31.03.2014., ponedjeljak

Analogni selfie

Analogni selfie

ponedjeljak , 31.03.2014.

- 11:10 - gukni (18) - štampaj - #

30.03.2014., nedjelja

Mahnem ti mami rukom

Mahnem ti mami rukom

nedjelja , 30.03.2014.
Obuzelo me pak pičkaranje, psovanje.
Jebi ga, ružna navika. Primitivizam.

Izazvano vanjskim poticajem.
Koji puta kompleksnim, koji puta banalnom pizdarijom.
Koliko uopće psujemo?
Riječi, značenja, težina......
Najviše je kuraca i pički, jebi ga i toga seksa.
Ekstremiteti i organi, radnje, subjekti i predikati.
Latinski nazivi bi isto trebali biti prosti, kaj ne?
"Odi mi u penis"
Glupavo malo.....a kad ti ne isplaćuje plaću, a ti hrmbaš, pa ga steraš u kurac, jer nemreš tak funkcionirati, jer si popizdil, ti si prostačina i primitivac,
a on za tvoje nofce napravi tulum i ti kad dođeš u ponedjeljak na posel, u dvorišću uz roštilj, vidiš petnaestak ispijenih, ne baš jeftinih, butelja vina.

Ili ti Premijer od države napravi Cirkus, te pokradu pola iste.
To je O.K., ali nije O.K., kad takvima "jebeš mater".

Jebi ga, sve naše mame, da prostiš imaju pičke, a očevi kurčeve, koji veći, koji manji, pa kad smo već izašli iz kurca, ili pičke materine, kaj ne bi i otišli tam.
Nekak manje benignije zvuči neg u kontekstu dragog nam Boga.
"Da Bogda se nisi rodil".

-Čuj, ovo ti nije u redu, kolega, u krivu si................
a ovaj primitivac ti prebil, ili siloval dete, ili
kreneš ti njegovom logikom, pa ga skratiš za glavu.

Niži i viši nivoi komunikacije.

Nepoznato. Pleme u džungli naleti na drugo pleme i vužgiiii do istrebljenja.
Na mjesto da skup naprave neki boljitak za sebe.
Nacije? Narodi?

Ma kraja nema ovome. Sad bi ja mogel tu pisati i pisati, nekakav diplomski rad i ondak ti neki lik sve to prepiše.
Pa kak mu nebi jebal mater?!

Mene pak raspizdili ti trgovci, a i proizvođači,
mahnem im mami rukom...."ego levo manum meam mom" lat.,
joooj kak sam fin i obrazovan.

Ahhhh, da svršim, il' je i to prosto.

Benigni razlog pičkaranju je prvo bil krumpir.
Ja ne znam!
Jel to mene jebe Zmaj, pa namjerno kupuje toga sjemenskog,
pa popizdim svaki put dok ga gulim, ili to jebe Konzum po tavanu.
Ono ŽLJ klasa, a nama pod II kategoriju.

I ondak još trul, ooooo jebem ti trulu sisu mile rode na preoranom groblju!
E to je psovanje!



I ondak kad mi ovi experimenti iz Master Chefa počnu trkeljati da se pire ne smije delati mixerom, jer se pobudi gluten, ili većkojikurac nutra, pa bude gumasti.
A kaj ak ja baš tak hoću i tak volim? I kaj fali takvom pireu, maspater?



I ondak, gotova juhica.
Pročitaj uputstvo, jebem te čorava.


- 13:21 - gukni (3) - štampaj - #

29.03.2014., subota

Svim mučkim neprijateljima

Svim mučkim neprijateljima

subota , 29.03.2014.
Uvijek sam sanjal da nas napadneju Talijani, ali kopnenim putem,
tak da moraju prejti prek Slovenije dok dolaze, prvi put i
kad odlaze, drugi put.
Nek susedu crkne krava iiii jebeš jedno oko, 2 X je 2 X.

Čvarki, prošek, kulen, istarski pršut.............................................

Aj nam ovo ukradite, maspater!!!!









Čisti hrvatski Crosteak, vrhunac svih gastronomija.
Desno za vegane, a lijevo za nas normalne.

Kombinatorika pilećih prsa i junetine.....može i svinjetina.

Jedina ugroza bi mogla biti sa Mađarima....Rubikom,
onom jebenom kockom, maspater.
- 07:28 - gukni (12) - štampaj - #

28.03.2014., petak

Diploma

Diploma

petak , 28.03.2014.
I ja ću dokazati.
Ja bum vas na Sud.
Se bum vas tužil, a kad dobim Suda,
e ondak bum vas za to tužil.
Se je to maslo onog srpskog lobije i one Udbe, znam ja to.
Duša me boli.


- 06:44 - gukni (6) - štampaj - #

27.03.2014., četvrtak

Ništ

Ništ

četvrtak , 27.03.2014.
Ništ.
Ni muuuu, ni beeeee.
Zapravo jedva čekam da sutra izađe na naslovnici "Brod u boci".
Ako ne na naslovnici, ili u fotogaleriji, ili negdje (bloger dana, tjedna),
ali na naslovnici.

Dečko je majstor od pera i skidam mu kapu.
Uvijek i non-stop i doslovce svaki put, obavezno!

Onih drugih 50 tak majstora od pera, tu na Blogu,
ma ko ih jebe!

Ništ osobno, samo uoč, iritantni uoč!!!!!!!

Eto npr. Semper Contra, doduše možda krivi primjer,
zna koji puta biti tak dosadan, ali neka ga, Međimurec je.




- 18:18 - gukni (6) - štampaj - #

25.03.2014., utorak

Molim oprez!!!!

Molim oprez!!!!

utorak , 25.03.2014.
Jučer je bilo mokro i klizavo.
Danas sam dobil neke nofce, pa je isto mokro, a i kliže se, maspater!

Ja bi Vas molil da me čuvate i pazite.
Hormon sreće mi tak narasel, sam kaj ne prasne.

Joooooj, kupit ću si svakaj!!!
Ajte živili!


- 17:55 - gukni (7) - štampaj - #

24.03.2014., ponedjeljak

oralno, pa ....

oralno, pa ....

ponedjeljak , 24.03.2014.
Tak sam danas tutnjil,
ondak sam skuhal ručka, meseka i graheka.
Dinjstanog!
Ondak me nazvala ona mrcina da sutra dođem nekaj napraviti i da mi da neke novce.
Treba pizdit, čuje se.

Sad tutnjim rektalno.
Tako mi grah opal.
Mašala!









I dajte pazite kak se vozite!
Koji vam kurac?
Mokro je i sklisko.
Kreten me danas pretekne s desne strane po zaustavnoj traci,
ono, uključival se s desne strane, a zaletil se, pa ajde, već kad je tu,
a nestala mu traka.
Još sam sijaset debila vidil, 100 na sat, maspater!
- 22:26 - gukni (5) - štampaj - #

Za popizditi

Za popizditi

Delaš ko majmun, obećanja,
ludom radovanja i eto duga.
Kaj moreš napraviti?
Prijavit ga, ili na "za davanja", mirovinsko, već kak se taj kurac danas zove i zahtjevati da se ide u naplatu, pajsadovo, što su dužni Zakonski napraviti,
ili inspekciji rada.
Zakon formuliran kurvanjski!
Država se naplati, a tvoja plaća....
KO TE JEBE!!!!!

Jel se tak država ponaša prema firmama di je ona Gazda?
Jel se BLOKIRA, NAPLATI, maspater?????

Ovaj bilmez non stop istu spiku:
-joooj bumo, sam kaj nismo, ali napravi još to i to pa bu bilo nofci

Ma ne jebem 0.5 %!

Dobro!
Prije paljenja, mitraljiranja, bušenja guma, Martansica, Spitfajer jakne i bejzbol palice, sa nulom u glavi i 0 na čelenki,
kaj bi Vi meni preporučili, ono, u zakonskim okvirima?
Dajte nekog lijeka, jer glava, a i žifci mi pucketaju.

Aaaaaa Vama iz Vlade, e evo vam kurac kaj bum ikada više glasal za vas,
maspater liberalno korumpirano kapitalističku, kao fol socijalno orijentiranu, da Bog da vam deca na socijali završila.

A i tebe splitski pope jebem u tu glavu impotentno indolentnu iiii
kome ja dadoh glasa, jebem li se u pičku idiotsku!

Pop ostaje pop, vazda klerofašista, uffff, kako me nasadi.

Daj mi 100 € i eto me dragi Marko, pa če nas čuti.
Banda komunjarska, fuj!!!!
- 13:54 - gukni (6) - štampaj - #

23.03.2014., nedjelja

Filani

Filani

nedjelja , 23.03.2014.
picek

Eto, samo to, da ga aromatizira iznutra.


- 12:27 - gukni (3) - štampaj - #

21.03.2014., petak

Švrćo

Švrćo

petak , 21.03.2014.
Spremam ja detetu obeda, spremam ja to u školu.
Najede se doma, sendvič za školu i 5-10 kn, kak kad imam, jer nemam.



Napravim sendviča.....
-Luka, buš i ove dvije hrenovke?
-Jooooj, ne, mrml, mumlj

Znam ja kaj je.
Niko ne jede hrenovke sa kruhom u školi.
Dete sram.
Pa ni on tata njegov da u staklenki od krastavaca, ili paprike nosi sutradan čušpajz od kelja, za gableca si.

Puknem ja to njemu u vrećicu, onak kradomice.
Ništ!

Spremam danas, sendviča mu.....
-e, a mi skuhaš još i hrenovke?
-kulike?
-pa četri

Jebem li mu ja

da mu jebem, hehehe
- 19:02 - gukni (7) - štampaj - #

19.03.2014., srijeda

Krumpiruša

Krumpiruša

srijeda , 19.03.2014.


Gotove kore, skuhani i naribani krumpir, jedno jaje, sol, biber, manji poriluk,
preliveno vrhnjem, pečeno u pećnici i vudri ga Blaž.

Na Fejsu me zovu Buržuj, radi rajčice, ove plastične, plasteničke,
od pitaj bloga di, kaoooo, ovo doba godine,
a ona u K po 8 kn, cccccccc.
Buržuji sad jedu zelenu šalatu po 20 kn.

Inače se jako dobro slaže sa krumpirušom.

- 10:14 - gukni (13) - štampaj - #

18.03.2014., utorak

jedan vegetarijanski

jedan vegetarijanski

utorak , 18.03.2014.
Kruh, maslac i svježi Vlasac sa balkona.
Čist O.K., ali NE DRŽI-
Zapravo drži, ali 5 MINUTA!!!!

Vražji Ramstek, da mu maspater, prevari me,
uvalil mi maslaca, a u kruhu ima svinjske masti i jaje.
Idem se ubiti, nečim kaj ima rafalnu opciju!


- 13:58 - gukni (9) - štampaj - #

16.03.2014., nedjelja

Povratak u normalu

Povratak u normalu

nedjelja , 16.03.2014.
Pelješac, crni rižot, crno vino,
to sve iza tebe crno, da misliš da je puko čir.

I jope riža, ali bez Dorine.
Volim riza, volim punoooooo riza.
Maspater, još bum kineski počel spikati.



Gola juhica na naglo.
Bitno je na početku zdinstati malo ribane mrkvice na ulju, pa doliti vode,
to nekaj povrća i kuhati. Al dente...po zubu, ono, da imaš kaj zagrist, da ni kaša.



Carsko i šnicl isto na naglo.



I rižot sa mrkvicom na kolutićavce i svježi šampinjoni.



Rajčica, mladi luk na maslinovom ulju, malo soli i pol limuna na mjesto octa.



To je to, ajte bok!
- 09:44 - gukni (11) - štampaj - #

15.03.2014., subota

Put Plešivi...Pelješca

Put Plešivi...Pelješca

subota , 15.03.2014.
Amerika!
To smo mi!
Nikakva Švicarska, nit bumo bili.
Coast to coast!
Ono, od obale do obale, mislim, aj min, od obale Save, do obale Jadrana.
Voda je voda, ova slatka, Ona slana?
Uvijek se setim mame jednog frenda iz N. Vinodolskog, di smo ljetovali.
Hitim se u more, izađem van:
-voda je čist O.K., topla!
-More Alex, Moreeee, a ne voda!

Vino je drugačije, drastično drugačije.
Tu je demižon 15 kn, a tam butelja Plavca Maloga 330 kn!
O toj "." na "i" bumo poslije.

Put me nanjel, do točke, svih točaka, u sam vrh hrvatske Penisninsule.
Halfajland Pelješac.

Znaš ono, putuješ, putuješ, guzica ti utrne i eto, na kraju svih tih muka,
stigo ti do Splita, mašala.
E, sad si to zamisli još jednom da stigneš u tu vukojebinu. X 2!
Mrak!
Niđe nikoga.
Samo čagljovi, čagalji....ma oni mali divlji pesovi, kaj ni lajat neznadu, a nit zavijat, već nekaj treće, ko hijene.

To zbilja trebaš teže biti opaljen u mozak, da si ko Zarepčanec ideš dolje nekaj zidati.
No, zdruge strane, lipo se ustati zorom,
uz zvuke galeba, koji se vani karaju, laganog vjetrića milog, palmi, čempresa, limunova, agava, tamarisa i par zrakica sunčeka.



Najkomičnija situacija su ti Bosanci i taj Neum.
To zbilja Nema Uma.
To je zapravo hrvatski izlaz na more.
Dođeš na granu, hrvatski policajac, logiš.
-imate?
-normalno da nemamo!
Voziš se 5-10 minut, pak naša policija.
-kak ste kaj?
-a Vi?
-Isto
Voziš dalje, jednu minutu, istrči ti neki portir, vatrogasac, nekaj, mane ti rukom i to je to. E sad, jesi li, di si li, bokte pitaj.

Treba taj most, treba, ak nikaj drugo, radi te pizdarije od granice,
pa mostarina 200 čuna tam, pa isto tak sim, a i brodarina onim barkefaren ispod, tak da si ovi guzičari gore imaju para za Audije.
Bu nama to Europa, moš' mislit, jedva čekaju.

Van naše metropole Daruvara i još tih par većih mjesta, Hrvatska je pustoš u mraku.
Sve daruvarske tablice, a dolje nikakve tablice. Po Pelješcu je svaki 368 auto registriran. Tak i Čavelglavima, Kninima i tim Kinima u Lijepoj našoj.

Texas, e to smo mi, Texas, sa Daruvarom, na mjestu Dallasa.

I tak sam ja tam rintal i prekrajal i skrajal i došlo kraju.
Vrijeme to I'll be back!

Stali u Ston ehenge-u.



Biti u Stonu, a ne dotaknuti se soli?
Biti u Parisu, a neviđet Papu.
Mislim, bilo gdje da si, svi putevi vode u Rim.
"Omnes viae Romam ducunt", rekel je stari samuraj Seneka, još ondak!
Daleko najbolja sol.
Rekli su mi da je ona cvjetna sol za budale s preveć nofci......



......samo za snobove, kila po 333,00 kn.......

......da je zakon krupna stonska,
te da se sol sa Paga, već odavno ne bere, već prepakirava, tuniska, uvozna, mediteranska sol.


Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)

Mam mi opala na pamet G'đa Lidija, njena "Kapetanova kuća" i



njeno povezivanje, njenog podravskog ztim morskim.
Kaj se same G'đe Lidije tiče, da je komad, bogme je!
Prelijepa mi je! Žemska i pol!

