Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

ponedjeljak, 08.01.2018.

Košarkaš gradi hotel s 80 soba, kongresnom dvoranom, fitness centrom, bazenom i drugim sadržajima

Potrebna su nova ulaganja države,
prije svega u infrastrukturu.
Srpski ministar trgovine, turizma i telekomunkacija Rasim Ljajić radnu 2018. godinu počeo je obilaskom Divčibara, gdje je najavio nova ulaganja, uz izgradnju kompleksa poznatog srpskog košarkaša Miloša Teodosića i njegovog brata
Jovana, piše Blic nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

08.01.2018. u 20:53 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 25.09.2017.

Dogus grupa u Dubrovniku predstavila hotelski luksuzni brend Mytha Anthology

Direktorica Ville Dubrovnik i regionalna menadžerica Mytha brenda Mirna Lončar Stražičić naglasila je sve veću važnost gastro ponude u hotelima visoke kategorije, što utječe i na konačnu cijenu boravka, ali i prihode kompanije i hotela.
Turska Dogus grupa predstavila je u Dubrovniku svoj novi brend luksuznih hotela Mytha Anthology s gastro brendom Il Riccio, kojim je obuhvaćen i njihov hotel Villa Dubrovnik, a u planu su još neke restoranske lokacije u Hrvatskoj,
moguće u Zagrebu, Splitu, Zadru i drugdje.
"Trenutno u brendu Mytha imamo sedam hotela u Europi, od kojih je jedan Villa Dubrovnik, a dva još planiramo u Dubaiju i prvi Dogusov hotel u SAD-u, u Miamiju iduće godine. Time se Dogus grupa pozicionira u tržišnom segmentu visokog luksuza u kojemu je, osim visoke razine usluge i kvalitete, iznimno važna vrhunska gastronomija i vrhunsko osoblje",
rekao je direktor Mytha Hotel Anthology Ermanno Zanini nekretnine Rijekajeka

Oznake: nekretnine Rijeka

25.09.2017. u 15:30 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 07.08.2017.

Srbija uvela rigoroznu kontrolu svih prehrambenih proizvoda iz Hrvatske

Prigovore na skuplji inspekcijski nadzor, koji po novom hrvatskom pravilniku umjesto 90 košta 2000 kuna Tolušić ne smatra opravdanima.
Na pravilnik kojim je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede sredinom srpnja uvelo strože kontrole voća i povrća iz zemalja izvan EU,
Srbija je odgovorila rigoroznom protumjerom.
Osim fitosanitarne i veterinarske kontrole, sve prehrambene proizvode iz Hrvatske carinska uprava od petka podvrgava i laboratorijskoj analizi. Tu je informaciju objavio srpski dnevni list Blic navodeći da je za takvu vrstu kontrole potrebno 30 dana te da bi mogla nanijeti enormne štete hrvatskim izvoznicima,
prenosi Večernji list nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

07.08.2017. u 11:08 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 01.08.2017.

I drugi dan indeksi u različitom smjeru

CROBEX10 ni drugi dan nije uspio slijediti "većeg brata" u pozitivnom području, pa se zaustavio na 1113 bodova.
Već drugi dan s različitim predznacima indeksa uz vrlo skroman promet obilježili su trgovanje
na Zagrebačkoj burzi u utorak nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

01.08.2017. u 17:40 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.11.2016.

Lošinjski Vitality Hotel Punta dobitnik prestižne nagrade Wellness Travel Award

Wellness Travel Awards, koji su predstavili Spafinder Wellness 365 u suradnji s World Travel Market u Londonu, dodjeljivanjem nagrada odaju priznanja hotelskim spa resortima koji nude iznimna iskustva i programe za sve veći broj gostiju koji su u potrazi za zdravim odmorom i putovanjima. Postupak odabira pobjednika sastoji se od ukupno tri koraka, pa tako prvi i drugi korak uključuju nominacije i bodovanje 39 predstavnika spa i wellness industrije koja uključuje novinare i relevantne stručnjake, nakon čega slijedi i glasovanje gostiju nominiranih hotela.
„Posebna nam je čast što su se čak dva naša hotela našla u završnici ovog svjetskog natjecanja. Hotel Bellevue dobitnik je već niza prestižnih nagrada i priznanja, a posebno nam je drago da je prepoznat trud svih zaposlenika Lošinj Hotels & Villas da se Vitality Hotel Punta pozicionira kao nezaobilazno mjesto odmora brojnih gostiju koji pristižu svake godine na Lošinj.“, istaknuo je član Uprave Grupe Jadranka, Goran Filipović.
Među pristiglim ovogodišnjim nagradama hoteli iz grupacije LH&V mogu se pohvaliti posebnom nagradom žirija u kategoriji Innovative Spa&Health Resort Destination, međunarodnom nagradom Darc Awards za projekt morske rasvjete uvale Čikat te Brand Leader Award 2016 za izuzetan doprinos turističkom tržištu. Nizu pristiglih domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnih nagrada te priznanja doprinijelo je upravo prošlogodišnje uspješno zaokruživanje važnog
dijela investicijskog ciklusa u lošinjskoj uvali Čikat nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

16.11.2016. u 10:31 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.11.2016.

