Mislim ono, kralj je u gradu, pa nazvah ove, njemu u počast.
Onaj bakutaner u GB sa onim lutkicama na vijenčanje.
To kooooošta.
Ja ovog tu dočekal sa kobasom, jgb., jeftinije.
I idem ja tako, idem i idem na Dolac i
kupim tamo 4 kg mljevenog mješanog po 25 čuna kilo,
pa 10 m crijeva svinjskih po 16 kn, pa 100 gr. češnjaka u prahu za
6 kn, i 2 kile reskih jabuka za 10 kn.
Veli mi Fata:
-de pogledaj, pošto orasi. Pizda im materina tu poskupili na 60.
Vidio ja.
-Fato, dvije pizde materine. Na Dolcu 80 kn.
I krečo ja radit klobase.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p13005051458u0tchw.jpg)
-4 kg mesa
-60 gr soli, ili 1.5 %, poslije sam dodal još jednu žlicu
-50 gr češnjaka u prahu
-4 žličice đumbira-skoro pol one flašice Kotanyi, cca 17 grama
-bibera dva prstohvata
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300506n4hxp0sj8z.jpg)
E onda 350 grama Belje dimljeni špek u komadićima.
Zašto?
Zato kaj ima jaku aromu dimljenog,......mmmmmmmmm
izvrsno je, od Gavrilovića je.
Ondak 1/2 litre Graševine i 10 suza. Uvijek proplačem kad se vino lijeva pored moga grla.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p13005092hrj3yqxkm.jpg)
Pa 7 jabuka. U dvije kile ih je 10.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300510p608yvl7si.jpg)
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300511qgtf6poxlj.jpg)
To sam zmešal, onak jebački i del na stranu.
Pripremil mašineriju.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300512jnf7tvqcwo.jpg)
Namočil čreva, a i svoja s pivom.
Nakon par sati:
-staraaaaaa
-molim
-opalim te golim. dolazi sim i drž kobasu,
ili ti vrti, a ja bum držal kobasu, biraj.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300513u35j2rg8xb.jpg)
I eto probne.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300515v2sl1xcy4g.jpg)
Pa u vodu kipućicu na 5 minuta, pa van, pa peći na masti.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300516p308nh5dl6.jpg)
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300520e71ida9hj3.jpg)
Probne čist O.K., sam još jedna žlica soli, ona gore spomenuta.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p13005219kv63udflj.jpg)
I serijska proizvidnja krenula.
Ma, ....ko u Gavriloviću, s tim da je on Đuro, a ja Alex.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300523gt4bvdrk38.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300524f32a7dihmt.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300527g74c1tjbwz.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300525b14rjonzlf.jpg)
E onda omaka, senf, ali poboljšani.
Prvo malo prepeći korijandera u zrnu.
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300529x5p20yao7i.jpg)
Pa karmelizirati cca 2 + 1 žlicu šećera
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300531rat598c261.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300532pktdbvg4he.jpg)
dodati octa, kvasine, po deci, u šećer, pa u to vratiti korijander, pa kad se
ohledi, još cca 3 žlice senfa vulgaris domestica i samljet
štapnim mixerom.
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p13005333ejvy10doz.jpg)
![](http://www.fotos-hochladen.net/uploads/p1300534ohwk6lbxad.jpg)
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p13005378cj5daz37f.jpg)
![](http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/p1300538o231vp4m6z.jpg)
Eto
To su te kraljevske kobasice.
ŽIVIO NAM KRALJ i nek Bog čuva kraljicu iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
i dajem kraljevstvo za konja.
|