31.03.2011., četvrtak

Sperminator

Sperminator

četvrtak , 31.03.2011.
Ništ Blog zna kaj.
Jedna dobra minica i par lijepih nogu u tramvaju,
dva, tri dekoltea, punih bijelih, neosunčanih sisa,
brdo nakuhavanja i jedna zgodna majica.



U kontextu proljeća, kad bi se trebal buditi (on),
starog seronju obuzel proljetni umor, maspater.

E sad, majica sperminatora.
Žuti spermić dovodi do premišljanja i logičkog zaključka,
da se radi o Kinezu.
Valjda nastavci Terminatora, ali u Hong Kong-škoj produkciji,
s Đeki Čenom u glavnoj ulozi.

Hasta la vista društvance, odoh poslom.
- 08:00 - gukni (9) - štampaj - #

29.03.2011., utorak

Piletina ala "Srki"

Piletina ala "Srki"

utorak , 29.03.2011.


Odlično jelo, no malo zajebano.
Za ovu vrhunsku deliciju vrijedilo je potegnuti do Rijeke.
Zašto?
Zato, jer je bliža od Tajlanda, mislim,..... glupog li pitanja.
Samo tamo i na Tajlandu gaje specijalne sorte pilića,
bez krilaca, znači sa četri bataka.




Do sada se nije desio ni jedan slučaj da je neko pile odletjelo sa peradarnika,
a imuni su i na ptičju gripu.

Batake odstraniti i speći djeci sutra za ručak, jer tata i mama zutra delaju,
maspater i delanju.
Prsa izfiletirati, a od ostatka skuhati juhicu, isto za decu, mamu im sprašim.

Sasjeckati prsa na kockice i staviti u što ljepši tanjur,
a ne nekakav njemački, bezvezni. (eto ti na, znaš ti koga to ide,
a i tebe Marina. Spremil sam jedan komplet na stranu, sam za
prezentaciju, tak, kad ove ostale polomim, imal bum još na čem fotkati,
usprkos novim.)

Di sam ono stal, Istra mu materina i tanjurima?!

Pa ondak povrće,....osnov celer, onaj "lističar", poprek zreckati,
brokula i luk crveni.
Mogu i šampinjoni no, 30 kuna kila pa malo klinac.
Dodal sam još dva mlada luka, papriku (pol neke zvenute iz friđa-da ne propadne) i onaj komorač.

Ma kaj se ja tu zajebavam, na slika, pa gledaj, maspater.




Na maslacu početi na naglo frigati piletinu, kratko, u woku,
cca 2 min., NivesCelzijus max.




Deti proć,
dodati još maslaca pa na to luk, pa celer, pa papriku, pa komorač,
pa pred kraj brokulu.
Dinjstat, a kaj ja znam koliko, nisam gledal u vuru,







Uvaliti onu piletinu. Jel treba reć da je soljena?
Mislim, dakle, cccccccccc.

pa doliti vrhnje



ukrčkati.....to bi preljev bil..........

Onak, usput skuvati lončinu "farfalle", no, mašleke,.....



Servirati u što predivnije tanjure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



A ni za odbaciti i neka šnicla, ili kobasa sa strane.
U slast.
- 15:44 - gukni (10) - štampaj - #

hokus pokus fokus ćiribu

hokus pokus fokus ćiribu




- 09:36 - gukni (4) - štampaj - #

bem'ti zagorce

bem'ti zagorce

Se su me krive nafčili!
Pri nami dome vina se piti ni smele dog ni bile
demižonka od 5 litri direktora.
Sećam se jednog prijatela, kaj sam mu v goste došel:
-kaj buš popil?
-a kaj imaš?
-se
-daj pivu ondak

I popijem prvu, pa popijem drugu, pa daj mi treću!
-joj, nemam
-a da ti Blogmater!

Došel ponovo za 3 meseca:
-kaj buš pil?
-aaaa, kaj najviše imaš doma?

Eto ti moje enologije, da mu Istra materina i odgoju takemu.

I mislim, sama činjenica da postoji sem Direktora, još, dve tri sorte grojzdja, vina, .....to me zaprepastilo, a ti somilijeri, to mi sumnjivo.

Kuša on vina i pogađa.
E neš meni, sad bum te zjebal.
i ondak mu posložiš X sorti onak "no name" čašica,
pa prascu uvališ u slijed od dvadeset čašica, još pet istih u nizu,
i da prasac skuži sve to?????
Oboril me z nogu.

-paaa, Istra ti materina, pa kak kužiš to?
-a kaj vi volite piti?
-pa pivu, maspater
-jel vas ko može zjebati s pivom?
-stari, nema šanse!!!!!!

Cijenim Gospodu, ali moj Indy je pičkin dim za ove "pese".



Krmeljav ko gazda.
U ovom slučaju pes je "mene kupil ko karakter".

No da svršim, već napokon!

Ono, vele, "buke" po vaniliji, po jabuki, po kruški materinoj,
poooooo: KRZNU??????????
Pa kaj si ga sisal, dudlal, jebal?, maspater???????





Snobizam?????????????????


- 00:35 - gukni (6) - štampaj - #

26.03.2011., subota

Čudan neki dan

Čudan neki dan

subota , 26.03.2011.


Počme, onak, bezveze, memljivo, mamurno, svak u svom filmu.

A ondak dojde vrijeme gableca.



Plin, gasolin, crn, jeftin, pa ga još dodatno ubiju gorgonzolom,
rajčicom, vinom, ali, bar priznaju, poima nemaju o tome.
I psuju ga Babo, ....psuju.
Stalno mu govore: "Istra ti materina!"

I sit i zadovoljan doma i onda naiđeš na nesretnike,
što im se smrče, ko na ....
na čvoru crne smrče
Svoj trohej zaglušljivi , svoj zvučni, teški jamb…
Podne je.-Kao voda tišinom razl`jeva se.
Sunčani ditiramb.

Istra mu materina i pivi,
pak me hiče!



















I dođoh domu svome, toplom ognjištu, među najmilije.
I njima bijaše dan!



Eto, nekom smrklo,
a ubrzo će i svanuti, treba uru maknuti,
a ja se tu zajebavam z vama, umjesto da idem krmiti, Istra mu materina!


- 23:45 - gukni (6) - štampaj - #

25.03.2011., petak

O turiranju

O turiranju

petak , 25.03.2011.
Pa tiče se i turoperatora, onih kaj operiraju oko nečijeg tura,
tzv. strine.

Slogan akcije glasi:
"Hej mala, neće tebi nitko turiti, jer tu je Zvonimir sikjuriti"

Ajd dobro, ni baš Zvonimir, ali sikjuriti je.
U paviljonu do izložba vina, sa degustacijom.





No, sigurnost je bila višestruka.
Zakažu li oni, tu su drugi zaštitnici, a i zaštitnice.





Stalno smo se trebali štititi od nekoga, od stoljeća VII.

Gospodin iz Konovala provjerava ima li kakvog "zaostalog" Turčina.



Obitelj je sačuvala tu nošnju, 140 godina!
Lijepo je to.

A kršna šibenska momčina?
Pa ti probaj raditi nereda, ili nekom turiti,








- 10:19 - gukni (9) - štampaj - #

23.03.2011., srijeda

Crna Bugenvilijo

Crna Bugenvilijo

srijeda , 23.03.2011.
Danas je day off.
Jučer smo glumatali Uskrs,
pa kad sam došel doma, naveče, šećer,............



Ne gledaj dole vrijeme, jer je onak, ne porihtano.
Zmaj odma:"Blablabla"
-nebu mene visok šećer vgrob oteral, već tvoja jezičina, maspater!

Danas, tak, normalni dan, kavica, kuhanje ručka, pa par put penjanje po
Zmaju i krmljenje popodne i rekoh:
-ajd sad vidi cuker

Kad li...........



I ondak se setim tebe i cimeta.
Šup jedan čaj, zeleni sa onak pol žličice cimeta:
-srrrrrrrrrk
Prošlo dve vure i ajd pak mjeri, ali iz desne ruke.



Ma mora da je greška!
Ajd Jovonanovo, ali iz lijevice junačke.



-Stara, staaaaaaara, brzo vamos!
-Šta je, šta je?
-Brzo teglicu sa šećerom
Pogleda ona mjerač, trk u kuhinju i eto je sa šećerom,
žličicom i čašom vode.

Zvlečem maloga van, zemem teglicu šećera i umočim ga unutra.

-Pa šta radiš budalo jedna?

-hehe, našel sam lijeka, sad neg mi ga popuši!

Ovo nije zajebancija!
Ništ nisam prčkal po aparatiću.
Sutra novi test.
Prvo ujutro natašte, pa poslije turbo kave, a ondak poslije čajeka.
Ak bu radilo, mam u dućan po kilu cimeta i nazad doma,
te se bacam na pisanje memoara:
"Kako mi ga je šećer popušil"
- 00:12 - gukni (16) - štampaj - #

20.03.2011., nedjelja

volim obrijane varijante

volim obrijane varijante

nedjelja , 20.03.2011.
E sad, jesu li po..."shave"...ljenje, britvom, ili waksom, ni me briga.
Jebem ti greip, kaj mi liči na kivi.
Grebe po jeziku, a ni higijenski ni.





Znači, bedastoće i dalje, kao životna vodilja,
esencija dugoviječnosti!

Za gablec, mali gulaš i puno kruha.
Ovak dobar još jel nisam.
i šampinjoni i shitake nutra, aromatiziran do jaja, a na vinu se baš ni nije šparalo, izgleda.
Komplimenti kuharu.
Kompa kuha za pet!



-.....a sam Vam dal desert?
-ooooo, sad smo si na Vi, kompa?
-?????????
-izgleda da te dugo nigdo ni šupil?

S kuharima sam oštro i bez veze!
Ondak slušaju.



Moram si zeti taj PVC kalup za te mufone, mifine, ili whatever.
To dobro do jaja.
Kremica je od maskarponea, z limunom, a slatko.
Šećer mi je na godišnjem, neg malo divlja,
pa nemreš ga maltretirati svaki dan.


- 23:27 - gukni (14) - štampaj - #

Malo se čudim

Malo se čudim

Ova kataklizma u Japanu.
Svi gledamo, slušamo o njoj.
Osjećaji u svih isti.
Žal nam je ljudi, a ujedno, divimo se toj discipliniranosti i organiziranosti.

Normalno, sve pratim prek naših vijesti, a i prek Interneta i ništ ne diram,
ništ ne komentiram, kad li................



eto Japanca, a možda je i Japanka, kod mene.
Oooo crni Japanče, uz svu svoju muku, tebi je još do mojih bedastoća.
No, ak ti to pomogne u duhovnom smislu, nek ti pomogne.
Hvala Vama što nama pomažete i sve dobro vam želim!

Jučer, mjesec nam najbliži. Tek za nekih 20 let, bu bil ponovo tak blizu.


Photo by Alexxl ©

Čudim se malo našim naučnjakima, ......... zaprav i ne.
Mislim , kad se setim svih tih dr, mr, fr ekonomista tipa onog ćelavog
"Duška" Lokina, kaj im silna ekonomska znanja i mudrosti,
sem na vuha i kroz anus, sama izlaze van, a zemlja u kurcu,....
Vele: nema mjesec veze s tim.
Ma nemoooooj.
Vi veze sa svijetom, a kamo li sa mjesecom nemate.
Onoliku silnu masu vodurine oceanske, to diže i spušta,
kroz plime i oseke i sad nebu onu žitku Magmu (ma ne Fižulićevu,
to ni dragi Blog više ne digne).
Btw, ja tog lika nemrem sažvakati.
Uvijek se sjetim kak je ljigavac došel ondak, "za koalicije",
sa biciklom na posel, pred banske dveri.
Demagog, fuj.

Di sam ono stal?
ček, da malo zascrolam

I sad se mjesec turbo približil i privlači to naše "meko kuhano"
jaje i puče korica i eto pizdarija.

Sam da nebu, ovak nekak, maspater.


Photo by Alexxl ©

I kaj se beljite na nove okuse, arome, recepte.
Pa valja probati.
Pa normalno da nebum svaki dan tak kuhal,
da bu mi hrvatska kuhinja bila primarna doma.
Najveća oscilacija bu mi išla oko Božića tek tu, do male Azije,
tj. Turske, u vidu Dolmi, tj. sarme i bakljave.

Jučer sam jel meseko u safteku od dinjstanog luka i meda,
onak, zmixsani šugo.
Interesantna kombinacija.
E sad mi sam recite da nikad niste jeli, ili nebute,
patku s ananasom, ili marelicama, ili divlju veprovinu onak u umaku od suvih šljiva i dobrog crnjaka?

Mislim, ak oni snobovi od bogatih arapa iz, kajjaznam,
nekakvih Junajted Emirata, jedu Kus Kus sa zlatnim listićima,
pa zakaj i to ne probati?
Kaj to neki problem?
Je, ak doma nemaš kuskus, pa to moraš sa rižom.


Photo by Alexxl ©

Zlato je finoće 9,999 %,....24 karata.

Slabije karatno, npr., 18 carat je do 24 = 6 carata nečeg,
dal srebra, ili ono tursko crveno, sa bakrom,
legirano, pa nemojte, jer bi bakar mogel izazvati sraćku.

Inače zlato nema ni okusa, ni mirisa.

Još da je bil kaki biser, i bočica Pitralona,
i slobodno mo'š reć kak sereš biserje i zlato,
a pišaš kolonjsku vodu!



- 09:16 - gukni (5) - štampaj - #

19.03.2011., subota

Još jedan štos - paprika

Još jedan štos - paprika

subota , 19.03.2011.
Paprika "alla Tom"















Ajooooooj
izgori, o Alex crni, što mlijeko prosu po ploči,
jebem te u oči.

Za ne vjerovati!
Pa i nemojte vjerovati, jer Alex je velemajstor!

Poklopiti da se orosi.
Lakše se guli.



Oguliti i ne prat, jer ode dragocijena aroma dima.
Meso čvrsto, aroma prisutna.
Bolje neg u rerni.

Eto, ista ona, nije druga.









To je to, nema više.
- 09:00 - gukni (15) - štampaj - #

18.03.2011., petak

dessert

dessert

petak , 18.03.2011.
Skasapiti ananas, pa na šnite.
Skasapiti šljive pa na četvrtine.
Posebno jedno i drugo, ubaciti, odvojeno u dvije tave,
u kojima smo malo karmelizirali šećer na maslacu (2:1),
dinjstati, dodati malo vode, mljevenog cimeta i klinčeka,
poklopljeno, a pred kraj malo "eteričnog" alkohola, tipa,
maraskino, rum, džin, whatever.
Ukuvati na srednje meko i deti sa strane, da se malo prohladi,
pa i do mrzloga, za drugi dan, ak guza more čekati.

Razbiti maskarpone sir, dodati meda po okusu,
užmikati malo limuna, naribati korice i lagano umiješati
šlag, od vrhnja, onak omjer 1:1.
E sad, slobodno si dodaj još nekaj kaj ti paše u sve to,
po redu postupaka.
ne mora biti šljiva, ne mora biti ananas.

Prek svega se more namrviti malo lješnjaka, oraha,
čokolade, ko kaj voli, a ja ne volim!

Mašta radi svašta!



Merci beaucoup!

Hasta la vista, baby, I'll be back !

Mi selaki, domaći, velimo:
-Bokićććć


- 09:00 - gukni (6) - štampaj - #

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2