Južnoafrički NEPI kupio zagrebački Arena centar za gotovo 238 mln eura

ZAGREB - Fond za ulaganje u nekretnine New Europe Property Investments Plc (NEPI) iz Južne Afrike objavio je kako je za ukupno 237,5 milijuna eura kupio zagrebački trgovački centar Arena centar, kao i 4,4 hektara okolnog građevinskog zemljišta. Prema priopćenju objavljenom na internetskim stranicama NEPI-ja, transakciju je 4. studenog zaključila njegova podružnica NE Propety Cooperatief s dosadašnjih vlasnicima, tvrtkom Granit Polus Lanište, u vlasništvu ciparskog fonda Lobularia Ventures.
Cijena za centar, koji je s više od 62.000 četvornih metara najveći trgovački centar u Zagrebu, iznosi 218,5 milijuna eura. Preostalih 19 milijuna eura
odnosi na kupnju 4,4 hektara građevinskog zemljišta, za koje iz NEPI-ja navode da se može koristiti za buduće širenje centra ili razvoj zasebnih sadržaja.
Iz samog Arena centra na Hinin su upit o toj transakciji odgovorili da za sada nemaju službenu informaciju te se stoga o tome niti nećemo očitovati.
Krajem listopada ove godine, pak, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je 34 milijuna eura kredita tvrtki Granit-Polus Lanište za projekt povećanja energetske učinkovitosti i uključivanje mladih u posao kroz praksu za Arena Centar. Tada je objavljeno da je projekt modernizacije tog zagrebačkog trgovačko-zabavnog centra vrijedan ukupno 123 milijuna eura, a kreditom EBRD-a Granit-Polus
Lanište je trebao zamijeniti postojeće kreditno financiranje korišteno za izgradnju centra nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

09.11.2016. u 17:36 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 23.09.2016.

Što nas očekuje na domaćem tržištu nekretnina do 2027.

U slučaju optimističnog scenarija svi pokazatelji koji utječu na potražnju, bilo kratkoročno ili dugoročno, imaju osobite pozitivne vrijednosti.
Intenzitet gospodarskog oporavka, raspoloživi dohodak stanovništva, demografski trendovi i stupanj iskorištenosti EU-ovih fondova, neke su od najvažnijih varijabli koje će utjecati na ostvarenje pesimističnog, realističnog ili optimističnog scenarija za hrvatsko tržište stambenih prostora do 2027. godine, navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA).
Analitičari RBA u najnovijoj publikaciji RBAnalize "Tržište stambenih prostora" razmatraju pokazatelje koji predstavljaju najznačajnije čimbenike u kretanju potražnje za stambenim nekretninama: demografske trendove, pregled najznačajnijih makroekonomskih pokazatelja, odnosno stanje i perspektive u gospodarstvu, ponudu stambenih kredita i kretanje kamatnih stopa te vladine politike.
Ovisno o budućem kretanju tih čimbenika, idućih godina moguć je optimističan, pesimističan i realističan scenarij za tržište stambenih prostora,
Crni scenarij - pritisak na pad prosječnih cijena
Pesimistični scenarij predviđa dodatno intenziviranje već prisutnih negativnih demografskih trendova, što bi se negativno odrazilo na tržište nekretnina.
"Uz daljnji pad radno aktivnog stanovništva i izostanak održivog gospodarskog rasta u srednjem roku, ekonomske migracije mlađeg radno sposobnog stanovništva intenzivirale bi se i tako dodatno ugrozile potražnju za stambenim nekretninama. Na nelikvidnom stambenom tržištu pod pritiskom viška ponude nekvalitetnih nekretnina s manje privlačnom lokacijom stvorilo bi se daljnji pritisak na pad prosječnih cijena", navodi se u analizi.
Po tom, najcrnjem scenariju, do 2018., cijene nekretnina pale bi do 10 posto nakon čega bi se pad u razdoblju od 2019.- 2021. ublažio na 5 posto te bi uslijedio blagi rast cijena do 2027. godine.
Prosječna stopa pada cijena na razini cijelog razdoblja od 2016.-2027. godine u tom bi "mračnom modu" iznosila oko 2 posto.
Isto tako, nedovoljan gospodarski rast negativno bi se odrazio na tržište rada kroz nisku stopu zaposlenosti, a time i na smanjenje raspoloživog dohotka, dok bi se u slučaju rasta vanjske ranjivosti i nepredvidivih šokova na financijskim tržištima, poput, primjerice, slabljenja kune u odnosu na euro, smanjila i financijska dostupnost nekretnina.
Realistički scenarij - postupan oporavak i blagi rast cijena
Realistični scenarij prije svega podrazumijeva stabilizaciju negativnih demografskih pokazatelja u uvjetima započetog gospodarskog oporavka te intenzivnije povlačenje sredstava iz fondova EU-a.
Prema tom scenariju, uz oporavak realnog sektora, rasla bi zaposlenost i realno raspoloživ dohodak, a daljnje labavljenje kreditnih uvjeta i veća ponuda kredita u domaćoj valuti smanjila bi potencijalne valutne rizike i povećala sklonost stanovništva prema dugoročnom zaduživanju.
Analitičari RBA navode kako bi pozitivan poticaj na dinamiziranje aktivnosti na nekretninskom tržištu u srednjoročnom razdoblju mogao doći sa zakonskim reguliranjem procjene vrijednosti nekretnina, uz formiranje baze podataka o kupoprodajnim cijenama na razini Hrvatske.
Procjenjuju da bi se uvođenjem jedinstvenog poreza na nekretnine postupak oporezivanja pojednostavnio i učinio transparentnijim.
"Ovogodišnji blagi rast prosječnih cijena prodanih novih stanova mogao bi se nastaviti odražavajući početak oporavka potražnje za stambenim nekretninama. Realistični scenarij predviđa postupni blagi rast cijena stambenih nekretnina po prosječnoj stopi od 4 posto od 2016.-2027. godine", stoji u analizi.
Optimistični scenarij - jači gospodarski rast i dinamičan rast cijena
U slučaju optimističnog scenarija svi pokazatelji koji utječu na potražnju, bilo kratkoročno ili dugoročno, imaju osobite pozitivne vrijednosti.
U tom bi slučaju iznadočekivani gospodarski rast temeljen na rastu i zapošljavanju u realnom sektoru, snažan priljev inozemnih izravnih ulaganja te znatna iskorištenost EU fondova, rezultirali rastom raspoloživog dohotka kućanstava ohrabrujući tako dugoročne investicije u stambene nekretnine.
"Uz pojačan interes stranih državljana za kupnjom nekretnina u Hrvatskoj, cijene bi se korigirale prema višim razinama, što bi srednjoročno otvorilo novi ciklus izgradnje i ponude stanova. Stoga ovakav scenarij podrazumijeva dinamičniji rast cijena tijekom projekcijskog
razdoblja po prosječnoj stopi od 11 posto u razdoblju od 2016.-2027. godine", zaključuje se u analizi nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

23.09.2016. u 13:42 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.04.2016.

DUUDI iznajmljuje stanove u središtu Zagrebu za 260 kuna

Pravo na podnošenje ponuda imaju samo fizičke osobe uz dokaz o plaćenoj jamčevini, koje će se obvezati plaćati sve tekuće troškove i ne preinačavati stanove
bez odobrenja najmodavca nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

27.04.2016. u 14:36 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 20.04.2016.

Talijani će upravljati Novim Resortom


Novi Spa Resort u Novom Vinodolskom, projekt Brune Orešara i Gorana Širole koji je godinama poslovao s gubicima, od danas ima novog upravitelja, talijansku grupaciju Valtur koja je nakon nekoliko mjeseci pregovora preuzela upravljanje luksuznim resortom na ukupno dvanaest godina, piše Novi list.
Resort Novi prvi je projekt Valtura u Hrvatskoj nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

20.04.2016. u 14:56 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 04.04.2016.

Počinje izgradnja bazena u Kaštelima

Ovim gotovo 50 milijuna kuna vrijednim projektom Marina Kaštela širi svoju multifunkcionalnu ponudu,
a svi novoizgrađeni sadržaji će biti i od javne koristi lokalnoj zajednici nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

04.04.2016. u 12:32 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 29.03.2016.

Od 576 lokalnih jedinica samo 32 učinkovito brinule o nekretninama

ZAGREB - Imale su oko 17.000 zaposlenih, od čega 806 dužnosnika, no samo su 32 od ukupno 576 lokalnih jedinica učinkovito upravljale i raspolagale nekretninama - građevinskim zemljištem, poslovnim prostorima i stanovima, iščitava se iz revizije Državnog ureda za reviziju koja je obuhvatila sve županije, gradove i općine. Nekretninama je učinkovito upravljalo i raspolagalo samo sedam županija, 19 gradova i šest općina, a na tom popisu nema najvećih gradova - Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Zadra..., otkriva revizijsko izvješće koje je obuhvatilo poslovanje jednica od 2012. do 2014. godine. Sve ostale jedinice to su radile djelomično učinkovito.
Oznaku učinkovitih dobile su Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.
S nekretninama su učinkovito postupale općine Domašinec, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Rakovica i Sveti Martin na Muri. Istim se mogu pohvaliti gradovi Buzet, Čakovec, Duga Resa, Gospić, Karlovac, Kastav, Ivanec, Labin, Ludbreg, Opatija, Ozalj, Prelog, Senj, Slavnski Brod, Slunj, Umag, Vinkovci, Virovitica i Zaprešić.
Dojmljiv je broj nekretnina koje su krajem 2014. imale lokalne jedince - radilo se o gotovo 22.500 poslovnih prostora, 18.400 stanova i 338 milijuna četvornih metara zemljišta. Njihovim raspolaganjem jednice su u tom razdoblju uprihodovale 2, 8 milijardi kuna.
Revizija je otkrila niz rupa u postupanju s imovinom. Neke jedinice, primjerice, nemaju podatke o stvarnom stanju svoje imovine, nisu utvrdile namjenu nakretnina, nisu ustrojile evidenciju ostvarenih prihoda i rashoda za svaku nekretninu, pojedine poslovne prostore davali su u zakup bez javnog natječaja i bez ugovora o zakupu... Još porazniji je podatak da krajem 2014. nije korišteno čak 3500 poslovnih prostora (15 posto) i gotovo 2000 stanova.
Petinom poslovnih prostora (4170), dakle poslovnim zgradama, mjesnim i vatrogasnim domovima i garažama raspolagao je Zagreb, dok ih Zadarska i Istarska županija nisu ni imale, pa su za poslove iz svoje nadležnosti koristile tuđu imovinu. Po brojnosti poslovnih prostora slijede Rijeka (1842), Split (822), Pula (662), Zadar (455) i Osijek (385). Među općinama prednjačile su primorsko-goranske, poput Matulja (79) i Lovrana (78). Više od tri četvrtine općina (gotovo 77 posto) imalo je do 20 poslovnih prostora, a pet općina ih nije imalo.
Krajem 2014. lokalne su jedinice za svoje potrebe koristile oko 2500 poslovnih prostora, u zakupu s ugovorenom zakupninom bilo ih je oko 10.000, a bez ugovorene zakupnine oko 3200. Udruge su na taj način koristile 2639 prostora, a političke stranke 147.
Revizija je utvrdila da prostori nisu dodjeljeni javnim natječajem, da s pojedinim korisnicima nisu zaključeni ugovori o zakupu, a za neke su prostore režijske troškove plaćale županije, gradovi, odnosno općine. Utvrdila je i da su lokalne jedinice udrugama povremeno i bez naknade davale mjesne domove za sastanke i provedbu programa iako važeći zakon ne dopušta takvu mogućnost.
Revizija je otkrila da su neke jedinice imale svoje poslovne prostore, ali ih nisu koristile, a istodobno su zakupljivale ili kupovale druge, bez da su utvrdile
mogu li iskoristiti vlastite resurse. O kojim je jedinicama riječ u izvješću se ne navodi.
Derutnost, postupak za povrat vlasnicima, izostanak interesa za zakup odnosno prodaju, glavni su razlozi nekorištenja poslovnih prostora. Koncem 2014. bespravno je korišteno 438 poslovnih prostora, od čega ih je u Zagrebu bilo 412.
Od ukupno 18.400 stanova koje su imale lokalne jedinice, Zagreb je raspolagao s najviše (7500), potom Rijeka (2021), Osijek (915), Split (638), Pula (556) i Sisak (394). Među općinama prednjače Đurđenovac (205), Raša (97) i Vojnić (82). Stanovima nije raspolagalo 11 gradova i 216 općina.
Lokalne su jedinice stanove davale u najam, stjecale i prodavale - najmom su od 2012. do 2014.,uprihodovali gotovo 137 milijuna, a prodajom 96 milijuna kuna. Po tržišnim uvjetima u najam su dale oko 8000 stanova, oko 5800 koristili su zaštićeni najmoprimci, a za službene potrebe iznajmljena su 463 stana.
Upada u oči da je izvan uporabe gotovo 2000 stanova, a bespravno ih se koristi još toliko, što znači da su korisnici nasilno ušli u stan ili s njima nije sklopljen ugovor o najmu ili im je istekao, a nisu zatražili produženje. Ipak, ohrabruje konstatacija Revizije da većina jednica nastoji riješiti pravni status korisnika, bilo da ih seli u druge stanove ili pokreće sudske postupke za iseljenje.
Glavnina (92 posto) od 338 milijuna četvornih metara zemljišta bila je u rukama gradova i općina, pobrojala je Revizija i utvrdila da dio lokalnih jedinica nema podatke kojim bi površinama trebale upravljati, dio nema podatke o izgrađenosti građevinskog zemljišta, niti podatke o namjeni neizgrađenog zemljišta, dakle radi li se o parcelama za zakup, prodaju, potrebe same jednice i sl.
Da je zemljište važan resurs govori podatak da su lokalne jedinice samo od zakupa od 2012. do 2014. uprihodovale gotovo 98 milijuna kuna, a od prodaje 1,1 milijardu kuna. Očekivano, najveći promet bilježi se u gradovima i općinama duž jadranske obale, te u Zagrebu.
Zbroji li se vrijednost zemljišta, poslovnih, prostora, stanova, automobila itd., dolazi se do iznosa od 86,3 milijardi kuna, koliko je na kraju 2014. iznosila nefinancijska imovina lokalnih jedinica. Kad se tome pribroji i financijska od 26 milijardi, razvidno je da su lokalne jedinice 31. prosinca 2014. raspolagale imovinom vrijednom čak 112 milijardi kuna, što je u odnosu na početak godine više za 4,4 milijarde kuna.
Državna revizija pedantno je zbrojila da je na 4,3 milijuna stanovnika Hrvatske u lokalnim jedinicama posljednjeg dana 2014. godine bilo zaposleno 17.074 ljudi, od čega 806 dužnosnika i gotovo 2700 osoba zaposlenih na javnim radovima, pomoći u kući starijim osobama ili na osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. S gotovo 400 takvih zaposlenika prednjačila je Vukovarsko-srijemska županija, najmanje ih je bilo u Dubrovačko-neretvanskoj (29) i Ličko-senjskoj (56) županiji.
Od 806 dužnosnika - profesionalnih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, najviše su ih imale Splitsko-dalmatinska (91) i Primorsko-goranska (61), a najmanje Požeško-slavonska (19) i Virovitičko-podravska županija (20).
Revizija, koja je precizno pobrojala propuste u postupanjima lokalnih jedinica s nekretninama, također je precizno navela preporuke koje bi te propuste trebale ukloniti.
Koliko je rad Revizije bio opsežan, govori podatak da su revizijski postupci trajali od kraja veljače 2015. do kraja siječnja ove godine nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

29.03.2016. u 09:05 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 12.01.2016.

Grijanjem na biomasu do ušteda

Kesić Šapić ističe kako je tržište drvnom biomasom sve dinamičnije, pelet postaje sve važniji energent na bazi drva, ali se većina proizvodnje izvozi.
Troškovi grijanja u zimskim mjesecima spadaju među najveće troškove za građane i poduzetnike. Uz to što je ekološki prihvatljivije, grijanje na drvna goriva je i
jeftinije u odnosu na grijanje fosilnim gorivima, najvećim dijelom kao alternativa loživom ulju, napominju iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

12.01.2016. u 20:41 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 23.11.2015.

