Skasapiti ananas, pa na šnite.
Skasapiti šljive pa na četvrtine.
Posebno jedno i drugo, ubaciti, odvojeno u dvije tave,
u kojima smo malo karmelizirali šećer na maslacu (2:1),
dinjstati, dodati malo vode, mljevenog cimeta i klinčeka,
poklopljeno, a pred kraj malo "eteričnog" alkohola, tipa,
maraskino, rum, džin, whatever.
Ukuvati na srednje meko i deti sa strane, da se malo prohladi,
pa i do mrzloga, za drugi dan, ak guza more čekati.
Razbiti maskarpone sir, dodati meda po okusu,
užmikati malo limuna, naribati korice i lagano umiješati
šlag, od vrhnja, onak omjer 1:1.
E sad, slobodno si dodaj još nekaj kaj ti paše u sve to,
po redu postupaka.
ne mora biti šljiva, ne mora biti ananas.
Prek svega se more namrviti malo lješnjaka, oraha,
čokolade, ko kaj voli, a ja ne volim!
Mašta radi svašta!
Merci beaucoup!
Hasta la vista, baby, I'll be back !
Mi selaki, domaći, velimo:
-Bokićććć
Post je objavljen 18.03.2011. u 09:00 sati.