"Kontinentalno - morska rapsodija"



Sastojci:
-Goveđa pisanica
-Gambori
-Krumpir
-Kamenice
-Vrganji, Maslac
-Maslinovo ulje
-Matovilac
-Bijelo vino - Pošip
-Vrhnje za kuhanje
-Sol
-Papar
-Muškatni oraščić
-Krema od tartufa
-Motar

Za ovak dobru svinju poput mene, fakat rapsodija,
(jer za dobru svinju nema lošeg napoja)
ali u nekom gastronomskom smislu, doživljaju, tak diletantski, katastrofa.
Mislim, mesina i nekaj nježnoga, morskoga, ali ipak jake arome, mirisa,
a kaj ja znam....treba probati, a ukusi i okusi su različiti, jel tak
i o tome nebumo debatirali, ta nismo u Saboru, još mi sam Kajin i onaj Abel trebaju, c jebote!

No, mi smo pravac centra u stari dio...konoba Bakus,
gdje nas dočeka domaćin G'din Ledinić.
Da smo imali vremena, da smo mogli ranije, trebali smo mu ići kući,
na tu farmu vinogradarsku, hacijendu, imanje.
Žal mi ko pesu, jebem ti posel!



Pa smo malo prezalogajili riblje paštete.....



...koju kamenicu, daleko razvikanu, preslanu i premalenu,
no neka im je....kad oni tak veliju.....



pa, osobno ja, bijeli rižot sa kozicama, te crni od sipe.





Sve sa vinom plavac mali "Prestige", G'dina Ledinića.

E tu je moja malenkost opala na guzičetinu.
Ja sam zagorski tip enologa. Daj me nemoj jebati ztim buteljčicama.
Daj demižon i neg bu kiselo.
Ljudi moji Bložiji, ja to vino nisam pil.
Ja sam zabil nosa u čašu i nisam je skidal.
Svi su me pitali, da kaj mi je.
Jednostavno se nisam mogel namirisati toga miomilog mirisa.
F A N T A S T I Č N O...F A N T A Z I J A ! ! !
Cijena?
Sad sam ga pil i valjda više nikada, a vrijedi svake kune.
Treba igrati Lota, treba!

I ondak smo se otkotrljali u mrklu dugu noć, tak duuugo
-di smo?
-evo, sad će Split
-otibemti!
Coast to coast!
Tek u jutro se zaorila
-Daruvare, vraćam se tebi, pod zidine stare, na obale Save.
I noge i guzica i pičma utrnule totalno, eto kolika nam je Lijepa Naša!
Konzum do Konzuma, Daruvar do Daruvara!

ps
fotića si nosil nisam....fotkal sam mobačem, a ostale fotke sam pokral tu sa Interneta, pa se žalite mom pokojnom dedi Panteliji, a i vi iz Čavelglava, ....to kaj mi nećemo prek.

- 09:25 - gukni (14) - štampaj - #

07.03.2014., petak

Brza torta s bananama

Brza torta s bananama

petak , 07.03.2014.


Stavila kolegica na Fejs, da bu ona toga napravila.
Ispod link na recept.
Javi joj se dolje kolegica, da nek joj da recepta.

Javim se ja komentarom:
-nemoj stiskat linka....skuhaj puding, udrobi u nutra ptiber kekse i bananu,
gore namaži šlaga

A nisam čital.
Ojjjj torto jebem li te.
Mislim, to se zove torta!

http://domaci-recepti.blogspot.com/2014/02/brza-torta-s-bananama-brzo-ce-se-i.html
- 13:45 - gukni (17) - štampaj - #

06.03.2014., četvrtak

Ajte živili

Ajte živili

četvrtak , 06.03.2014.


Sam slušam....
radi sim, radi tam....
sim nije dobil šest mjesci plaću, tam 24 mjeseca.....

I još bi štrajkali.
E moj Liniću.

Ja bi to u 24 sata, zakonski......
sam napišeš takav zakon.
Buniš se, štrajkaš, dva dana ne dođeš na posel?

Pošaljem ti dvojicu državnih doma....
na vrata
-zvrrrrrrrrrrrrrrrr
džubre otvori, a ovi rafalno u bulju

Kak drugačije, kak????
Ne, ja to ne kužim, to, kaj se tu dešava.

Tam ih 400.000 na burzi, a ostalih 400.000 kakti radi, no za čavle.

Pošaljem ogasa si za posel, na "Oglasnika",
napišem da ne delam za čavle,
zove me admin....
da nemre on staviti takvi oglas, da bu on to promenil.
A promeni, jebal te Linić.



Setim se nedavno dobivenog šaljivog maila.

Ovaj je članak objavljen u engleskim novinama:

Evo primjera kako je važno dobro popuniti vašu poreznu prijavu.

Na pitanje: „Koliko osoba uzdržavate?“ jedan građanin je odgovorio:

2,1 milijun ilegalnih imigranata,
4,4 milijuna nezaposlenih,
900.000 kriminalaca raspoređenih u 85 zatvora,
650 kretena u Parlamentu i
cijelu Europsku komisiju.

Osoblje administracije vratilo mu je prijavu izjavljujući da je njegov odgovor neprihvatljiv.

Građanin ih je onda upitao : " Zašto, zar sam nekog zaboravio? "


Sva sreća pa me ovaj moj filister prijavio na "dno dna", a ostalo mi daje na crno, tak da jebemo Linića sve u 16.
Mislim, daval mi.

Eto, Švabama smo napravili posla, pa su oni platili na krivi račun, pa jesu platili, pa nisu platili, pa blokirali firmu,
uglavnom nekaj je i trebam se strpiti, pa bum jednog dana dobil te nofce.

Čist se pitam, zakaj su ondak.....Partizani.....pol toga pohapsili i postreljali i kak to može jedan narod, iz blata i kamena, sagraditi takvu državu,
da ju dan danas lopovi još nisu prodali i pokrali.



Eno i komšije Bosanci došli sebi.
Sad , kad im se osmjeh vratil na guzicu, političarima, sad su skužili da to nije bio spontani ispad naroda, već organizovano.
Slijedi istraga.....valjda i neka kazna......

Poučak!
Kad počneš rušit i palit, ne staj, jer si kasnije najebo!!!!!

Rumunji su majka!!!!
- 16:48 - gukni (4) - štampaj - #

05.03.2014., srijeda

A ne znam kak bi naslova (Wok fjužn)

A ne znam kak bi naslova (Wok fjužn)

srijeda , 05.03.2014.
Glavica luka, pa dinstati na maslinovom ulju, dok se ne
zastaaaaa, ovaj zimski, suh, bogme, nikaj da se zastakli.
Valjda kineski.

Ondak šampinjoni "v slanici" ne V kisu....ocediti i na luk, dinstati.
Simultano, skuhati rižu. Dozirati količinu, pa u sito i dobro je oprati pod tušem hladne vode....da se ono "brašno" okolo opere, kaj bi ju posle napravilo ljepljivom, a ne treba nam, jelte.
Kuhati u dost slane vode sa nekaj "špriceva" ulja u nju. 15 minut!
Inače, riži bi bilo dostatno, oko 20 minuta kuhanja, no, but, ali,
ocedi se, pa se pukne u wok sa lukom i šampinjonima, pa još malo da se dinsta, fjužn i to, tak. Ubacil nekaj malo soli, vegetu, češnjaka u granulama i par žlica safteka od meseka, iz rajnglice.



Meseko sam del u rajnglicu, sa sv. maščobom, bez začina, pa onak pekel malo jenu stranu, pa drugu, pa kad je dobilo rumena, poklopil, meso otpustilo vlage, počelo se dinstati, ja okretal i nadziral, a kad sam skužil da bu počelo zagorijevati, dolil sam malo vina i vode, te posolil, pa poklopil,
pa druga strana, pa posolil, pa poklopil, pa malo češnjaka u granulama i tak.
Kad sam hitil ocenu da bi bilo gotovo, zgasil plina i ostavil da se odmara.
Najveća smrt za meso je, kad ga pikaš i režeš, onak kipućega.
Ondak sokovi idu van, a temperatura ga suši i dobiš komad jelove fosne,
pa si jedi trešće.



I sad, na mesto da si toga natrpam i obžderem,
ja kao bloger, moram to aranžirati i poslikati za Bloga.

Normalno da bi bilo bolje sa svježim šampinjonima, no kaj ćeš?
Ja bum "Sokola", a jel me voljel, ili ne, jebe mi se!
Ajte živili!


- 18:05 - gukni (10) - štampaj - #

04.03.2014., utorak

kod Bosanca

kod Bosanca

utorak , 04.03.2014.
Rakija, pa rakija!
Pa meze hanuma nasjekla.
Domaće slanine, kobasa, peke.



E ondak je počelo!
-Nemoj Ba!

drnde, drnde, još nam jedino falil jedan sa violinom.

Ma naš! Rvat! Dolje od Dervente.

Nemerem ja taj melos, a ni onaj posavski,
nemerem ja to slušat i moš me jebat!

A krvi bi ti dali ti ljudi, znam ih, daj, al mi ne sviraj, pobogu te molim!
- 18:09 - gukni (5) - štampaj - #

02.03.2014., nedjelja

Ruski Boršč

Ruski Boršč

nedjelja , 02.03.2014.
Zbog krize u Ukrajini Josipović naredio hitnu promjenu ulja i reglažu BOSCH pumpi na oba vojna MIG-a

Zapravo, kaj je s onih navodnih 10 MIG-ova na servisu u Ukrajni?
Kaj bu se to servisiralo ko ovi tornjevi od Katedrale?
Sto, dvjesto godina?

Toplo se nadam, da se neki hrvatski političar, pa bio on i predsjednik Hrvatske, nebu sprosral nekom izjavom na račun Rusa,
da nam ne bi pipu zaprli, pa bumo se na muda labudova grijali,
ove, a i slijedećih zima.

To, kaj oni imaju među sobom, neg si reše.

Buju Ameri to rešili.
Barak Obama.
Ma on im more tak popušiti da im se plahta duboko zavleče u rit,
eto kaj more!

I s obzirom na sve te obzire, opadne meni na pamet Boršć.

-Dvije veće cikle
-1/4 glavice zelja, kupusa...slatkog
-1 mrkva
-1 glavica luka
-3 r. češnjaka
-malo peršina i celera
-2,5 dcl pasirane rajčice
-jedan krumpir
-juha, kao temeljac
-sol, papar, vegeta, kocka, paradajz koncentrat iz tube



Veli recept, na maslacu.
Ooooo da, kak da ne, Rusi su inače poznati po maslacu.............

na sv. masti počet dinjstati sjeckanog luka,
pa na to, ribane mrkve, sitno,
pa na to rezanog zelja, trake,
pa krupno ribane cikle.
Čitavo vrijeme dinjstati i mješati.
Dodati soli, vegete, kocku, papar
Sad zaliti temeljcem od juhe, iz koje sam zvlekel i meso te peršin korjen i celer korjen, sitno saseckal.
Kuhati dalje, dodati krumpir na sitne kockice, dva tri deci te pasirane rajčice, češnjak, peršin, celer list, žlicu konšerve,
krčk, krčk i gotovo.
Nekih 1,5 h. se kuhalo.



Sa vrhnjem servirati.
- 17:17 - gukni (8) - štampaj - #

01.03.2014., subota

lighthouse

lighthouse

subota , 01.03.2014.
house of the rising sun
son of the beach
as soon as possible

Niš, niš, malo me obuzelo



Volim ove pičkaste landscape-pe.
- 22:30 - gukni (4) - štampaj - #

Internet

Internet





I nema.
I kaj da sad ja radim?

Ali zato ostalog smeća prepun internet!



Kuhanje?

Šnicli, bolje, komadići od komadića sv. plećke, na naglo.

Prvo pac....samo ulje i oba luka.



Pa na vruću tavu hititi krupne soli, pa na to meso,
pa ga okrenuti, pa gore pobiberiti,
kao za steak.

Prilog?
Nekaj!
- 12:27 - gukni (2) - štampaj - #

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2