Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

ponedjeljak, 25.09.2017.

Cijene nafte porasle četvrti tjedan zaredom

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 2,2 posto, na 56,85 dolara, najvišu razinu od ožujka.
Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, već četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnule najviše razine u više mjeseci, jer se neravnoteža između prevelike ponude i
nedovoljno snažne potražnje postupno smanjuje nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

25.09.2017. u 15:53 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 28.12.2016.

Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere vrijednih 562 milijuna kuna

U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre", rekao je Kukurin.
Radovi na dva luksuzna ljetovališta u Rapcu - Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u punom su jeku, a te su trenutačno najveće investicije Valamar Rivijere vrijedne 562 milijuna kuna, istaknuto je u utorak tijekom obilaska tih gradilišta.
Izgradnja dvaju novih luksuznih ljetovališta sa 764 sobe i više od 2700 postelja zasigurno će Rabac repozicionirati u vodeću destinaciju visoke kategorije, a višestruko će koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici, istaknuli su čelnici Valamar Riviere, koji su u utorak o radovima na najvećem gradilištu u hrvatskom turizmu izvijestili i istarskog župana Valtera Flegu te labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetliku.
Kako je istaknuo predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin, otvaranjem ljetovališta u svibnju iduće godine otvorit će se čak 350 novih radnih mjesta,
zbog čega su u Valamaru već počeli zapošljavati nove kadrove.
"U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre", rekao je Kukurin.
Po njegovim riječima, taj opsežni investicijski projekt u Rapcu uključuje kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta sa 764 smještajne jedinice u 15 zgrada, devet tematskih restorana i 13 bazena. Gradi se i Maro klub te više igrališta za djecu, dva zabavna centra, unutarnji i vanjski fitness i wellness. Ulaganje obuhvaća i uređenje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje kompletne zone. Gradilište se prostire na više od 15 hektara i najveće je gradilište u hrvatskom turizmu.
Flego je istaknuo kako iz godine u godinu Istra potvrđuje svoju vodeću poziciju u razvoju turizma u Hrvatskoj.
"To je rezultat strateškog planiranja i dugoročnog razvojnog usmjerenja u kojem investicije poput ove u Rapcu predstavljaju najbolju potvrdu izvrsne suradnje javnoga i privatnog sektora te stvaranja pozitivne poduzetničke klime", rekao je istarski župan, dodajući kako to što u izgradnji tih dvaju ljetovališta na dan prosječno radi 1100 radnika dovoljno govori o veličini projekta vrijednog više od pola milijarde kuna.
Po riječima labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetlike, taj veliki investicijski projekt ima iznimno značenje za dugoročno pozicioniranje Rapca kao prestižne turističke destinacije,
ali i za razvoj tog dijela Istre nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

28.12.2016. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 06.12.2016.

Hoto Grupa uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni

ZAGREB - Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića potvrdio je u ponedjeljak Hini da to društvo uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu. "Društvo Hoto Grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svog poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva previđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni pri čemu će se izvršiti i reorganizacija ljudskih resursa i njihov angažman na drugim segmentima poslovanja", istaknuo je Krešimir Horvatinčić.
Najavio je i "prenamjenu objekta Hoto Centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko - poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa".
Podsjetio je kako su u proširenju svog poslovanja, otvaranju ekskluzivne ugostiteljske ponude na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u proteklom razdoblju zaposlili 65 novih djelatnika.
"Držimo kako će postupak restrukturiranja poslovanja uskoro uspješno završiti, a Hoto Grupa d.o.o. nastaviti i dalje sa svojim uspješnim poslovanjem", rekao je Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.
Na svojim internetskim stranicama Hoto Grupa navodi kako projekt Cvjetni predstavlja prvu interpolaciju jednoga zagrebačkoga donjogradskog bloka nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

06.12.2016. u 19:34 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 20.10.2016.

Umag dobiva novi hotel sa "pametnim sobama" vrijedan 10 milijuna eura

Novom gradnjom valorizirat će se pozicija hotela pa će više od 80 posto soba imati pogled na more..
Početkom listopada počeli su građevinski radovi na hotelu Sipar u Umagu, najvećoj ovogodišnjoj investiciji hotelske
kuće Istraturist nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

20.10.2016. u 15:39 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 11.08.2016.

Enver Moralić u ljubljanskom nekretninskom projektu

LJUBLJANA - Neposredno prije nego što je Jože Anderlič prodao zemljište u Ljubljani na kojem je nekada bio Kolizej, u vlasništvo tvrtke Tivoli Projekt u čijem je portfelju spomenuto zemljište, ušao je i hrvatski poduzetnik bosanskog porijekla Enver Moralić.
Za 10-postotni udjel u Tivoli Projektu Moralić je prošle godine izdvojio 200.000 eura, piše ljubljanski Dnevnik. Moralić je prije više godina u Sloveniji preuzeo vinsku klet Brič, dok je u Hrvatskoj vlasnik PPK Kutjevo.
Ovaj uspješni poduzetnik početni je kapital stekao na trgovini naftom. Sredinom devedesetih on odlučuje iz inozemstva, Njemačke, se vratiti u Hrvatsku. Prvo je želio kupiti PIK Vrbovec,
no, politika mu to nije dozvolila. Umjesto toga on za vrijeme Tuđmanove vladavine kupuje poljoprovredno dobro “Božjakovinu”, a nakon skoro deset godina postaje vlasnikom i Kutjeva nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

11.08.2016. u 13:15 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.07.2016.

Luksuzni Zagorčev stan procijenjen na 7 milijuna kuna, država kupila za 2,36 milijuna

U aferi Dragulji Zagorec je osuđen na sedam godina zatvora zbog zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000. godine.
Država je kao ovrhovoditelj na drugoj javnog dražbi na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu za 2,36 milijuna kuna kupila luksuzni stan umirovljenog generala Vladimira Zagorca,
a nakon pravomoćnosti tog rješenja država će se, oslobođena kupovnine, moći upisati u zemljišne knjige kao vlasnik.
Prodajom stana od 311 kvadrata u zagrebačkoj Hatzovoj ulici, a na temelju pravomoćne presude u slučaju 'dragulji' iz 2010. država od Vladimira Zagorca želi naplatiti
dio duga od 39 milijuna i sudske troškove od 17 milijuna kuna nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

27.07.2016. u 13:44 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 01.06.2016.

Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?

"Nesređeno stanje u zemljištu veliki je problem, četvrt stoljeća raspolažemo s njime stihijski, a problem je i struktura proizvodnje", kaže ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište dr.sc. Blaženka Mičević.
U razgovoru za portal Agrobiz Blaženka Mičević govorila je o tom i još mnogim problemima koji koče kvalitetno raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem i sređivanje ovog sektora.
U godinu dana državno poljoprivredno zemljište povećano je sa 738 na 835 tisuća hektara. Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?
Za prvoga povlačenja podataka iz katastra uzeli smo sve površine koje su bile upisane na posjednika Republiku Hrvatsku, općenarodnu imovinu i društveno vlasništvo.
Kroz prošlu godinu dana otkrili smo niz novih podataka, primjerice o zemljištu koje je u katastru bilo upisano izravno na bivše PIK-ove, a ne na RH,
kao i o tome kako su i neke fizičke osobe bile izravno upisane kao zakupci. Reagirale su novim brojkama i neke općine pa smo i taj dio podataka povukli.
No, tu nije kraj jer i nadalje pronalazimo nove hektare.
Što taj novi podatak konkretno donosi u raspolaganju zemljišnim fondom?
Značajno je povećan no najviše nas brine to što u novim hektarima ima podosta zemljišta koje je uključeno u šumsko-gospodarski osnov (ŠGO), a na terenu zapravo nije šuma.
Radili smo analizu koja je pokazala kakvo je stanje po županijama glede usporedbe podataka o državnome poljoprivrednom zemljištu (oranice, pašnjaci, livade) s podacima o poljoprivrednome zemljištu koje je u ŠGO. Primjerice, u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 69 tisuća hektara poljoprivrednoga zemljišta čak je 65 tisuća upisano u šumsko gospodarski osnov. Izdvojimo li iz toga barem 1000 hektara, jer to uistinu nije šuma niti će ikada biti, otvara se mogućnost za poljoprivredu, a ona se u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema kamo širiti, nema novih poljoprivrednih površina. Na novih 1.000 hektara može se podići voćnjake, maslinike, uzgajati ljekovito bilje ili nešto drugo. Kanimo u svim županijama ustanoviti što nije šuma niti je pripremljeno za pošumljavanje te razgovarati s Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskim šumama kako bi se vidjelo koji se dio takvih površina može ustupiti poljoprivredi. Uspijemo li barem 10 tisuća hektara novih površina privesti poljoprivrednoj proizvodnji, napravili smo puno.
Lani ste najavljivali informacijski sustav sa svim podacima u vezi s državnim poljoprivrednim zemljištem te njegovu otvorenost i za javnost no još ga nema. Zašto?
U završnoj je fazi, jedinice lokalne samouprave moraju nam dati još neke podatke. Planiramo ga javnosti učiniti dostupnim ujesen, s evidencijom svih ugovora, vidjet će se sve državno zemljište i status čestica. Za one pod zakupom bit će navedeno tko je zakupac, dokad ugovor traje, po kojemu osnovu je sklopljen te zakupnina koju plaća. Vidjet će se koje su čestice prodane i one koje su još dostupne te za koje ćemo raspisivati natječaje. Kada se puste takve informacije u javnost vjerojatno će isplivati novi problemi no to je dobro jer se takvim portalom problemi mogu brže i transparentnije rješavati. Hrvatski građani imaju pravo znati kako se koristi državno poljoprivredno zemljište i tko ga koristi, stoga podaci moraju biti javno dostupni
Što je pokazala inventura koju ste proveli nad državnim parcelama?
Analiza ugovora otkrila je puno. Našli smo 5.000 korisnika koji državi duguju 220 milijuna kuna za prošlih deset godina
Još istražujemo 11.000 korisnika čiji je dug veći od 800 milijuna kuna nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

01.06.2016. u 09:43 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 21.05.2015.

'Hrvatska još nije spremna za porez na nekretnine'

Kad se govori o preporukama iz Bruxellesa za našu Vladu, Grčić je poručio kako nema velikog odmaka od prošle godine te da je odrađen ozbiljan i dobar posao.
"Osmi smo od EU članica po implementaciji reformi, no posao nije dovršen. Potrebne su još reforme lokalne samouprave i državne uprave" nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

21.05.2015. u 21:43 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 14.04.2015.

Kuće jeftinije od stanova

Vlastita kuća na moru predmet je želja brojnim stranim i domaćim kupcima, pa su i njihove cijene u mnogim gradovima na Jadranu bile više od cijena stanova. Prema statistikama portala Crozilla.com
kuće su tijekom ožujka bile skuplje u Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Pritom je najveća razlika u cijeni zabilježena u Dubrovniku i iznosi 31,5 posto,
odnosno 1374 eura po metru kvadratnom u korist kupaca stanova nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

14.04.2015. u 18:20 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 03.02.2015.

Francuski paviljon se sutra napokon otvara

Spomenuta obnova Francuskog paviljona, zaštićenoga kulturnog dobra koje se prostire na oko 600 četvornih metara, vrijedila je devet milijuna kuna.
Posljednjih godinu dana stajao je prazan i zatvoren, a obnovljen nakon dugih 70 godina čekanja. No, Francuski paviljon, remek-djelo moderne arhitekture,
napokon otvara svoja vrata sutra u 17.30 sati target=_blank>nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

03.02.2015. u 20:51 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 04.09.2014.

Jadran čisti nekretnine od tereta, u vlasništvo vraća autokamp Selce i naselje Kačjak

CRIKVENICA - Temeljem sporazuma s Vladom RH, koji je predstavljao temelj za izradu Stečajnoj plana čije je prihvaćanje značilo izlazak Jadrana iz stečaja, Uprava je pokrenula postupke koji su od tereta očistili više od 90 posto nekretninskog portfelja, a u vlasništvo tvrtke vraćene su nekretnine autokampa Selce i turističkog naselja Kačjak Uprava Jadrana d.d. iz Crikvenice, turističke tvrtke koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, nakon završetka stečajnog postupka u siječnju ove godine nastavila je s kompleksnim pravnim radnjama za upis vlasničkih prava, objedinjavanje i brisanje zabilježbi nad nekretninama tvrtke koje su sve odreda nakon stečaja ostale opterećene pravima trećih osoba.
Temeljem sporazuma s Vladom RH, koji je predstavljao temelj za izradu Stečajnoj plana čije je prihvaćanje značilo izlazak tvrtke iz stečaja, Uprava tvrtke zaprimila je brisovna očitovanja i izjave o upisu prava vlasništva od strane Ministarstva financija, Porezne uprave i Centra za restrukturiranje i prodaju (kao pravnih slijednika AUDIO-a odnosno Hrvatskog fonda za privatizaciju) te je kompletnu dokumentaciju sa zahtjevom za brisanjem svih tereta i upisom prava vlasništva predala Općinskom sudu u Crikvenici koji je donio odgovarajuća Rješenja.
Uspješnom provedbom tih radnji „očišćeno“ je više od 90 posto nekretninskog portfelja Jadrana, a u vlasništvo Jadrana vraćene su nekretnine autokampa Selce i turističkog naselja Kačjak.
„Stečajni postupak Jadrana sigurno je jedan od najkompleksnijih stečajnih postupaka u Hrvatskoj koji je nakon uspješnog završetka samog postupka ostavio još mnogo pravnih radnji koje moramo realizirati kako bi ispoštovali sporazume s vjerovnicima i kako bi posve očistili tvrtku od dubioza. Ono što mi je posebno drago, i kao nekom tko je aktivno bio uključen u stečajni postupak i kao građaninu Crikvenice koja uvelike ovisi o sudbini Jadrana, da smo zahvaljujući sluhu Vlade RH uspjeli u svoje vlasništvo vratiti nekretnine autokampa Selce i turističkog naselja Kačjak koje je prijašnja Uprava tvrtke dan prije otvaranja stečaja pokušala izdvojiti iz portfelja Jadrana, čime bi izgubili najvrijednije nekretnine u svom portfelju i vjerojatno onemogućili uspješan izlazak iz stečaja i nastavak djelatnosti. Uspješno rješavanje imovinskih odnosa otvara vrata razvoju i sigurnijoj isplati tražbina bivšim i sadašnjim radnicima – vjerovnicima, što nam je trenutno prioritet“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.
Prema sporazumu s Vladom RH te Stečajnom planu Jadrana d.d., Uprava Jadrana je nakon završetka stečajnog postupka uspješno realizirala obvezu upisa dioničara u Središnje depozitarno klirinško društvo te završava rješavanje imovinsko-pravnih pitanja nekretnina i provedbu sporazuma s vjerovnicima.
I nakon završetka stečajnog postupka Uprava Jadrana d.d. nastavila je pregovore s vjerovnicima pa se i nakon zaključenja stečajnog postupka određen broj vjerovnika priključio Stečajnom planu, odrekli su se prava na odvojeno namirenje te su ušli u režim Stečajnog plana koji im daje pravo da za tražbinu 1. višeg isplatnog reda budu namireni 50% u dionicama, a 50% u novcu tijekom 60 mjeseci prema mogućnostima Društva te u drugom isplatnom redu 80% u dionicama.
U Jadranu kao prioritet smatraju isplatu dijela tražbina za 840 bivših i sadašnjih zaposlenika kojima je početkom ove godine isplaćeno 7,3 milijuna kuna, a preostalo je za isplatiti 23,2 milijuna kuna dok je namirenje u dionicama u potpunosti izvršeno. Uprava vjeruje da će, obzirom na dosadašnje poslovne rezultate, ponovnu isplatu dijela tražbina realizirati krajem ove ili početkom iduće godine.
Jadran nastavlja uspješnu turističku sezonu za koju su dijelom obnovljeni i otvoreni svi turistički kapaciteti, a koja će završiti pozitivnim poslovnim rezultatom nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

04.09.2014. u 15:17 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 31.07.2014.

Nastavak pada broja zaposlenih u građevinskom sektoru

Djelatnost poslovanja nekretninama jedina bilježi povećanje broja zaposlenih u ovoj godini (od veljače ove godine godišnje stope rasta iznose preko 20%) čemu je pridonijelo i zapošljavanje na poslovima legalizacije nekretnina. Nadalje u djelatnost poslovanja nekretninama ubrajaju se i zaposleni u agencijama za nekretnine, u tvrtkama koje se bave upravljanjem nekretninama te iznajmljivači nekretnina čiji broj obično bilježi porast u turističkoj (pred)sezoni.
S obzirom da ne očekujemo početak oporavka građevinskog sektora (već eventualno usporavanje negativnih trendova) u ovoj godini, ne očekujemo niti pozitivne pomake što se tiče broja zaposlenih u ovom sektoru nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

31.07.2014. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre