Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Tako se to radi u Danskoj

Koncept termoelektrane na bioplin i biomasu Maabjerg u Danskoj osniva se na održivim energetskim rješenjima kojima se iskorištavaju lokalne sirovine. Uz to, projekt spaja različite proizvodnje energije s ciljem povećanja učinkovitosti proizvodnje svake od njih.
Rezultat takvog pristupa je istodobna proizvodnja električne i toplinske energije iz prethodno proizvedenog bioplina, ali i proizvodnja gnojiva od ostataka proizvodnje, a u budućnosti i biogoriva. Termoelektrana Maabjerg s pripadajućim biopfinskim postrojenjem najveći je ostvareni projekt takve vrste u Danskoj.
U njemu se istodobno proizvodi električna energija za pokrivanje potreba okolnih naselja, pri čemu se kao goriva koriste bioplin i otpad.
Jedan dio tog bioplina iskorištava se odmah, za potrebe procesa u samom postrojenju, drugi se plinovodima odvodi do toplana u obližnjim naseljima, a treći dio izgara u kotlu termoelektrane proizvodeći električnu i toplinsku energiju za potrebe toplinarskih sustava u obližnjim gradovima Strueru i Holstebrou stanovi Zagreb

Post je objavljen 13.11.2013. u 15:26 sati.