Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

srijeda, 15.11.2017.

Autoceste opet u jednoj tvrtki, HAC-ONC više ne postoji

Novi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i Vlada Andreja Plenkovića odlučili su se za drugi način rješavanja problema
prezaduženih autocesta.
Za 15 dana prestaje postojati tvrtka Hrvatska autoceste – Održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC). Na skupštini Hrvatskih autocesta (HAC) u ponedjeljak je, naime, donesena odluka o pripajanju HAC-ONC-a toj tvrtki pa će se tako održavanje autocesta i naplata cestarine od 1. prosinca ove godine ponovno vratiti pod krov matičnog HAC-a. HAC-ONC je nastao spajanjem djelatnosti održavanja i naplate cestarine HAC-a i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) prije četiri godine u sklopu plana restrukturiranja državnih tvrtki koje upravljaju autocestama i pripreme za njihovu monetizaciju,
piše Večernji list cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

15.11.2017. u 11:23 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.07.2017.

Pula uzima 18,5 mil. kuna kredita od - Lidla

Gradu Puli Vlada danas odobrava podizanje 18,5 milijuna kredita potrebnim za realizaciju kapitalnog projekta izgradnje ceste Prekomorskih brigada.
Takve kredite zbog veće vrijednosti gradovima zakonski mora odobriti Markov trg, no ono što odudara od uobičajene prakse jest da Pula kredit uzima
od – trgovačkog lanca Lidl.
Na području na kojem će se realizirati projekt, naime, Lidl je s Pulom u veljači zaključio sporazum o kreditiranju jer za njegovu realizaciju i sam ima poslovni interes, budući da planira izgradnju trgovačkog centra, za koji bi gradnjom kružnog toka dobio prilaz
Pula, pak, dobiva povoljnije uvjete nego bi mu ih ponudile banke. Kredit za cjelokupne radove uzima s rokom otplate od sedam godina uz godinu dana počeka, u godišnjim ratama
i - bez kamata cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

20.07.2017. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 31.10.2016.

Paladino: Konzervatorstvo u Hrvatskoj je u problemima zbog pritisaka i nepreciznih propisa

ZAGREB - Zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" ocijenila je kako u konzervatorstvu u cijeloj Hrvatskoj ima problema, osobito zbog političkih pritisaka, nepreciznosti u zakonima, nedostatka pravilnika o postupanju. Paladino je rekla da alarmantnih slučajeva u Zagrebu ima jako puno, te da se krši nezavisnost u postupku.
"Primjera je jako puno, odnosno jako je malo slučajeva gdje se ne utječe na odluke", rekla je.
Navela je primjer zahtjeva za izgradnju četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro, na zapadnom ulazu u park, koji je njoj došao na odluku ljetos, dok je mijenjala pročelnika. Rekla je da ga je djelomice odbila i dala stroge propozicije, ali da je projekt dobio bezuvjetno dopuštenje kad je ona otišla na godišnji odmor.
"Odbila sam projekt, ne u cijelosti, nego sam dala stroge konzervatorske propozicije - jakog preuobličenja, rahle izgradnje, manjih visina, očuvanje zelenila.
Zamjenske izgradnje ne bi se smjele ponoviti u Maksimiru kao one na Trešnjevci", rekla je Paladino.
"Napisala sam konzervatorske propozicije, otišla sam na godišnji i predmet se izuzima iz moje sobe i daje drugome. U roku od jednog dana izdaje se pozitivno mišljenje bez ijednog uvjeta i ide se u prilog investitoru, što je po meni nedopustivo s mojeg konzervatorskog stajališta", rekla je među ostalim Paladino.
Kao važnu osobu kada je riječ o promjenama GUP-a spomenula je pravnika Željka Horvata, kojeg ne smatra odgovarajućim za tu odgovornu poziciju.
Ispričala je i o susretu s Bandićem upravo zbog pročelnika Silvija Novaka.
"Vrlo neprimjereno mi je rekao. Rekao mi je da je Novak sitan kokošar, ali da je njegov pročelnik. Rekao je da su zamjenici lijeva jaja pa da stojim tamo gdje me on stavio', ispričala je Paladino o sastanku s Bandićem. Na drugom sastanku joj je, kaže, rekao da će je poput kufera izbaciti van.
"Odmah sam počela plakati, nadala sam se da će netko od suradnika dignuti za mnom, i njih se vrijeđalo", kaže Paladino o drugom sastanku s Bandićem cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

31.10.2016. u 12:27 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 14.09.2016.

Nova trgovina Lonci & poklopci u Zagrebu

Kako doznajemo, u Split su otišli jer su mnogi stalni kupci zagrebačkih trgovina tražili otvorenje i prigovarali
što brend nije dostupan u drugim gradovima osim glavnog grada Zagreba cijene nekretninanina

Oznake: cijene nekretnina

14.09.2016. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 23.08.2016.

Cijena najma gradskog stana u Slavoniji jednaka je cijeni pereca

Takvih je stanova 15-ak, a korisnici su građani slabijeg imovinskog stanja, socijala i većinom starija populacija
Stanovi različitih kvadratura, ali i različitog stanja nude se u Zagrebu po simboličnim cijenama. Ukupno je u ponudi 21 stan s cijenom od 15 kuna po četvornom metru mjesečno cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

23.08.2016. u 19:04 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 28.07.2016.

Tedeschijeva Atlantic Grupa u prvom polugodištu s padom dobiti i prihoda

U drugoj polovini 2016. fokus će biti na daljnjem rastu na postojećim tržištima i nastavku internacionalizacije poslovanja.
Atlantic Grupa u prvom polugodištu ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa u iznosu od 133,5 milijuna kuna, što je 7,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, a zabilježila je i 3,3 posto manje prihode od prodaje, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
Negativan utjecaj na neto dobit, kako se navodi u izvješću, imale su niže pozitivne tečajne razlike te više porezno opterećenje do kojeg je došlo zbog početka plaćanja poreza na dobit u Bosni i Hercegovini, kojega su do ove godine bili oslobođeni.
U prvom je polugodištu EBITDA na razini grupe dosegnula 259,8 milijuna kuna, što predstavlja pad od 7,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Na njezin pad najveći utjecaj imala su ciljana ulaganja u internacionalizaciju poslovanja (viši troškovi zaposlenih i distribucije) i viši troškovi marketinga (prvenstveno u segmentima kave i pića), prestanak suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u Sportskoj i aktivnoj prehrani te tečajni pritisci na poslovanje u Rusiji i ZND-u, što je djelomično nadoknađeno padom troškova proizvodnih materijala (prvenstveno zahvaljujući nižim cijenama sirove kave) i energije.
Dobit prije kamata i poreza (EBIT) ostvarena je u iznosu od 192,2 milijuna kuna i manja je za 7,4 posto.
Ukupni prihodi Atlantic Grupe u prvom su polugodištu pali za 2,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 2,48 milijardi kuna. Pad bilježe i prihodi od prodaje, za 3,3 posto, na 2,45 milijardi kuna.
Navedeni pad, kako pojašnjavaju u Atlanticu, najviše je posljedica pada prodaje u strateškom poslovnom području Sportska i aktivna prehrana, u najvećoj mjeri uzrokovanog prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke.
Ukoliko se izuzme efekt prihoda od prodaje navedenog kupca, prihodi od prodaje rasli su 1,2 posto, a ukoliko se izuzmu utjecaji prosječne deprecijacije ruske rublje od 23,4 posto i prosječne deprecijacije srpskog dinara od 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, prihodi od prodaje su rasli 5,2 posto, navodi se u financijskom izvješću.
Također se ističe kako je pozitivan efekt na prodajne rezultate došao od većine ostalih poslovnih i distribucijskih područja, pri čemu su najveći utjecaj imala strateška poslovna
područja Delikatesni namazi, Zdravlje i njega i Kava te strateška distribucijska područja Slovenija, HoReCa i Hrvatska.
Promatrano po tržištima, najveći rast od 4,9 posto ostvaren je na tržištu Slovenije koje je treće po veličini tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnom prihodu od 16,3 posto.
Na tržištu Hrvatske, koja s 28 posto ima najveći udio u prihodu od prodaje, ostvaren je rast od 4 posto, dok je tržište Bosne i Hercegovine s rastom od 3,5 posto treće po rastu u prvom
polugodištu s udjelom od 7,8 posto u ukupnom prihodu od prodaje.
Vlastite robne marke Atlantic Grupe sudjeluju u prodaji sa 68,1 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala s 20 posto, ljekarnički lanac Farmacia sa 7,2 posto dok proizvodi
koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu u ukupnom prihodu od prodaje sudjeluju s 4,6 posto.
Od važnih poslovnih događaja u prvoj polovici godine ističe se osnivanje vlastitih distribucijskih kompanija u Njemačkoj i Austriji s ciljem značajnog rasta prodaje vlastitih brendova na tim
tržištima.
Dodatno, Atlantic Grupa je s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i četiri partnerske banke (Erste, Raiffeisen, Sberbank i Unicredit) te Međunarodnom financijskomkorporacijom (IFC) dogovorila povoljnije financijske uvjete kreditnog paketa u vrijednosti od 191,5 milijuna eura te je produljena ročnost kreditiranja.
Bilježi i uspješno izdanje korporativnih obveznica u iznosu od 200 milijuna kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,125 posto.
U očekivanjima za ovu godinu iz Atlantic grupe izdvajaju planirane kapitalne investicije vrijedne oko 150 milijuna kuna.
Poslovanje grupe u prvom polugodištu komentirao je predsjednik Uprave Emil Tedeschi istaknuvši kako je Atlantic Grupa u prvom polugodištu 2016. posebnu pažnju posvetila razvoju distribucijskog poslovanja na zapadnoeuropskim tržištima kako bi ostvarila stratešku odrednicu daljnje internacionalizacije kompanije.
"Istovremeno smo intenzivno radili na restrukturiranju strateškog poslovnog područja Sportska i aktivna prehrana, nastavili s razvojem sveukupnog poslovanja lansiranjem novih proizvoda i otvaranjem novih specijaliziranih prodavaonica Farmacia te s nesmanjenim fokusom jačali regionalnu distributivnu mrežu. U drugoj polovini 2016. fokus će biti na daljnjem rastu na postojećim tržištima i nastavku internacionalizacije poslovanja, a posebnu pozornost ćemo i dalje posvećivati održavanju likvidnosti,
upravljanju financijskim obvezama te upravljanju rizicima", istaknuo je Tedeschi cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

28.07.2016. u 13:10 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 25.01.2016.

MUO dostupan diljem svijeta s Google Cultural Institutom

Zahvaljujući usluzi Street View moguće je virtualno razgledati Muzej te odabirom predmeta dobiti dodatne informacije ili se zadubiti u slike visoke rezolucije
Ljubitelji umjetnosti diljem svijeta od prošloga tjedna, zahvaljujući projektu Google Cultural Institutea, mogu putem interneta uživati u više od 290 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), te 154 djela Galerije naivne umjetnosti Hlebine.
Na stranicama google.com/culturalinstitute mogu se razgledati virtualne izložbe, vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz stalnog postava i kolekcija ručnih satova.
Dostupni su i virtualna tura Street View, dvije digitalne izložbe kao i druga kulturna blaga koja čuva MUO.
Uvrštenjem Muzeja za umjetnost i obrt u projekt Google Cultural zainteresiranima diljem svijeta postale su dostupne informacije o izlošcima i zbirkama jednog od vodećih hrvatskih muzeja otvorenog prije 136 godina. Stalni postav muzeja svjedoči o umjetnosti i obrtu u Hrvatskoj od gotike do suvremenosti, te prikazuje više od 3.000 predmeta - od remek djela do javnosti manje poznatih izložaka, poručuju iz MUO.
Google Cultural Institute i partneri spremaju svjetska kulturna blaga na dohvat ruke korisnicima interneta, te izrađuju alate koji omogućavaju kulturnom sektoru dijeljenje različitog naslijeđa na internetu. Google Cultural Institute u partnerstvu je s više od 1000 institucija pružajući platformu za više od 200.000 umjetničkih radova te ukupno šest milijuna fotografija,
videa, rukopisa i drugih dokumenata s područja umjetnosti, kulture i povijesti cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

25.01.2016. u 18:02 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 07.12.2015.

Božićni vlak koji ne kasni

"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže Antun Urbić, strastveni maketar, autor i vlasnik najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi
Zagrebačku adventsku ponudu ove godine obogatila je i izložba najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi u Gundulićevoj 4. Za vrijeme Adventa radno vrijeme je "pojačano" pa Backo Mini Express od 1. prosinca 2015. do 10. siječnja 2016. "prometuje" svaki dan - od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom od 10 do 15.
Cijena ulaznice za odrasle je 15 kuna, za djecu 10 kuna, a obitelj (2+2) plaća 40 kuna. Nedjeljom je ulaz slobodan.
Maketa predstavlja mjesta iz mašte, no glavni kolodvor izgleda vrlo prepoznatljivo. "To je kolodvor iz doba Austro-Ugarske, zato je vrlo sličan zagrebačkom", ističe autor i vlasnik makete Antun Urbić. Dodaje kako će u budućnosti raditi na izradi zagrebačkih znamenitosti poput Umjetničkog paviljona, a maketa će se nadopunjavati ljudima, automobilima...
"Volim sve što se kreće, ali nisam željezničar", kaže ovaj 62-godišnji strastveni maketar koji je vlakiće zavolio još kao dječak, nakon što mu je otac donio
jednog iz Švicarske. Kasnije je na tavanu svoje kuće izgradio, za naše prilike, veliku maketu. "No, na tavanu to nitko nije mogao vidjeti i
želio sam napraviti nešto dostupno", objasnio je razloge zbog kojih je triput veću maketu smjestio u vlastiti prostor u Gundulićevoj ulici.
U izradu makete bio je uključen cijeli tim njegovih prijatelja. "Efektivno smo trojica prijatelja i ja radili četiri godine i dva mjeseca po osam sati dnevno, a još jedan je slagao elektroniku", prisjetio se Urbić. Dodao je kako je za izradu nacrta, pruge i prilagodbu prostora bila potrebna jedna cijela godina.
Maketa je prvi put izložena 2013., ali je cjelokupna izrada trajala do travnja 2014. "Zbog dimenzija, najteže je bilo napraviti ranžirni kolodvor, ali i elektronika je bila zahtjevna", pojašnjava.
Turistička zajednica Grada Zagreba ove je godine pomogla svojom donacijom da se maketa obogati blagdanskim ugođajem i efektima, a na tračnicama dugim 1015 metara odnedavno prometuje i Božićni vlak.
Kakav je doživljaj kad se pokrenu vlakovi - morat ćete doznati sami. No, svakako ne propustite vrijeme kad se spusti noć, božićne jelke svijetle, a vani se čuje grmljavina.
A ako vas nakon razgledavanja ponese strast za maketama, tu je i trgovina s maketama. Neki su već izgleda duboko "zaglibili", jer smo na izlazu sreli trogodišnjeg dječaka
čija je majka rekla da dolazi barem jednom dnevno cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

07.12.2015. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 30.04.2015.

Arapi bi u Hercegovini uzgajali organsku hranu, ali postoji jedan problem

Preko agencija za nekretnine nudi se početna cijena od četiri kune za četvorni kilometar...Arapski ulagači žele kupiti najmanje 500 duluma (50 hektara) zemlje na području Hercegovine i za to su angažirali agencije za nekretnine u Sarajevu,
doznaje Dnevni list cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

30.04.2015. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 28.05.2014.

Plinovodom Bosiljevo-Rogatec do pouzdanije opskrbe

Plinacro i slovenski Plinovodi potpisali pismo namjere.
Čelnici Plinacra i slovenskih Plinovoda Marin Zovko i Marjan Eberlinc potpisali su pismo namjere o daljnjem razvoju interkonekcija plinskih transportnih sustava Hrvatske i Slovenije.
"Nakon suradnje na potencijalnoj interkonekciji na pravcu Zlobin-Rupa-Kalce, nastavit ćemo suradnju i na pripremi projekata interkonekcijskih plinovoda na pravcima Bosiljevo-Karlovac-Lučko-Zabok-Rogatec i Umag-Koper", priopćili su iz Plinacra cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

28.05.2014. u 15:34 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.03.2014.

Pad prometa industrije na mjesečnoj razini, rast na godišnjoj

Na mjesečnoj razini, u siječnju u odnosu na prosinac, na domaćem tržištu zabilježen je pad prometa industrije za 3 posto i na stranom tržištu za 10,2 posto.
Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u siječnju ove godine pao je u odnosu na promet iz prethodnog mjeseca za 5,4 posto, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju 2013. godine, promet povećan za 3,7 posto, pokazuju prvi podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS) cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

13.03.2014. u 15:03 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 18.10.2013.

Bizovačke toplice iznajmljene Koncernu Sunce Jake Andabaka

Nakon provedenog javnog poziva i obavljenih pregovora sa zainteresiranim ponuditeljima, Odbor vjerovnika Bizovačkih toplica d.d. u stečaju na jučerašnjem je ročištu u Trgovačkom sudu u Osijeku prihvatio prijedlog stečajnog upravitelja Duška Zeca da se sklopi ugovor s tvrtkom Salve Regina Marija Bistrica d.o.o. Zagreb (članicom Koncerna Sunce Zagreb) kao najpovoljnijim ponuditeljem te sklopi ugovor o zakupu Bizovačkih toplica.
Zakupac će, prema ugovoru koji će se s njim potpisati, odmah stupiti u korištenje nekretnina, pokretnina i prava cijelih Bizovačkih toplica te od 1. studenoga nastaviti njihovo poslovanje u vlastitoj organizaciji.
Zakupac Bizovačkih toplica d.d. u stečaju, Koncern Sunce, u vlasništvu je poznatoga poduzetnika Jake Andabaka, koji se u najvećem dijelu svoga poslovanja i bavi turističkom djelatnošću u vlastitih 12 hotela na moru i jednim hotelom na kontinentu (Hotel Kaj u Stubičkim toplicama).
Njihov cilj je nastavak komercijalnog poslovanja i turističkog i zdravstvenog dijela (lječilišta) Bizovačkih toplica - kaže Zec i pritom ističe da su u ugovoru o zakupu predviđena i značajna ulaganja u objekte Bizovačkih toplica već u uvjetima najma, s obzirom na to da se oni nalaze u dosta lošem stanju, a kako bi oni uopće mogli funkcionirati, te se na taj način spriječiti daljnje štete, ali i djelomično podići njihov standard.
U ime radnika sam glasao za iznajmljivanje objekta Koncernu Sunce, budući da njihovu ponudu smatram najozbiljnijom i najboljom. Smatram da s njim ima budućnosti, ne samo za radnike koji su ostali raditi u Bizovačkim toplicama, njih 37, nego da i za preostalih 60 koji su dobili otkaze ugovora o radu ima šanse da se i vrate - istaknuo je Josip Tonković, predstavnik zaposlenika Bizovačkih toplica u Odboru vjerovnika cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

18.10.2013. u 15:27 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre