Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

02.01.2021., subota

Državni sustav vs. narodna anarhija

Placenici

Potres od 6,3 po Rihteru navodno je najjači potres u povijesti mjerenja na ovim prostorima. Sranja se dešavaju i to se ne može spriječiti, ali reakcija sustava je ono što znači bitnu razliku. Pa je tako dan nakon potresa na ulice Petrinje izašlo 100 vojnika. Inače Petrinja je dom dvije bojne OSRH - Tigrova i Gromova sa ukupno 1200 profesionalaca. To isto popodne jedna navijačka skupina je na teren izvela 1000 dragovoljaca. Toliko o vojsci. Prošli tjedan svjedočili smo uporabi represivnog aparata sa ciljem spriječavanjea slobode kretanja državom, da bi nekoliko dana kasnije ta ista policija bila nemoćna spriječiti pljačku pomoći koju su građani dovozili na Banovinu. Situacija se nije smirila sve dok navijačke skupine nisu ponudile pomoć u zaštiti onih koji prevoze pomoć. Toliko o policiji. Ako su to bile reakcije dva najspremnija sustava državne sigurnosti, ostale ne trebamo ni spominjati.

Placenici

Pa kako to obično biva u situacijama kad država ne funkcionira, nakon toga dolazi do samoorganizacije naroda na anarho principima. Koristeći mailove, društvene mreže i druge komunikacijske platforme narod je počeo razmjenjivati podatke i samoinicijativno slati pomoć pogođenima. Tako smo i mi danas došli dati ruke jednom našem Plaćeniku čija kuća je teško stradala u potresu (napukli temelji). Vrhunac paradoksa je što je to nova kuća sagrađena u posljeratnoj obnovi. Istodobna stara kuća od pune cigle je preživjela potres s minimalnim oštećenjima. Nakon preseljenja namještaja u nju, dva iskusna građevinca i jedan pomoćni radnik počeli su uklanjati bitumenske valovite ploče, te trule daske i grede sa krovišta štale. Nakon zamjene trulog drva, učvrščen je najlon i postavljen valoviti lim na krov, nakon čega je tamo preseljen ostali namještaj iz napukle kuće.

Placenici

Zaključno, ako državna vlast koja se financira porezima i nametima otetima od naroda nije u stanju organizirati pomoć kad treba, čemu isti uopće služe? Ako smo prepušteni narodnoj anarhiji, samoorganizaciji i solidarnosti, koji će nam qurac uopće takva državna vlast? U tom slučaju bolje nam je samostalno raspolagati sa vlastitim sredstvima i novcima. Pa kad se sranje desi sami ćemo (opet) napraviti posao, ali bar nećemo u nedoged hraniti nesposobne državne uhljebe. Jer ako ovako država (ne)funkcionira na jednom mikro uzorku Petrinje, strah me i pomisliti kako bi reagirali u slučaju nekakvog globalnog sranja.

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.