Komentari

tazba.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


 • Blokirani

  najte se dat jebati .... samo oštro ... ili kuna po kilometru ili generalni štrajk ... pa nek se zamisle ... oštar sam al tako treba! :)))

  avatar

  02.02.2018. (21:50)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  Ako može mali savjet, sigurno će ti biti puno lakše ako ga poslušaš.
  S obzirom da radiš taj preteški, prezahtjevni posao u tzv. obrazovanju od kojeg praktički nitko nema koristi, a plaće su tako mizerne, čak se nema ni za putne troškove... Probaj ne uzimati kao referentnu skupinu ekipu iz vlade iz sabora. Probaj uzeti kao referentu točku nekog malog obrtnika, ako ne znaš ni jednog, potrudi se pa upoznaj nekog, ili još bolje, daj otkaz i zaplivaj malo u poduzetničkim vodama. Kad uzmeš te s druge strane žice kao referentnu skupinu, stvari će ti djelovati potpuno drugačije. Tvoja plaća će ti djelovati velika kao kuća. Doć ćeš do nevjerojatne spoznaje da taj obrtnik, ili tko već, zapravo mora sam, nekako, zaraditi i za svoje doprinose, i za svoju plaću, a bome i za putne troškove. Ako ne uspije, nitko ga ništa ne pita i nitko ga ne jebe ni pet posto. Takav obično ne kuka ako mora hodati 20 minuta, jer je navikao hodati satima bez da mu se plati. Jebi ga, navika. Ako bi se ti, i tebi slični, kojima je kao jako loše i jako su potplaćeni, zaista uživila u realnu situaciju mnogih drugih kojima je s financijske strane očito puno lošije, a trude se puno više od tebe, o kako bi ti nakon toga lijepo i ugodno izgledao tvoj posao, kako bi ga samo cijenila. Ne bi ti palo na kraj pameti kukati oko besmislica zbog kojih sada kukaš. Eto, probaj malo, ili jednostavno odluči da pričam gluposti i da je raditi u školi nešto jako, jako teško, i da bi bilo sasvim ok da svaki učitelj u državi bude plaćen po napravljenom koraku svog svetog hoda, ako već ne može imati službenog vozača u premium audiju da ga svako jutro doveze na posao.

  avatar

  02.02.2018. (22:06)    -   -   -   -  

 • Taango

  Baš mi te je žao.I ja sam jedan od onih koji mrze nepravdu.Želim ti lijepu i laku noć.LP

  avatar

  02.02.2018. (22:20)    -   -   -   -  

 • Vitae...

  The Art Of Being Yourself

  Pišući ovo, baš sam razmišljala o ovakvima koji će mi mudro držati savjete.Koliko si ti to sati odradio/la u razredu pa da možeš o težini mojega posla razgovarati, kad smo već na TI? Ovo je MOJ BLOG i na njemu mogu jaukati i plakati koliko želim!!!!!!!!!!!!
  Malog poduzetnika imam u obitelji! Suprug mi je . Pokrivam i njega, koliko mogu, ovom mizernom plaćom jer veliki dio svoje, teško zarađene,daje referentnim skupinama o kojima govoriš.On ipak uredno isplaćuje svojem zaposleniku putni trošak i topli obrok koji, usput budi rečeno, ja nemam.
  Ali, ne želim ponovo o tome kako je obrazovanje besmisleno i beskorisno, pretpostavljam s nekim tko ga nema, jer da je u njega uložio, pričao bi drugu priču!
  Školska su vrata svima bila otvorena! I još su!
  Obrazuj se, pa kreni mojim laganim putem i uživaj do mirovine.
  A, ako ne tražim previše, lijepo bih te zamolila da se na MOJEM blogu suzdržiš od jalovih komentara.
  Hvala :))

  avatar

  02.02.2018. (22:40)    -   -   -   -  

 • olja

  Mislim, da će biti najbolje da svi kupimo role ili bicikle pa da se vozimo na posao, vlastitom energijom... Što je pedesetak km za jednog učitelja?Prava sitnica! Obzirom da bi oni isplaćivali protuvrijednost nepostojeće karte za nepostojeće linije, izračunavali udaljenost cestom koja je cijelu godinu zatvorena... itd
  Ali to je naša greška , valjda, trebale smo se zaposliti
  u Hogwartsu, pa smo eto mogle metlom...

  avatar

  02.02.2018. (23:09)    -   -   -   -  

 • Anna-Bonni

  sva sreća, da moj, tvoj, naš posao nije samo odradjivanje satnice kako mnogi misle........Više od toga - to je poslanje a u ovom društvu po(s)ranje zbog kojeg ponekad ostanem bez glasa, ali bez duše nikad

  avatar

  02.02.2018. (23:39)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Kako ti tako gnjevno o našim političarima, kao da neznaš da oni misle na narodno zdravlje. Poznato je da pješačenje koristi plućima i nogama.
  A naročito tu brigu vode rječki velemože, a ne kao onaj tamo jadničak Bandić pa se zagrepčani moraju voziti po 4kn u jednom smjeru. Sram ga bilo. Uopće ne misli na zdravlje zagrepčana koji se sada rađe voze nego da pješače.

  avatar

  03.02.2018. (00:07)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Ja nikako ne mogu reći kako je obrazovanje besmisleno i beskorisno, bez prosvjete bi bili nigdje. Žao mi je što ovo čujem, kao i o zatvaranju mnogih područnih škola, na Kvarneru mislim u mjestima Pasjak i Mošćenice, u istri Livade. Znam što je astma, makar je ja nemam.

  avatar

  03.02.2018. (00:15)    -   -   -   -  

 • blablalica

  @The art....
  Školovanje nebitno? A obrtnik nije išao u školu?
  Liječnik ti ne treba? Ili može bez škole sve naučiti na guglu... Sigurna sam da bi ti radije ipak išao ovom koji je "uludo" potrošio pola života na školovanje.
  Zašto se, o zašto svi ne obrazuju za učitelje/profesore kad nam u prosvjeti cvjetaju ružice?
  I zašto me još uvijek toliko raspizdi kad netko kaže da je posao ucitelja lagan i da se ne trudimo? Čemu to podcjenjivanje? Da nemam onih 30x2 okica u razredu koje pola dana gledaju u mene, a neki i razgovaraju sa mnom više nego s vlastitim roditeljima, ovakvi bi me komentari možda i ponukali da se prestanem truditi. Ma ne bi ni tada.
  Na temu... pitam se ima li u tom Ministarstvu netko tko zna čitati s razumijevanjem. U kolektivnom ugovoru sve lijepo piše. Samo treba znati pročitati.

  avatar

  03.02.2018. (04:32)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Lopova sve više, poštenih sve manje...

  avatar

  03.02.2018. (07:00)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  da,samo tuga, duboka, iskonska... :)

  avatar

  03.02.2018. (07:20)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Stvarno je bezobrazno reći da od rada u prosvjeti niko nema koristi! Samo od obrtničkog rada. Nečuveno, osim od primitivaca, ne znam kako bi se @The Art javio s komentarom da nema prosvjete, koja je očito kod njega imala jednostran učinak!
  Nisam prosvjetar ali cijenim te ljude i divim im se kad imaju uspjeha u radu s dicom, koja danas imaju naglašena "prava" a nikakvog (ne svi!) poštovanja prema starijima.

  avatar

  03.02.2018. (07:57)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Vozite se taxijem, rekla bi Marija Antoaneta:))

  avatar

  03.02.2018. (08:40)    -   -   -   -  

 • DOMENICO

  nažalost, jema takvih bisera u Lipoj našoj..
  nepravde na sve strane..
  pa se ja k'o i @meca okrenen šali... vazmen taxi i papan kolače :)))

  avatar

  03.02.2018. (11:20)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  tebe sam naviknula čitati kroz poeziju, ali ovo što si napisala - to je surova stvarnost koja će, na žalost, još trajati

  avatar

  03.02.2018. (11:38)    -   -   -   -  

 • harambaša

  mrzim nepravdu.

  avatar

  03.02.2018. (12:09)    -   -   -   -  

 • NF

  neću popovati da sam upozoravao da se ništa ne smije dvosmisleno potpisivati jer će vlast, mada kratkovido, sve tumačit u svoju navodnu korist. zanimljivo da smo na neke vrste drskih komentara navikli kao da to spada u uobičajeni domovinski folklor.

  avatar

  03.02.2018. (13:57)    -   -   -   -  

 • Diadema

  A sad se ti snađi u društvu bez kondicije heheee. Znam da ti nije do smijeha ali eto, kod nas je često sve nekako okrenuto naopačke. LP

  avatar

  03.02.2018. (13:59)    -   -   -   -  

 • Andriano

  ima u životu puno predivnih stvari da bi nas nešto ovako moglo učiniti nesretnim, potisni to

  avatar

  03.02.2018. (19:49)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  pitam se kakav je učitelj bio ovom gore s biser komentarima. Ma ne, on nije imao učitelja i sam kaže čitai i pisati može naučiti samostalno svaka budala
  Genije da, a budala bez toga i s tim ostaje budala.

  Takvo razmišljanje primjereno je onima što ih ne vidimo u vrijeme saborskih sjednica.
  Kreni ranije

  Pozdrav tvojima!
  .

  avatar

  04.02.2018. (06:58)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Pretužno draga Vitae...Veliki Pozdrav Tebi i Hvala Ti velika!!!

  avatar

  04.02.2018. (16:55)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Mene više ništa ne čudi, jadno da jadnije ne može biti.
  Nažalost, svi to osjetimo.

  avatar

  05.02.2018. (11:31)    -   -   -   -  

 • fra gavun

  Evala ti na svakoj riječi! Kandidiraj se jer imaš velike šanse, takve
  Ljude trebamo! Čestitke na blogo-tjednu!:)

  avatar

  05.02.2018. (11:38)    -   -   -   -  

 • Euro

  da je hodanje zdravo postar bi zivio 200 godina hehe

  avatar

  05.02.2018. (13:24)    -   -   -   -  

 • Vitae...

  @Blokirani- vrijeđaju, zaista, ovi naši u Vladi, zdravu pamet....potpisuju , a ne razumiju ni kope ni špade pa se iz svega izrode takve nebuloze da nije za pričati uopće:))
  @Taango- hvala ti :))
  @olja- mi smo valjda u nekom paralelnom svemiru; sve prihvaćamo i na sve pristajemo :))
  @Anna-Bonni- A, to nas i jedino drži u ovom zvanju! Ljubav i entuzijazam;))
  @More ljubavi- meni oni svi nalikuju na velmože:(
  @gogoo- i sad se borimo protiv zatvaranja još jedne; nekako kad se privremeno zatvori škola, nikad se više ne otvori- a selo bez škole-mrtvo selo :)
  @blablalica- na tome nitko s njima nije radio hihihihi razumijevanje pročitanoga mnogima nije lako :))
  @Lastavica- dobro kažeš:)))
  @Dinaja- zato i uživam u tvojim postovima i zato i postoje blogovi da se čovjek pomakne iz ovakve stvarnosti, primitivizma i neukusa:))
  @Sjećanje i osvrti- Hvala ti na lijepim riječima i razumijevanju :)
  @mecabg-ne bi bilo loše hihihi pogotovo kad zapadne snijeg , a ceste neočišćene , a mi isprepadane zbog guma i inih tričarija! A još da je kakav zgodan driver :))))
  @DOMENICO- hihihi i tako treba .... i mene brzo pusti, pa se okrenem onom što volim- djeci, riječima, gramatici.... i kolačima - dakako:))
  @shadow....- iznenadih te prozom javnoga transporta hihihihihi katkad moram negdje izbaciti nezadovoljstvo! Ne zamjeri :))
  @harambaša- i ja ...i ja ... ;))
  @NF- a, znam da jesi: pokušavam ljudima opravdati jer kod mene većina je na gubitku, a opet neki putuju po 100 km dnevno; bude li njima bar malo lakše, bar nešto jer generalno smo svi na gubitku :(
  @Diadema- uživala sam sada u putopisnim crticama tvoga dragog:) oduševili ste me Japanom :)) Radujem se da si tu i da si dobro :)))))
  @andriano- mislim da nisam konfliktna osoba , pa ni negativna tako da uspijem brzo učiniti baš to - potisnuti gadosti :)))
  @Sjedokosi- i budem ahahah zviždučući po preporuci :)))))
  @modrinaneba- topli pozdrav i osmijeh :))
  @O-da životu- I to na svakom koraku :( ovo je bila samo crtica :))
  @fra gavun- volim kad si tu :)))))) Hvala na čestitkama:)))
  @Euro- hihihihihihi i još bih dobila lijepo odjelce, motorin -hmmmm razmislit ću :)))

  avatar

  05.02.2018. (16:43)    -   -   -   -  

učitavam...