U utorak 22.9. S1B i S2 imaju testiranja za prebacivanja u viši sastav, na Maksimirskom stadionu od 20 do 22 sata.
U srijedu 23.9. sve juniorke koje su u subotu detektirane za J1B i J1A imaju dodatna testiranja, na Maksimirskom stadionu od 20:15 do 22:00 sata.
- neće sve detektirane proći u više sastave, već samo onoliko koliko je potrebno djevojaka za te sastave
REZULTATI AUDICIJA OD 17. I 19.9.
DJEČJI SASTAV (3 do 7 godina) - koje SU PROŠLE
1. proba – subota 26.9. 13:15, Zapadna tribina Maksimirskog stadiona
001. P. Kojundžić
002. L. Kelemen
003. I. Ivaci
004. A. Desirée Vilović
005. L. Rendić
006. A. Vrdoljak
007. L. Vukobratović
008. K. Ćurković
009. L. Rendić-Miočević
010. L. Pretković
020. H. Marković
024. P. Mihelić
025. E. Sladić
026. R. Repac
027. L. Car
028. L. Nosek
029. E. Draksler Pintar
030. E. Zenzerović
JUNIORKE (8 do 13 godina) koje SU PROŠLE
1. proba – subota 26.9. 9:00, Zapadna tribina Makismirskog stadiona
015. E. Mihalić
016. A. Lucić
017. A. Chicinc
018. H. Pretković
019. M. Horvat
021. A. Višek
022. A. Ćutuk
023. N. Kumer
036. T. Tuščić
037. H.C. Auer
038. R. Kelemen
039. M. Založnik
040. N. Piškor
041. M. Mlikota
042. K. Pulek
043. A. Drmić
044. I. Vuga
045. E. Barešić
046. Z. Konatić Ivković
047. L.P. Buljubašić
049. D. Protrka
052. H. Sever
JUNIORKE (8 do 13 godina) koje NAŽALOST NISU PROŠLE
048. M.Karas
050. R.Franović
SENIORKE (14 do 25 godina) koje SU PROŠLE
1. proba – utorak 22.9. 19:45, Zapadna tribina Maksimirskog stadiona
011. K. Halapa
012. T. Poje
013. L. Balov
014. D. Belas
031. M. Zubatović
032. E. Hegol
033. L. Duić
034. K. Sever
035. K. Sloup
SENIORKE (14 do 25 godina) koje NAŽALOST NISU PROŠLE
051. G.Stupar
Postoji mogućnost promjene rasporeda nastupa, o ćemu ćemo Vas blagovremeno izvjestiti.
> petak 25.9. u 15:15 h, Karting Arena Zagrebački Velesajam (INA Delta), o/o Šef
> subota 26.9. u 15:50 h, Karting Arena Zagrebački Velesajam (INA Delta), o/o Šef
> petak 2.10. u 19:00 h, baza Zagorje (team building 1A), o/o Šef
> nedjelja 4.10. u ????, Zračna luka Zagreb (doček prvog leta iz Kijeva), o/o Šef
GOGA PROSLAVILA POLA STOLJEĆA
U subotu je bio tulum za Goginih okruglih 50 godina. Tridesetak prijatelja, super klopa, brdo kolača i cuge, bend... tulumarilo se sve do 4 ujutro, a nismo se oporavili još do danas.
RESTORANI KOJE KORISTI TIM
U normalno vrijeme, prije Covida-19, tim je koristio jako puno restorana, kako za klopu tijekom dužih nastupa, tako i za satanke sa poslovnim partnerima, sponzorima, naručiocima, prehranu timova koji dolaze na nastupe i smotre u Zagreb... Stoga evo spiska restorana koje koristimo na redovnoj bazi, a koje istinski možemo preporučiti radi izvrsne kuhinje:
- Šuman (Vrapče) - domaća kuhinja
- Grašo (Zabok) - vrhunski zagorski specijaliteti, ogromne porcije
- R&B (Trešnjevka) - nevjerojatna plata rebrica i krilca sa roštilja sa prilozima
- Melin (Borčec) - lovačka kuhinja, ambijent mlina iz 19. stoljeća
- Sofra (Point Vrbani, Borovje i Green Gold) - bosanski specijaliteti
- Stari Fijaker (Mesnička) - zagrebački specijaliteti
- NK Rudeš (Rudeš) - roštilj i vrhunski bifteci
- Batak Grill (Rudeš, Golf tereni, Savski Most, Savica) - leskovački roštilj
- Gladne oči (Trnje i Savska) - roštilj i jednostavnija jela
- Stari Puntijar (Gračani) - stari zagrebački specijaliteti iz 18. i 19. stoljeća
- Pivnica Medvedgrad (Tkalča) - pivski specijaliteti
- Potkova (hipodrom) - internacionalna kuhinja
- Šestinski Lagvić (Šestine) - zagrebačka kuhinja
- Maxi Pub (Maksimirski stadion) - originalne i neuobičajene modifikacije jela
- El Bull (Dubrava) - bifteci i steakovi
- Didov San (Kajzerica) - specijaliteti neretvljanskog kraja
- Pri Zvoncu (Trnje) - internacionalna kuhinja
- Petar Rauch (Podsused) - vrhunske pizze i gableci
- Mek Per's (Rudeš) - ludilo od nestandardiziranih hamurgera i zagrebačkih jednostavnih jela
- Čuki (Filipovićeva) - fast food, catering
- Merak (Trešnjevka) - čevabčinica, najbolji ćevapi u Zagrebu
ŠEF
Direktor Zagrebačkih mažoretkinje, kojem je tim sam dao nadimak „Šef“ (a on ga, uzgled jako ne voli) je Alen Šćuric, osnivač našeg tima.
Šef je marica za sve, organizira sve aktivnosti tima, postavlja strategiju i vodi tim, donosi strateške i one manje bitne odluke, bavi se najvećim projektima u gradu i državi, vodi Hrvatski mažoret savez, te je glavni tajnik Europske mažoret asocijacije, ali mu nije problem tegliti, raditi najteže fizičke poslove, mesti, biti šofer, „taksirati“… Najčešći radni dan mu je 14 sati (spava maksimalno 6 sati), a radi 7 dana u tjednu, uključujući veliku većinu državnih praznika. Dnevne biltene i druge materijale obično radi od ponoći do 3 ujutro. Šef ide na većinu nastupa tima kao organizator, a svira i u Drum lineu.
Šef je bio glavna i odgovorna osoba dočeka srebrne svjetske Hrvatske nogometne reprezentacija za zračnu luku i povorku do Trga bana Jelačića. Bio je šef protokola i/ili ceremonijala na svim najvećim svjetskim i europskim prvenstvima u Zagrebu u posljednjih 25 godina.
Osim mažoretkinja Šef je analitičar u zrakoplovstvu gdje za najveće aerodrome, zrakoplovna poduzeća i druge kuća u regiji radi analize. Njegovu kolumnu možete čitati svakog utorka na
https://tangosix.rs/
GLAVNA POŠTA
Secesijska zgrada Glavne pošte u Jurušićevoj zgradi započela je sa izgradnjom 1902. godine prema nacrtima mađarskih arhitekata Gjule Sándyja i Ernöa Foerka. Radove su obavili zagrebački obrtnici Greiner i Varoing.
Zgrada je useljena 29.8.1904, kada je bila još dvokatnica. Tada je imala karakteristične piramidalne krovove koji su simbolizirali nove komunikacije: telegraf i telefon. Zgrada je dograđivana, rekonstruirana i adaptirana sve do 1958. godine nakon čega se više nije mijenjala.
Danas zgrada ima 6 etaža (podrum, prizemlje, tri kata i tavan) ukupne korisne površine 10.942 četvorna metra. U dvorištu zgrade se nalazi parkiralište od 58 četvornih metara. U zgradi je i HT muzej.
ZAGREBAČKI HOLDING
Zagrebačka javna poduzeća:
- 13 javnih poduzeća
- u 6 Zagreb ima 100% udjela
- u 2 ima većinski udio
- u 5 ima manjinski udio
Među javnim poduzećima najveći je Zagrebački holding (100% udjela) koji ima:
- 7.500 zaposlenika
- 14 podružnica, kao i udjele u 9 poduzeća (bivša javna poduzeća)
- Zagrebački holding ima 4 milijarde kuna prihoda i 72,5 milijuna kuna profita
TATI
Tat = lopov
Maznut = ukrast
Cinkariti = izdati, prijaviti
Fer = pošten
Gurkrl = špijunka na vratima
Krenkati = ljutiti
Reketariti = naplaćivati danak kvartovskoj ili školskoj bandi
„Tat mi je maznul vuru“ - Lopov mi je ukrao sat
„Cinkal ga je murji“ - prijavio ga je policiji
„Nisi fer“ - nisi pošten
„Zreketaril sam ga“ = utjerao sam mu danak
JAJA SA ŠEĆEROM
Jaja sa šećerom su bila omiljena i jednostavna poslastica klinaca. Mama bi razbila jaje, odvojila žumanjak od bjelanjka, pa bi u žumanjak stavila veliku žlicu šećera. I onda ste navalili to sa žlicom trajbati (mješati). Što ste više mješali to je smjesa postajala iz tamno u svjetlo žutu i to ste imali više slastice, a bila je finija. Na kraju ste dobili jednu ljepljivu kompaktnu masu koja je bila prefina. U današnje vrijeme salmonele i brige nad kalorijama ova slastica je „izašla iz mode“.
Druga jednostavna superalorična slastica je bila kruh sa šećerom. Jednostavno se šećer prosuo po kruhu i tako se jelo. Prefino, ultrakalorično, i odličan doručak. Na kruhu smo jeli još jednu superkaloričnu hranu: mast na kruhu. Namazala se mast na kruh, posipalo se malo soli i crvene paprike, neki i bijelog luka i doručak samo takav. Superkalorično je bilo i kada je mama pekla meso u rolu, pa si bio gladan ko pas, onda bi ti šnitu friškog kruha doslovce utopila u vrućoj masti od pečenja. Ubijali smo se u tome kako je to bilo fino, „sve bi nam mast curila niz bradu“. Jeli smo ultrakalorično i nismo imali višak kilograma jel smo trčali, vozili bicikle, igrali se skrivača, skakali gumi-gumi… a nismo sjedili pred televizorima ili kompjuterima.
sa 1. nastupa za promociju audicija - 3. dio
Fotke: Željko Bakšaj Žac
Kraj!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"
Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!
|