NOVE MAŽORETKINE U 1. FORMACIJI


Nove mažoretkinje u 1. formaciji su:

Nikolina Sertić* - Noklica


Rođena 1. prosinca 1998. (18 godina) u Zagrebu. Živi u Španskom. Maturantica je Zdrastvenog učilišta. Sporazumijeva se na engleskom i njemačkom.

U Zagrebačke mažoretkinje je došla 2004. godine u Dječji sastav. 2008. je prešla u Kadetski 1A, a 2011. u Juniorski 1A. U Seniorski 1A je došla 2015. Kao seniorka je osvojila titulu europskih viceprvakinja, a kao juniorka i kadetkinja je bila 7 puta europska, te isto toliko puta državna, regionalna i županijska prvakinja (od 2009. godine). Bila je juniorska predvodnica.


Petra Bulat*

Rođena 11. ožujka 1999. (17 godina) u Zagrebu. Živi u Vrapču. Učenica je 3. razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Sporazumijeva se na engleskom i njemačkom. Dodatno se školuje u Euroskoli.

U Zagrebačke mažoretkinje je došla 2005. godine u Dječji sastav. U Kadetski 1A je došla 2010., a već iduće godine prelazi u Juniorski 1A. U Seniorski 1A je došla 2015. Kao seniorska osvojila je srebrnu medalju na europskom prvenstvu, a kao juniorka i kadetkinja osvojila je 6 titula prvakinja Europe, 6 puta je bila prvakinja Hrvatske, te je 5 puta bila regionalna i županijska prvakinja.


Anamarija Ćurković* - Ćurko

Rođena 29. travnja 1996. (20 godina) u Zagrebu. Živi u Petruševcu. Završila je Zdravstveno učilište. Studentica je 2. godine poslovne ekonomije i financija na Veleučilištu Baltazar. Sporazumijeva se na engleskom.

U Zagrebačke mažoretkinje došla je 2010. godine u seniorski sastav. U ožujku 2014. je došla u Seniorski 1A sa prosječnom ocjenom 5,0. Bila je zamjena na ovogodišnjem europskom prvenstvu. Od 2015. je trenerska asistentica, 2016. je završila Trenesku školu i dobila trenersku licencu. Od listopada ove godine trenira Juniorski 2. sastav Zagrebačkih mažoretkinja.


Natalija Agić*

Rođena je 31. prosinca 1996. (19 godina) u Zagrebu. Ima slovensko i hrvatsko državljanstvo. Natalija nije iz Zagreba nego na nastupe i probe dolazi iz Bregane, sa same slovenske granice. Maturirala je Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu. Sporazumijeva se na engleskom, te malo razumije njemački. 4 godine se bavila ritmikom i plesom, 2 godine karateom, 6 godina gimnastikom, te 2 godine manekenstvom.

Plesala je 5 godina u Samoborskim mažoretkinjama, a 2011. je došla u seniorke Zagrebačkih mažoretkinja. 2013. prelazi u Seniorski 1A. Natalija je 2015. dobila Godišnju nagradu Zagrebačkih mažoretkinja za najmarljiviju mažoretkinju godine.


Lana Božić*

Rođena 22. veljače 2000. (16 godina) u Zagrebu. Živi u Folnegovićevom naselju. Učenica je 3. razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Sporazumijeva se na engleskom i njemačkom, a malo razumije francuski. 2 godine plesala je jazz dance, 1 godinu latino-američke plesove, 1 godinu bavila se gimnastikom, te je 2 godine trenirala borilasku vještinu budokai.

U Zagrebačke mažoretkinje došla je 2011. godine u juniorski sastav. 2013. ušla je u Juniorski 1A, a 2015. u Seniorski 1A. 2 puta je bila europska, državna, županijska i regionalna juniorska prvakinja.


1. zamjena je Martina Kralj (19 godina)



NASTUPI

- subota 22.10. u 16:30 ured (turnir Branko Bošnjak, Samobor), o/o ????

- subota 22.10. u 17:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Cibalia), o/o ????



FOTKE - sa EUROPSKOG PRVENSTVA MAŽORETKINJA - 5. dio

Slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

otkrili smo da je Žac imao i drugu kameru pa objavljujemo još neke fotke sa natjecanja








































Da vidimo kako su počeci izgledali iz perspektive naših mažoretkinja, koje su vodile DNEVNIK

Nakon tureneje Matiza diljem Hrvatske, u drugoj polovici studenog 1999. imali smo nastup na 90. godišnjici Zagrebačkog velesajma, a radili smo i Košarkašku euroligu. Imali smo i mali team-building pa smo u Jaski vozili tenkove.







U prosincu smo imali milijun nastupa u prvom mega-storu Mercatoneu u Donjem Stupniku gdje su cure bile na rolama i promovirale ovu ogromnu trgovinu. Otvarali smo Božićni sajam, plesali smo na 25-godišnjici tadašnjeg topnika Gričkog topa, plesali smo na svečanoj večeri Hrvatske bratske zajednice u Esplanadi, te smo bili na izboru za Hrvatskog sportaša stoljeća.

14.12.1999. Milenijski nastup (Nikolina Cvitanović)
Milenijski nastup smo plesali sa naočalama u obliku broja 2000. na Trgu bana Jelačića, moramo i mi nekako sudjelovati u ludnici i spektaklu koji se događaju oko 2000. Otvarali smo i Božićni sajam, no glavna vijest je da radimo u Mercatoneu. Super je, potrebno je strpljenja i puno, puno ljubaznosti, ali ljudi su fakat super, pa se sve izdrži. Još kad nam lova od honorara dođe u ruke. A neki su nakupili puno sati...


Za kraj milenija bi se podsjetili na našu legendarnu Bonny, našu maskotu koja je sa nama bila 17 prekrasnih godina.












Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

3.2.2. VOĐENJE UGLEDNIKA
Ukoliko protokol zahtjeva da se uglednika predvodi do pozicije mažoretkinja muškog uglednika može voditi ispod ruke. Ženskog uglednika mažoretkinja ne može voditi ispod ruke nego hoda paralelno sa ženskim uglednikom, sa lijeve strane.

Mažoretkinja koja vodi uglednika hoda paralelno sa njim. Ukoliko nije moguće hodati paralelno sa uglednikom (vrata, stepenice, uski hodnici), mažoretkinja ide ispred uglednika samo ako mu mora pokazivati put. Ukoliko nakon prolaska uskim prolazom više nema potrebe za pokazivanjem pravca mažoretkinja će propustiti uglednika.

Mažoretkinja ne smije odvraćati pozornost sa uglednika, pa stoga svoj posao mora obaviti što diskretnije. To znači da ukoliko je dovela uglednika do govornice, par metara prije govornice rukom će ga diskretno uputiti do govornice i pričekati će ga na toj diskretnoj poziciji. Nakon dovršetka govora diskretno će pokazati da predvodi uglednika do mjesta i ponovo će ga predvoditi u momentu kada uglednik dođe do nje. Voditelj tima mora precizno pripremiti mažoretkinju na točan intinerer (gdje hoda paralelno, gdje hoda ispred, gdje se zaustavlja, načine gestikulacije, usmjeravanja, možebitne probleme…).

Kod predvođenja ili pratnje konzultirajte se sa protokolom i sa osiguranjem uglednika. Ove dvije službe često kada ne rade sinkronizirano i povezano, pa bi kontaktiranje samo jedne službe moglo rezultirati problemima, sigurnosnim rizicima i reakcijama, te improvizacijom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 19.10.2016. u 00:04) komentiraj (43)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.