Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Ruski Boršč

Zbog krize u Ukrajini Josipović naredio hitnu promjenu ulja i reglažu BOSCH pumpi na oba vojna MIG-a

Zapravo, kaj je s onih navodnih 10 MIG-ova na servisu u Ukrajni?
Kaj bu se to servisiralo ko ovi tornjevi od Katedrale?
Sto, dvjesto godina?

Toplo se nadam, da se neki hrvatski političar, pa bio on i predsjednik Hrvatske, nebu sprosral nekom izjavom na račun Rusa,
da nam ne bi pipu zaprli, pa bumo se na muda labudova grijali,
ove, a i slijedećih zima.

To, kaj oni imaju među sobom, neg si reše.

Buju Ameri to rešili.
Barak Obama.
Ma on im more tak popušiti da im se plahta duboko zavleče u rit,
eto kaj more!

I s obzirom na sve te obzire, opadne meni na pamet Boršć.

-Dvije veće cikle
-1/4 glavice zelja, kupusa...slatkog
-1 mrkva
-1 glavica luka
-3 r. češnjaka
-malo peršina i celera
-2,5 dcl pasirane rajčice
-jedan krumpir
-juha, kao temeljac
-sol, papar, vegeta, kocka, paradajz koncentrat iz tube



Veli recept, na maslacu.
Ooooo da, kak da ne, Rusi su inače poznati po maslacu.............

na sv. masti počet dinjstati sjeckanog luka,
pa na to, ribane mrkve, sitno,
pa na to rezanog zelja, trake,
pa krupno ribane cikle.
Čitavo vrijeme dinjstati i mješati.
Dodati soli, vegete, kocku, papar
Sad zaliti temeljcem od juhe, iz koje sam zvlekel i meso te peršin korjen i celer korjen, sitno saseckal.
Kuhati dalje, dodati krumpir na sitne kockice, dva tri deci te pasirane rajčice, češnjak, peršin, celer list, žlicu konšerve,
krčk, krčk i gotovo.
Nekih 1,5 h. se kuhalo.



Sa vrhnjem servirati.

Post je objavljen 02.03.2014. u 17:17 sati.