cilju daljnjeg unapređenja biznisa, odgovara da Monsanto ovdje apsolutno dobro posluje i uz postojeće zakone.
- Nemamo nikakav problem ni neke posebne želje. Ne očekujemo od nove Vlade ništa specijalno bolje nego što je bilo do sada. Uvijek, naravno, postoji mogućnost da se malo ubrza administracija, ali to je vječiti problem svugdje – i u drugim državama EU-a, u Mađarskoj, Austriji. U principu, svi hrvatski zakoni po pitanju našeg biznisa usuglašeni su s EU-om i mi smo im u potpunosti prilagodili naše poslovanje, objasnio je Petrović.
Regionalni direktor dodaje da je tvrtka Monsanto uvijek usuglašena s lokalnim zakonima, pa tako i sa zakonom o GMO sjemenu,
što znači da u regiji za koju je on nadležan ne nudi niti komercijalno niti eksperimentalno GMO sjeme iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

07.04.2016. u 10:45 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 28.04.2015.

Transparentnost Srbija: O Beogradu na vodi nismo saznali ništa

BEOGRAD - Podaci objavljeni na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi nisu otkrili "praktično ništa" o samom poslu, ocenila je organizacija Transparentnost Srbija. Transparentnost Srbija postavlja pitanje da li bi ekonomska korist od izgradnje projekta mogla da bude veća da je postojala konkurencija i transparentan postupak.
Transparentnost je na svojoj Fejsbuk stranici objavila da jučerašnja konferencija za štampu povodom potpisivanja ugovora za "Beograd na vodi" nije donela obelodanjivanje ugovora, ali jeste neke "potpuno neočekivane informacije".
"Ono što smo mogli da čujemo ili pročitamo značajno se razlikuje od onoga što smo slušali u prethodnih 18 meseci - umesto četiri godine, kako je u martu najavio premijer (Aleksandar Vučić), odnosno 10 godina, što je najavljivao gradonačelnik (Siniša Mali), rok za izgradnju je 30 godina", navodi Transparentnost.
Ta organizacija ističe da ako se korist od ulaganja za državu ogleda u mogućnosti zarade od iznajmljivanja i prodaje stambenog i poslovnog prostora,
nije svejedno da li će profit od neke zgrade početi da se ostvaruje 2020. ili tek 2040.
Transparentnost podseća na najavu gradonačelnika Siniše Malog "da će ugovor biti dostupan javnosti", pošto ga odobri Komisija za zaštitu konkurencije uz ocenu da je nejasno zbog čega bi odluka državne Komisije na bilo koji način imala uticaja na javnost ili tajnost ugovora, budući da ga ta Komisija ne može menjati.
"Iz onoga što je u nedelju predstavljeno, deluje da je 'tuđeg novca' 150 miliona evra, a ne 3,5 milijarde evra. A da li je 'tuđeg novca' moglo da bude više, nećemo saznati jer nije bilo konkurencije", navodi Transparentnost.
Ta organizacija navodi da zabrinutost izaziva to što je ovaj projekat od ogromnog političkog interesa za vlast i postavlja se pitanje da li se poklapaju ekonomski interes države i politički interesi vladajuće partije.
"Zbog toga postoji razlog za brigu kakvi će biti kontrolni mehanizmi prilikom sprovodjenja ugovora", navodi Transparentnost. Po oceni te organizacije, lažna je dilema da li treba ostaviti postojeće ruglo u Savskom amfitetaru ili graditi Beograd na vodi.
"Besmisleno je pitanje da li je neko za postojeće stanje. Ovo je pitanje poštovanja propisa i pitanje - ako postoji ekonomska korist od izgradnje Beograda na vodi, da li je ona mogla da bude veća da smo imali konkurenciju i transparentan postupak",
navodi Transparentnost iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

28.04.2015. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 17.02.2015.

