Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

srijeda, 21.06.2017.

Eurostat: Stagnacija proizvodnje u građevinskom sektoru EU u travnju

LUXEMBOURG - Sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije stagnirala je u travnju u odnosu na prethodni mjesec jer je pad aktivnosti u sektoru niskogradnje poništio blagi rast u sektoru visokogradnje, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
Sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije stagnirala je u travnju u odnosu na ožujak kada je smanjena za revidiranih 0,5 posto, izvijestio je EUROSTAT.
Pritom je u segmentu visokogradnje proizvodnja porasla 0,2 posto dok je u niskogradnji pala jedan posto stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

21.06.2017. u 08:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 29.05.2017.

Zbog žalbe stranoga fonda još ništa od raspleta u Heliosu?

Stranci isključeni iz prvoga kruga ponuda za ulaganje u hvarsku tvrtku traže
ponovni pristup nadmetanju.
Čini se da se neće trebati još dugo čekati na razjašnjenje dva glavna pitanja o kojima ovisi perspektiva za stečajnog dužnika tvrtku Helios Faros, uglednog hotelijera s dugom tradicijom u poslovanju koji je zbog nesavladivih poteškoća završio u stečaju. Inače, u većinskom je vlasništvu varaždinskog Validusu u stečaju, a pod zadnje aktualan je i njegov postupak prodaje paketa dionica u Heliosu,
što je uobičajena procedura stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

29.05.2017. u 09:45 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 09.02.2017.

Neto gubitak Maerska 1,94 milijarde dolara, predsjednik uprave podnio ostavku

Maersk je u četrvtom lanjskom tromjesečju proveo otpis 2,7 milijardi dolara vrijednosti imovine u podružnicama Maersk Supply Service i Maersk Drilling jer, kako je objavio, očekuje slabije izglede.
Danski brodarski i naftni div Maersk zabilježio je u 2016. godini velike gubitke zbog otpisa imovine u naftnom poslovanju, objavila je kompanija i najavila ostavku dugogodišnjeg predsjednika uprave.
Maersk je u četrvtom lanjskom tromjesečju proveo otpis 2,7 milijardi dolara vrijednosti imovine u podružnicama Maersk Supply Service i Maersk Drilling jer,
kako je objavio, očekuje slabije izglede.
Strategija grupe dugo je bila održavanje ravnoteže između prijevoza, kojem odgovaraju niske cijene nafte, i proizvodnje nafte, što je profitabilno kada su cijene nafte visoke. No, poslovni je model posljednjih nekoliko godina pod pritiskom jer su cijene nafte, kao i utovara bile niske.
"Prošla je godina bila teška, s nepovoljnim kretanjima na svim našim tržištima", navodi se u priopćenju kompanije.
Neto gubitak iznosio je 1,94 milijarde dolara, u usporedbi s dobiti od 791 milijun dolara u 2015. godini.
Prodaja je pala za 12 posto, na 35,46 milijardi dolara stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

09.02.2017. u 11:28 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 18.11.2015.

Za kvadrat kuće u Dubrovniku prosječno se traži čak 3.605 eura

Prosječne oglašavane cijene kuća tijekom listopada zabilježile mjesečni pad vrijednosti od 0,4 posto, pokazuju podaci portala Crozilla.com…
Najveći pad cijena kuća tijekom listopada je zabilježen u Dubrovniku i Varaždinu, dok Split i Zadar bilježe najveći mjesečni porast.
Prosječna tražena cijena kuće, s uključenom cijenom okućnice, u Dubrovniku je iznosila 3605 eura po metru kvadratnom što je 3,3 posto niže no mjesec ranije.
U Varaždinu su cijene pale za 3,2 posto, a za jedan se kvadrat u prosjeku tražilo 756 eura stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

18.11.2015. u 10:45 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 01.10.2015.

Na moru najviše cijene stanova

Najskuplji rujanski „kvadrati“ stanova na portalu Crozilla.com su oglašavani na području Dubrovnika, Opatije, Splita i Umaga.
Najveći mjesečni i godišnji pad cijena zabilježen je u gradu s već tradicionalno najvišim cijenama, u Dubrovniku u kojem se za jedan metar kvadratni
u prosjeku tražilo 3183 eura. U Opatiji je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 2937 eura, u Splitu 2184 eura,
a u Umagu 2048 eura stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

01.10.2015. u 13:31 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 02.04.2015.

Velika patka ispred Skupštine protiv Beograda na vodi

Predlog zakona je protivustavan i društveno poguban, "a sam projekat 'Beograd na vodi' šarena laža koja nas već skupo košta", dodala je ta inicijativa.
"Cenu pristajanja na ovakav razvoj već papreno plaćaju i narednih godina plaćaće građani cele Srbije, od čijih para se izvode radovi na raščišćavanju terena u vrednosti od barem miljardu evra. Umesto da se novac građana Srbije koristi za ujednačen razvoj zemlje, nudi nam se nedostupna luksuzna zona u centru Beograda. Umesto da ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i proizvodnju, gradimo butike za Luj Viton torbice", ocenili su aktivisti.
Inicijativa je poručila da "alternativa državno subvencionisanom luksuzu za odabrane nisu trošne udžerice nego odgovoran i održiv razvoj čitave zemlje".
Sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru počela je danas, a u nastavku sednice u petak biće razmatran i predlog posebnog zakona o
projektu "Beograd na vodi" stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

02.04.2015. u 18:23 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 26.02.2015.

KHA četiri dostavila obvezujuću ponudu za Hotele Plat

Tvrtka KHA četiri d.o.o. dostavila je jedinu obvezujuću ponudu za kupnju 92,49 posto državnog udjela u dubrovačkoj tvrtki Hoteli Plat ponudivši 18 posto veću cijenu od početno traženih gotovo 100 milijuna kuna za taj dionički paket, doznaje Hina iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) gdje su u četvrtak otvarane ponude za tu kupnju.
Rok za obvezujuće ponude za tu kupnju istekao je u četvrtak, 26. veljače, u 14 sati, a od ukupno devet potencijalnih investitora koji su do sredine prosinca prošle godine CERP-u dostavili pisma interesa, i koje je CERP pismenim putem pozvao na dostavu obvezujućih ponuda, to je učinila samo tvrtka KHA četiri, koja je otkupila i ponudbenu dokumentaciju.
KHA četiri za kupnju većinskog (državnog) dioničkog paketa Hotela Plat ponudila je 18 posto višu cijenu od početno tražene, odnosno 118,3 milijuna kuna.
Ne iznoseći druge detalje iz te ponude, iz CERP-a su kazali da sada slijedi detaljna analiza te ponude te da će o njenom prihvaćanju ili
neprihvaćanju pravodobno izvijestiti javnost.
Osnivač tvrtke KHA četiri je tvrtka Karisma Hotels Adriatic (KHA) iza koje stoje koncern Agrokor i meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najjačih svjetskih touroperatora TUI.
Iako se očekivalo slijedom njihovih ranijih najava da će obvezujuću ponudu predati i zaposlenici Hotela Plat sa svojim partnerima, to nisu učinili, a na dostavljanje obvezujuće ponude od strane KHA četiri nemaju komentara.
Hoteli Plat trenutno posluju s trećinom kapaciteta, a dva hotela poharana u ratu, Mediteran i Amabasador, još čekaju obnovu.
Tvrtka relativno solidno i stabilno posluje, prošlu je godinu, drugu godinu za redom, završila s dobiti, od otprilike 6 milijuna kuna,
a uspješno je završila i postupak predstečajne nagodbe čime je završeno njeno financijsko restrukturiranje target=_blank>stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

26.02.2015. u 23:44 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.09.2013.

