Don Blog

22.04.2009., srijeda


KONDOM - PLASTIFICIRANO 'UMIJEĆE LJUBAVI'!
Papa Benedikt je u pravu! - tvrdi kolega don Andro Ursić, u komentaru koji je napisao nakon tendencioznih i malicioznih interpretacija nedavnoga Papina pohoda Africi

Kondomom se djeca i mladi uče kako svladati spolnu tehniku bez ljubavi i odgovornosti. Kondomom djeca međusobno lakše izmjenjuju nezrele plodove strasti. Djeca i mladi tom plastičnom tvorevinom privikavaju se samo na izolirani, filtrirani i izobličeni seks bez osjećaja, humanosti i ljudskosti. Vreće kondoma koje se unose u školske prostore, prenose još jače i zastrašujuće viruse dječjeg nemorala, promiskuiteta...


Suvremena civilizacija donosi i servira mnoge suprotnosti i nelogičnosti u kojima je degradiran sam čovjek i njegova družica 'čovječica', a time i ljudsko društvo u cjelini. S jedne strane štiti se 'zakonita prostitucija', a s druge strane progoni se 'ilegalni promiskuitet'; potiče se i ozakonjuje nastrana homoseksualnost i lezbijstvo, a sankcionira bolesna pedofilija i spolni porivi prema djeci; propagira se sloboda prezervativa, pobačaja i čedomorstva, a troše se golema sredstva za plodnost i rađanje - do klona. Dopušta se mnogovrsna ponuda seksa u svim tiskovinama, tv-programima i web-portalima i internetskim stranicama, a osuđuje zavođenje i seksualno nasilje.

Govori se o znanstvenom spolnom odgoju u školi, a istodobno se djeci dijele - kondomi. Obilno se serviraju 'torte seksualnog užitka' uz opomenu i napomenu: "Možeš konzumirati, ali postavi izolator - kondom" I dok se Crkva na čelu s papom zalaže za nesebičnu bračnu ljubav (vjernost!) i spolnost u službi ljubavi - bez kondoma, formiraju se snažne trupe kondomaša-liberala, zagovornika plastificiranog seksa. Njihov napad usmjeren je na tzv. konzervativni nauk o spolnosti koji nudi Crkva.

Moderna tehnologija ostavila nam je niz nuklearnih postrojenja i kemijskih zagađivača pa često na malim ekranima vidimo tijela i glave radnika prekrivene zaštitnim filtrima i plinskim maskama. Suvremena seksualna sloboda i porno-produkcija uvjetovala je do sada neviđene spolne nastranosti i erotske ekshibicije ter stvorila zagađenja na čovjekovom osnovnom reprodukcijskom 'aparatu' - spolnom organu i prinudila mnoge na zaštitu i upotrebu (ne sasvim pouzdanog!) kondoma.

Činjenica da je nemoralna praksa čovjeka zapadnog kova, uvjetovala jednu bolest pod nazivom AIDS (kopnica, sida) - sindrom stečene deficijencije imunološkog sustava organizma. Nositelj i uzročnik te bolesti je, naoko nevidljivi, virus side. I taj virus se prenosi ili se može prenijeti elementarnim čovjekovim instinktom: spolnim općenjem.

S kondomom nema pravog i prirodnog odnosa

I kako se zaštititi? Ima li uopće adekvatne obrane pred naletom nevidljivih neprijatelja? Od čovjeka ubojice možemo se zaštititi dobrim poznavanjem borilačkih vještina, zaštitnom kacigom i pancir-košuljom, oružjem ili pak bijegom, a od komaraca adekvatnom mrežom ili pak kemijskim preparatima i tabletama. Od virusa gotovo da i nema zaštite. Naime, dobri poznavatelji fenomena side kažu da taj virus zna prodrijeti i kroz mikroskopske stjenke kondoma pa se ne može smatrati do kraja pouzdanim.

Zato mogu ustvrditi da je kondom produkt propagande potrošačkog društva koje se bogati na djeci i neupućenim roditeljima ter njihovim nastavnicima i pedagozima. Jedan mi je vjeroučitelj iz Graza priopćio da se u osmogodišnju školu u kojoj održava nastavu unose vreće kondoma i dijele djeci. Uostalom, kondom se može slobodno kupiti na kioscima, u samoposlugama, u ljekarnama, na ulicama i veletrgovinama.

Kondom je kao i ostale plastične tvorevine (tanjuri i čaše) osuđen na jednokratnu upotrebu i otpad. Kondomom se djeca i mladi uče kako svladati spolnu tehniku bez ljubavi i odgovornosti. Kondomom djeca međusobno lakše izmjenjuju nezrele plodove strasti. Djeca i mladi tom plastičnom tvorevinom privikavaju se samo na izolirani, filtrirani i izobličeni seks bez osjećaja, humanosti i ljudskosti. To je proklamacija 'sigurnog seksa' s prezervativom. Vreće kondoma koje se unose u školske prostore, prenose još jače i zastrašujuće viruse dječjeg nemorala, promiskuiteta... Takvim plastificiranim 'umijećem ljubavi', zatvaraju se sva vrata za spoznajom trajne, nepatvorene, jedinstvene i darovateljske ljubavi.

Jasno, da s kondomom nema pravog i izvornog prirodnog odnosa niti među odraslima. Taj izolator na muškom spolovilu ne može do kraja zadovoljiti suprotni spol. Taj gumeni nametak poniženje je za samu ženu, koja - po prirodi stvari - ne može podnijeti 'strano tijelo' i uz to doživjeti pravu i potpunu ugodu... Uz to kondom postaje smrtonosna kesa za životvorne spermije...

Neka taj izum nataknu na jezik

O veličini normalnog, prirodnog odnosa među spolovima svjedoče i vrhunski znanstvenici: "Sama funkcija genitalnog sustava ukazuje na međusobnu usklađenost temeljnih aktivnosti kako bi se ostvarilo ono zbog čega one postoje, spolno sjedinjenje ili snošaj. Zapravo snošaj i nije drogo do završetak čitavog niza aktivnosti koje zahvaćaju sav organizam, koje pokreću svu osobnost... Ljudski spolni odnos - bračni čin, spolno sjedinjenje - u svojoj je svrhovitosti, u svom odvijanju, u svojim mehanizmima veoma različit od životinjskog parenja. Njegova svrhovitost uvelike premašuje funkciju rađanja ter postaje očitovanje uzajamne ljubavi koja je najvrjedniji element međusobnog odnosa intimnosti među muškarcem i ženom" (Seksološke studije, izvadak sa str. 162 i 172).

Na stranicama spomenute knjige u izdanju Kršćanske sadašnjosti god. 1971. jasno se može pročitati opis samog snošaja muškarca i žene u svim elementima ljudskog zbliženja i osjećaja pa se nakon pročitanog može nazrijeti koliko je spomenuti izolator u fiziološkom pogledu suvišan i odbojan, a u psihološkom doživljaju ostavlja osobu frustriranom i depresivnom. Po mom uvjerenju kondom na spolnom organu u onoj mjeri štiti od virusa, koliko i plastična membrana istoga sastava postavljena na jezik i usnu šupljinu.

Stoga bih kreatorima i zagovornicima kondoma preporučio da taj izum nataknu na jezik i pokušaju konzumirati ukusno jelo! Kakav bi to bio užitak u hrani s takvim izolatorom?! Iskonski čovjekov instinkt koji ga drži da egzistira i živi, da plodi i množi se s jedne strane su hrana i piće, a s druge strane atrakcija spolova. Uzurpirati te dvije osnovne fiziološke ljudske potrebe 'celofanskom zaštitom' - znači povrijediti i osakatiti samu osobu.

Osim toga, čovjekova tjelesnost izložena je napadima sićušnih neprijatelja izvana i iznutra, eksterno i interno, pa bi se gotovo čovjek u cjelini trebao omotati u nepropusnu plastičnu vreću i u njoj životariti i umrijeti. Uz to treba naglasiti da najviše bakterija i virusa ulazi kroz usta i ždrijelo, pa bi dosljedno tome suvremeni 'virusni zaštitari' morali izumiti što prije kondom gore, a ne dolje.

Nedavno je jedan moj župljanin, kupajući se u moru, 'usisao' nepoznatu bakteriju, koja je ušla u njegov krvotok i razorila mu čitav imunološki sustav. Čovjek je kroz nekoliko mjeseci umro. Mnogi futurolozi nagovještavaju - ovom izopačenom svijetu - pobjedu mikroorganizama nad čovjekom: 'kraljevstvo virusa'!

Uostalom, ako čovjek i čovječanstvo ne žele poštivati temeljne principe kao osnove zakonitosti, morala i etičnosti - posebice na planu erosa i ljubavi - moraju nestati s lica zemlje, upravo onako kao što na putovima i autocestama ginu i nestaju mnogi vozači motocikala i automobila jer se ne pridržavaju osnovnih prometnih znakova i upozorenja.

Don Andro URSIĆ

------------------------

PS&NB: Prenosim ovaj sjajan prilog kolege don Andre (i ujedno mu čestitam što se ponovno javio s nečim što je doista gorući problem - jer je ta tema, također vrlo ozbiljno ali na drukčiji način, obrađena u listu MI i Glasu Koncila), u prvom redu zbog njegove pametne i otvorene provokativnosti glede fenomena kojim se naglašeno manipulira u javnosti, ali i radi većine čitatelja, jer je kondom-lobi ovaj tekst "sjajno" ignorirao u sv(oj)im medijima - objavljen je samo u nekoliko tjednih tzv. 'desnih tiskovina' koje redovito dobivaju etiketu 'dinaroidnih' i 'ognjištarskih'. Osim toga, mnogima će ovo biti dokaz da za Crkvu nema tabu tema ter da i (drugi) svećenici znaju o svemu otvoreno i jasno govoriti (a ne samo 'kontroverzni don Kaćunko').

- 23:14 - Komentari (107) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.