Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

srijeda, 23.08.2017.

Hrvatski software za svijet bez cesta visokog rizika

Tvrtka Promet i prostor razvija softversko rješenje koje olakšava analizu opasnih dionica na prometnicama
Statistika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) pokazuje kako se u posljednjih deset godina na hrvatskim cestama godišnje dogodi više od 45 tisuća prometnih nesreća pri
kojima čak 20 tisuća sudionika pretrpi neku vrstu ozljede, a više od 300 osoba pogine.
S druge strane, međunarodna istraživanja pokazuju kako se polovica od ukupnog broja najtežih prometnih nesreća zapravo događa na manje od 10 posto prometne mreže, što pokazuje da itekako postoji direktna veza između prometne infrastrukture i rizika od prometne nesreće. Danas je, na sreću, stupanj razvoja znanosti i tehnologije ipak dostigao razinu na kojoj je moguće predvidjeti potencijalno opasne dijelove cesta, a time i smanjiti rizik. Hrvatska tvrtka Promet i prostor d.o.o. u suradnji sa zagrebačkim Geodetskim Fakultetom i Fakultetom prometnih znanosti, razvija upravo jedno takvo softversko rješenje koje uvelike olakšava pronalaženje potencijalno
opasnih dionica na prometnicama nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

23.08.2017. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.07.2017.

Lokalcima više kuna u blagajne, ukidaju se posebna područja

Jednostavna računica
Po novoj računici 60 posto prihoda od poreza na dohodak ići će kao i dosad gradovima i općinama, no u proračun županija slijevat će se 17 posto, umjesto dosadašnjih od 12 do 16,5 posto ovisno o tome da li se radilo o području posebne državne skrbi, nerazvijenom, otočkom ili osnovnom području. Za fiskalno izravnanje ići će 17 posto (umjesto dosadašnjih 16 posto),
a za financiranje decentraliziranih funkcija ostaje 6 posto nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

07.07.2017. u 08:08 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 01.09.2016.

CIM Group kupuje Tribune Tower za 240 milijuna dolara

CHICAGO - CIM Group sa sjedištem u Los Angelesu pristao je kupiti čuveni Tribune Tower u Chicagu za 240 milijuna dolara.
Očekuje se da dogovor bude realiziran do kraja rujna, ali duznosnici nisu naveli konkretne planove za zgradu izgradjenu 1925. u stilu neogotike, koja je 1989.
proglašena za znamenitost grada nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

01.09.2016. u 08:00 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 22.06.2016.

Pad graditeljskih aktivnosti u EU u travnju na godišnjoj razini

U prvom tromjesečju 2016. godine graditeljske aktivnosti u 28-članom EU uvećane su 0,3 posto prema tromjesečju ranije, a porasle su i na godišnjoj razini, za 1,8 posto.
U Hrvatskoj su graditeljske aktivnosti u prvom kvartalu prema prethodna tri mjeseca porasle za 3,7 posto. Na godišnjoj razini uvećane su 3,4 posto.
Najnovije izvješće Eurostata pokazuje izrazitiji oporavak u usporedbi sa četvrtim tromjesečjem 2015. godine, kada su u Hrvatskoj graditeljske aktivnosti stagnirale u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, a smanjene za 1,4 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.
Što se tiče 19-članog gospodarstva eurozone, u prvom su kvartalu 2016. godine graditeljske aktivnosti porasle 1,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca
i za tri posto u usporedbi s prvim kvartalom 2015. godine nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

22.06.2016. u 11:19 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.12.2015.

Počelo useljavanje u POS stanove u Klari

Predviđa se da će do 22. prosinca svih 200 najmoprimaca biti useljeno u stanove
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i tvrtka Zagorje Tehnobeton, koja je izvodila radove na POS zgradama u zagrebačkom naselju Klara
potpisali ovih dana Zapisnik o primopredaji građevina, čime su se stekli uvjeti za useljenje kupaca i najmoprimaca u stanove.
Useljavanje najmoprimaca započelo je u utorak i predviđa se da će do 22. prosinca svih 200 najmoprimaca biti useljeno u stanove.
Predviđeno je useljavanje do 30 obitelji dnevno nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

16.12.2015. u 08:01 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 19.05.2015.

Pad cijena stanova u Kini

PEKING - Kinesko tržište nekretnina ostaje "anemično" i u travnju, a cijene novih stanova na mjesečnoj razini padaju u većini gradova, iako se cijene u većim gradovima održavaju zahvaljujući vladinim potporama. Prema istraživanju u 70 velikih i srednjih gradova, 48 ih je doživjelo pad cijena u travnju u odnosu na prethodni mjesec, stoji u izvješću koje je Državni zavod za statistiku objavio u ponedjeljak.
Nove cijene stanova su ostale iste u Shenyangu, Hefeiju, Jinanu i Changshau, dok je u 18 gradova, uključujući Peking, Šangaj, Guangzhou i Shenzen, od ožujka doživjelo rast.
U 34 gradova su cijene postojećih stanova doživjele pad na mjesečnoj razini, osam ih je zabilježilo iste cijene, a 28 povećanja, što je za 16 više u odnosu na prethodni mjesec nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

19.05.2015. u 13:43 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 10.04.2015.

Na jesen počinje gradnja hotela Intercontinental u Beogradu

BEOGRAD - U septembru ili oktobru trebalo bi da počne izgradnja hotela iz lanca "Intercontinental" na placu između "Delta holdinga" i "Hyatta", najavio je direktor "Crown Plaze" Živorad Vasić. U taj hotel od pet zvezdica biće uloženo oko 35 miliona evra, rekao je za Vasić za Kurir.
"Projekat je napravljen, dobijaju se dozvole, pravi se tender za arhitektonsko rešenje. Možemo da ga završimo do januara 2017. Hotel će imati 220 soba, veliki spa-centar i bazen, najluksuzniju kongresnu dvoranu sa 500 mesta",
rekao je Vasić i dodao da je plac na kojem se gradi hotel vlasništvo kompanije "Delta" nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

10.04.2015. u 13:34 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.03.2014.

Erste u pet godina prodao 2.000 stanova svojih građevinskih klijenata

U Erste banci su rekli kako su u dosadašnjim razgovorima bili stava da se model treba bazirati na tržišnim parametrima i ekonomskim izračunima koji obuhvaćaju sve relevantne aspekte koji definiraju cijenu nekretnina na tržištu.
Podsjetimo, ideja iz ministarstava je bila da država od banaka stanove uzme u leasing kako bi ih iznajmila, a potom prodala po povoljnim cijenama nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

20.03.2014. u 15:28 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 15.07.2013.

U najljepši dvorac na Jadranu uložili smo 25 milijuna dolara!

Poluotok Pelješac jedna je od najbolje čuvanih tajni našeg turizma, a ljepota toga kraja, njegovo vino i ljudi prije nekoliko godina zarobili su srce 74-godišnjeg američkog biznismena Leeja Andersona i njegove supruge Pam.
Na samom ulazu u mjesto Orebić, u najvinorodnijem području Hrvatske, supružnici, koji su tijekom Domovinskog rata kroz humanitarni rad upoznali našu zemlju, na temeljima nekadašnjeg beogradskog odmarališta Rivijera koje su otkupili 2006. osnovali su vinariju Korta Katarina.
U Hrvatsku dolaze nekoliko puta godišnje, u prvom redu kao ljubitelji našeg vina, a tek onda kao biznismeni. Njihova kći Catherinea boravi ovdje tijekom ljetnih mjeseci, dok su njima najdraži rujan i listopad, nakon berbe grožđa, kad popuste vrućine, a temperature mora još su ugodne za kupanje.
U kupnju hotela, gradnju vinarije i dosadašnju adaptaciju uložili su oko 25 milijuna dolara. Obnovljena fasada jednog od najljepših zdanja na obali - impozantna kamena zgrada sagrađena 1937., ispod koje se prostire šljunčana plaža - plijeni poglede, a predstoji još kompletna obnova interijera.
Anderson bivše odmaralište s prizemljem i tri kata te podrumskim prostorom, u kojem je vinarija počela s radom dok se ne sagradi nova zgrada, planira pretvoriti u luksuzni boutique hotel sa 12-14 luksuznih apartmana nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

15.07.2013. u 15:16 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 04.07.2013.

Drvna industrija između čekića i nakovnja

Zbog kraha talijanskog tržišta koje u ukupnoj realizaciji brodske tvrtke umjesto nekadašnjih 60 posto sudjeluje s oko 40 posto, u Slavoniji DI su se intenzivnije okrenuli austrijskom, njemačkom, švicarskom i poljskom tržištu, izvoze i u Bosnu i Hercegovinu te u Srbiju, ali i rade na osvajanju novih tržišta Engleske, Češke i Slovačke.
Stoga u Slavoniji Dl planiraju u dogledno vrijeme proširiti proizvodne kapacitete. A investicija koja će donijeti velike uštede i u koju će Slavonija Dl krenuti ove godine, je kogeneracijsko postrojenje kapaciteta 4.66 MW. vrijedno 17 milijuna eura nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

04.07.2013. u 14:44 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 11.06.2013.

Brijuni Rivijera ideja koja zbog države ne uspijeva

Više je razloga zbog kojih je projekt Brijuni Rivijera zastao. Glavnu slabost projekta ipak predstavlja činjenica da su Brijuni Rivijera opterećeni nezgodnom okolnošću što su koncipirani na institutu prava građenja.
Institut prava građenja u naravi predstavlja ograničeno stvarno pravo kojim vlasnik zemljišta, u konkretnom slučaju država i lokalna samouprava, dopuštaju investitoru da na određenom zemljištu sagradi hotelske i ostale turističke sadržaje, da ih koristi 66 godina te da nakon isteka ugovornog roka, sagrađene objekte prenese u vlasništvo vlasnicima zemljišta, državi i lokalnoj samoupravi.
Drugim riječima, investitori u Brijuni Rivijeru trebali bi ondje sagraditi velebne hotele i marine, državi i lokalnoj samoupravi u razdoblju od 66 godina plaćati koncesijsku naknadu, troškove komunalija za zemljište na kojem se razvija projekt, kao i snositi troškove izrade projektne dokumentacije komunalne infrastrukture, troškove gradnje turističkih objekata u cijelosti, da bi nakon 66 godina sve to što su sagradili prenijeli u vlasništvo države i lokalne samouprave.
U naravi, radi se o čistom science fictionu. Stoga je glavni preduvjet za uspjeh projekta promjena njegova temeljnog modela, i to tako da se institut prava građenja zamijeni institutom prava vlasništva nad zemljištem na kojem se grade objekti (izuzev lokaliteta Pineta) ili alternativno, zasnivanjem javno-privatnog partnerstva između vlasnika zemljišta i investitora, pri čemu bi ulog vlasnika zemljišta trebala biti vrijednost zemljišta i infrastrukture.
Tek ako Brijuni Rivijera primijeni takav model, projekt bi mogao početi postajati stvarnost nekretnine Split.

Oznake: nekretnine Split

11.06.2013. u 15:01 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre