Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

četvrtak, 03.03.2016.

Od sada se do Botaničkog vrta može preko novog mosta, a u planu je i novi projekt

Arhitektonski projekt mosta, investicije vrijedne oko milijun kuna, izradio je arhitekt Branko Silađin, a projekt mehaničke otpornosti i stabilnosti izradio je zagrebački Građevinski fakultet.
Pješački most preko Miramarske ulice, između Botaničkog vrta i Adrenalinskog parka smještenog iza hotela Esplanade otvoren je u srijedu, a građanima će na raspolaganju biti
u radno vrijeme Botaničkog vrta koji je također otvoren - mjesec dana ranije od uobičajenog.
Radi se o montažnoj čeličnoj konstrukciji s ogradama od kaljenog laminiranog stakla i podnicama od hrastovine. Most je osvijetljen led-rasvjetom smještenom u rukohvate ograde.
Izgrađen je paralelno s postojećim željezničkim podvožnjakom s njegove sjeverne strane stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

03.03.2016. u 15:10 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 15.09.2015.

Nanizale se nove optužnice: proširena istraga u FIFA-i, zaplijenjene nekretnine u Alpama

Sedam visokih dužnosnika FIFA-e uhićeno je krajem svibnja u Zurichu neposredno pred početak kongresa krovne svjetske nogometne organizacije zbog optužbi za korupciju, reketarenje i pranje novca u vrijednosti od više milijardi dolara u protekle 24 godine.
"Na osnovu suradnje sa švicarskim vlastima i prikupljenih novih dokaza očekujemo podizanje dodatnih optužnica", izjavila je Lynch.
Prema Lauberovim riječima, istraga švicarskih vlasti vezanih za otkrivanje korupcije prilikom dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava u Rusiji 2018.
i Kataru 2022. godine još nije stigla niti do polovice stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

15.09.2015. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 24.08.2015.

GTC smanjio gubitak u drugom kvartalu

Kompanija je drugo tromjesečje zaključila s neto gubitkom od dva milijuna eura, nakon što je prethodno tromjesečje ostvarila neto dobit od 8,3 milijuna eura. U prošlogodišnjem drugom tromjesečju poslovali su s neto gubitkom od 70 milijuna eura.
U odnosu na prošlu godinu znatno je smanjen gubitak povezan s prilagodbom vrijednosti imovine i s otpisima, s prošlogodišnjih 65 milijuna na samo milijun eura u drugom ovogodišnjem tromjesečju. Marža na aktivnosti najma poboljšana je za dva postotna boda na godišnjoj razini i iznosila je 77 posto, navodi se u izvješću.
U lipnju je na izvanrednoj skupštini dioničara donesena odluka o dokapitalizaciji putem izdanja novih dionica u iznosu do 14 milijuna zlota (3,3 milijuna eura).
Dokapitalizacija će biti provedena u trećem tromjesečju stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

24.08.2015. u 09:05 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 18.06.2015.

Colliers: U Zagrebu nedostaje maloprodajnih lokala većih površina

U zagrebačkoj high street ponudi lokala još uvijek nedostaje maloprodajnih prostora većih od 500 četvornih metara, za kojima potražnja raste, navodi u svom najnovije izvješću o zagrebačkom tržištu nekretnina Colliers International.
Zagreb je u 2014. godini zabilježio značajan porast ponude restorana i caffea u centru grada, što je u korelaciji s povećanom domaćom potražnjom ali i rastućim brojem različitih profila turista.
U drugom polugodištu 2014. na tržištu se uz postojeće nije pojavio nijedan novi trgovački centar, navode iz Colliersa te podsjećaju da je švedska Ikea u kolovozu u Rugvici otvorila svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj, ukupne površine 38.000 četvornih metara sa 1.600 parkirnih mjesta.
Nakon otvaranja Ikee, Steinhoff grupa odlučila je zatvoriti sve Kika trgovine u Hrvatskoj (dvije u Zagrebu, te po jednu u Osijeku i Rijeci), te ih pretvoriti u Emmezeta prodavaonice i povećati njihov broj na ukupno sedam.
Orijentacija developera prema manjim i specijaliziranim trgovačkim centrima u Zagrebu potvrđena je i Agrokorovom investicijom od 13 milijuna eura u trgovački centar Meridijan 16 u Gračanima otvoren u prosincu prošle godine, navode iz Colliersa.
Tijekom 2014. potražnju za maloprodajnim poslovnim prostorima generirali su međunarodni brendovi koji su već prisutni na hrvatskom tržištu, ali se šire stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

18.06.2015. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 25.05.2015.

Raspisan natječaj za Kupare, traje do 25. kolovoza

Interes za Kupare iskazalo je 6 investitora, Avenue grupa,Valamar, Karisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga „Mir”.
Gotovo četiri godine od kad se najavio projekt, konačno je raspisan međunarodni natječaj za projekt Kupari na lokaciji Kupari I. u općini Župa dubrovačka.
Natječaj traje do 25. kolovoza, a projekt će se provesti na površini od oko 13 ha, na kojoj je određena ugostiteljsko – turistička namjena izvan naselja s kapacitetom 1500 kreveta i procijenjene investicije približno 100 milijuna eura,
priopćio je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji je objavio javni poziv na svojim stranicama stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

25.05.2015. u 14:03 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 17.04.2015.

Zec: Royal grupa planira gradnju aerodroma i deset hotela u Ulcinju

ULCINJ - Izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec kazao je Dnevnim novinama da kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da u Ulcinju izgradi aerodrom, a na Adi Bojani deset hotela sa pet i više zvjezdica. Arapski investitori koji su prošle sedmice obišli ostrvo Ada na ušću Bojane u more, prema riječima Zeca, obezbijedili bi posao za 500 do 1.500 radnika.
“Ukoliko posao bude dogovoren, Royal grupa će osposobiti putnu infrastrukturu u ovom dijelu primorja, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Ulcinja sa ostalim dijelom države,
ali i svijeta. Takva investicija unaprijedila bi kapacitet poljoprivrede i trgovine i povećala kvalitet turističke ponude”, istakao je Zec.
Interesovanje za milionska ulaganja u Ulcinj Arapi su pokazali nakon što su nedavno odustali od kupovine Kraljičine plaže između Budve i Bara, i izgradnje luksuznog turistič-kog kompleksa na tom lokalitetu,
vrijednog 180 miliona eura stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

17.04.2015. u 07:38 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 13.10.2014.

Ruski investitor na dražbi kupio nekretnine ZRC-a Lipik

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka Itema-Iprom, iza koje stoji ruski kapital, je za 7,35 milijuna kuna na drugoj javnoj dražbi održanoj danas na Općinskom sudu u Pakracu kupila nekretnine Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik u stečaju, objavio je grad Lipik na svojim internet stranicama. Nadležna sutkinja odredila je rok od 30 dana u kojem kupac mora uplatiti ponuđeni iznos kako bi stekao vlasništvo nad nekretninama.
Direktor tvrtke Itema-Iprom d.o.o., za trgovinu i usluge (projektiranje, građenje i nadzor), je Krešimir Mikolić, a na dražbi je prisutan bio opunomoćenik tvrtke Zdravko Mikolić.
Kako se prenosi u objavi na internet stranici grada Lipika, nakon dražbe se od Mikolića doznalo kako iza tvrtke stoji ruski kapital te kako su dosad sudjelovali u projektiranju tvornice ulja u Čepinu, tvornice vatrogasnih vozila u Ozlju i rekonstrukciji tvornice aluminija u Mostaru.
U objavi se prenosi i izjava gradonačelnik Lipika Vinka Kasana kako je grad Lipik s predstavnicima tvrtke već neko vrijeme u kontaktu, kako su im gradske službe bile svakodnevno na raspolaganju te kako je ovo samo formalnost koju je potrebno odraditi za sljedeće korake oko rješenja pitanja ZRC-a.
Lokalni mediji prenose i Mikolićevu potvrdu da je investitor iz Rusije, uz napomenu da još nije vrijeme da u javnost idu s imenima. Ruska tvrtka se bavi međunarodnom trgovinom i ulaganjem u zdrave projekte, a Lipik smo prepoznali kao zdrav projekt zbog tradicije i velikih potencijala koje ima, kazao je Mikolić.
On dodaje da s ruskim partnerom surađuju sedam godina te najavljuje da, bude li se sve razvijalo po planu, Lipik očekuju velika ulaganja.
Inače, na prvoj je sudskoj javnoj dražbi za prodaju nekretnina ZRC-a Lipik u stečaju, krajem kolovoza, prodan samo Hotel Lipa za pet milijuna kuna, a kupac je bila Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) kao razlučni vjerovnik, odnosno tu je nekretninu preuzela za tražbinu i time je namiren veći dio te tražbine.
Nakon što je Vlada za ZRC Lipik tražila kupca četiri puta po posebnim uvjetima, nad tom je tvrtkom u travnju prošle godine otvoren postupak predstečajne nagodbe, ali u tom postupku nije prihvaćen plan financijskog restrukturiranja, pa je predstečajna nagodba zaključena krajem listopada, a nakon toga je Fina u prosincu prošle predala prijedlog za pokretanje stečajnog postupka.
Trgovački sud u Osijeku je ožujku ove godine donio rješenje kojim je otvoren stečajni postupak nad ZRC-om Lipik stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

13.10.2014. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 13.11.2013.

Tako se to radi u Danskoj

Koncept termoelektrane na bioplin i biomasu Maabjerg u Danskoj osniva se na održivim energetskim rješenjima kojima se iskorištavaju lokalne sirovine. Uz to, projekt spaja različite proizvodnje energije s ciljem povećanja učinkovitosti proizvodnje svake od njih.
Rezultat takvog pristupa je istodobna proizvodnja električne i toplinske energije iz prethodno proizvedenog bioplina, ali i proizvodnja gnojiva od ostataka proizvodnje, a u budućnosti i biogoriva. Termoelektrana Maabjerg s pripadajućim biopfinskim postrojenjem najveći je ostvareni projekt takve vrste u Danskoj.
U njemu se istodobno proizvodi električna energija za pokrivanje potreba okolnih naselja, pri čemu se kao goriva koriste bioplin i otpad.
Jedan dio tog bioplina iskorištava se odmah, za potrebe procesa u samom postrojenju, drugi se plinovodima odvodi do toplana u obližnjim naseljima, a treći dio izgara u kotlu termoelektrane proizvodeći električnu i toplinsku energiju za potrebe toplinarskih sustava u obližnjim gradovima Strueru i Holstebrou stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

13.11.2013. u 15:26 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 19.06.2013.

Rusi i Englezi i dalje ostaju najbolji kupci

Tržište će uvelike ovisiti o gospodarstvu, a ulazak u Europsku uniju može posebno donijeti optimizam i neki zamah priobalju.
Optimizam je, inače, jako važan u ovom poslu, jer ljudi danas ulaze u nekretninske transakcije samo ako moraju - kaže Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretnina Hrvatske gospodarske komore, te dodaje: Što se tiče cijena, neke korekcije očekujemo, ali ne previše, i to samo za jedan dio nekretnina stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

19.06.2013. u 15:04 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 04.06.2013.

Trgovački centri više nisu meka isključivo za kupovinu

Sve veći broj shopping kvadrata po stanovniku prisilio je trgovačke centre da se za naklonost kupaca bore drugim sadržajima. Gotovo da nema centra u kojem posjetitelji ne mogu uživati u kino predstavi, popiti piće ili nešto pojesti. No, čini se, više niti to nije dovoljno. Trgovački se centri danas okreću i drugim aktivnostima.
U Arena Centru na zagrebačkom Laništu tako su se okrenuli sve češćem ugošćavanju različitih sajmova dok u City Centar One trgovačkim centrima sve veću ulogu posvećuju organizaciji raznih događanja. Iz nedavno otvorenog City Colosseum centra u Slavonskom Brodu ističu da je danas osobito neophodno stvoriti centar urbanog života, a ne samo klasičan trgovački centar stanovi Zagreb.

Oznake: stanovi Zagreb

04.06.2013. u 15:28 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 19.12.2012.

Linić odgovara Vrdoljaku: Nema razloga za odustajanje od poreza na nekretnine

Nema razloga za odustajanje od poreza na nekretnine jer to nije novi porez nego zamjena za komunalnu naknadu i porez na vikendice, poručio je danas ministar financija Slavko Linić komentirajući izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da Vlada tijekom iduće godine neće uvoditi nove poreze gospodarstvu stanovi Zagreb.

Taj porez neće građanima donijeti veće obveze nego što su plaćali do sada, a više će plaćati samo bogataši koji ne znaju što bi sa svojim praznim kućama i stanovima, rekao je Linić novinarima nakon konferencije za novinare o fiskalizaciji.

Ministarstvo financija nastavlja još intenzivnije kampanju objašnjavanja javnosti što bi značilo uvođenje poreza na nekretnine, nakon razgovora s predstavnicima stranaka i stručnjaka za porezni sustav u siječnju će se usmjeriti na informiranje građana, od kojih očekuje potporu tom prijedlogu.

Oznake: stanovi Zagreb

19.12.2012. u 06:52 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 05.11.2012.

Samo kunu po četvornom metru stoji zemljište za poduzetnike

Poduzetnici proizvodnih djelatnosti koji su zainteresirani za ulaganje u Virovitičko-podravskoj županiji sada mogu profitirati. Tako županija postaje raj za njih jer pruža mogućnost da prema Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada dobiju zemljište u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za samo jednu kunu po četvornom metru. To je u posljednje vrijeme u naše poduzetničke zone dovelo više investitora, a u ovu lijepu virovitičku priču uključila se i država stanovi Zagreb.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partner na projektu je BIOS poduzetnički inkubator Osijek, koji je trenutno jedan od vodećih u Hrvatskoj, a pomoći će u prenošenju iskustava i vještina stečenih u dosadašnjem radu.

Oznake: stanovi Zagreb

05.11.2012. u 09:27 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre