1000 čudesnih stvari

ponedjeljak, 27.09.2010.

Čudesna stvar #52 - Promjene

Image and video hosting by TinyPic
Promjene
Ja neizmjerno, silno, strastveno volim promjene. Obožavam ih. Volim mogućnost da mi se svijet promijeni, da sve što sam poznavala odjednom nestane ili bude drugačije nego na što sam navikla. Volim kada mi se tlo pomakne pod nogama, kada svijet dobije druge boje, kada sam prisiljena preispitati sve što znam o svijetu, sebi, drugima. Volim mogućnost da slomim zube na nečemu, da se polomim, potrgam, uništim.

Promjene ponekad dođu dramatično, uzdrmaju tvoj svijet, natjeraju te da gradiš sve ispočetka. Recimo, zaljubiš se, iznenadno, tijekom jednog odlaska na kavu, u jednoj SMS poruci, nepripremljeno. Ili uskočiš u nešto novo. Ili se dosadašnji prijatelji razbježe. Ili...

Ponekad promjene dođu nenametljivo i tiho - jednostavno se jednog dana probudiš i shvatiš da si posve drugačija osoba nego prošle godine u ovo vrijeme. Kad, recimo, pogledam godinu dana unazad, teško mi je vjerovati da sam ovo danas ja. Za početak, ne pušim, trčim, rano ustajem, zdravija sam, organiziranija, usmjerenija. Druga osoba!

A ponekad silno, silno, silno želimo promjene, ali one se ne događaju. Upiremo, upiremo, trudimo se, objašnjavamo, pregovaramo, dogovaramo, potkupljujemo, ucjenjujemo... sve samo da dođe da željena promjena, da dođemo do tog stadija kada se ne prepoznajemo, ali to se ne događa. Dugo mi je, predugo, trebalo da osvijestim makar mogućnost da je to nedogađanje ponekad također blagoslov.
Image and video hosting by TinyPic
- 13:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>