Zagreb će graditi stambeno naselje Podbrežje s 1.800 stanova

Model financiranja znat će se do Nove godine, najavili su iz zagrebačke gradske uprave
Grad Zagreb i Zagrebački holding realizirat će projekt izgradnje stambenog naselja Podbrežje šest kilometara južno od centra grada, iza Sigeta prema Velikoj Gorici, najavio je u petak gradonačelnik Milan Bandić.
Usporedo s projektom zagrebačke stanogradnje u Jelkovcu, 2008. godine razvijan je i projekt Podbrežje koji će se raditi po istom modelu kao Jelkovec, podsjetio voditelj Podružnice Upravljanje projektima Zdravko Juć dodavši kako urbanistički plan predviđa izgradnju oko 1.800 stanova u 11 građevina s pratećim javnim sadržajima - dva vrtića, škola, kulturni centar...
Iz gradske uprave su poručili da su svi pripremni radovi gotovi, a izgrađena je i pristupna prometnica za stambeno naselje koje će, kako se najavljuje,
biti najmodernije u Zagrebu. U njemu će, uvjereni su, dom naći brojni mladi ljudi i obitelji, ali i dio socijalno ugroženih sugrađana.
Najoptimističnija verzija je da će radovi na izgradnji početi u svibnju 2016., kako bi se krajem 2017. u Podbrežje u prve četiri zgrade moglo useliti prvih 600 ljudi.
To bi trebala biti prva faza planiranih radova za koju je već ishođena i produžena građevinska dozvola, a model financiranja, najavljeno je, znat će se do Nove godine.
Iako će se raditi po istom modelu kao Jelkovec projekt Podbrežje razlikovat će se ponajprije u veličini planiranih stanova, čija će površina biti od 40 do 60 četvornih metara. Naime, veliki stanovi u Jelkovcu teško su ili uopće nisu nalazili kupce.
Grad Zagreb vlasnik je oko 20 hektara zemljišta na kojem će se nalaziti stambeno naselje,
a na nekoliko se parcela još rješavaju imovinsko-pravna pitanja, te će se s projektom ići parcijalno nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

23.11.2015. u 09:09 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 26.07.2015.

Kissing: Hypo više neće financirati nekretninske projekte

Predsjednik Nadzornog odbora Grupe Marko Voljč je rekao da banka ima velike mogućnosti u regiji. Po njegovom mišljenju, prednost u odnosu na konkurente je u tome što je, za razliku od njih, banka fokusirana na poslovanje u regiji.
"Hypo je ovisan samo o tome kako će raditi ovdje i kako će biti uspješna ovdašnja ekonomija", rekao je on.
S obzirom na finacsijsku situaciju, u kojoj je sada banka - pokazatelj Tier-1 je 21 posto, 12 posto loših kredita, više od dvije milijarde eura raspoloživog kapitala - i činjenicu da se prodajom izvukla iz ograničenja regulatora,
najavljuje se, između ostalog, financiranje više projekata nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

26.07.2015. u 16:55 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 24.06.2015.

I dalje najtraženiji stanovi manjih površina sa što više soba

Traže se dvosobni stanovi s balkonom površine oko 50 četvornih metara
Najtraženiji stanovi na tržištu u Hrvatskoj i dalje su stanovi manjih površina (od 35 do 55 četvornih metara), po mogućnosti s jednom ili dvjema odvojenim spavaćim sobama, i to najviše u Zagrebu.
Najčešće se traži dvosoban stan s balkonom, površine oko 50 četvornih metara, na trećem katu stambene zgrade, mirna lokacija, uz javni prijevoz i osigurano parkirno mjesto,
uredno vlasništvo i cijenu do 1.250 eura za četvorni metar, navodi se u najnovijem broju biltena Zane, tvrtke specijalizirane za poslovanje nekretninama, u vlasništvu Zagrebačke banke.
Kupci stanova vrlo su različiti i uglavnom kupuju za vlastite potrebe stanovanja. Gotovo uvijek uz potrebu za kupnjom novog stana imaju postojeću nekretninu koju paralelno nude na tržištu, i često je prodaja te nekretnine uvjet za kupnju nove.
U posljednje vrijeme mnogi kupci kupuju stan i kao investiciju, za turističke potrebe dnevnog najma. Kupci su vrlo informirani i često se konzultiraju sa stručnim osobama koje im pomažu pri odabiru stana, a traženi standardi kvalitete gradnje i opremanja stanova svakim su danom složeniji i zahtjevniji. Kupci su uglavnom hrvatski državljani,
dok strani državljani još uvijek relativno malo kupuju stanove u Hrvatskoj nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

24.06.2015. u 07:54 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.02.2015.

Najskuplji kvadrat zagrebačkog stana prosječno iznosi 2.031 euro/m2

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u siječnju 2015. više su za 0,6% u odnosu na prosinac 2014. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu
i okolici gotovo su identične onima u siječnju 2014. (-0,1%). Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u siječnju iznosila je 1.565 eura/m2, što je 0,2% više
u odnosu na prosinac prošle godine, a 0,3% više u odnosu na siječanj 2014. godine target=_blank>nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

12.02.2015. u 12:08 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 30.01.2015.

Jasna povezanost između crnogorskog tržišta nekretnina i sive zone

Zaključno sa 2011. godinom, bilo je ukupno 314.704 stana, odnosno u prosjeku svaki drugi građanin trebalo bi da ima svoju stambenu jedinicu. Nekretnine su, međutim,
neravnomjerno raspoređene, pa je podstanar svaki deseti građanin.
Po dva stana imaju 44.725 građanina, tri 13.120 građana, četiri 4.976, a pet i više stanova 1.795 građana.
Iz ovih je podataka prilično jasno da su tržište nekretnina i siva zoni u uskoj vezi.
„Nije lako dati precizan odgovor koliki udio u nekretninama ima siva ekonomija, ali je jasno da ona apsorbuje značajan dio društvenog proizvoda" rekao je Pobjedi ekonomski analitičar Predrag Drecun,
naglašavajući da, kad kaže siva ekonomija, ne misli na novac stečen kriminalom.
On smatra da država mora da vodi agresivniju politiku za ograničavanje stambene gradnje.
Predstavnik građevinske kompanije Normal Mile Gujić izjavio je za Pobjedu da mjesečno prodaju pet do sedam stanova, uglavnom za kupce koji dolaze sa ukupnim, ili djelimičnim sopstvenim učešćem,
a ostatak plaćaju bankarskim kreditima.„Osim ovog vida prodaje, dio stanova i poslovnih prostora daje se u kompenzaciju za materijal i radove", rekao je Gujić.
On je kazao da su traženiji stanovi od poslovnih prostora.Prema njegovim riječima najskuplje lokacije na kojima ova kompanija ima stanove za prodaju su u dijelu Podgorice,
Preko Morače, gdje se cijena kreće od 1.200 do 1.400 eura po kvadratu, kao i dio pod Goricom, gdje su kvadrati skuplji.
„Prosječan građanin sa prosječnom zaradom teško može da od redovnih primanja kupi stan. Osim u slučaju da ga prati banka, gdje su, smatram, kamate i dalje visoke", rekao je Gujić.
Građaninu Podgorice trebaju 2,4 prosječne zarade da kupi kvadrat stana. U Budvi kvadrat košta 3,7, a u Herceg Novom 3,2 prosječne plate. Uz kamatu za stambene kredite,
koja ne pada ispod osam procenata, malo je onih koji mogu priuštiti kupovinu stana od 50 kvadrata pod tim uslovima. Pri tome, svega četvrtina od ukupno odobrenih kredita građanima su stambeni target=_blank>nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka, siva zona, oglas

30.01.2015. u 20:53 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 18.12.2014.

Nema zainteresiranih za Rezidenciju Kumrovec

ZAGREB - Na natječaj za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" nije pristigla niti jedna ponuda potencijalnih zainteresiranih investitora, objavio je u utorak Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na svojim mrežnim stranicama. Natječaj, koji je DUUDI raspisao u suradnji s Općinom Kumrovec, Ministarstvom kulture i Muzejom Hrvatskog zagorja, trajao je do 16. prosinca do 14,00 sati.
No na natječaj nije pristigla niti jedna ponuda iako je Republika Hrvatska, kako napominju iz DUUDI-a, izašla u susret potencijalnim investitorima te ugradila u natječaj odgodu plaćanja ugovorene mjesečne zakupnine kao i određeno razdoblje u kojem se plaća samo 50 posto zakupa, u cilju stavljanja nekretnine u funkciju. Procjena vrijednosti nekretnine napravljena je po ovlaštenom sudskom vještaku.
Očito niti nakon 25 godina nije pronađeno rješenje za nekretninu u Kumrovcu, iako je po pokrenutom savjetodavnom programu "Projekti 100" bio iskazan inicijalni interes za tu nekretninu i za njezinim stavljanjem u funkciju, navode iz DUUDI-a.
Ističu kako se ne odustaje od projekta te će u realno vrijeme biti organiziran novi natječaj.
Općina Kumrovec, Ministarstvo kulture, Muzej Hrvatskog zagorja i DUUDI pokrenuli su natječaj za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" želeći staviti u funkciju tu nekretninu kako bi komercijalizacijom doprinijela otvaranju novih radnih mjesta i oživjela turističko-ugostiteljski potencijal općine Kumrovec nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

18.12.2014. u 15:44 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 25.09.2014.

Država Hypu nudi dio Golog otoka

Naime, parcela na kojoj bi trebao niknuti terminal pod hipotekom je te banke i dok god se slučaj ne riješi, projekt će i dalje stajati na mrtvoj točki.
- Namjera nam je zamijeniti jedan dio zemljišta na Golom otoku koji bi odgovarao tržišnoj vrijednosti zemljišta na Krku. Rješavanje pitanja zemljišta svakako će ubrzati cijeli projekt s obzirom na to da je to preduvjet za izdavanje građevinske dozvole, rekao je za tportal Mladen Antunović, direktor tvrtke LNG Hrvatska.
Iako on tvrdi da se kontinuirano vode pregovori s Hypom, iz te banke su nam pak odgovorili kako ih nitko nije izravno kontaktirao o ideji zamjene zemljišta Krk – Goli otok.
Za taj prijedlog su saznali nakon što je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) nedavno javno objavio rezultate akcije u kojoj se nudi 100 državnih nekretnina. Među njima je i Goli otok, a jedan od pristiglih prijedloga je od LNG Hrvatske.
Sporno zemljište na Krku u vlasništvu je tvrtke Ćuf, jedne od kompanija u sklopu Dina Petrokemije koju najvjerojatnije čeka stečaj. Njegova vrijednost se dosad procjenjivala od 22 do 45 milijuna eura. Hypo nad zemljištem ima hipoteku tešku 23,5 milijuna eura nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

25.09.2014. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 01.08.2014.

Solidni pokazatelji u turističkoj predsezoni

Domaći gosti tijekom lipnja smanjili su svoje dolaske za 4,3%, a noćenja za 1,4%, dok su kod oba pokazatelja strani gosti zabilježili porast, 11,5% kod dolazaka te 13,8% kod noćenja. U strukturi noćenja stranih gostiju i dalje prevladavaju naša tradicionalna emitivna tržišta, Njemačka s 28,5%, Austrija 10,6% te Slovenija 9,3%.
Podaci za prvih šest mjeseci potvrđuju nastavak pozitivnih trendova kod fizičkih pokazatelja u turizmu, pa u tom smislu možemo govoriti o relativno uspješnoj predsezoni. Naime, ukupan broj noćenja u prvoj polovici 2014. približio se 15 milijuna što je 4,7% više u usporedbi s istim razdobljem 2013 .te 7,2% više u usporedbi s pretkriznom 2008. Dolasci turista u istom razdoblju viši su za 7,1% na godišnjoj te 4,4% u odnosu na 2008. i iznose za prvih šest mjeseci 4 milijuna. Strukturno gledano primjetno je da su domaći turisti nakon smanjenja dolazaka i noćenja tijekom 2012. i 2013. u prvoj polovici 2014. zabilježili porast i dolazaka i noćenja (za 3,2 odnosno 3,6%). Istovremeno dolasci stranih turista porasli su 7,9%, a noćenja 4,8% dosegnuvši 3,4 odnosno 13,2 milijuna.
Međutim, podaci o prihodima turizma, koje evidentira platna bilanca Republike Hrvatske, uz pretpostavku nastavka blago pozitivnih stopa rasta mogli bi tek ove godine dosegnuti nominalnu razinu iz 2008. Navedeni podaci sugeriraju da se prosječni turist ne odriče dokolice ali se ipak prilagođava krizi smanjenjem potrošnje.
Na razini cijele godine očekujemo rast turističkih noćenja od 3%, dok bi prihodi od turizma s približno istom stopom rasta na godišnjoj razini mogli konačno dosegnuti razinu iz 2008. u iznosu 7,45 mlrd eura nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

01.08.2014. u 15:01 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 25.04.2014.

Godišnji pad nominalnih neto i bruto plaća u veljači

Posljednji podaci DZS-a za veljaču o prosječnim isplaćenim bruto i neto plaćama u pravnim osobama pokazuju blagi godišnji pad u nominalnom izrazu. S druge strane, zahvaljujući negativnoj godišnjoj stopi inflacije u veljači (-0,6%) u realnom su izrazu prosječna neto i bruto plaća u veljači zabilježile stagnaciju. Tako je prosječna isplaćena neto plaća iznosila 5.427 kuna što je za 20 kuna ili 0,4% manje nego u istom mjesecu prošle godine. S druge strane, u odnosu na siječanj, prosječna neto plaća ja zabilježila pad za 2,3% odnosno niža je za 126 kuna. Obzirom na izostanak inflatornih pritisaka korigiramo li godišnji nominalni rast prosječne neto plaće stopom inflacije prosječna neto plaća u veljači ostvarila je blagi realan rast od 0,2% godišnje.
Prosječna bruto plaća u veljači je iznosila 7.809 kuna što predstavlja pad i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. Tako je u odnosu na siječanj prosječna bruto plaća zabilježila pad za 2,5% odnosno 198 kuna dok je na godišnjoj razini nominalno bila niža za 54 kune odnosno 0,7%. U realnom izrazu pad je iznosio 0,1% godišnje.
Tek povremeni blagi realni rast plaća na godišnjoj razini odražava produljenje negativnih trendova na tržištu rada bez obzira na negativne godišnje stope rasta inflacije. S druge strane realni sektor je iscrpljen dugotrajnom recesijom pa izostaje i rast plaća i kreacija novih radnih mjesta. U ovoj godini, uz izostanak oporavka gospodarstva, nezaposlenost bi se mogla zadržati na visokoj razini stoga i ne očekujemo realan rast plaća nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

25.04.2014. u 15:09 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 17.03.2014.

Je li moguće da su potrošačke cijene u Hrvatskoj konačno počele padati?

Hrvatska je u veljači zabilježila pad potrošačkih cijena na mjesečnoj i godišnjoj razini, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog ureda za statistiku Eurostata, koji svjedoče o daljnjem usporavanju godišnje inflacije u Europskoj uniji u cjelini.
U Hrvatskoj su tako potrošačke cijene u usporedbi s istim mjesecom prošle godine smanjene za 0,2 posto, a u istom su postotku pale i na mjesečnoj razini. Godišnja stopa inflacije u prvom je ovogodišnjem mjesecu iznosila 0,4 posto, objavio je Eurostat u najnovijem izvješću.
U 28-članom EU godišnja stopa inflacije u veljači je smanjena na 0,8 posto, nasuprot 0,9 posto u siječnju. Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene porasle pak za 0,3 posto.
U skupini zemalja s negativnim godišnjim stopama inflacije nalaze se još Bugarska, s padom cijena od 2,1 posto, a slijede Cipar i Grčka, gdje su potrošačke cijene u usporedbi s istim mjesecom godine ranije smanjene za 1,3 odnosno 0,9 posto. Na godišnjoj su razini blago pale cijene i u Portugalu i Slovačkoj, za 0,1 posto.
U 18-članoj eurozoni godišnja inflacija u veljači je skliznula na 0,7 posto, s 0,8 posto u prethodnom mjesecu. Time je statistički ured blago snizio preliminarni podatak prema kojem je godišnja stopa inflacije za veljaču bila procijenjena u visini 0,8 posto.
Rast potrošačkih cijena u eurozoni na godišnjoj razini proizlazi poglavito iz rasta cijena duhanskih proizvoda, viših cijena usluga restorana i kafića, kao i poskupljenja električne energije. Izrazitiji utjecaj na smanjenje stope inflacije imalo je pak pojeftinjenje goriva, telekomunikacija i lož ulja.
Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene u eurozoni porasle kao i na razini EU u cjelini, za 0,3 posto, objavio je Eurostat nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

17.03.2014. u 15:33 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 30.07.2013.

Bez milosti

U očevidniku nekretnina i porketnina, odnosno registru za dražbu, trenutno stoji brojka od 1.193 nekretnine i 26 pokretnina koje se nalaze na javnoj dražbi, a to je pak brojka koja je drastično porasla u posljednjih nekoliko godina. U tom se pak registru može vidjeti i o kakvim se nekretninama rada i vidljivo je da se na dražbama nalazi sve - od kuća do vikendica, vinograda, voćnjaka, oranica, ekonomskih dvorišta, tvorničkih hala i slične nekrentine. Nažalost, životne okolnosti, odnosno posvemašnja gospodarska kriza, utjecale su na to da je sve više nekretnina pod ovrhom, a razloga je nekoliko No, najčešći razlog tome je definitivno taj što vlasnici istih nisu uspjeli na vrijeme podmirivati kreditne obveze za kupovinu pojedinih nekretnina.
Obzirom da su na bubnju i stambeni objekti, jedan od najvrijednih koji će se prodavati putem javne dražbe je stambena zgrada sa četiri etažne stambene jedinice od 841 m2 u mjestu Dobropoljana na otoku Pašmanu. Ukupna vrijednost nekretnineje 8.464.872,20 kuna. Nešto manja je vrijednost industrijske betonare od 5.226 m2 u Zadru čija je vrijednost 8.093.806,07 kuna, a dražba je također zakazana za rujan. Inače, nekretnine koje se nalaze na bubnju nisu samo u gradskim središtima već i u mjestima po županiji nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

30.07.2013. u 15:34 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 22.07.2013.

Najam apartmana u Zadru poskupio 11, a u Splitu pojefitnio devet posto

Privatni smještaj tradicionalno je tražen u ovo doba godine, no sve je popularnije noćiti i u hostelima. Istražili smo koji su glavni kriteriji turista pri odabiru smještaja te kakve su cijene.
Iako je u prva dva srpanjska vikenda zabilježen manji broj dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu, promatramo li razdoblje od početka siječnja do kraja lipnja statistike govore da je Hrvatsku posjetilo 5 posto više turista, koji su ostvarili 5 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani.
Prema podacima Hrvatske turističke zajednice za obalno područje, povećanje dolazaka zabilježile su očekivano Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Zadarska te Šibensko-kninska županija, dok su Istra i Kvarner podbacili.
Ukupno, Hrvatsku je u prvih šest mjeseci posjetilo 3,6 milijuna turista iz Austrije, Češke, Belgije, Francuske, Mađarske, Nizozemske, Poljske, SAD, Kanade, Slovačke, Švedske, Švicarske i Velike Britanije te ostvarili 15 milijuna noćenja. U Hrvatskoj su registrirana i kategorizirana 83 hostela, dok ih je u Zagrebu 27 s ukupnim kapacitetom s nešto više od 1500 postelja.
Pohvalno je to što u Hrvatskoj ima sve više hostela koji zadovoljavaju potrebe prvenstveno mladih putnika zainteresiranih za posjet Hrvatskoj.
Nedostaje hostela u unutrašnjosti, ali koncentracija hostela u primorskim destinacijama i Zagrebu kao glavnom gradu je razumljiva jer je posljedica sezonalnog karaktera Hrvatskog turizma i još nedovoljno razvijenog kontinentalnog turizma - kaže Dražen Gečević iz HFHS-a.
Povećanjem broja hostela i zahtjeva mladih putnika, na tržištu je sve više inovativno uređenih hostela s višim standardima opremljenosti (više privatnih soba, više soba/spavaonica s vlastitom kupaonicom). Po pitanju standarda i opremljenosti hostela možemo reći da se smanjuje razlika između hostela i hotela.
No, ipak, za razliku od hotela gdje standard stvara atmosferu, u hostelima je i dalje dominantna premisa da atmosfera hostela stvara standard. Hostel je definitivno najprivlačniji smještajni oblik za mlade i one koji se tako osjećaju, odnosno putnike koji preferiraju hostele zbog toga što su oni prije svega mjesto društvenog učenja i mjesto susreta mladih putnika.
Stoga kad govorimo o kvaliteti hostela nipošto nije dovoljno procjenjivati isključivo harvardski standard već je vrlo važna razina pružanja usluge mladim gostima, komunikacije s gostima, stvaranje atmosfere sigurnog i ugodnog boravka te mjesta dobivanja i razmjene informacija i iskustava.
Hosteli imaju zahtjevan zadatak spojiti prijateljsko i neformalno ozračje s visokom razinom profesionalnosti u svim radnim procesima. Mlade putnike više će zadovoljiti ugodna atmosfera, sigurnost boravka u hostelu, ljubazno ali i efikasno osoblje i prije svega ugodan krevet i čistoća prostorija nego sami luksuz jer njega niti ne očekuju u hostelu - dodaje.
Kada govorimo o hostelima, spomenut ćemo da sutra u novom broju magazina Dom&Dizajn možete zaviriti u tek otvoreni Swanky Mint hostel u Zagrebu, drukčiji ne samo po vrhunskoj uslugi nego i po neobičnom interijeru
nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

22.07.2013. u 16:52 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre