Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

U najljepši dvorac na Jadranu uložili smo 25 milijuna dolara!

Poluotok Pelješac jedna je od najbolje čuvanih tajni našeg turizma, a ljepota toga kraja, njegovo vino i ljudi prije nekoliko godina zarobili su srce 74-godišnjeg američkog biznismena Leeja Andersona i njegove supruge Pam.
Na samom ulazu u mjesto Orebić, u najvinorodnijem području Hrvatske, supružnici, koji su tijekom Domovinskog rata kroz humanitarni rad upoznali našu zemlju, na temeljima nekadašnjeg beogradskog odmarališta Rivijera koje su otkupili 2006. osnovali su vinariju Korta Katarina.
U Hrvatsku dolaze nekoliko puta godišnje, u prvom redu kao ljubitelji našeg vina, a tek onda kao biznismeni. Njihova kći Catherinea boravi ovdje tijekom ljetnih mjeseci, dok su njima najdraži rujan i listopad, nakon berbe grožđa, kad popuste vrućine, a temperature mora još su ugodne za kupanje.
U kupnju hotela, gradnju vinarije i dosadašnju adaptaciju uložili su oko 25 milijuna dolara. Obnovljena fasada jednog od najljepših zdanja na obali - impozantna kamena zgrada sagrađena 1937., ispod koje se prostire šljunčana plaža - plijeni poglede, a predstoji još kompletna obnova interijera.
Anderson bivše odmaralište s prizemljem i tri kata te podrumskim prostorom, u kojem je vinarija počela s radom dok se ne sagradi nova zgrada, planira pretvoriti u luksuzni boutique hotel sa 12-14 luksuznih apartmana nekretnine Split

Post je objavljen 15.07.2013. u 15:16 sati.