Sjedili jednom u blatu Rin Tin Tin Puškin Ujević i
Antun Gustav Gogolj Matoš.
Prvom je ono Puškin djevojačko,
a drugom je ono Gogolj djevojačko.
Sjedili tu još i Zubo Ivić Pašalić.
Njemu Ivić bijaše djevojačko,
no dobro, to sad nije važno.
Tin nije imao ruku. Nije imao ni nogu.
Samo trup sa glavom.
Antun je imao sve, ali bio je slijep.
Zubo nije imao zube,
no dobro, to sad nije važno.
I u jednom trenu Tin kaže:
-uh što me smeta ova šaš na kojoj sjedimo
-he, to nije šaš, reče Antun, to je blato
eh Tine baš si šašav
I posvade se oni.
I razljuti se Tin i kaže Antunu:
-jooooj, ak te ja raspalim šakom
-haha, baš bi to htio vidjeti
kaže Antun
Bučina juhica,
ali dobro, to sad nije važno.
Sutra ću nastaviti sa ovim postom.
Sad idem spavati.
Ha, eto mene.
Znači update,
ali dobro, to sad nije važno.
Da, buča i to po 10 kn kila. I to se mora orati, kopati i raditi oko toga,
kao oko paradajza, krompira,... pa zato košta, maspater lažljivu.
Da bog da ne imali ni jedno zastupničko mjesto u Saboru,
a Andrija Jarak vam izvještavao ispred sijedišta stranke.
Ovaj post je sada u pisanju, a bil bu gotov, kad bum ja rekao da bu bil gotov. To bum napisal.
Ovo je post u živo, nešto kao interaktivno,
ali dobro, to sad nije važno.
To, pa na kockice.
Znači, na maslacu, zdinjstati luk crveni, malo češnjaka,
pa dodati buću, pa dinjstati, nekih 20 minuta.
Tu i tam podlit sa malo vode.
I onda u lonac sa pilećim temeljcem.
Ja ga radim od svinjskih hrbata, mrkve, celera, korjen-lišće.
To povrće isto zmiksam. Oprez s mrkvom-ne preveć, da nebi bilo slatko.
Ti pileći hrbati koštaju 5 kn kila, eeee, ono.....
Još kuham nekih 20 minuta i guram unutra,.... šta?
pa štapni mikser.
Kremiram to i hitim u to, a ne valjda u sebe,
najeftinije vrhnje, kiselo i zmutim to.
I ondak, pobiberim i naribam malo muškog oreja.
Još zericu kuvam i to je to.
Za grickarije zemem malo kruha, pa prepečem na maslinovom, kaki list šampiona i malo naribanog sira, onak prepečenog u tavici, ko kaki čips.
Glavno jelo bijaše komad svinjske plećke u rerni, sa krompirom i tim šampionima.
Plus prilog je bil, još malo buče, pečene u rerni, pa na kockice.
A kaj morem kad sam selak, pa tak volim.
Bučino ulje obvezatno, domaće, međimursko
Od buće se radi bučnica i ja to znam, no meni je slađe kad velim buča,
sa č,
ali dobro, to sad nije važno.
E sad je gotov post,.............09:55
Post je objavljen 26.11.2011. u 01:03 sati.