O PARKU I OSTALIM ŠTETOČINJAM

Danas san videla kako su stukli naš park Kralja Tomislava i uzrujala san se kaj Bego na zadnjem veču i bacila se u brigu, ali neču pojt k njemu, neg ču mu napisat predlog kako bi bilo lipo da se uredi naš Park Kralja Tomislava, kega su posadili Austro-ugarski vojniki jerbo su tili ostavit spomen na nenarodnu i tuđinsku vlast, jerbo su znali da ih se po nečemu treba sičat i trebaju narodu ki ih je hranil nešto ostavit za vrime kad taj narod Hrvacki dojde sebi i dojde do svoje države i do svoje vlasti.
Mi moramo taj spomen šundrat kaj i svu prošlost izbrisat i samo se lipih i svitlih stvari sičat od dana kad je završil zadnji ( bože daj ) rat i kad je Ive Vučić sel na prestolje našega malega grada, pa ga nasljedil naš Bego, kaj je do tad samo mislel kako če Ogulin i Hrvacku spasit od tuđini, i kad je dogradonačelnik bil a morti kašnje i poglavar našega grada Tone, ki je uvik znal kaj narodu treba i sav se satrl od dela za naš mali Grad, pa na dalje.
Oneg naroda prije ne treba se sečat, ni lipega ni grdega i to treba kako velu eliminirat.
Ja predlažen da se sve poruši, da ni jednega drveta više ni u parku, da se podili stazicam kaj bi bile pofarbane u različitim bojam u četri dela i da se posije travica, i svagdi red mačuhic i da se to lipo zaliva sa šlaufi svako jutro i da nam to cvita. Ki je vrag videl da u parkim raste drveče, od kud vam to pada na pamet ,narode moj ogulinski ?
Kako ona golubica pred kinum nima goluba, ja predlažen da se dene do Potočnjaki lipo jedan golub malo veči od golubice da se vidi ki je ki!
Na svaki taj del kadi su mačuhice ispred, da se kupu male funtane sa dečkičim kaj pišaju jerbo je to jako lipo i moderno, a imamo i takovega majstora u Ogulinu, pa morda neče platit prevoz iz Zagreba ili več od kud se ti spomeniki za Hrvacki i drugi narod u Ogulinu lifradu.
Po sredini treba det klupe, železne, morda livane, (veli Mije od gusa) da bi zauvik bile da ih zločesta dica i leni penzioneri na šundraju, i to sa oni svakakovi zavijutki tako da su izgledon stariji od ovih kaj su sad.
Kako curice nisu lipe kad pišaju, njih ne treba metat po parku, nego jednu lipu žensku napravit sa jednin bocunum kaj če ga lipo na ramenu držat u narodnoj nošnji ka bi se zvala Janjo, jerbo u Hrvackoj danas postoji samo deset žen ke se tako zovu tim čistim Hrvatckim imenum. Drugo su Klaudije, Savine, i Estele, Stele i Esmeralde i Bog zna ke još, ali se muški još zovu, Ivan, Fran, Silvije, Luka, Tomislav, koji Domagoj i Borna i tako!
Prije neg li se sve to sredi, sve to granje bi trebalo priredit za jednu veču lomaču na kojoj bi se spalili svi zločesti vječniki i ovi blokeri kaj se bunu po bloki protiv vlasti, i pišedu protiv njih.
Prvi najteže optuženi bi bil Blok Podno Kleka, zač je on prvi počel bez imena i prezimena pisat kaj ga muči, drugi Uske staze Ogulinske, treči Maks kaj je sve to ujedinil u zločinački klub kemu se pridružila bidna Janjo sa svojim pisanjem, koje ni jasno, jel za ili je protiv.
Tužibaba bi bila gospa Dubravka iz radija, zač ona če sad sve naredit kaj vlast reče pa i optužbu za klub zločinci kaj jamradu i pišu, Nešo bi bil fiškal kaj bi nas branil po službenoj dužnosti, a gospon Koza bi bil sudac zač on nikad ne špota ni ne fali, samo čisto piše ono kaj je bilo i ni kaj Nešo da bi kaj komentrial i upuštal se u te objede protiv vlasti, nego dela svoj posal, to, to i to i gotovo!
Kad se pribavu svi dokazi protiv zločinačkeg kluba onda bi trebalo na ročište zvat i svedoke. Svedočit če za obranu, Hugo, Rambo, Pesimist, Argus, BB i puno novih imeni na bloki, jerbo se klub prošireva kulko vidin.
Svedoki optužbe bili bi Fran, Medaljunko i još niki kaj ih ne morem zapamtit jerbo su noviji, ali ču ako poživin.
Suci porotniki bi bili izostavljeni, ali bi sud zasedal ispred Kralja Tomislava i sve bi bilo javno i transparentno pa bi svi iz sela i grada mogli dojt pratit taj proces klubu zločinci -blokeri. Ako bi publikum bil nepristojan i kaj ki rekal ili se smijal ili šaptal jedan drugemu Gospon sudac bi mogal isključit javnost i onda bi se prešlo na zatvoreni postupak, kako je i red u ovoj demokraciji. Kako su svedoki obrane dost jaki, gospon sudac bi presudil da se blokeri oslobađaju od krivnje za udrugu kluba zločinci protiv države, vlasti i demokracije i nas bi sve puščili i oslobodili optužbi, ali bi se morali pokajat i manit se bloki i pisanja, kao i mišljenja da ništo more od vlasti dojt kaj nebi bilo dobro.
Tako bi se ta praksa da se vlast more kritikovat bez imena i prezimena i adrese za vjeke vjekov lipo zatrla i narod i sav svit bi bil sretan i zadovoljan.
Večniki bi videli da ni dobro niš pitat i zapitkevit na veču, lipo bi došli u kancelariju našemu Begi, videli kaj ima na transparenti u ladlu i mučali, zač bi jih prepala tako silno priređena lomača za ove kaj im se ime nezna, a kakova bi tek bila za njih kaj ih svi poznaju i znaju za njih?
Ovo san napisala prije nego se dogodi sve to, jerbo iman vizije, a o Parku Kralja Tomislava san tila pomoć našoj vlasti da se pripremi uredit to kako treba, a ne tek tako, jer takovega parka ne bi bilo u celemu svitu kod je naš.
Takovim bi se postupkon dakazalo da pravna država funkcionira, jerbo bi manjkalo dokazi za dokazivanje krivnje optuženih, mi bi se pokajali, više ne bi ni slovo napisali, a morti bi i zaboravili i pisat i čitat, jer bi to bilo dost korisno za Ogulin.
Ja bi seguro propala jer niki nebi til od mene na placu kupovat, a kako bi ovi drugi prošli ni mi poznato zač ih ne poznan i neznan ki su to drzniki, ali bi ih mogla tega velikega dana upoznat.
Sve mi si čini da je taj dan dost blizu, zač je več nekakov Pero mene upozoril da se jedne struje pričuvan, jerbo bi mogla dojt na njihovu listu, a na ovoj prvoj kanda več i jesan, pa bolje na dvi liste neg na nijednoj, kaj ne ?
Tako bi se naš grad odjedamput u rušilačkem zanosu rešil svega kaj ni dobro za njega i kaj ne valja za svitlu i lipu budućnost, a to su : stari Park, blokeri i večniki ki postavljaju pitanja na aktualnem satu .
Ajte bok!

Janjo,14 ožujka 2008.

16.03.2008. u 10:36 | 6 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter