26.11.2011., subota

sa potpisom

sa potpisom

subota , 26.11.2011.
Sjedili jednom u blatu Rin Tin Tin Puškin Ujević i
Antun Gustav Gogolj Matoš.

Prvom je ono Puškin djevojačko,
a drugom je ono Gogolj djevojačko.

Sjedili tu još i Zubo Ivić Pašalić.
Njemu Ivić bijaše djevojačko,
no dobro, to sad nije važno.

Tin nije imao ruku. Nije imao ni nogu.
Samo trup sa glavom.

Antun je imao sve, ali bio je slijep.

Zubo nije imao zube,
no dobro, to sad nije važno.

I u jednom trenu Tin kaže:
-uh što me smeta ova šaš na kojoj sjedimo

-he, to nije šaš, reče Antun, to je blato
eh Tine baš si šašav

I posvade se oni.

I razljuti se Tin i kaže Antunu:

-jooooj, ak te ja raspalim šakom
-haha, baš bi to htio vidjeti
kaže Antun



Bučina juhica,
ali dobro, to sad nije važno.

Sutra ću nastaviti sa ovim postom.
Sad idem spavati.

Ha, eto mene.
Znači update,
ali dobro, to sad nije važno.



Da, buča i to po 10 kn kila. I to se mora orati, kopati i raditi oko toga,
kao oko paradajza, krompira,... pa zato košta, maspater lažljivu.
Da bog da ne imali ni jedno zastupničko mjesto u Saboru,
a Andrija Jarak vam izvještavao ispred sijedišta stranke.

Ovaj post je sada u pisanju, a bil bu gotov, kad bum ja rekao da bu bil gotov. To bum napisal.
Ovo je post u živo, nešto kao interaktivno,
ali dobro, to sad nije važno.


To, pa na kockice.






Znači, na maslacu, zdinjstati luk crveni, malo češnjaka,
pa dodati buću, pa dinjstati, nekih 20 minuta.
Tu i tam podlit sa malo vode.

I onda u lonac sa pilećim temeljcem.
Ja ga radim od svinjskih hrbata, mrkve, celera, korjen-lišće.
To povrće isto zmiksam. Oprez s mrkvom-ne preveć, da nebi bilo slatko.
Ti pileći hrbati koštaju 5 kn kila, eeee, ono.....

Još kuham nekih 20 minuta i guram unutra,.... šta?
pa štapni mikser.
Kremiram to i hitim u to, a ne valjda u sebe,
najeftinije vrhnje, kiselo i zmutim to.
I ondak, pobiberim i naribam malo muškog oreja.
Još zericu kuvam i to je to.

Za grickarije zemem malo kruha, pa prepečem na maslinovom, kaki list šampiona i malo naribanog sira, onak prepečenog u tavici, ko kaki čips.



Glavno jelo bijaše komad svinjske plećke u rerni, sa krompirom i tim šampionima.

Plus prilog je bil, još malo buče, pečene u rerni, pa na kockice.
A kaj morem kad sam selak, pa tak volim.


Bučino ulje obvezatno, domaće, međimursko








Od buće se radi bučnica i ja to znam, no meni je slađe kad velim buča,
sa č,
ali dobro, to sad nije važno.

E sad je gotov post,.............09:55







- 01:03 - gukni (6) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2