U revijalnom tonu ćemo, jelte. Krumpir! Može na sto načina, ko jaja svašta nešta drugo. Od švedskog Hasselback, francuskog pirea, restanog, prek ličkih pola do, doooooo sirovog, mrskom susedu u auspuh. Danas smo za ručkića pohane šnicle, malo puretine, jer se slaže sa pureom i svinjski kare, bez kosti i obavezno tartar umak, onak kak treba biti, sa češnjakom, krastavcima, peršingom i punomasnom majonezom. "Joooj, meni smrdi češnjak." Ma odi vrit. Ili, kad mi tartar zmešaju sa tatarskim (biftekom), koji ionak ne znaju napraviti, neg ga melju, sjeckaju. I sad taj pire. Znam ja radnju, ovak, ali I sad mene tu najviše žifcira to neko pravilo, da se pire ne smije delati zmixerom, jer da na taj način pobuđuješ gluten u krumpiru i on postane onak "gumast". Ma nemoooooj! Meni se baš tak sviđa. I sviđa mi se staviti unutra žlicu svinjske masti, od pečenja i mlijeko, a ne malo puta i kuhanog karfiola. To sa drobljenjem krumpira, to je čisti stari hipsteraj!!! Uvijek se setim djetinjstva i onog Knorrovog instant pirea u vrećici. Dodaš žlicu maslaca, vrućeg mlijeka, smlatiš to mixerom i gotovo. Imal je neki specifičan okus. |
< | listopad, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |