I ništa! Mi, Mi i Mi! Vrhunac proseravanja iz Morha, izvučeno iz konteksta, za našu vojsku: "....tako da mogu djelovati u različitim djelovima svijeta..." Bravoooo! Ma jebo Amere. A i KGK Predsjednica Tajaniju: 'Osobno me pogodilo, dolazim iz kraja koji je patio pod fašizmom' Ta ista KGK, koja je izbacila bistu Maršala Tita sa Pantovščaka, inaugurirana sa gostima Merčepom, Bujancom, Mamićem i ostalom moralnom kremom! Nakon pronalaska trulog mesa u bogatoj Njemačkoj, zemlji reda i zakona, sa tri milijarde uposlenih djelatnika u raznim inspekcijama, carinama i pičkin materinama, jave se usrane, korumpirane, hrvatske institucije, sastavljene od jednog apsolventa veterine sa lažnom diplomom i malog Perice, higijeničara 2. b razreda, oš Alojzije Stepinac, sa izjavom, da spornog mesa, truleži, nema u RH i nema šanse da ikako dođe!!! Veli Petirka da je €u sustav pokazao svu svoju brzinu i učinkovitost, a meso već u Hrvatskoj. Pa što da je spor i neučinkovit? Meso bi bilo već tam kod Patagonije, Ognjene zemlje, majke ti! I ne znam, čemu sva ta panika oko divljih veprova? Već sad tvrde da svinjska kuga nije opasna za čovjeka. Vrhunac svega bio je komentar gledatelja HTV: -ne treba se bojati svinjske kuge, već naše političarske kuge!!! |
Danas sam gledao interview, zapravo monolog novinarskih pitanja, tipa Mislav Bago. Gost bi još i odgovorio da novinar začepi gubec. |
-dinstati luk, mrkvu, papriku i špek -dodati češnjak, sol, papar, ljutu i slatku papriku -.na to dodati kuhani, procijeđeni ričet, vegetu, peršin i na kraju dodati mocarelu i parmezan |
A kaj reć? Mala srećica! Voli se ganjati, lovice se igrati, hrvati i skrivača. Ode se sakriti iza zavijesa i onda zalaje, da ga tražimo, a mi se pravimo blesavi pa tražimo i tražimo i kad ga nađemo, onda ga ganjamo. Jede slabo, no, ak netko od nas jede, to se mota oko tebe, kao da tri dana nije jeo. Ponudiš li ga, okreće glavu od zalogaja. Se sjećate onih peseka za auto, iza, kaj su klimali glavom? Imam jednog pravog! Zna se popeti i na vrh glave. Ujutro mi dođe u krevet i počne me lizati po licu. Sve bi bilo O.K., da ne znam, kak si je prije toga oblizao jajca i lulača. Onda mu ja jebem i oca i mater, odem se umiti i to je to. A baku obožava. Tak stane ispred nje i gleda ju dok ga ne zeme, a onda za tili čas knock down. Inače spava na leđima, ovak. Inspekcija što je na stolu, obavezno. |
Vrlo jednostavno jelo, pičkin dim, dapače, a ukusno, egzotično, interesantno. Jelo baš nije nekaj fotogenično, no odlično je. Kus-kus je jelo sjeverne Afrike. Radi se od pšenične krupice, durum pšenice i kuha se na pari, na višeetažnim posudama, dolje, a gore je povrće i meso, koje cijedi svoje sokove po kus-kus-u. Instant, "brzi" kus-kus iz supermarketa se jednostavno dozira u zdjelu i prelije vrućim (ne kipućim) pilećim, ili mesnim temeljcem, iste količine. Šalica kus-kus-a, šalica temeljca. Poklopiti i ostaviti 15-tak minuta. Sa strane, skuhati Okru (Bamije) u slanoj vodi, appx. 20 minuta. Ocijediti i puknuti u kus-kus. Zaliti maslinovim uljem, dodati bambusove izdanke, procijeđene iz konzerve. Sve lagano promješati. Sa strane sam u rajnglici spekel komad svinjske plećke, na svinjskoj masti. Prvo onak, pržiš, pa poklopiš i dinstaš, pred kraj podlijevaš i gotovo. Salata po izboru. Okru, tj. bamije, sada se može nabaviti u mini marketu "Pekinška patka". Bambus i trista trica i kurčina isto....azijatske, uključujuči japanske, afričke, mexičke, egzotične pizdarije. Za ovakav način pripreme kus-kus-a, pravilo je da se umješaju dvije vrste povrća, jedna kuhana i mekana, a druga da je hrskava. |
< | veljača, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |