BLOGERSKA SPASILAČKA SLUŽBA ili lov na Kruza na kruzeru

Svanulo je. Cijelu noć nisam spavala. Legolas je sve usmrdio. Lakirao je nokte u dnevnom boravku i svaki nokat je obojao drugom bojom. Sad kao da nosi dugu na rukama. Sve se čulo na aceton i lak. Medo nije htio da razračimo stan, da Smradac i Smucalo nekako ne pobjegnu iz kaveza. Zamislite samo, sav taj pomiješani miris zagorenih krumpira, kuhane mrkve, izgorenih Agnezinih stvari, trava i gljiva. Pa to je bilo grozno. Srećom, Tanjuška, Bruhl i ja ribali smo cijelu noć pa smo do jutra, iako umorni sve riješili. Irska je puna raznih trava, pa smo popunili tegle da ima kad se vrati kući. To joj je Colleen poslala iz dvorca. ( Ako ne znate tko je Colleen, pročitajte, ja vam ne namjeravam reći. Agneza, možda da). Gljive nam je poslao gogoo s nekih od svojih planinarenja. Batman joj je nabavio sve one potrebne detektivske stvarčice, a Superman i ja plašteve. Sada ona može raditi opet po svojoj volji.

Jutros je stigla i Mina. Bila je toliko pijana da je mene, prekrasnu Amazonku, zamijenila za Smucala i naredila mi da joj skuham kavu. Potom se samo zaljuljala i pala u nesvijest. Supermanu, Medi i Batmanu je bilo ispod časti zavezati nekog toliko ošamućenog, pa sam uz Tanjuškinu pomoć konopom zavezala Mini noge, lisicama ruke, i ljepljivom trakom je cijelu zalijepila poput mumije. Kad je Sensai došao, poslali smo ga da je odvede u drugu galaksiju. Nama ju je više stvarno puna kapa. Usput će ovo dvoje u kavezu odvesti u šumu.



Oko 9 smo se skupili i krenuli prema hrastu. Svi su nam se blogeri pridružili. V je napekla pune košaru muffina, slanih pereca i vanilin kiflica. Ponijela je i pladanj krempita za zlatnu djevu. Iza nje su odmah išli El Diablo i Freši. Raspravljali su oko toga odakle se čisti riba. El je ponio i gradele te ribe koje je sinoć ulovio. SarahB je nosila pun šešir poljskog cvijeća (ne znamo gdje ga je nabavila u zimu) i svima dijelila po stručak. Malo za njima, noseći svakome zelene smutije, lagana kao perce na oblaku, stigla je i Shadow. Legolas ju je odmah počeo gnjaviti da mu isplete pletenice oko glave. Svi smo zavrtali očima. Kad je stigla Dnevnik toka misli, sa svoja dva vepra, oduševljeno su klicali. Superman i Freši su je tapšali po ramenima i nudili se da joj nose teret. Za njom, zlatna djeva, nosila je pisaći stroj pod lijevom rukom i kuhaču u desnoj ruci. Nije nam poznato zašto. Samo nam je rekla da je ključno za spašavanje.
Razmišljanje jedne žene je sretna, poskakujući, nosila punu vreću žestica i tekilu za Agnezu. Medi je bilo posebno drago zbog toga.

I baš, kad smo se krenuli poći na Vladov brod što nam ga je poslao iz Antwerpena, Meca se sva zadihana ispričala što kasni. Za njom su cupkale njene kokice. Morala ih je nahraniti, pa je zato skoro zakasnila. Bilo nam je drago što je stigla, ali, naznačila je da su koke za potporu i društvo, nikako za lonac. Svi muškarci su se smrknuli.

Srećom, bilo je lijepo vrijeme, pa Supermanu, kao pravom Dalmatincu nije bilo teško upravljati brodom. Tek lagani vjetar, sunce, neprirodno za prosinac, išli su nam u korist. Svi smo se smjestili. Igrali smo briškule u potpalublju,osim Djeve koja je velikom brzinom tipkala po stroju i Bruhla, koji nam je kuhao ručak.


Nismo ni primjetili nakon dva sata vožnje, kako se približavamo Kruzovoj jahti. Ali čuli smo manijakalni smijeh.
Batman je skočio na krov i dalekozorom promatrao što se događa tamo. Brod je stajao na mjestu. Kruz se smijao u kupaonici, gledajući se u ogledalo i upirao prstom u svoj odraz. Agnezu je smjestio na palubu. Bila je vezana za stup, lastikom za rublje. Dobro je izgledala, nije se udebljala od silne pure. Opazila nas je, pa se samo malo nasmijala kutom usne.

I baš kad je Medo pozvao da se dogovorimo oko plana spašavanja, Djeva je ustala, s papirom u ruci te kuhačom.
"Vodi me Tomu Kruzu na kruzer i ništa ne pitaj. Vi ostali, spremite se. Idemo za dvije minute." - reče meni. Nitko se nije protivio. Ipak je ona Agnezina desna ruka.

Uzeli smo čamac na napuhavanje i odvezli se do Tomice. Kad smo se popeli, ona je otišla u kupaonicu, a mene je dopala čast da odvežem Agnezu. Nije je prečvrsto zavezao. Nakon što smo se pozdravile, ušuljale smo se u hodnik iza vrata kupaonice, da vidimo što će se dogoditi.

"Cijenjeni Najbolji glumče! Biste li mi se potpisali na ovaj recept, za koji sam dobila svjetsku nagradu kulinarstva. To je kolač, najukusniji, a zove se poput vas. Predivni Tom Kruz. Može? - upita ga Djeva. I baš kad je glupo se cerekajući, krenuo potpisati, ona ga je kuhačom snažno udarila po tikvi. Tada smo Agneza i ja došle i bez muke ga zavezale. Ipak nije on neki jablan.

Horejšo se spustio helikopterom i odveo ga u Holivudski terapeutski klub. Ispada da nas je cijelo vrijeme pratio.

A sad, kad smo se svi sretni izgrlili i proslavili, vodimo našu Agnezu kuću. Da nam kuha napitke. I bavi se neočekivano kompliciranim nezgodama. Mislim da će strogo zabraniti da netko osim nje piše na blogu.
Voli vas sve vaša Wonder woman




Oznake: Agneza, tom kruz, ekipa, horejšo

17.12.2019. u 21:03 | 26 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2024  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2024 (1)
Siječanj 2024 (2)
Svibanj 2022 (1)
Prosinac 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Veljača 2019 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Prosinac 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Rujan 2015 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Linkovi

Hit and Visitor Statistics