NEMA TRENINGA OD PETKA DO UTARKA RADI SVIH SVETIH


NEMA TRENINGA OD PETKA 28.11. DO UTORKA 1.11.
zbog zahtjeva većine roditelja koji spajaju blagdan s vikendom.
(Zadnji redovan trening je u četvrtak 27.11., a nakon spajanja blagdana treninzi počinju sa srijedom 2.11. po uobičajnom raporedu.)



NASTUPI

- četvrtak 27.10. u 9:00 OŠ Ivana Filipovića (Dani jabuka), o/o Šef
# plesni nastup Seniorskog 1A

- četvrtak 27.10. u ???? Zagrebački velesajam (Football fest), o/o ????

- petak 28.10. u ???? Zagrebački velesajam (Football fest), o/o ????

- subota 29.10. u ???? Zagrebački velesajam (Foodball fest), o/o ????

- nedjelja 30.10. u ???? Zagrebački velesajam (Foodball fest), o/o ????
# plesni nastup Seniorskog 1A



FOTKE - sa MEĐUNARODNOG GOLF TURNIRA

Slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja











I SA INA DELTA UTRKE
















Da vidimo kako su počeci izgledali iz perspektive naših mažoretkinja, koje su vodile DNEVNIK

2000. smo započeli utakmicama košarkaške eurolige, u veljači smo dočekali spaček iz sjevernog pola. No, najbitnija je bila turneja u Menton i Monte Carlo.

Monte Carlo i Menton, 9-14.2.2000. (Andreja Đukić)
Na put smo krenuli u srijedu 9.2. U busu je bilo kao i uvijek, pjevanje, gledanje filmova, spavanje i tako u krug. Kad smo napokon stigli smjestili su nas u nekakav hostel na plaži. Zaboravila sam napomenuti da samo išli povodom Festivala limuna i naranči. Što se nastupa tiće, bilo je prilično naporno jer smo imali i po dva nastupa dnevno. Van nismo izlazili nego smo svaki dan cugali na plaži. To je bilo super.

Pošto smo pronašle super dućan s torbicama, pa smo se u Zagreb svi vratili u novom stilu. U blizini nešeg hostela je bio lunić. Cvitanovićka je osvojila Levi's-ovu maskotu, a ja Šilju. Ostali nisu bili dovoljno sposobni da ubace 3 loptice u kandu, pa čak ni Alen.

U subotu 12.2. meni je bilo 18. rođendan. Alen je odlučio da mimorate napraviti nešto što ću pamtiti, i mislim da je bila njegova pametna ideja da me zalije kantom vode. Ako nije Alen sorry (opaska Alena: nije bio Alen!!!). Naime, baš taj dan je Alen valjda slučajno išao po sobama i vidio da neke djevojke nisu složile uniforme nakon nastupa. Naravno, poludio je. Mislim da u životu nije više poludio, jer se toliko derao da to nije bilo za vjerovat. Kad se sve to oko uniformi stišalo, Petra mi je došla i rekla da je Alen užasno ljut i da me čeka ispred hotela da razgovaramo. Meni je to bilo malo sumnjivo, jer mislim da Alen nije toliko jadan da se izderava na mene za 18. rođendan. Sišla sam dolje i otišla do njega. On mi je kao nešto počeo pričat, kad odjednom mlaz vode me polio u potiljak. Puno hvala što ste mislili na moje zdravlje i polili me toplom vodom. Baš ste dražesni. Nisam 100% sigurna, ali mislim da je Kiki imala tu čast ispraznit kantu na mene.

Zadnji dan smo postigle rekord u dužini defilea - 2 sata (hahaha: to se danas smatra kratkim defileićem). Kad je bilo gotovo nismo više znale za sebe. Ispustile smo dušu. Za kraj da još napomenem i da smo napravili cirkus u Monte Carlu zbog čega su nas deportirali do granica ove male državice, ali o tome neću pisati jer se previše živciram (cure su pretjerale u slikanju po Rollsevima, Ferrairijima i Mercedesima...).




























Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

3.2.3. ASISTIRANJE UGLEDNIKU
Ukoliko ugledniku treba ponijeti protokolarne rekvizite (nagrade koje dodjeljuje, govor, obilježja, cvijeće…) isti se nose ravno ispred sebe okomito na tijelo pod 90 stupnjeva (nikako ne uz tijelo kao da se nosi vrećica). Rekvizit se nosi kao i u slučaju pratnje (lijevo 1 metar iza uglednika). Nakon što uglednik dođe do početne pozicije mažoretkinja stoji iza njega oko 1 metar udaljena od uglednika sa lijeve strane.

Rekvizit, govor i dr. daje se ugledniku sukladno dogovoru ili po njegovom naputku. Kada mu se preda rekvizit diskretno se vraća na početnu poziciju. Ukoliko je predan i posljednji rekvizit, a mažoretkinja ne treba rekvizite uzeti nazad ili voditi uglednika do mjesta, mažoretkinja funkcija je dovršena i ista se miće iz vidokruga.

U slučaju da uglednik prima neku nagradu, poklon ili cvijeće a mažoretkinja ga je pratila, obvezno je da mažoretkinja odmah ponudi ugledniku da mu oslobodi ruke tako što od njega preuzme poklon. Potom mažoretkinja prati uglednika do mjesta i tamo mu predaje poklon, a ako on to zatraži brine se oko poklona do kraja iventa i potom mu predaje poklon kod vozila ili na izlazu iz objekta.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 26.10.2016. u 11:06) komentiraj (11)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.