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Država je još jedan projekt proglasila strateškim - gradnju aerodroma na Malom Lošinju, a gotovo svi koraci su već dogovoreni. Postojeći aerodrom proširio bi se kako bi mogao primiti velike avione, lokacijska dozvola je već dobivena, a sada se obavlja ispitivanje terena.
Bude li sve išlo po planu, gradnja bi mogla početi prije ljeta sljedeće godine, kako bi već 2015. na aerodrom mogli sletjeti i prvi avioni, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke iz Malog Lošinja. Vrijednost projekta je 20 do 22 milijuna eura, a planira se financirati novcem iz fondova EU.
Nova marina Jadranka je s gradom Malim Lošinjom i Lošinjskom plovidbom vlasnik postojećeg aerodroma, a nakon proširenja u vlasništvo bi ušla i država, ili bi udjel povećao grad, ako se država odluči svoj udjel dati gradu.
Naime, velik dio terena na koji se aerodrom širi je u vlasništvu države, a još veći dio u rukama raznih privatnih vlasnika, no upravo zato što je riječ o strateškom projektu, gradnja bi mogla početi i prije izvlaštenja zemljišta.
Zbog širenja turističke ponude i očekivanja probirljivijih turista, Jadranka je ovih dana prihvatila i novu fazu investicija vezanih uz podizanje kategorije dvaju hotela (Bellevue i Punta) u koje se ulaže 22,5 milijuna eura. Velika potpora u investicijskom projektu im je EBRD koja je prije šest godina ušla u Jadranku i za 24 milijuna eura preuzela 30 posto udjela.
Iako se ta banka pretežno u projektima zadržava pet do sedam godina, za sada nismo razgovarali o njezinu izlasku, a kada se to dogodi, morat ćemo naći novog ulagača, jer vlastitog novca za otkup njezina dijela nemamo - kaže Šolić stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

12.09.2013. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 22.04.2013.

Dionica Požega - Nova Kapela za desetak dana

Radovi na cijeloj dionici dužine 22 kilometra paralelno su izvođeni s požeške strane kao i na dijelu Brodsko-posavske županije od strane Nove Kapele. Kako je riječ o najkraćoj poveznici Grada Požege s autocestom Zagreb - Lipovac, do Nove Kapele je sada moguće iz Požege stići za dvadesetak minuta - rekao je gradonačelnik Ronko dodajući da je vrijednost radova završene dionice oko 14 milijuna kuna stanovi Čukarica.

Oznake: stanovi Čukarica

22.04.2013. u 11:27 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 11.10.2012.

700 POS stanova za 10 godina dobit će grad Dubrovnik

Dubrovnik će za 10 godina dobiti 700 POS stanova! Plan je to aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Oni, naime, planiraju od iduće godine graditi 70 stanova godišnje, čime bi se 700 planiranih stanova na 5 novih lokacija, koje će se uvrstiti u prostorno-plansku dokumentaciju, sagradilo kroz 10 godina. Još zanimljivije od toga su i planirane lokacije. Dubrovnik, neupitno je, vapi za stanovima po povoljnijim cijenama već godinama stanovi Čukarica, no gradske vlasti jako malo rade po tom pitanju.

“Kroz prostorne planove osiguravamo nove lokacije za POS stanove i stanove za socijalno ugrožene stanovnike sa ciljem izgradnje dodatnih 200 stanova, kako za kupovinu tako i za najam“, napisao je u izvješću o svom radu za prvih šest mjeseci ove godine. Stoga nas je zainteresiralo o kojim to lokacijama govori gradonačelnik. Pa evo njegovog plana. Prva lokacija je Nuncijata. Iz Grada Dubrovnika navode kako je ovdje riječ o gradskom zemljištu površine od oko 40 000 m2, gdje je po Detaljnom planu uređenja moguće graditi oko 100 stanova, ostalo je zemljište za branitelje.

Oznake: stanovi Čukarica

11.10.2012. u 18:07 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre