ovo je potpis

03.12.2009., četvrtak

Treći arrondissement

Smješten kao rubni (mirni) završetak Maraisa, 3eme arr. je vrlo živopisno područje koje i danas donekle ima onaj stari 'štih' Pariza.

Vlasnici mnogih stanova su takozvani "bobos", odnosno boemski buržuji, a takva povijest ovog arondismana datira još iz 17tog stoljeća.

Naime, tijekom vladavine kralja Henrija IV, mnogi aristokrati su ga slijedili i željeli biti u njegovom susjedstvu (on je tada bio smješten u Maraisu). Od tada je ostala tradicija buržujstva i boemstva, iako je kralj preselio u Versailles.

U ovom dosta mirnom arondismanu nalaze se zanimljivi muzeji kao što su muzej Carnavalet (povijest Pariza), Picassov muzej (budući da nije imao novca, Picasso je sve svoje slike ostavio u nasljedstvo Parizu), ali i dosta skriven, a vjerujem i zanimljiv Musee de la Poupee (muzej lutaka).

U ovom se arr. nalaze i mnoge galerije, trendi butici i neke od najstarijih zgrada u gradu.

Točno između trećeg i četvrtog arr. se nalazi i Georges Pomipdou Centar, kontroverzna zgrada, o kojem će biti malo više riječi u sljedećem nastavku. sretan

U svakom slučaju, 3eme arr. je dobro mjesto za opustiti se i uživati u nekom od kafića, gdje se jednostavno može promatrati ljude i ne raditi ništa.




Povratak na: Arrondissements de Paris


- 11:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter