ŠEF VIŠE NIJE PREDSJEDNIK EMA-e


Šef je prije dvije godine, kada je jednoglasno odabran za predsjednika EMA-e, najavio da se neće ponovo kandidirati za tu funkciju, te je dvije godine pripremao prof.dr. Mihai Ludovic Kissa, za mjesto predsjednika. I to se desilo u subotu na Skupštini EMA-e, gdje se Šef nije kandidirao, a sam je predložio prof.dr. Kissa za to mjesto. Šef je odvodio svoju zadnju skupštinu i u dogovoru sa prof.dr. Kissem predao fukciju predsjednika.

Tako da nam Šef nakon punih 20 godina i 35 dana više nije predsjednik EMA-e. Skupština je na prijedlog našeg Šefa jednoglasno imenovala prof.dr. Kissa na mjesto predsjednika EMA-e. Istovremeno je Skupština predložila i jednoglasno odabrala Šefa na mjesto glavnog tajnika EMA-e.

Prof.dr. Kiss je naglasio da nije htio ovu fukciju, no da sam ga ja na isto doslovce natjerao. Rekao je da mu predstoji ogroman posao, no da će se osobno potruditi da nastavi put EMA-e na način kako je to Šćuric vodio.

Šefu se osabno zahvalio g. Patric Goussard, koji je naglasio da je Francuska mažoret asocijacija vrlo zahvalna Alenu Šćuricu za sve što je napravio za francuski mažoret ples, te za sav napor da već potpuno uništeni mažoret ples u Francuskoj, podigne iz pepela. G. Goussard je naglasio da zna da je Šćuric potrošio puno energije, svog vremena i osobnog novca za bi Francuska mažoret asocijacija danas imala toliko velik broj timova i mažoretkinja, te da se okrenula situacija u kojoj mažoretkinje svakodnevno rastu, dok isto utječe na smanjenje twirla, koji je upravo bio razlog odumiranja mažoret plesa u domovini mažoretkinja.

Šefu se u ime HMS-a zahvalila i dopredsjednica HMS-a gđica. Mateja Baltorinić, koja se zahvalila na 20 godina predanog rada, samoodricanja i na stvaranju EMA-e od nule do utjecajne i velike asocijacije, naglasivši da zna da će Šćuric i dalje biti u vrhu EMA-e i pomoći Kissu u njegovoj novoj funkciji.

Najemotivniji govor imao je g. Jaromír Vápeník, predsjednik Češke mažoret asocijacije koji je u 15 minutnom govoru rekao da je Šćuric napravio asocijaciju koja traje 20 godina, koja je jaka i utjecajna, da iz svog osobnog iskustva može reči da je Šćuric požrtvovno vodio EMA-u i da mu je EMA bila prioritet u životu. Vápeník je rekao da je kod Šćurica uvijek imao osobu koja je htjela pomoći i imala vremena za sve probleme. Istovremeno je naglasio da Kissu prestoji težak posao da nastavi putem kojim je išao Šćuric, da će to teško postići, no da se nada da će se Kiss truditi da bude na tom nivou, ali i da će mu Šćuric pomoći u njegovor radu.

EMA je na Skupštini izglasala niz promjena, no za nas je najbitnija promjena da je vračen stari sustav natjecanja, po pravilima koja su vrijedila do 2017. godine.



MALA MIRTA JE PREMINULA


Za malu Mirtu Zagrebačke mažoretkinje su skupile
- 94 kg hrane
- 74 komada higijenskih potrepština (sapuni, kaladonti, kreme, šamponi, vlažne maramice idr.)
- 20 kg praška za rublje
- 80 komada opreme i materijala za čišćenje
- 150 majci
- 70 hrača
- 20 pidžama
- 10 trenika
- 9 zimskih jakni
- 30 vesta
- 20 pari čarapa
- 7 komada ostale odjeće
- 6 pari tenisica
- 4 para čizama
- 5 komada donjeg veša
- 7 torbi
- 2 jastuka i 4 jastučnice
- 12 kompleta posteljine
- 5 deka
- 2 ručnika
- 1 stoljnjak
- ogromnu vrečicu ljekova za karcinom gušterače
- 3.320 kn

I kad smo se istinski poveselili koliko je svega skupljeni, te smo sa povjerenicom za audicije (koja je donijela brdo stvari) dogovarali kako ćemo sve to prevesti u Petrinju kombijem sponzora u četvrtak (tako smo dogovoritili sa gospođom Anić), doživjeli smo istinski šok, mama male Mirte, gospođa Anić nam je dojavila da je Mirta tijekom noći preminula od posljedica karcinoma gušteraće, nakon što su je lječnici pet puta oživljavali. Iskreno smo svi u ogromnom šoku.

Odlučili smo da ćemo prikupljen novac, hranu, higijenske potrepštine, deke i posteljinu odnijeti obitelji Anić, jer im je pomoć istinski potrebna. A da ćemo odjeću, obuću i ostalo donirati obiteljima djevojaka koje su u Zagrebačkim mažoretkinjama i izuzetno su lošeg materijalnog stanja (neki od stipendista koji su po obrascima za stipendije vrlo lošeg imovnog stanja). Molimo da se jave naši članovi koji trebaju pomoć.

Molim da nam kažete jel se slažete sa ovom idejom, tj. ako ne da nam kažete što Vi smatrate da bi trebali napraviti. Ukoliko netko želi da mu vratimo nešto od onog što je donio, slobodno došite u ured do srijede 13.3. i preuzmite isto.

Ovdje u uredu svi smo više nego depresivni što je naša pomoć zakasnila i što nismo upoznali malu Mirtu, tog malog anđela koji se više nije mogao boriti sa preteškom bolesti. Svima Vama, predobri ludi, istinski hvala. Pokazali ste koliko veliko srce imaju Zagrebačke mažoretkinje i da NISMO OKRENULI GLAVU. Obečajem Vam da će Vaše dobro daspjeti do onih kojima je najpotrebnija među našim članicama. I da ovo nije posljednja humanitarna akcija koju provodimo!







NASTUPI

- ponedjeljak 11.3. u 16:00 h, službeni ulaz Stadion Maksimir, (Skupština Dinamo), o/o Šef

- srijeda 13.3. u ????h, ured (isprečaj Dinamo, Zračna luka Zagreb), o/o Šef

- četvrtak 14.3. u 8:30 h, ured (snimanje bajke, Tugojnica), o/o Šef

- subota 16.3. u 16:30 h, Palmotićeva 30 (vjenčanje Željke Valjavec, Starogradska vječnica), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 8:30 h, Hercegoačka 111 (generalna proba za koncert), o/o Šef



FOTKE - "Lisinski pod maskama"

fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja




























































------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 11.03.2019. u 10:22) komentiraj (12)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.