Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Država Hypu nudi dio Golog otoka

Naime, parcela na kojoj bi trebao niknuti terminal pod hipotekom je te banke i dok god se slučaj ne riješi, projekt će i dalje stajati na mrtvoj točki.
- Namjera nam je zamijeniti jedan dio zemljišta na Golom otoku koji bi odgovarao tržišnoj vrijednosti zemljišta na Krku. Rješavanje pitanja zemljišta svakako će ubrzati cijeli projekt s obzirom na to da je to preduvjet za izdavanje građevinske dozvole, rekao je za tportal Mladen Antunović, direktor tvrtke LNG Hrvatska.
Iako on tvrdi da se kontinuirano vode pregovori s Hypom, iz te banke su nam pak odgovorili kako ih nitko nije izravno kontaktirao o ideji zamjene zemljišta Krk – Goli otok.
Za taj prijedlog su saznali nakon što je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) nedavno javno objavio rezultate akcije u kojoj se nudi 100 državnih nekretnina. Među njima je i Goli otok, a jedan od pristiglih prijedloga je od LNG Hrvatske.
Sporno zemljište na Krku u vlasništvu je tvrtke Ćuf, jedne od kompanija u sklopu Dina Petrokemije koju najvjerojatnije čeka stečaj. Njegova vrijednost se dosad procjenjivala od 22 do 45 milijuna eura. Hypo nad zemljištem ima hipoteku tešku 23,5 milijuna eura nekretnine Rijeka


Post je objavljen 25.09.2014. u 15:12 sati.