Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

petak, 30.09.2016.

Rijeka, Zadar i Split sa skupljim stanovima od Zagreba

ZAGREB - Prema cijenama u oglašavanju hrvatska metropola po cijeni stanova je pala na sedmo mjesto.
Dugo je Zagreb slovio za 'prvaka', ali više nije tako.
"Na riječkom Korzu kvadrat stana može dosezati do 3000 eura po metru kvadratnom. U razmaku od 50 metara na Korzu u bočnim ulicama, cijene mogu padati i do 2,3 puta niže", kaže za RTL Branko Papeš, vlasnik agencije za nekretnine Dogma.
Ako uz lokaciju ide i luksuzno uređenje, kao u stanu tik uz morske orgulje u Zadru, cijena četvornog metra je 4000 eura nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

30.09.2016. u 15:51 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 27.09.2016.

HUP poziva gospodarstvenike da im jave koliko stranaca im treba

U ovoj godini nema vremena za promjenu zakona, po uzoru na slovenski, ali se na tome počelo raditi.
Gospodarstvenici koji imaju teškoća u nalaženju zaposlenika i trebaju radnike iz zemalja koje nisu članice EU do 7. listopada Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) trebaju dostaviti očitovanja koliko im je radnika potrebno. S tim prijedlogom s novim ministrom rada poslodavci će uskoro dogovarati novu listu za kvotu za zapošljavanje stranaca u 2017.
No, već lani, uoči usvajanja konačne kvote na Vladi, HUP-ovci su izrazili nezadovoljstvo poduzetnika postojećom regulativom i zauzimali su se za promjenu propisa i uvođenje tzv. s
lovenskog modela, kojim se automatski može zaposliti stranca ako u tjedan dana na domaćoj burzi rada ne pronađe radnik. Na kraju se ipak zadržao dosadašnji model,
ali prema saznanjima HUP-a, Vlada Tihomira Oreškovića počela je raditi na reformi tog sustava i formirala radnu skupinu za izradu nove zakonske regulative za zapošljavanje stranaca.
No, u HUP-u su svjesni da proces donošenja zakona nije provediv u ovoj, pa i u prvim mjesecima iduće godine, pa pozivaju sve zainteresirane na prijavu potreba
po postojećem zakonu o strancima.
Kvote za ovu godinu utvrđene su, inače, debelo izvan zadanih rokova, tek u krajem travnja ove godine, a ne koncem listopada, kako to predviđa zakon. Prethodni ministar Mirando Mrsić ostavio je taj posao nasljedniku, no usklađivanje je potrajalo, jer su poslodavci tražili promjenu modela, a gospodarstvenici apelirali da se uvedu kvote za niz djelatnosti za koje posljednjih godina nisu bile odobravane dozvole zbog navodno velikog broja nezaposlenih u službenoj evidenciji HZZ-a. Dva sektora u kojima je negativan stav prema odobravanju kvota resornog ministarstva rada bio najizraženiji, a u kojima su poslodavci i prijavljivali najviše potreba, bili su graditeljstvo i brodogradnja.
U slučaju brodogradnje opravdanje je bilo povezano s činjenicom da najveća brodogradilišta nakon privatizacije prolaze restrukturiranje uz državne potpore te da se u njima broj zaposlenika u petogodišnjem razdoblju praćenja mora smanjiti. No, već za ovu godinu im je bilo odobreno 1500 dozvola, dok je u slučaju građevinskog sektora odobrenje je dano za 500 radnika. Taj je sektor ukupno tražio nekoliko puta više, a nedavno su ponovili svoj zahtjev preko HGK za 2017., u kojoj traže 3000 novih dozvola. Iz ranijih lista zanimljivo je i da se za kulturu odobrava veća kvota za strane radnike nego, primjerice, za prerađivačku industriju, zdravstvo, znanost i obrazovanje ili poljoprivredu. Jedan od sektora u kojima se također očekuje povećan broj zahtjeva
za uvoz radnika je turizam, za koji je lani moglo biti zaposleno njh tek 85 nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

27.09.2016. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 23.09.2016.

Što nas očekuje na domaćem tržištu nekretnina do 2027.

U slučaju optimističnog scenarija svi pokazatelji koji utječu na potražnju, bilo kratkoročno ili dugoročno, imaju osobite pozitivne vrijednosti.
Intenzitet gospodarskog oporavka, raspoloživi dohodak stanovništva, demografski trendovi i stupanj iskorištenosti EU-ovih fondova, neke su od najvažnijih varijabli koje će utjecati na ostvarenje pesimističnog, realističnog ili optimističnog scenarija za hrvatsko tržište stambenih prostora do 2027. godine, navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA).
Analitičari RBA u najnovijoj publikaciji RBAnalize "Tržište stambenih prostora" razmatraju pokazatelje koji predstavljaju najznačajnije čimbenike u kretanju potražnje za stambenim nekretninama: demografske trendove, pregled najznačajnijih makroekonomskih pokazatelja, odnosno stanje i perspektive u gospodarstvu, ponudu stambenih kredita i kretanje kamatnih stopa te vladine politike.
Ovisno o budućem kretanju tih čimbenika, idućih godina moguć je optimističan, pesimističan i realističan scenarij za tržište stambenih prostora,
Crni scenarij - pritisak na pad prosječnih cijena
Pesimistični scenarij predviđa dodatno intenziviranje već prisutnih negativnih demografskih trendova, što bi se negativno odrazilo na tržište nekretnina.
"Uz daljnji pad radno aktivnog stanovništva i izostanak održivog gospodarskog rasta u srednjem roku, ekonomske migracije mlađeg radno sposobnog stanovništva intenzivirale bi se i tako dodatno ugrozile potražnju za stambenim nekretninama. Na nelikvidnom stambenom tržištu pod pritiskom viška ponude nekvalitetnih nekretnina s manje privlačnom lokacijom stvorilo bi se daljnji pritisak na pad prosječnih cijena", navodi se u analizi.
Po tom, najcrnjem scenariju, do 2018., cijene nekretnina pale bi do 10 posto nakon čega bi se pad u razdoblju od 2019.- 2021. ublažio na 5 posto te bi uslijedio blagi rast cijena do 2027. godine.
Prosječna stopa pada cijena na razini cijelog razdoblja od 2016.-2027. godine u tom bi "mračnom modu" iznosila oko 2 posto.
Isto tako, nedovoljan gospodarski rast negativno bi se odrazio na tržište rada kroz nisku stopu zaposlenosti, a time i na smanjenje raspoloživog dohotka, dok bi se u slučaju rasta vanjske ranjivosti i nepredvidivih šokova na financijskim tržištima, poput, primjerice, slabljenja kune u odnosu na euro, smanjila i financijska dostupnost nekretnina.
Realistički scenarij - postupan oporavak i blagi rast cijena
Realistični scenarij prije svega podrazumijeva stabilizaciju negativnih demografskih pokazatelja u uvjetima započetog gospodarskog oporavka te intenzivnije povlačenje sredstava iz fondova EU-a.
Prema tom scenariju, uz oporavak realnog sektora, rasla bi zaposlenost i realno raspoloživ dohodak, a daljnje labavljenje kreditnih uvjeta i veća ponuda kredita u domaćoj valuti smanjila bi potencijalne valutne rizike i povećala sklonost stanovništva prema dugoročnom zaduživanju.
Analitičari RBA navode kako bi pozitivan poticaj na dinamiziranje aktivnosti na nekretninskom tržištu u srednjoročnom razdoblju mogao doći sa zakonskim reguliranjem procjene vrijednosti nekretnina, uz formiranje baze podataka o kupoprodajnim cijenama na razini Hrvatske.
Procjenjuju da bi se uvođenjem jedinstvenog poreza na nekretnine postupak oporezivanja pojednostavnio i učinio transparentnijim.
"Ovogodišnji blagi rast prosječnih cijena prodanih novih stanova mogao bi se nastaviti odražavajući početak oporavka potražnje za stambenim nekretninama. Realistični scenarij predviđa postupni blagi rast cijena stambenih nekretnina po prosječnoj stopi od 4 posto od 2016.-2027. godine", stoji u analizi.
Optimistični scenarij - jači gospodarski rast i dinamičan rast cijena
U slučaju optimističnog scenarija svi pokazatelji koji utječu na potražnju, bilo kratkoročno ili dugoročno, imaju osobite pozitivne vrijednosti.
U tom bi slučaju iznadočekivani gospodarski rast temeljen na rastu i zapošljavanju u realnom sektoru, snažan priljev inozemnih izravnih ulaganja te znatna iskorištenost EU fondova, rezultirali rastom raspoloživog dohotka kućanstava ohrabrujući tako dugoročne investicije u stambene nekretnine.
"Uz pojačan interes stranih državljana za kupnjom nekretnina u Hrvatskoj, cijene bi se korigirale prema višim razinama, što bi srednjoročno otvorilo novi ciklus izgradnje i ponude stanova. Stoga ovakav scenarij podrazumijeva dinamičniji rast cijena tijekom projekcijskog
razdoblja po prosječnoj stopi od 11 posto u razdoblju od 2016.-2027. godine", zaključuje se u analizi nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

23.09.2016. u 13:42 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 22.09.2016.

Brad Pitt dobio posao u Hrvatskoj: Šibenik mu odobrio gradnju vila

Ovim izmjenama GUP-a dozvoljava se gradnja hotelsko-apartmanskog naselja i vila sa svom pratećom infrastrukturom.
Gradsko vijeće Šibenika na sjednici održanoj u utorak usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika.
Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom poluotoku, lokaciji koju je nedavno obišao i slavni Brad Pitt, stavljena je markica mješovite gradnje smještajnih kapaciteta,
javljaju RTL vijesti novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

22.09.2016. u 08:28 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 16.09.2016.

Najisplativija bila bi nagodba oko zakona o franku

U bankama su uvjereni da bi eventualni sporovi išli u njihovu korist i da imaju bolje argumente.
Država Hrvatska je službeno obaviještena da je talijanska banka UniCredit, vlasnica Zabe, prva podigla dugo najavljivanu tužbu Međunarodnom arbitražnom sudu u Washingtonu
zbog konverzije kredita u švicarcima. Obavijest o tužbi pristigla je Ministarstvu vanjskih poslova, a tehnički ministar Miro Kovač poručio je da će hrvatska strana pokušati
s bankama iznaći rješenje koje bi što manje opteretilo državni proračun, ali i zaštitilo građane koji su podigli te kredite.
Plan o dogovoru s bankama postoji, ali kako doznajemo, scenarij po kojem bi banke od države dobile isplate novca iz proračuna - nije prihvatljiv. U bankama su uvjereni da bi eventualni sporovi išli u njihovu korist i da imaju bolje argumente pa nisu spremni pretjerano popuštati, iako Hrvatsku drže potentnim tržištem i ne žele ulaziti u rat s donositeljima odluka. Država je pak spremna eventualno ponuditi dugoročnije rješenje koje vjerojatno ne uključuje porezne olakšice jer ih, prema našim izvorima, smatraju "skliskim terenom". Obje strane već mjesecima tipuju na dogovor, no političke mu okolnosti definitivno nisu bile naklonjene.
U javnosti se stekao dojam da su se neke akcije već dogovarale "ispod žita", od strana koje su računale na izbornu pobjedu, no o tome da uključuju podizanje i eventualno povlačennje tužbe banaka možemo samo nagađati. Iako neslužbeno doznajemo da je od pokretanja službene procedure u Washingtonu već prošlo neko vrijeme, zanimljivo je da središnjica UniCredita čak i nakon službene obavijesti MVP-u to ne želi potvrditi, a Andrea Morawski, prvi čovjek njihovog PR-a čak kaže kako je politika banke takva da nikad ne komentiraju "glasine i spekulacije". Većina drugih banaka između redaka zaziva dogovor pa glasnogovornik PBZ-a potvrđuje da zasad nisu podnijeli arbitražnu tužbu, a u Erste banci kažu da su, iako je pripremaju, i dalje otvoreni za konstruktivan dijalog u cilju postizanja rješenja.
"Dioničari Erste banke dvaput su se pismom obratili Vladi s ciljem mirnog, prijateljskog rješavanja spora o ulaganju", ističu u Erste banci. I HUB, krovna bankarska udruga, napoiminje da bi, postizanjem dogovora, nestali razlozi za nastavljanjem pravnih postupaka. Bivši ministar financija Boris Lalovac, predlagatelj zakona o konverziji, komentira pak da je pokretanje tužbe u trenutku kad se nova vlada još nije ni formirala nekorektno te predlaže uvođenje poreza na kreditnu aktivu banaka kao instumenta pritiska.
Nakon povlačenja tužbi, država bi, kaže, zakon - povukla stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

16.09.2016. u 09:35 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 14.09.2016.

Nova trgovina Lonci & poklopci u Zagrebu

Kako doznajemo, u Split su otišli jer su mnogi stalni kupci zagrebačkih trgovina tražili otvorenje i prigovarali
što brend nije dostupan u drugim gradovima osim glavnog grada Zagreba cijene nekretninanina

Oznake: cijene nekretnina

14.09.2016. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.09.2016.

Milanović: Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović prvi se obratio javnosti. Po pitanju rezultata nije bio konkretan.
'Dobro večer i hvala svima koji su nam dali podršku. Bit će tijesno. Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku.
Osam mjeseci bili smo u jednom eksperimentu i nismo ništa napravili.
Hrvatskoj treba stabilna vlada i svatko od nas treba zatomiti osobne ambicije taštinu i staviti se u službu države novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

12.09.2016. u 09:09 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 07.09.2016.

Proizvodnja u TLM-u kreće punom parom, radit će se i vikendom

Šef Impolovih valjaonica Tomaž Smolar otkriva kako su s Hrvatima i Nijemcima ispunili plan.
Nakon sanacije koja je stajala 10 milijuna eura - remonta i modernizacije TLM-ove valjaonice uništene u požaru u stečaju prije tri mjeseca, tamošnji zakupac Impol-TLM,
de facto vlasnik imovine i infrastrukture iz pozicije najvećeg razlučnog vjerovnika, kao singerica precizno je u dan u odnosu na plan obavio probnu proizvodnju.
To znači da danas TLM kreće punom parom s redovnom proizvodnjom, čime se na velika vrata vraća u gospodarski život, i to kao nekad značajni izvoznik. Događaj je to i za Grad Šibenik i za Šibenko-kninsku županju, koji su podržali ulazak slovenskog aluminijaša koji je ozbiljan investitor. Kako nam je potvrdio Tomaž Smolar, direktor divizije valjanih proizvoda Impolove grupe, ujedno jedan od dvaju direktora Impol-TLM-a, u remont su bili uključeni “radnici šibenske tvornice, njemačka SMS grupa, jedan od globalnih lidera u proizvodnji i postavljanju novih valjaonica i proizvodne opreme,
te inženjeri iz Slovenske Bistrce kao nadzornici” nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

07.09.2016. u 09:48 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 05.09.2016.

Svečano dodijeljena 73 stana POS-a

U zadarskom naselju Crvene kuće u petak su dodijeljeni ključevi korisnicima 73 socijalna stana sagrađena po modelu poticane stanogradnje (POS), a ministar graditeljstva i prostornog
uređenja u tehničkoj Vladi Lovro Kuščević rekao je da je ova zgrada "dosada prvi i vrlo dobar primjer suradnje države i grada u gradnji socijalnih stanova po modelu poticane stanogradnje".
"Ovo je dokaz da hrvatska Vlada brine o socijalno ugroženima i vodi ispravnu stambenu politiku, a mogu najaviti da ćemo tako i nastaviti" nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

05.09.2016. u 16:35 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 01.09.2016.

CIM Group kupuje Tribune Tower za 240 milijuna dolara

CHICAGO - CIM Group sa sjedištem u Los Angelesu pristao je kupiti čuveni Tribune Tower u Chicagu za 240 milijuna dolara.
Očekuje se da dogovor bude realiziran do kraja rujna, ali duznosnici nisu naveli konkretne planove za zgradu izgradjenu 1925. u stilu neogotike, koja je 1989.
proglašena za znamenitost grada nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

01.09.2016. u 08:00 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre