1000 čudesnih stvari

petak, 28.01.2011.

Čudesna stvar #72 - Uspomene

Image and video hosting by TinyPic
Uspomene
Dugo nisam pisala. Puna tri mjeseca prošla su otkako sam posljednji puta pisala. Nisam se zasitila bloga - prestala sam pisati u vremenu kada je stvaran život sa svim svojim vijigama, viticama i zavijucima preuzeo veći dio mojih misli. Jesu li čudesne stvari prestale biti važne? Nisu. Samo su polako klizile iz prezenta u perfekt pa imperfekt pa... ne, nisu došle do aorista, ali postale su uspomena, nježan podsjetnik na neko drugo razdoblje.

Dugo sam mislila, stvarno dugo, do prije godinu dana možda, da svi ljudi imaju stalnog i glasnog pripovjedača u glavi. Znate, nešto se dogodi i u trenutku dok se još događa, prevodite si to u priču. Ponekad simultano sa zbivanjem, a uvijek kada navečer legnem u krevet i dok promatram sjenke koje se protežu po zidu moje sobe (da, birala sam mjesto za krevet baš zbog tih sjenki). Zato sada imam punu glavu priča. Pričam si snove, knjige koje pročitam, razgovore, zamišljene razgovore, pritajena zaljubljivanja, izmaštane rečenice, nikad započete i nikad dovršene priče, pjesme, filmove... Ponekad ne znam da li se nešto dogodilo ili su priče neopazice kliznule iz moje glave i zaplesale pred mojim očima.

Volim te priče - te uspomene, bile one stvarne ili nestvarne - ne zato jer su nostalgija, ne zato jer sam ja nostalgična, nego zato jer su to priče, male ciglice od kojih je sastavljen moj svijet.

Image and video hosting by TinyPic
- 16:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>