12.05.2011., četvrtak

Kraljevske kobase

Kraljevske kobase

četvrtak , 12.05.2011.
Mislim ono, kralj je u gradu, pa nazvah ove, njemu u počast.

Onaj bakutaner u GB sa onim lutkicama na vijenčanje.
To kooooošta.
Ja ovog tu dočekal sa kobasom, jgb., jeftinije.

I idem ja tako, idem i idem na Dolac i
kupim tamo 4 kg mljevenog mješanog po 25 čuna kilo,
pa 10 m crijeva svinjskih po 16 kn, pa 100 gr. češnjaka u prahu za
6 kn, i 2 kile reskih jabuka za 10 kn.
Veli mi Fata:
-de pogledaj, pošto orasi. Pizda im materina tu poskupili na 60.
Vidio ja.
-Fato, dvije pizde materine. Na Dolcu 80 kn.

I krečo ja radit klobase.



-4 kg mesa
-60 gr soli, ili 1.5 %, poslije sam dodal još jednu žlicu
-50 gr češnjaka u prahu
-4 žličice đumbira-skoro pol one flašice Kotanyi, cca 17 grama
-bibera dva prstohvata



E onda 350 grama Belje dimljeni špek u komadićima.
Zašto?
Zato kaj ima jaku aromu dimljenog,......mmmmmmmmm
izvrsno je, od Gavrilovića je.

Ondak 1/2 litre Graševine i 10 suza. Uvijek proplačem kad se vino lijeva pored moga grla.



Pa 7 jabuka. U dvije kile ih je 10.





To sam zmešal, onak jebački i del na stranu.
Pripremil mašineriju.




Namočil čreva, a i svoja s pivom.
Nakon par sati:
-staraaaaaa
-molim
-opalim te golim. dolazi sim i drž kobasu,
ili ti vrti, a ja bum držal kobasu, biraj.



I eto probne.



Pa u vodu kipućicu na 5 minuta, pa van, pa peći na masti.





Probne čist O.K., sam još jedna žlica soli, ona gore spomenuta.



I serijska proizvidnja krenula.
Ma, ....ko u Gavriloviću, s tim da je on Đuro, a ja Alex.









E onda omaka, senf, ali poboljšani.

Prvo malo prepeći korijandera u zrnu.



Pa karmelizirati cca 2 + 1 žlicu šećera





dodati octa, kvasine, po deci, u šećer, pa u to vratiti korijander, pa kad se
ohledi, još cca 3 žlice senfa vulgaris domestica i samljet
štapnim mixerom.









Eto
To su te kraljevske kobasice.

ŽIVIO NAM KRALJ i nek Bog čuva kraljicu iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
i dajem kraljevstvo za konja.








- 18:00 - gukni (10) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2