A jesam seljak, da seljak,
najseljak u svoje Špansko selo!
To ume sirana, da bi mi i paška pozavidjela.
Kapacitet dostatan za potrebe domaćinstva.
Jooooj, kak bi ja volil živjeti na selu.
Najviše me oduševljava valjanje sa seljankama u sijenu,
a popizdim kad negdi pročitam, kak seljaci jamraju da im je teško.
Moš mislit težine. U proljeće traktor ti izore zemlju, hitiš sjemenke
i na jesen dođeš i sve to pobereš, a konzum ti to proda i kraj priče.
Nit orao, nit kopao, a para ko u Džaje!
Jooooj, koji glumci.
Pa ni Čobanković naivac, da se da veslati!
Kaj sam delal?
Poslal sam Zmaja u dućkas po tri litre masnijeg mlijeka te jedno kiselo.
Kupila je od 3,8% mm.
![](http://img4.fotos-hochladen.net/uploads/p13205489xcsv2zpa3.jpg)
To zmućkal i ostavil 24 h da se skiseli, da baterije odrade svoje.
Poslije sam to del u gazu i obesil da se cijedi.
Dole je išla žućkasta vodica, za koju vele da je zdrava za piti,
no meni to tak bljak, da sam je hitil.
Cijedilo se 24 sata, a i više.
![](http://img4.fotos-hochladen.net/uploads/p1320579rl3xcu1vg5.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1320580r4u2951zx7.jpg)
Ondak to u zdjelicu, pa malo soli, zmešati i fertih.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1320581xrz3peyl75.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p132058241roiupm9n.jpg)
![](http://img4.fotos-hochladen.net/uploads/p13205839k3wnria2l.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1320584jif6eawzlb.jpg)
Od 3200 ml mi je ispalo 870 gr namaza.
Da sam ostavil tak neposoljeno, da fermentira još koji dan, dobil bi jedan kiselkasti okus, jako specifičan, a zbilja dobar.
Nipošto ne raditi sa jogurtom.
Jogurtne baterije traže kontrolirane uvijete u smislu temperature,.....
oko 40tak, a ove od kis. mlijeka delaju i na sobnoj temp..
Ja zadovoljan
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1320607eq6137jtfo.jpg)
Još da je poslije bio kaki plast sijena i neka sisata seljanka, da se malo povaljamo, uhhhh, sunce ti žarko!
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/beautifulfarmes70nu6jde9.jpg)
Ma kaj u sijenu, more i u kuruzi.
|