Kinezi će oživjeti crnogorsko tržište nekretnina

Kad stignu radnici iz Kine i počnu radovi na dionici Smokovac-Mateševo potražnja za stanovima i kućama za rentiranje svakako će biti veća ali, Jovović pretpostavlja da se cijene
zakupa neće mijenjati. “Trenutno je ponuda za izdavanje nekretnina tako velika, da ne smatram realnim značajnije korekcije cijena naviše ni nakon dolaska kineskih radnika”, zaključuje Jovović.
Danilo Dano Petrović, vlasnik građevinske kompanije “Cijevna komerc” je u izjavi Portalu Analitika takođe ocijenio da zbog velike ponude na tržištu cijene rentiranja neće rasti,
ali smatra da bi u slučaju povećanje tražnje mogle porasti cijene nekretnina za prodaju.
“Svaka veća investicija, uključujući i one u infrastrukturu, na malo tržište, kakvo je crnogorsko, se odražava. Ako bude povećane tražnje za kupovinu nekretnina njihove cijene
će porasti, i to je logično. Kamo sreće da banke nude stambene kredite po dva ili tri posto, pa da podstanari mogu da kupe kuću ili stan i plaćaju rate, a ne kiriju”, kazao je Petrović.
Ekonomski analitičar Siniša Lekić podvukao je da novi investitori iz inostrastva mogu povećati tražnju za nekretninama, objašnjavajući da je domaća tražnja isključivo vezana za
bankarske kredite. Što se cijena izdavanja tiče, smatra da bi dolazak kineskih radnika mogao povećati cijenu rentiranja, ali ne u značajnoj mjeri. Tim prije što se radnici
smještaju organizovano, u blizini gradilišta.
“Pošto će početkom gradnje autoputa postojati potreba za smještajem radnika, za očekivati je da će tražnja za izdavanjem stambenog prostora biti povećana. Vjerujem da će kineski
radnici biti organizovano smješteni u blizini gradilišta i to prvenstveno u iznajmljenim prostorima slabijeg komfora skromnijih cijena. Kineski radnici ovdje dolaze da rade,
a ne da komforno borave kod nas”, konstatovao je Lekić.
On je podsjetio da su u vrijeme investicionog buma, nakon sticanja državne nezavisnosti, cijene nekretnina “poletjele” zbog povećanje tražnje, ali smatra da se sada to neće ponoviti.
“To je bilo moguće u vrijeme kada su se nekretnine prodavale Rusima, Ircima i drugim strancima, tražnja je rasla i cijene su stoga porasle. Sada se, međutim, to neće desiti”,
kaže sagovornik Portala Analitika. On, međutim, posebno interesantnim smatra odgovor na pitanje kako će građevinska operativa podnijeti nove poreze na neuseljene i neprodate
stanove i koliko će to opteretiti cijenu novih stanova.
“Vrijeme izgradnje stanova za tržište je prošlo i za očekivati je da se prvo prodaju gotovi stanovi po nižim cijenama od aktuelnih, jer čekanje na kupca košta i stoga očekujem
izvjestan pad cijena stanova na tržištu”, rekao je Lekić.
Generalno, lani su cijene nekretnina smanjene za oko 10 odsto u odnosu na 2013, dok su u odnosu na 2007. i početak investicionog buma cijene kuća i stanova niže za 30 procenata iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

17.02.2015. u 19:21 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 15.11.2013.

Za investitore dodatnih 33.000 m2 zemljišta

Na impozantnom gradilištu u poslovnoj zoni djelatnici Hidroinga rade na zacjevljenju potoka Matačine i postavljanju ogromnih armiranobetonskih tunela i cijevi kroz koje će voda protjecati. Završetak radova očekuje se već do kraja studenog, a iznad tako zacjevljenog potoka bit će uređena prometnica koja će prolaziti kroz poslovnu zonu.
Vrijednost ovih radova iznosi više od dva milijuna kuna, a u cijelosti ih financiraju Hrvatske vode. Ivanečki čelnici obišli su i radilište u Mihanovićevoj ulici, gdje su u tijeku radovi na njezinoj rekonstrukciji dionice duge oko 500 metara.
Nakon što je skinut stari kolnik i rekonstruiran vodovod te postavljena niskonaponska mreža i novi električni stupovi, izvode se radovi na postavljanju novog komika i uređenju nogostupa iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

15.11.2013. u 15:29 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 26.09.2013.

Vodena atrakcija od 10 milijuna eura produžit će turističku sezonu

Ova kvalitetna atrakcija i novi sadržaj značajno će obogatiti turističku ponudu i produžiti sezonu, komentirao je jučer ministar turizma Darko Lorencin, koji je s istarskim županom Valterom Flegom obišao gradilište deset milijuna eura vrijednog projekta vodenog parka Istralandia pokraj Brtonigle, koji će se prostirati na ukupno osam hektara i čija će se vrata otvoriti dogodine u lipnju.
Bit će to prvi akvapark u Hrvatskoj, čija je gradnja startala ove godine u travnju nakon ishođenja svih dozvola.
Osim ovog, smještenog uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vaši i Istarskom ipsilonu, čiji je investitor tvrtka Aquapark u vlasništvu porečkog poduzeća Istrakop, ujedno i glavnog izvođača radova, slijedi akvapark Aquacolors češkog investitora kod Poreča, koji je također u fazi izgradnje, a, gledajući čitavu Hrvatsku, u pripremi je još jedan vodeni u Dugopolju, naglasio je Lorencin.
Ovakve investicije nisu važne samo za istarski, nego i za turizam Hrvatske. Posebno mi je drago da će Istra dobiti kvalitetan sadržaj koji će dodatno obogatiti naš ključni proizvod - sunce i more.
Višestruke su koristi koje će osjetiti Općina Brtonigla, istaknuo je njen načelnik Doriano Labinjan, izdvojivši pritom prihod od komunalnog doprinosa koji će uložiti u infrastrukturu, ali i priljeve koje očekuju od zaposlenih. Naime, dogodine će u akvaparku raditi 80 djelatnika, od kojih 15-ak stalno zaposlenih, pri čemu će prednost kod zapošljavanja imati ljudi s tog područja.
Od velikog broja posjetitelja budućeg vodenog parka profitirat će i vinari, maslinari, ugostitelji te drugi obrtnici i poduzetnici uključeni u turističku ponudu, uvjeren je Labinjan iznajmljivanje stanova Pantovčak


Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

26.09.2013. u 14:59 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre