WE ARE FAMILY I GOT ALL MY SISTERS WITH ME!


Da, mi smo istinska i prava obitelj! I to se najbolje ogleda u najtežim trenucima. Takav trenutak je bio u ponedjeljak u Štefanju kod Bjelovara na pogrebu deda Franji, djedi naše predvodnice Viki. I dok bi dolazak na sprovod kolegica bio tek simbolična gesta, u našem timu to je stvarno dokaz zajedništva i pravog obiteljskog duha. Nevjerojatno je što zagrljaj može napraviti. Koliko topline i istinske privrženosti možete osjetiti. Nakon sprovod, na karminama, Viki je bila sa svojim mažoretkinjama i u njima našla istinsku utjehu. Nema tih riječi koje bi opisale naše zajedništvo koje se tada osječalo. To jednostavno nije moguće opisati. I nema ni potrebe za time! Bitno je samo konstatirati da smo mi istinska obitelj i da je Viki u najtežem trenutku bila sa svojim sestrama. A deda Franjo je iz oblaka sa smiješkom gledao kako za njega zajedno ispijamo domaći orah i kako se zajedno sjećamo lijepih trenutaka. I da, lako se bilo osjećati kod kuće u Štefanju, lako se bilo uklopiti u obiteljsko imanje obitelj Čeh, lako je bilo sa susjedom pomusti kravu da dobimo domaće mlijeko za kavu. Pa mi smo tamo kod kuće, iako nikada prije nismo bili tamo!

I, moje curke, to je zapravo ono jedino pravo. To je ono zašto vrijedi biti u Zagrebačkim mažoretkinjama. Fučkaš i natjecanja, i medalje, i atraktivne nastupe, i priznanja, i turneje...! Ovo je ono zašto smo mi najbolji tim na svijetu, zašto nam nitko ne može ništa. Jer mi smo OBITELJ!
We are family!




NASTUPI

- subota 30.1. u 17:30 h, dvorana "Kutija Šibica", Veprinačka 16, kod Remize na Trešnjevci (Međunarodni turnir u mačevanju "Mažuranić"), o/o Ćurko

- subota 30.1. u 16:15 h, Dvorana Sutinska vrela, Podsusedski trg 14, u Podsusedu (1. Hrvatska malonogometna liga za žene), o/o Šef
# plesni nastup S1A

- nedjelja 31.1. u 14:30 h, dvorana "Kutija Šibica", Veprinačka 16, kod Remize na Trešnjevci (Međunarodni turnir u mačevanju "Mažuranić"), o/o Kraljica



FOTKE - sa Dana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 1. dio

Fotke Šef i Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

Prije samog koncerta imali smo probe sa orkestrom













Nakon generalke otišli smo na podužu kavu i klopu u Importane


da bi sat i pola prije nastupa krenulo šminkanje


tijekom kojeg smo imali i privatni koncert


Nastup je započeo našim prepoznatljivim špalirom na stepenicama Lisinskog




























...nastavak u idućem postu...





U proljeće 1996. smo više puta bili na Kolu sreće, Top sportu HTV-a i na nekoliko Henkelovih promocija, našeg tadašnjeg sponzora br. 1. Bili smo u Gardalandu, na danu općine Stubičke Toplice, nastupali smo u Mraclinu, u Donjoj Stubici, u Kerestinucu, Hlebinama, u Petrinji gdje smo plesali na 5. godišnjici 2. gardijske brigade "Gromovi", na reviji mažoretkinja u Primoštenu i Šibeniku... Plesali smo na međunarodnoj karting utrci na Kartodromu Špansko, na Festivalu kolača u Esplanadi, cure su bile hostese na ITTF-u za Turističku zajednicu Zagreba, na Majčinom danu smo plesali za Lego, bili smo na finalu nogometnog kupa (Dinamo-Varteks), plesali na Noći gladijatora, Floraartu, Danu državnosti na Jarunu, na Croatia Delta Rallyu, na Europskom prvenstvu auto-modelara na miniautodromu na Knežiji...


16.4.1996. "Zajedno" koncert Doris Dragović
Nakon zajedničkog koncerta na Made in Croatia, Doris nas je zamolila da sa plešemo na "Sedam gora, sedam mora" u Domu sportova. Dvorana je bila prepuna, 15.000 gledatelja, prijenos HTV-a, istinska zvijezda. I mi na posljednjoj točci. Na samom kraju koreografije vrtili smo zvjezdicu dok se Doris opraštala od publike. I tako malu vječnost. Doslovce im je otpala ruka. Na kraju je Doris otišla, Brudno je dala znak za izlazak, ali ju cure nisu ubrale, pa je morala sve ponovit, sa poprilično ljutom facom. O, kako se to dobro vidi na snimci:


1.5. Središnja proslava Dana rada
Prije 20 godina smo prvi puta nastupali na središnjoj proslavi 1. svibnja u Parku Maksimir. Nastup je bio sa orkestrom, od glavnog ulaza do pozornice, gdje smo izveli koreografirani program. Djelili su se karanfili, jeo grah, a nastup je pratilo nekoliko tisuća ljudi.

10.5. Otvaranje gostovanja cirkusa "Europa Moire Orfei"
U svibnju smo dobili poziv od tada velikog promotora Stipe Manđarela, sa kojim smo jako mnogo radili. Iako smo očekivali poziv za neki od nastupa izvan Zagreba (sa njim smo bili u Vinkovcima, Poreču, Klagenfurtu...) nemalo smo bili iznenađeni kada je tražio da nastupamo na premijernoj predstavi cirkusa "Europa Moire Orfei" u Zagrebu. Ovaj cirkus je stvarno bio jedan od najpoznatijih u svijetu, sa nevjerovatnim programom i artistima. Nastup je bio izvrstan, bili smo prva točka pred brdom gledatelja u ogromnom šatoru. Prije nastupa smo imali prilike obaviti privatana obilazak ZOO vrta cirkusa gdje smo imali daleko bliži kontakt sa životinjama nego ostali gledatelji. Tako su se cure igrale sa slonovima i majmunima, a šef je "mazio" nosoroga.

26.5. najava Olimpijskih igara na HTV-u
Posebna emisija Top sporta koja je najavljivala Olimpijske igre snimala se u starom studiju HTV-a (bitno manjem od ovih današnjih), pa smo imali jako malen prostor za koreografiju. Ipak smo se uspjeli snači. Koreografija je završila sa špalirom koji smo postavili za ulazak Antuna Vrdoljaka, člana Međunarodnog olimpijskog komiteta. Bio je to jedan od prvih špalira i početak jedne prakse koja je obilježila Zagrebačke mažoretkinje.

28.5. Proslava 120. godišnjice Gričkog topa
Zagrebačke mažoretkinje bile su pratnja našem topniku povodom ispaljenja podnevnog topa za 120. godina Gričkog topa. Krenuli smo na Trgu bana Jelačića i došli do kule Lotrščak, gdje smo sa topnikom otišli do prostorije gdje je top. Iako smo začepili uši topovski udarac je bio toliko jak da nam je doslovce satima poslije zujilo u ušima.

30.6. Kulturna razmjena u Slovenskim Konjicama u Sloveniji
U Slovenske Konjice smo išli sa Pačetancima. Bili smo gosti lokalnih vatrogasaca koji su stvarno izvanredno organizirani. Imali smo defile ulicama grada, te nekoliko nastupa, a sve je završilo na velikoj fešti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 27.01.2016. u 01:07) komentiraj (16)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.