NASTAVAK ili Tko je u stvari, do vraga, Mina Noir

Istu večer, nakon što sam raskrinkala Minu putem njene slabosti prema kikirikiju, okupila sam ekipu u svoj stan.

Legy je od nervoze manijakalno rašpicom uređivao već previše njegovane ruke. Wo' i Batty su se smijali videu
gdje su Clintu Eastwoodu stavili Alvinov glas, pa je ovaj zvučao urnebesno a Superman je Bruhlu, koji je radio margarite, pričao kako je jučer spasio hrvatske otoke da ih bura ne odnese.

Kad su Tanjuška i Medo došli, noseći tople domaće krafne i orahovicu, pozvala sam ih sve da sjednemo u dnevnu sobu.


Legolas je uzdahnuo i plačnim glasom, s natruhom histerije, upitao mogu li već više reći o čemu se radi. Povrh svega, nije baš bio uvjeren da ono jučer nisam bila ja već Mina, osim moje odviše ljubičaste boje kose.

- Kako onda, kako mi možeš reći da ono jučer nisi bila ti? To nije moguće. Postoji samo jedan način da se to dogodi, ali to...

- Da! - prekinem ga. - Upravo to, Mina je moja sestra, moja identična blizanka. Ali nemam želju ni razlog da je moram spominjati. Eto barem do sad nisam morala.



Svi su me blijedo gledali, osim Legolasa, koji je ridao, čučeći, a glavu je zario u ruke.

Dok je Bruhl nosio koktele za smirenje, ja sam započela svoju priču.


- Mina i ja smo bile sestre koje su se uvijek super slagale. Uvijek smo svuda išle skupa, povjeravale se jedna drugoj, zajedno sve radile

Negdje tamo na kraju srednje škole, kad sam ja otišla na međugalaktički fakultet zelenologije i detektivstva, Mina je počela sve više izlaziti i družiti s čudnim likovima. Smradac i Smucalo, Gargamel, Pucko i Lijeni Cvrčak samo su neki od članova družine, a vođa im je naravno bio, Mačak u čizmama.


Mina je našla sve ono što i ja u svojim napitcima i tragovima. Postala je genijalna u svojim nestašlucima. Često bi bogatim ljudima, dok bi spavali, nečujno otključavali vrata i prozore te vikali i zvali oponašajući duhove. Na kraju, kad bi stanari izludjeli te pobjegli iz kuće usred noći, družina bi ispraznila hladnjake, smočnice, ormare te sefove.

I to bi vjerojatno trajalo do unedogled, da se nisu pojavili u kući moje susjede Perinke.

Naravno, ona je pozvala mene, te sam nakon deset minuta zavezala bandu te se skupa s njima teleportirala na Mars. Tamo se nalazi najstrože čuvani zatvor za mutikaše i kradljivce.

Nakon deset tisuća godina, Mina se vratila kući, otišla na Tibet, te postala prva Vrhovna svećenica. Idem je svake godine posjetiti. Uvijek mi je daje super savjete o životu, strpljivosti i mudrosti pravovaljanih djela.

Zašto je otišla, ne znam! Vjerojatno ju je prava strast nadišla. Ali znam da je moramo pronaći - rekla sam i završila priču o svojoj sestri. Nastao je sveopći muk, a onda se Legolas dignuo s poda, (gdje je vrištao i udarao nogama) , obrisao nos i oči rukavom te upitao:


- Pa dobro kakav je onda plan?



PLAN

Oznake: mina, Legolas, Mars

25.02.2019. u 13:20 | 17 Komentara | Print | # | ^

BUREK SA SIROM ili Tko je do vraga, Mina Noir !?!

Bilo je rano jutro. Skuhala sam čaj od maslačka, uzela čitati knjigu Ratomira Smokvića "Kako postati nevidljiv, vadeći krumpire u Lancashireu" . Sjela sam na mrežu za sjedenje, koju sam namjestila prema prozoru dnevne sobe da mogu uroniti u zrake svjetlosti.

Kao i uvijek u tim lijepim trenucima,moralo se oglasiti zvono telefona. Javila sam se.

S druge strane bio je prilično ljut čovjek.
- Tikvice, prevarila si me! A ja sam te čekao. S burekom. Od sira. Tvojim najdražim. Ispod hrasta u Rakovoj šumi.
A TI NISIIII DOŠLA - vikao je veoma poznat glas.
- Pomalo, gospodine. Mislim da ste pogriješili broj. Ovdje Anjeta Katarič Petrojevna, privatni detektiv i stručnjak zelenologije i gljivologije. Uvjeravam vas da nisam imala nikakve dogovore u vezi bureka a ni stabla. Bit će najbolje da se smirite i ponovno birate pravi broj - kažem smireno.

- Anjeta, što se sad praviš ludačom nekom?!? A rekla si da ćeš i muža ostaviti, zbog mene, jer da se nitko ne može mjeriti sa savršenstvom Legolasa. Čak si mi obećala da ćemo...

- Čekaj, čekaj, Legy, legendo, prijatelju - prekinem ga. -Pa o čemu ti govoriš? Zadnji put smo se vidjeli na vjenčanju maloga Dylana D. Sad mi sve lijepo objasni da ne iskočim iz orbite. I požuri. Imam mnogo posla. Priprema za vantjelesni oblik nije jednostavna, a ja imam ljubičasti stupanj.




- Dobro, dobro, ako tako želiš, pa nek ti bude. - razdražljivo će. - Ali da znaš... Ma... ! Prije dva tjedna si mi došla pred vrata, s planom da moramo naći zeleni pehar jer da su ti oteli majku i da prijete da će je ubiti. Deset dana smo se borili s trolovima, A JEDAN ME SKORO I UBIO KAD SAM MU UKRAO PEHAR IZ BUNARA! A TI KAŽEŠ DA NISMO BILI SKUPA! ! ! - prestane vikati pa nastavi. - I onda si rekla da se ideš osvježiti a da te ja čekam kod stabla s burekom, jer ne možemo gladni u akciju spašavanja. - reče. - I da ti kupim kikiriki, obvezno!


- Kikiriki, kažeš???? Mina Noir, to je ona- vrisnem ljutito po prvi put u četrnaest svojih života, a čajnik s čajom se prolije po podu. - Odmah dođi kod mene - kažem mu i pođem u garderobu.
- Tko je do vraga Mina? - bilo je zadnje što sam čula prije nego sam poklopila slušalicu i otišla po bocu tekile.

Večer se približavala, a ja sam pakirala superpaket broj 46 - Superopake operacije . Moram okupiti ekipu, pomislim i krenem prema telefonu. Bit će ovo duga noć.



PRIPREMA


ank>


Oznake: mreža, pehar, Legolas, burek, tekila

20.02.2019. u 22:06 | 28 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2019 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Ožujak 2024 (1)
Siječanj 2024 (2)
Svibanj 2022 (1)
Prosinac 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Veljača 2019 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Prosinac 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Rujan 2015 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Linkovi

Hit and Visitor Statistics