29.10.2015., četvrtak

Čajnizzzzz pinkleci

Čajnizzzzz pinkleci

četvrtak , 29.10.2015.
Draga je delala.
Jesti?
Doma, ili od fčera, ili.....friđ.
Setim se tih nekaj pinklecof, kaj sam ih onomad prefabriciral,
pa sklonil u škrinju.
Zmajica moja, najdraža, "rastopila" škrinju, oprala
i posložila.
Od šuba sam našel paketića.
Jebo me patak, ni mi jasno, ali to uredno, ko da je služila 3 vojna roka u zloglasnoj JNA.
Pod špagu, bez pahulje snijega......ili s moga.
I ova radnja!
Chinese bamboo steam-er,
u woku.
Para, gotovo,
sa strane, malo tih soya umaka iiiiii
e vala, šanzelize, mondje.


- 14:54 - gukni (1) - štampaj - #

27.10.2015., utorak

Moja poruka njima!

Moja poruka njima!

utorak , 27.10.2015.
Idite u pizdu materinu!!!!!!!


- 17:20 - gukni (7) - štampaj - #

24.10.2015., subota

in manu forti

in manu forti

subota , 24.10.2015.
Skužil sam jednu stvar, sad kad sam sve stariji i stariji.
Čovječe, to ni normalno kak su mi ruke, sve jače i jače.
Prije, kad sam bil mlađi, s obe ruke ga nisam mogel saviti.
Sad ga smotam s jednom rukom,..... oko prsta ga nafrčem!


- 23:55 - gukni (2) - štampaj - #

20.10.2015., utorak

Trganci sa pršutom u umaku od.....

Trganci sa pršutom u umaku od.....

utorak , 20.10.2015.
Zamesil sam To tijesto od brašna, vode i soli, onak,
do te konzistentnosti da se ne ljepi za ruke.

Trgal sam te komade, komadiće u vruću slanu vodu i kuhal do tog nekog
"aldentea", ono, zagriza, koji meni paše, a da ni mljackavo, da osetiš pod zubima. To skuhal......cca, a kajjaznam, ne gledam u uru, probam.

Na svinjskoj maščobi zdinstal dvije glavice luka, pa na to komadić špeka,
sitno zreckani, nekaj pršuta na trakice, vrhnje i po, kiselo i naribal malo gaude unutra, češnjak, biber, malo muškatnog oraha, vegeta,
sve pod smanjenom vatrom i bez kolateralnih žrtava,
puknul nutra tijesto, mešaj mala i gotovo.

To nama za ručak.

Indy, kao rekovalescent.....on je pečeno pile.
Operacija prošla, siromaček pijan tetura, od tih anestezija,
radim drugu smjenu, krepal mi akumulator na autu.......
U tri pičke materine sve.

Još sam se posvadil sa Zmajom!
Naime, alergičan sam na pederčine i pederice, kaj dođu na blagajnu,
pa, ne stave onog "graničnika" na traku, do kud je njihovo.

Došel stari seronja iza mene i ono, ima još šest metri trake iza, ali ne,
stavi on kruh na moj "graničnik", tak da se ne vidi.

E, ondak sam pukel.
Zel sam mu kruha i hitil mu ga iza u košaru.

Da je bil neki mlađi, nokautiral bi ga.......divlak jeden, tak mi Zmajica rekla.
-Maspater, pa normalno!!!!!!



A fotke?
Čitajte si unazad.
Sad bum ja, u pičku strininu, još trebal redati fotke, kak kome paše.
Poludim.
- 11:33 - gukni (6) - štampaj - #

19.10.2015., ponedjeljak

Ličke pole.

Ličke pole.

ponedjeljak , 19.10.2015.
Dobil sam od rođe vreću krumpira iz Like.
-Pravi lički, od jedne žene iz Smiljana, koja čuva sjeme.....

Mislim si, ak se to praši sa drugim sortama, ono, ko kuruza,
ondak to nema ni "l" od Ličkog,
no, zdruge strane, rastući tam, u tom ambijentu, teške vukojebine,
mislim, kad ti je vuk poštar, medo tata, a bukva mater, moral bi biti zeru ukusniji od ovijih, međimurskih, ženina strana.

Prvo kaj mi palo na pamet, su "ličke pole", pa pošto ne imah Base, kupih sira vrhnja, malo putra, moj ti nutra,
paaaaa buš vidil, beli Zabreg grad....
♮ ♫ ♪ ♩ ♬
♫ ♪ ♩ ♬
♫ ♪ ♩ ♬

jajcaaaaaa i kumpiraaaaaaaa....♫ ♪ ♩ ♬

Dobar je bil!


- 11:22 - gukni (8) - štampaj - #

18.10.2015., nedjelja

Indy je grdo

Indy je grdo

nedjelja , 18.10.2015.
Ja kad označavam postove, označim ih uvijek sa "Fotografija, Gastro i Humor".
Sad neće biti humora.
Indy nam je grdo bolestan.
Jučer je bil kod veterinara.
Karcinom testisa.
Slijedi mu operacija.
Stariji sin krvavih očiju od plača.
Mlađi Termit, jučer skoro, ništa nije jeo.
Ja?
Ja sam se napil, nekak mi lakše.
Zmaj tetoši Indya oblizekama.
Doletila kći zunukama.
Dvanaest godina je star, odoše mu jaja za koji dan na operaciji,
sam da poživi još koju godinu, Ludica naša mala.
Tko će mi sad nositi mobitel iz druge sobe, kad me netko nazove.
Onalk slinavoga, a neoštećenoga.
Sam ga staviš na uho, a on stoji, tak, sam od sebe.

Zapravo, oću reći, kak smo preplavljeni zhrpom tih simpatičnih životinjica,
zInterneta i sve najs i sve lepe, a ondak................
Sranje, ljudi, sranje.
Tek ondak skužiš, koliko si vezan sa tim Beštijama.

Držim fige.


- 12:08 - gukni (23) - štampaj - #

15.10.2015., četvrtak

A nit je od večernjeg, a niti od Berislava

A nit je od večernjeg, a niti od Berislava

četvrtak , 15.10.2015.

- 16:32 - gukni (7) - štampaj - #

11.10.2015., nedjelja

Pireli

Pireli

nedjelja , 11.10.2015.
U revijalnom tonu ćemo, jelte.
Krumpir!
Može na sto načina, ko jaja svašta nešta drugo.
Od švedskog Hasselback, francuskog pirea, restanog, prek ličkih pola do, doooooo sirovog, mrskom susedu u auspuh.



Danas smo za ručkića pohane šnicle, malo puretine, jer se slaže sa pureom i svinjski kare, bez kosti i obavezno tartar umak, onak kak treba biti, sa češnjakom, krastavcima, peršingom i punomasnom majonezom.




"Joooj, meni smrdi češnjak."
Ma odi vrit.
Ili, kad mi tartar zmešaju sa tatarskim (biftekom), koji ionak ne znaju napraviti, neg ga melju, sjeckaju.

I sad taj pire.
Znam ja radnju, ovak, ali



I sad mene tu najviše žifcira to neko pravilo, da se pire ne smije delati zmixerom, jer da na taj način pobuđuješ gluten u krumpiru i on postane onak "gumast".

Ma nemoooooj!

Meni se baš tak sviđa.
I sviđa mi se staviti unutra žlicu svinjske masti, od pečenja i mlijeko,
a ne malo puta i kuhanog karfiola.





To sa drobljenjem krumpira, to je čisti stari hipsteraj!!!



Uvijek se setim djetinjstva i onog Knorrovog instant pirea u vrećici.
Dodaš žlicu maslaca, vrućeg mlijeka, smlatiš to mixerom i gotovo.
Imal je neki specifičan okus.




- 21:20 - gukni (3) - štampaj - #

09.10.2015., petak

Kartamo se

Kartamo se

petak , 09.10.2015.
Razvijamo motoriku ruku, samo da ne bismo jeli varivo od mahuna.



pa je deda prešel u dućan, po materijal i napekel "zagrebačkih pizza".











Kao "zagrebački odrezak", malo modificiran.
- 11:58 - gukni (3) - štampaj - #

07.10.2015., srijeda

Vremenska prognoza

Vremenska prognoza

srijeda , 07.10.2015.


a što se preciznosti tiče......

!530 3;5409B5 =0 701025= :04J@ @CA=0F8B5 :0: ;8:2848@0B G0;<8B5

Posted by 0 2A5:8 :8;><5BJ@ on 2. listopad 2015




I što reći?
Hristos je veliki?
- 11:29 - gukni (1) - štampaj - #

06.10.2015., utorak

Sol

Sol

utorak , 06.10.2015.
Gledam nekaj, ko me čita, kad gle kurca,
United States, Armed Force Europa.
Valjda ono Obama, pa im proradili detektori.
Sva sreća kaj nisam napisal neke ključne riječi, ala,
teroristi, Isis, Al Qaida, Dolar, Bomba.
Sad sam dal zabave nekom tam mulcu, da se bavi mojim trivijalama,
hehehe, ode koji Dolar iz proračuna u ništa.



Bleeee, bleeeee!!!!

A kaj sam ono štel pisati?

O soli. Odem tam kod Lesnine u Sesvetama na neki sastanak,
kad Lik sa strane prodaje tih điđa sa svoga OPG iz Pelješca, gledam kaj ima,
kad ono, velika kištra i bijeli krupni kristali nutra.
-Kaj ti je to?
-nerafinirana sol
-od kud?
-Ston
-Bingoooo
-Pokaj?
-20 čuna
-olala
No kupih.



Sol je meni začin svih začina, nukleus.
Staviš zrno soli na jezik i flashback u glavi odvrti sva ona mora i ljetovanja,
sexove i lickanja slane kože, buzara, gradela, sirova, pršutova, maslina u sjeni agava, tamarisa, bevandi, a ondak ti polako nestane tona, pa slike.

Stonska solana je zakon, kulturno blago po meni.
Čul sam da paška solana više ni ne bere sol, već uvoze iz Tunisa.

Prije no što umrem, moram si još kupiti i probati dimljenu sol,
a himalajsku, hmm....poznavajući naš lopovski mentalitet, sve me strah da bum za velike nofce dobil, tu tunišku.

Ma znaš kaj?
Više mi se ne piše.
Evo tu, pa si čitaj, ko hoće.
- 10:53 - gukni (2) - štampaj - #

04.10.2015., nedjelja

Sibirski limun

Sibirski limun

nedjelja , 04.10.2015.
Sibirski limun.

Ma frend sa FB, Beograđanin, pa stalno o zdravlju i hrani.
To kaj on deklarira pod zdravo, tih 4000 namirnica, to ti treba dnevno 6 sati konzumacija i garant buš živil 400 godina. Sve je ljekovito.
Uvjek se setim dobrog si frenda magistra Kljujeva i njegovog trik pitanja na ispitima, na Agronomskom faksu:
-Koji vitamin je čovjeku najpotrebniji?
Odgovori su bili od A do Ž,
a stvaran odgovor je bio:
-Onaj, kojeg najmanje imaš u tijelu!!!

Onomad, kupih tu jebenu Aroniju, "sibirsku borovnicu".
Jebem ti sunce, to tak bljak, vuče na jabuku, veze sa borovnicom nema.

I sad ovaj, "sibirski limun",
a zemlja porijekla mu Kina, Koreja, tak svejedno koja.
Ono, ima pički materina, kaj ni pička materina nema.
10 € sadnica.
Ne jestivo, gorko i bljak, nooooo
dobar džem od njih.
Majke ti, 80 kg prinosa po stablu, posadiš si sto sadnica, ima da sereš 100 godina džema.

Naša posla, lopovluk i Obama, no obmana.
Da limun, ma moj kurac pa siši, cccccccc.

Latinskog imena nigdi, a kad ga nađeš.....
Poncilus trifoliatia.



Pa si ti cijedi limuna, naranđu, većkoji kurac.
Bitno da je sibirska i otporna na -20, a za koji dan bu,
znajući Nas, bila otporna i na -100 ° Nives Celzijusa, maspater.

Volim ovaj Blog. Tu bar mogu pičkarati. Tu sam sam sebi gazda.
Meni bu Urednik,.......ma popuši mi.
Uvijek sam bil neki Boban, soler, van čopora.
Ajte bok!
- 13:47 - gukni (7) - štampaj - #

< listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2