Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Zagreb će graditi stambeno naselje Podbrežje s 1.800 stanova

Model financiranja znat će se do Nove godine, najavili su iz zagrebačke gradske uprave
Grad Zagreb i Zagrebački holding realizirat će projekt izgradnje stambenog naselja Podbrežje šest kilometara južno od centra grada, iza Sigeta prema Velikoj Gorici, najavio je u petak gradonačelnik Milan Bandić.
Usporedo s projektom zagrebačke stanogradnje u Jelkovcu, 2008. godine razvijan je i projekt Podbrežje koji će se raditi po istom modelu kao Jelkovec, podsjetio voditelj Podružnice Upravljanje projektima Zdravko Juć dodavši kako urbanistički plan predviđa izgradnju oko 1.800 stanova u 11 građevina s pratećim javnim sadržajima - dva vrtića, škola, kulturni centar...
Iz gradske uprave su poručili da su svi pripremni radovi gotovi, a izgrađena je i pristupna prometnica za stambeno naselje koje će, kako se najavljuje,
biti najmodernije u Zagrebu. U njemu će, uvjereni su, dom naći brojni mladi ljudi i obitelji, ali i dio socijalno ugroženih sugrađana.
Najoptimističnija verzija je da će radovi na izgradnji početi u svibnju 2016., kako bi se krajem 2017. u Podbrežje u prve četiri zgrade moglo useliti prvih 600 ljudi.
To bi trebala biti prva faza planiranih radova za koju je već ishođena i produžena građevinska dozvola, a model financiranja, najavljeno je, znat će se do Nove godine.
Iako će se raditi po istom modelu kao Jelkovec projekt Podbrežje razlikovat će se ponajprije u veličini planiranih stanova, čija će površina biti od 40 do 60 četvornih metara. Naime, veliki stanovi u Jelkovcu teško su ili uopće nisu nalazili kupce.
Grad Zagreb vlasnik je oko 20 hektara zemljišta na kojem će se nalaziti stambeno naselje,
a na nekoliko se parcela još rješavaju imovinsko-pravna pitanja, te će se s projektom ići parcijalno nekretnine Rijeka

Post je objavljen 23.11.2015. u 09:09 sati.