Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

19.01.2023., četvrtak

Dan 329.

Povratkom na ranije korišteno streljivo SB HPC problem je napokon uspješno riješen. Uz dvije manje korekcije po pravcu končanica je korigirana u desno. Potom se zbog zasićenosti desne, prebacujem na lijevu metu. Kad ga tamo dobijam u crno, prebacujem pušku sa stalka na stol. Prvi metak iz ruke sjeda u centar. Drugi u rub crnog. To je to. Tromjesečno mučenje napokon je okončano, a uzrok svemu je bilo "bulk" streljivo u kutiji od 50 komada. Od cijele te kutije ostalo je 17 metaka SPCE, a posao nije napravljen. U svakom slučaju to je dobra škola za ubuduće. Na lovačkom streljivu se ne smije štedjeti. Dok mi ne stigne nova količina ručno punjenog streljiva, morat ću se zadovoljiti s preostalih 27 metaka HPC. No sad kad je optika upucana, navedena količina streljiva može dugo potrajati u lovu. Jer pravi lovac puca samo kad je siguran u pogodak. Jer ono čuveno vojno snajpersko pravilo "one shoot one kill" svoje korijene vuče iz lovstva.

Placenici

Što se novosti s bojišnica tiče 18.1. se na dječji vrtić ruši Ukrajinski helikopter EC-255LP Super Puma u naselju Brovarij pored Kijeva. Pritom gine 18 ljudi, dok je 26 ozlijeđeno od čega 12 djece. Troje je poginule djece, a među devet ljudi iz helikoptera su ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, njegov zamjenik Jevgenij Enin i državni tajnik Juri Lubković. Zbog cenzure teško je doznati detalje, ali postoje indicije o obaranju helikoptera s prijenosnim raketnim sustavom PZO. Ako je to točno postavlja se pitanje kako je educirani operator PRSPZO mogao kričavo obojani crveno-bijeli helikopter zamjeniti za Ruski vojni stroj? U suprotnom postavlja se pitanje namjere. Jel se radi o internoj političkoj čistci ili pokušaju kažnjavanja političara od strane Ukrajinske vojske? Jer Ukrajinci tek sada počinju shvaćati razmjere nacionalne katastrofe koju im je Zelenski priuštio s odbijanjem primjene Minska 2.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/43477

S druge strane MUP pod sobom ima dobrovoljačke bataljune poput zloglasnog "Azova", a koji se ne mire sa vojnom realnošću na terenu. Nije jednom zabilježen slučaj da se njihovi borci koji uredno koketiraju s neonacističkom ikonografijom surovo obaračunavaju sa Ukrajinskom vojskom zbog navodnog dezerterstva. S druge strane načelnik GS-a Žaluzni zbog nepovoljne situacije već danima traži povlačenje vojske iz Bahmuta i Siverskog, a čemu se protive upravo iz tih nacionalističkih redova. Za to vrijeme Ukrajinska vojska u ulozi "topovskog mesa" tamo trpi masovne gubitke od Ruskog topništva. Pa se upravo taj general Žaluzni baš jučer na granici s Poljskom sastao s načelnikom GS US armije Milleyem. Samo dan kasnije potpuno slučajno u helikopteru gine cijela vrhuška Kijevskog ministarstva unutrašnjih poslova. Mislim da slučajnosti ne postoje i kako je i to samo dio cija-snajka kadroviranja na terenu. Naravno vrijeme odnosno budući pomaci na terenu će nam pokazati što je još u pozadini tog "udesa".

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.