PRODAJA KARATA DO NEDJELJE


ULAZNICE ZA PUT OKO SVIJETA DO NEDJELJE

Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica nego i jedne od posljednjih 5 godina. Dvorana će sigurno biti puna. Prodaja do 6.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Patmotićevoj 30, utorkom od 20:00 do 22:00
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata
- 1. gimnaziji, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 sata





NASTUPI

- nedjelja 6.3. u 8:45 Hercegovačka 111 (generalna proba), o/o Šef

- nedjelja 6.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o Šlogar

- utorak 8.3. u 18:00 sati, hotel Sheraton („Croatian womens netvork“, izbor najutjecajnije hrvatske žene), o/o Šef



FOTKE - sa dočeka brončanih rukometaša

Fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef

Prvi dio dočeka bio je u Zračnoj luci Zagreb


























Drugi dio dočeka bio je na Trgu bana Jelačića






...nastavak u idućem postu...





KAKO NAS ZDENKA ŠMINKA

Zdenka Mihelj je doaen hrvatske šminke. Uz vlastiti kozmetički salon, nema toga što nije šminkala Zdenka. Brojne televizijske emisije, izbori za missice, filmovi, revije, najviši političari (čak i jedan premijer), showovi, najveći pjevači i pjevačice… Malo je velikih faca koje nije šminkala Zdenka, njoj su najdraži Cezaria Evora, Jelena Rozga, Jelana Radan, Meritas, Mladen Gavran, Žak Houdek… I zato smo više nego ponosni što šminka i nas.

Većina bi rekla kako je to jednostavno. Uzmeš šminku i navali. No, istina je upravo suprotna.

Odabir šminke
Šminka za natjecanja je potpuno drugačija od šminkanja za scenu, televiziju ili film, a sve to nema sličnosti sa šminkom za izlaze ili svakodnevnom šminkom. Za nas Zdenka upotrebljava profesionalnu šminku „Temptu“, zato što su lagane, naprave debeli sloj i postojana je cijeli dan (što je jako bitno pošto se djevojke šminkaju više sati prije samog natjecanja), čak je i vodootporna.

Priprema šminke
Nekoliko tjedana prije prvenstva Zdenka u svom salonu skupi dio stručnog stožera (trenere, predvodnice i Maju) te prikaže svoje ideje tako što u beskraj šminka prema svojim zamislima, a mi uspoređujemo i odaberemo. Nakon što odaberemo konkretan prijedlog šminke ista se modificira sukladno zahtjevima trenera (neki dodaci nisu praktični, neke stvari nisu izvedive, ne pašu karakteru koreografije…).

Šminka Zagrebačkih mažoretkinja je isključivo u plavim nijansama, a mora biti postojana. Šminka ne smije biti prejaka, ali se mora vidjeti, tj. suci moraju vidjeti šminku. Šminka ne smije odvlačiti pozornost od djevojaka, jer ipak koncentracija sudaca mora biti na njihov ples i tehniciranje, a ne na šminku. Na prvenstvu su dva različita modela šminkanja, jedan za defile, drugi za koreografiju, pri čemu je svaki potpuno različit (da djevojke izgledaju drugačije), no obije moraju imati poveznice, kako u boji, tako u elementima šminkanja. Ako je prvenstvo na otvorenom, vrlo se mnogo pažnje posveti poziciji šljokica i kamenčića kako curama ne bi smetali prilikom pogleda prema suncu, tj. da se ne bi desilo špigliranje. Ako je prvenstvo u dvorani onda je posao bitno lakši i moguća je veća kreativnost, jer se svjetlo reflektora lakše kompenzira i kontrolira, pa si Zdenka može dozvoliti više svjetlucavih detalja. Sve je to bitno kod odluke kako će šminka izgledati.

Naravno, šminka i frizura moraju biti kompatibilne pa tu u definiranju šminke utječe i naša službena frizerka Valentina Behin. Kad se šminka definira napravi se plan šminkanja i Zdenka nabavi svu šminku i alate, a toga na prvenstvu ima kao u omanjem beauty salonu. U posljednje vrijeme mnogo se koriste razno-razne šljokice i kamenje koje se posebno biraju u dogovoru prije prvenstva, a na kožu se lijepe posebnim kazališnim ljepilima koja ne štete koži.

Šminkanje na natjecanju
Šminkanje za prvenstvo započinje nakon doručka u prostoriji koju uvijek pripremimo za Zdenku i Behin, a u kojoj se napravi pravi salon za uljepšavanje. Prvo se stavlja podloga, pa se na nju gradi šminka. Od kada Zdenka koristi zračni kist isti joj je bitno ubrzao posao, jer sada puder nanese za samo 5 minuta, što je prije, sa spužvicama i kistovima, trajalo bitno duže. Cure pomažu Zdenki jer same nanesu maskaru, a zdenka to samo popravi. Zdenka uvijek jako naglašava trepavice. Još više se naglašavaju usne, ali ne ružem, nego drugim tehnikama, kako bi se još više istakao osmjeh koji je vrlo važan na natjecanju. Obzirom da se sve pripremi prije, a sve djevojke se šminkaju po istom obrascu kako bi što više sličile jedna drugoj i time se još više naglasila jedinstvenost formacije, za našminkati 17 mažoretkinja Zdenki treba 3,5 do 4 sata. Zdenke u načelu šminka samo seniorke, no pomogne u šminkanju juniorki i kadetkinja koje se ipak daleko slabije šminkaju, što znači da na samom prvenstvu šminka nekih 12-13 sati u dva dana.

Prije samog izlaza na natjecanju Zdenka u načelu nema previše posla, jer je šminka, kao što smo već spomenuli, postojana, pa se eventualno naprave manje korekcije, te se popravi ruž. Za popravke netom prije izlaska pomaže joj rezervna mažoretkinje, poglavito što Zdenka nema pristup do same B zone.

Kada nas još Zdenka šminka
Osim natjecanja Zdenka nas šminka i za najvažnije televizijske ili filmske nastupe, kao i u slučaju nekih važnijih snimanja poput reklama, dokumentaraca… Uz to Zdenka sređuje probleme sa tenom naših cura koje kod nje odlaze na tretmane. Zdenka nam održava i seminare o šminkanju gdje uči mažoretkinje 1A sastava kako da se našminkaju za svakodnevne nastupe. Zdenka je i dobri duh tima jer je sa njom uvijek, ali uvijek prezabavno, pošto je duhovita i predraga osoba, uvijek vedra i spremna za pomoć, zabavu i partijanje. Dovoljno je samo reči "Zdenka" i svi znaju kolika je pozitiva, a mi doslovce više ni ne znamo kako bi bez nje otišli na prvenstvo.





Nitko nije toliko prazan kao onaj koji je pun sebe!




ZDRAVSTVO I SOCIJALA

Zdravstvene ustanove

- 4.540 liječnika (od toga specijalista 3.365)
- 15.568 ostalih zdravstvenih djelatnika
- 17 bolnica (od čega 8 kliničkih bolničkih centara, kliničkih centara i klinika)
- 6.737 bolničkih postalja
- 255.842 bolesnika u bolnicama godišnje
- 158 izvanbolničkih poliklinika
- 4 doma zdravlja
- Zavod za javno zdravstvo
- hitna pomoć ima više od 200.000 intervencija godišnje (intervencija u prosjeku svakih 6 minuta)


(zagrebačka hitna nekad i danas)

- 311 ambulanti obiteljske medicine
- 314 stomatoloških ambulanti
- 103 ginekološke ambulante
- 228 ljekarnica


Socijalne ustanove

- 11 umirovljeničkih domova u vlasništvu Grada
- u Zagrebu i okolici ima 144 privatnih umirovljeničkih domova i domova za psihički poremećene
- centar za socijalnu skrb sa 11 podružnica
- 3 doma socijalne skrbi (po jedan za djecu i mladež, za žrtve nasilja, i za odrasle osobe sa posebnim potrebama)
- više centara za pomoć u kući i obiteljskih centara
- 10 pučkih kuhinja (5 gradskih i 5 crkvenih)
- gradske pučke kuhinje spreme preko 1.500.000 obroka godišnje
- Crveni križ grada Zagreba
- Socijalni dućan


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 04.03.2016. u 00:18) komentiraj (18)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.