Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 329.

Povratkom na ranije korišteno streljivo SB HPC problem je napokon uspješno riješen. Uz dvije manje korekcije po pravcu končanica je korigirana u desno. Potom se zbog zasićenosti desne, prebacujem na lijevu metu. Kad ga tamo dobijam u crno, prebacujem pušku sa stalka na stol. Prvi metak iz ruke sjeda u centar. Drugi u rub crnog. To je to. Tromjesečno mučenje napokon je okončano, a uzrok svemu je bilo "bulk" streljivo u kutiji od 50 komada. Od cijele te kutije ostalo je 17 metaka SPCE, a posao nije napravljen. U svakom slučaju to je dobra škola za ubuduće. Na lovačkom streljivu se ne smije štedjeti. Dok mi ne stigne nova količina ručno punjenog streljiva, morat ću se zadovoljiti s preostalih 27 metaka HPC. No sad kad je optika upucana, navedena količina streljiva može dugo potrajati u lovu. Jer pravi lovac puca samo kad je siguran u pogodak. Jer ono čuveno vojno snajpersko pravilo "one shoot one kill" svoje korijene vuče iz lovstva.

Placenici

Što se novosti s bojišnica tiče 18.1. se na dječji vrtić ruši Ukrajinski helikopter EC-255LP Super Puma u naselju Brovarij pored Kijeva. Pritom gine 18 ljudi, dok je 26 ozlijeđeno od čega 12 djece. Troje je poginule djece, a među devet ljudi iz helikoptera su ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, njegov zamjenik Jevgenij Enin i državni tajnik Juri Lubković. Zbog cenzure teško je doznati detalje, ali postoje indicije o obaranju helikoptera s prijenosnim raketnim sustavom PZO. Ako je to točno postavlja se pitanje kako je educirani operator PRSPZO mogao kričavo obojani crveno-bijeli helikopter zamjeniti za Ruski vojni stroj? U suprotnom postavlja se pitanje namjere. Jel se radi o internoj političkoj čistci ili pokušaju kažnjavanja političara od strane Ukrajinske vojske? Jer Ukrajinci tek sada počinju shvaćati razmjere nacionalne katastrofe koju im je Zelenski priuštio s odbijanjem primjene Minska 2.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/43477

S druge strane MUP pod sobom ima dobrovoljačke bataljune poput zloglasnog "Azova", a koji se ne mire sa vojnom realnošću na terenu. Nije jednom zabilježen slučaj da se njihovi borci koji uredno koketiraju s neonacističkom ikonografijom surovo obaračunavaju sa Ukrajinskom vojskom zbog navodnog dezerterstva. S druge strane načelnik GS-a Žaluzni zbog nepovoljne situacije već danima traži povlačenje vojske iz Bahmuta i Siverskog, a čemu se protive upravo iz tih nacionalističkih redova. Za to vrijeme Ukrajinska vojska u ulozi "topovskog mesa" tamo trpi masovne gubitke od Ruskog topništva. Pa se upravo taj general Žaluzni baš jučer na granici s Poljskom sastao s načelnikom GS US armije Milleyem. Samo dan kasnije potpuno slučajno u helikopteru gine cijela vrhuška Kijevskog ministarstva unutrašnjih poslova. Mislim da slučajnosti ne postoje i kako je i to samo dio cija-snajka kadroviranja na terenu. Naravno vrijeme odnosno budući pomaci na terenu će nam pokazati što je još u pozadini tog "udesa".


Post je objavljen 19.01.2023. u 00:00 sati.