Vrlo jednostavno jelo, pičkin dim, dapače,
a ukusno, egzotično, interesantno.
Jelo baš nije nekaj fotogenično, no odlično je.
Kus-kus je jelo sjeverne Afrike. Radi se od pšenične krupice,
durum pšenice i kuha se na pari, na višeetažnim posudama, dolje,
a gore je povrće i meso, koje cijedi svoje sokove po kus-kus-u.
Instant, "brzi" kus-kus iz supermarketa se jednostavno dozira u zdjelu i
prelije vrućim (ne kipućim) pilećim, ili mesnim temeljcem, iste količine.
Šalica kus-kus-a, šalica temeljca.
Poklopiti i ostaviti 15-tak minuta.
Sa strane, skuhati Okru (Bamije) u slanoj vodi, appx. 20 minuta.
Ocijediti i puknuti u kus-kus.
Zaliti maslinovim uljem, dodati bambusove izdanke, procijeđene iz konzerve.
Sve lagano promješati.
Sa strane sam u rajnglici spekel komad svinjske plećke, na svinjskoj masti.
Prvo onak, pržiš, pa poklopiš i dinstaš, pred kraj podlijevaš i gotovo.
Salata po izboru.
Okru, tj. bamije, sada se može nabaviti u mini marketu "Pekinška patka".
Bambus i trista trica i kurčina isto....azijatske, uključujuči japanske, afričke,
mexičke, egzotične pizdarije.
Za ovakav način pripreme kus-kus-a, pravilo je da se umješaju dvije vrste povrća,
jedna kuhana i mekana, a druga da je hrskava.