RODITELJSKI SASTANAKA ZA J1A I K1A


Roditeljski sastanak za Juniorski 1A i Kadetski 1A će biti danas, u petak 30.9. u 20:00 sati u Osnovnoj školi Bartola Kašića na Jarunu



DODATNA PREBACIVANJA ZA VIŠE SASTAVE

Danas su dodatna prebacivanja za više sastave, tj. za Juniorski 1A, Kadetski 1A i Juniorski 1B. Djevojke koje ne uđu u J1A i K1A odlaze u J1B, a one koje ne uđu u J1B odlaze u J2.







NASTUPI

- nedjelja 2.10. u 15:00 Zapadna tribina Maksimirskog stadiona (Dinamo-Hajduk), o/o Šef

- nedjelja 2.10. u 15:00 Golf & Country Club Zagreb (Međunarodno prvenstvo), o/o Šef



FOTKE - sa HANŽEKOVIĆEVOG MEMORIJALA















































AUDICIJE

Audicije za Zagrebačke mažoretkinje provode se jednom godišnje i to sredinom rujna i sredinom listopada. Ukupno imamo 4 audicije (dvije subotom i dvije četvrtkom ili utorkom)

Audicije se oglašavaju od lipnja, ali je većina oglašavanja od sredine kolovoza i to kroz:
- objavu na displejima svih tramvaja i autobusa
- 50.000 flajera koji se podjele diljem Zagreba
- 20.000 plakata koji se izljepe na svim školama i nizu institucija
- 10 jumbo plakata
- izlog turističke zajednice
- naljepnica na niz automobila (taxi, službeni auti...) koji se mnogo voze kroz grad
- objava u svim tiskanim medijima, te drugim tiskovinama
- polminutne reklame u vrijednosti preko 100.000 kn na Narodnom radiju, Anteni Zagreb, Enteru, te drugim radio stanicama
- citylight plakati
- niz drugih akcija koje nam se otvore tijekom godine (sponzorski ugovori, roditelji, kompenzacije...)

Audicije provodi tim komisija koja se sastoji od dirketora, obije predvodnice ili trenerice. Na audiciji se ispituje smisao za ritam, te se ocjenjuje držanje, jednostavan mažoret-korak te psiho-fizičke predispozicije. Obzirom da je audicija vrlo jednostavna nema potrebe za strahom i nervozom.

Prosječni broj kandidata: 210
Prolaznost: 82-85%
Dobni uzrast: 3-25 godina

Što se ispituje na audiciji:
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje. Jedna od metoda koju koristimo je da se kandidatkinji zada ritam pljeskanjem koji ona mora ponoviti. Ovaj ritam je prilagođen dobnom uzrastu, a u slučaju da kandidatkinja ne ponovi ritam zadaje joj se prilagođeni ritam da se vidi jel problem nedostatak smisla za ritam, memorija, koncentracija ili nešto drugo. Ukoliko se ritam ne ponovi od prve nije ništa strašno jer audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljače). Svatko ima drugu šansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo treću, čak i četvrtu šansu. No, da bi imali vise šansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).

3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).




Sveta Majka Tereza (Agnes Gongxha Bojaxhiu, 1910-1997)

Nije važno činiti velike stvari, nego male stvari s velikim srcem.


Osjećati se nevoljenim, najgore je siromaštvo na svijetu.

Čovjek je nerazuman, nelogičan, sebičan. Nije važno, voli ga!

Ako ne možete nahraniti stotinu ljudi, nahranite jednog čovjeka.

Ljubazne riječi mogu biti krateke i možda ih je lako izgovoriti, ali one odjekuju u beskonačnost.




SUDSTVO U ZAGREBU

Ukupno sudaca: 478
Ukupno sudova: 8
Osuđenih osoba godišnje: 3.817 (od čega za ubojstva 207)
Maloljetnih počinitelja kaznenih dijela godišnje: 138
Počinitelja prekršaja godišnje: 48.130

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 30.09.2016. u 08:42) komentiraj (14)

TEAM BUILDING: IGRAT ĆEMO GOLF


Seniorski 1A sastav imat će Team building na Golf & Country Clubu Zagreb, gdje će djevojke učiti igrati golf, a potom će i odigrati mali turnir u golfu.


NASTUPI

- četvrtak 29.9. u 8:45 Palmotićeva 30 (Kupujmo Hrvatsko, Trg bana Jelačića), o/o Šef

- četvrtak 29.9. u 16:30 Golf & Country Club Zagreb (Međunarodno prvenstvo), o/o Šef

- nedjelja 2.10. u 15:00 Zapadna tribina Maksimirskog stadiona (Dinamo-Hajduk), o/o Šef

- nedjelja 2.10. u 15:00 Golf & Country Club Zagreb (Međunarodno prvenstvo), o/o Šef



FOTKE - sa HUMANITARNOG NASTUPA ZA DJECU SPORTAŠE INVALIDE







sa AKCIJE "POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE"






a ona smo malo glumili Gardaland i vrtili se u autu za demonstraciju pojaseva za spašavanje
















i sa UTAKMICE DINAMO-SPLIT
fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja














Do kraja Europskog prvenstva mažoretkinje (do petka 30.9.) nećemo objavljivati ZA-MA-GAZIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 28.09.2016. u 09:35) komentiraj (15)

DVA PRVA MJESTA I JEDNO DRUGO


Ponosan sam! Nikad ponosniji!!!!

Naravno da sam ponosan na juniorke što su osvojile prvo mjesto. Nisu briljirale, daleko od toga, malo ih je pomazila i sreća sa podjelom indexa na dva konkurentska tima, tj. da je jedan bio dobar u defileu, ali ne u koreografiji, te drugi obrnuto, no u konačnici bile ste najbolje. Ali svima je jasno da će se slijedeći puta kada će sve biti tako blizu jezičac sreće izokrenuti. I zato se ne smijemo dovesti u situaciju da stvari budu tako blizu, moramo puno raditi da superiorno pobjeđujemo, nikako ne na tjesno.

Još sam više ponosan na kadetkinje koje su sa svim indexima 1 pomele konkurenciju. Ostavile ste ju stotinama bodova daleko. Superiorno ste pobjedile, razvalite... a vi ste budućnost Zagrebačkih mažoretkinja. Lukša i ponovo si sve naježila. Bravo, bravo, bravo i samo bravo!!!!!

No, najponosniji sam na naše seniorke. Defile odlično otplesan, u koreografiji ste izgorile od želje. Doslovce. I da, mogli bi mi sad reči na nam je Nina Halapir u bolesničkom krevetu, da su nam 3 cure plesale sa enormnim bolovima u koljenima, da smo plesali sa tri zamjene. Ali sve bi to bili izgovori. Radeče bi nas pobjedilo i da smo bili potpuno kompletni. Jer je jednostavno bilo bolje. I kao što sam uvijek govorio. Uopće me ne interesira koju ste medalju osvojili, važno mi je da ste dali sve od sebe, a ako postoji bolji, bože mili. I da, Radeče je bilo bolje, nevjerovatno inovativno, originalno, kvalitetno... I da, superiorno su nas pobjedili. No, ono što je najbitnije je da je ovo prvenstvo pokazalo što je i tko je Zagreb. Cure su se veselile drugom mjestu kao da je prvo, sa smješkom na usnama su primile medalju, ponosno i iskreno su čestitale boljem, naši navijači su bili više nego korektni. I nikakvih optužbi, negativnosti i zlobe. I baš zato sam ponosan, jer smo vas tako odgajali i zato što ste na ovaj način pokazali tko su zagrebačka gospoda i kako se treba ponijeti jedan tim koji se kvalitetno sportski ponaša. Bravo moje cure, to su jedine prave vrijednosti!!!! To je daleko bitnije od bilo koje medalje.

Ja znam da je ovo privremeno stanje. I znam da će sada Zagreb zapeti kao nikada, da će sve promijeniti, da će iduče godine biti bitno jači nego ikada. Pa nije ovo prvi puta da Zagreb gubi titulu. I da je uvijek nakon toga bio daleko jači, naravno da je bio. Kao što će biti i sada. Naravno, da ćemo i ponovo otići na Oranžnu noć i da ćemo sa svojim prijateljicama iz Radeča otplesati zajedničku koreografiju kao što smo je zajedno otplesali i kada smo mi bili prvi. Jer tako se ponašaju istinski sportaši, kvalitetne osobe. Tako se ponašaju normalni ljudi. Mi smo se tako ponašali i prije, samo smo na drugoj strani imali... no nije bitno, više toga nema. I hvala bogu da više nemamo onih negativnosti kakvih smo imali prije. Da na prvenstvu nije bilo ni jednog jedinog negativnog primjera, da nije bilo ružnih riječi, da su svi navijali zajedno, da su se sve djevojke prijateljski družile, i da smo svi sretni otišli sa prvenstva, ponosna čela, mirne savjesti i zadovoljni. I uvjeren sam da će tako ostati i dalje. I zato vam hvala cure što ste pokazali da smo vas dobro odgojili i da ste iskreno čestitali boljem, da ste iskreno pokazali tko je tko i kakav je. Da ste pokazali kako se treba ponašati, kako se ponašaju prave i kompleten osobe. A ja vam obečajem da ćemo mi dati sve, ali sve od sebe da iduće godine ne samo da pobjedite Radeče, nego da razvalite cijelo prvenstvo.

Hvala svima koji su pomogli timu na ovom prvenstvu. Hvala trenericama Lukšici i Dori, Zdenki na satima šminkanja, Behinki na ludim frizurama, Ireni na zdravstvenoj skrbi, hvala Gogi na vođenju puta, hvala svim mamama i tatama koji su pomogli, Maji na organizaciji, hvala svim trima predvodnicama, ali Viki i na uredskim poslovima oko prvenstva, hvala Žacu na satima fotkanja. Hvala upravi, fizičima i doktorima Dinama što su nam pokušali zakrpati Ninu. Još veća hvala Ani Koncul, njenoj mami i cijeloj obitelji koji su kraljevski ugostili našu navijačku lidersku grupu, mnogo ste nas zadužili. No, najveća hvala i opet našim navijačima i liderskoj grupi koji su izgubili glasove, te dali sve od sebe da pomognu našim djevojkama.

Na kraju moram spomenuti Didu Martina i zahvaliti mu se što je on pomogao ovo prvenstvo, te ću ovu svoju čitabu završiti uzrečicom "Čača se vrača!".











NASTUPI

- utorak 27.9. u 18:45 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Liga prvaka: Dinamo-Juventus), o/o Šef

- četvrtak 29.9. u 8:45 Palmotićeva 30 (Kupujmo Hrvatsko, Trg bana Jelačića), o/o Šef



FOTKE - sa Međunarodnog natjecanja u Golfu













SA UTAKMICE DINAMO-INTER












I SA UTKAMICE DINAMO-RED BULL












Do kraja Europskog prvenstva mažoretkinje (do sreijede 28.9.) nećemo objavljivati ZA-MA-GAZIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 26.09.2016. u 02:09) komentiraj (38)

JOŠ JEDNA AUDICIJA U UTORAK


AUDICIJE 17. I 20.9.




Pred nama su audicije. Pa ekipa dobro došli. I bez panike na audicijama!

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatima


NAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 3 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".



REZULTATI AUDICIJA 17.9. i 20.9.


DJEČJI SASTAV (3 do 7 godina) - koje SU PROŠLE
1. proba – subota 01.10. 11:50 u Palmotićevoj 30
001. Jukić Luna
002. Tadin Nika
003. Mioč Kiara
004. Mikac Anita
005. Župan Leona
006. Galović Marta
007. Belić Patricia
008. Miličević Ema
009. Bonačić Dinka
010. Šljivak Nika
011. Šmitran Marta
012. Lisičak Dora
013. Plehati Franka
014. Pučić Enna
015. Gotovac Ema
016. Oroš Ester
017. Babić Julija
018. Franasović Francesca
019. Oliver Maria Graziella
020. Oliver Lorena
021. Cikron Nika
022. Poslek Vila
023. Ćuić Nada
024. Palić Kiara
025. Dolanski Laura
026. Hudetz Dorina Vendy
027. Perić Tia
069. Babić Julija
070. Oslaković Eva
071. Odak Eva
072. Marković Gabrijela
073. Soldo Mara
074. Marković Magdalena
075. Petrić Tamara
076. Maletić Lucija
077. Plahutar Laura
078. Čabraja Klara
079. Čulina Franka
080. Šetot Doris
081. Čabraja Ema
082. Župan Špela
083. Rubinić Gabrijela
084. Vuzem Larisa
085. Akalović Barbara

JUNIORKE (8 do 14 godina) koje SU PROŠLE
1. proba – subota 01.10. 16:50 u Palmotićevoj 30
030. Šelem Lara
031. Knežević Lea
032. Strukan Vita
033. Vokić Petra
034. Rodbinić Paula
035. Bušac Lara
036. Bosanac Tara
037. Matica Viktoria
039. Krajnović Ana
040. Eršek Barbara
041. Čolović Klara
042. Metes Anamarija
043. Kapusta Lorena
044. Čuček Dora
045. Čuček Lara
046. Novak Ema
047. Novak Ana
048. Draganović Lea
049. Znahor Nika
050. Rizvanović Klea
052. Batinović Maša
053. Matas Ema
054. Kompec Noemi
055. Kalić Lucija
056. Petričak Lorena
057. Cirimotić Tijana
059. Čulo Nicole
060. Čibarić Čulo Leona
062. Sičaja Paola
063. Kranjčina Petra
064. Beriš Nikolina
066. Žaja Petra
067. Pavić Laura
068. Ivančić Anđela
086. Dragičević Kristina
095. Sokolić Dunja
096. Eva Marija Groznik
097. Simonetta Ada
098. Košutić Elena
099. Maček Gita
100. Vrbaslija Viktorija
101. Maček Nera
102. Maček Tena
103. Nola Laura
104. Frketić Leonarda
105. Kralj Nika
106. Horvat Matea
108. Topčić Tia
109. Topčić Ela
110. Avdejev Nikolina
113. Medved Stella
114. Brestovec Loretta
115. Komljenović Marija
116. Soldo Janja
117. Pinturić Gloria
118. Marković Jelena
119. Keštrić Iva
120. Sever Helena
121. Maras Marija
122. Žunabović Leona
123. Kaić Lena
124. Maras Karmen
125. Mikac Sara
126. Mamić Magdalena
128. Čibarić Finomena
129. Siladi Maja
130. Čičić Tea
131. Čolakić Rafaela


JUNIORKE (8 do 14 godina) koje nažalost NISU PROŠLE
038. Sambolec Lara
051. Martinović Matea
058. Plavić Petra
061. Zonjić Lana
065. Lončar Nika
107. Sekić Nataly
112. Kranjčec Rebecca
127. Turković Pleše Leona

SENIORKE (15 do 25 godina) koje SU PROŠLE
1. proba – petak 30.09. 19:45 u Hercegovačkoj 111
028. Kelčec Lea
029. Tomašek Lana
087. Vujasinović Lara
088. Turčić Dora
089. Šoljić Antonela
090. Kajić Lana
091. Mandić Lucija
092. Brbot Iva
093. Kiralj Katarina
094. Kostanjčar Marlena
111. Breščaković Tea





NASTUPI

- utorak 20.9. u 19:00 Palmotićeva 30 (audicije), o/o Šef

- petak 23.9. u ???? Maksimirski stadion (Europsko prvenstvo mažoretkinja), o/o Šef

- subota 24.9. u 7:30 Hrvatsko vojno učilište (Prisega kadeta), o/o ????



FOTKE - sa IZLOŽBE STRIH RADIJA

Fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef





SA UTAKMICE DINAMO-TBILISI












I SA UTAMICE DINAMO-LOKOMOTIVA












Do kraja Europskog prvenstva mažoretkinje (do sreijede 28.9.) nećemo objavljivati ZA-MA-GAZIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 19.09.2016. u 17:03) komentiraj (18)

BANDIĆ: ZAGREB VAM JE ZAHVALAN NA PROMOCIJI KOJU STE ODRADILI DILJEM SVIJETA


Proslavili smo 4.000 nastup. Podijelili ogromnu tortu, 4.000 keksa, napravili dernek. No, posebno nas je počastio naš gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao:

- Promovirali ste Zagreb i Hrvatsku diljem svijeta na najbolji mogući način i Zagreb vam je na tome zahvalan.

- Vi ste najbolje ambasadorice grada Zagreba.

- Hvala vam na svemu što se postigli u ovih 22 godine.

- Uvijek ćete imati moju podršku, i podršku ovog grada.



Više o proslavi u nekom od idućih postova



AUDICIJE 17. I 20.9.




Pred nama su audicije. Pa ekipa dobro došli. I bez panike na audicijama!

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatima


NAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 3 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".



NASTUPI

- subota 17.9. u 12:00 Palmotićeva 30 (audicija), o/o Šef

- nedjelja 18.9. u 12:30 Z1 Ljudevita Posavskog 48 (Sport nedjeljom), o/o Šef



FOTKE - sa otvaranja restaurirane Branimirove ulice

Fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef























I SA UTKAMICE KVALIFIKACIJA ZA LIGU PRVAKA DINAMO-VARDAR

















Do kraja Europskog prvenstva mažoretkinje (do sreijede 28.9.) nećemo objavljivati ZA-MA-GAZIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 16.09.2016. u 07:15) komentiraj (15)

U ČETVRTAK 4.000 NASTUP NA TRGU BANA JELAČIĆA


U četvrtak 15.9. slavimo

4.000. NASTUP

na TRGU BANA JELAČIĆA

u 10:00 sati


Veliko iznenađenje (dođite i plešite sa nama)
Dijelimo ogromnu tortu u obliku broja 4.000
Dijelimo 4.000 paketića keksa

DOĐITE!!!




AUDICIJE 17. I 20.9.


Prvo jedan mali najavni video:




Pred nama su audicije. Pa ekipa dobro došli. I bez panike na audicijama!

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatima


NAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 3 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".



NASTUPI

- četvrtak 15.9. u 10:00 sati Trg bana Jelačića (4.000 nastup Zagrebačkih mažoretkinja), o/o Šef

- četvrtak 15.9. u ???? ured (doček Dinama), o/o ????

- subota 17.9. u 12:00 Palmotićeva 30 (audicija), o/o Šef

- nedjelja 18.9. u ???? Palmotićeva 30 (Piknik za školarce, Trg P.Preradovića), o/o Šef



FOTKE - sa otvaranja Univerzijade

Fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef





























































I kao što vidite većina je odabrala 1. fotku, pa smo već napravili i novi logo bloga!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 14.09.2016. u 01:35) komentiraj (14)

IZBOR ZA IMAGE FOTKU

Još je samo 5 dana ostalo do audicije

AUDICIJE 17. I 20.9.




Pred nama su audicije. Pa ekipa dobro došli. I bez panike na audicijama!

Godisnji broj kandidata (prosjecno): 210
Prolaznost: 83-85%
Dobni razredi: 3-6 godina - djecji sastav, 7-13 godina - juniorke, 14-25 godina - seniorke
Redosljed audicija: svi dolaza u zakazano vrijeme, prvi na redu su djecji sastavi, pa seniorke (jer ih ima manje), pa juniorke
Trajanje cekanja: oko 15-30 minuta, maksimalno 60 minuta za one koji dodju zadnji
Trajanje same audicije: 5 do 10 minuta
Broj djevojaka u grupi: 4 do 5 (odjednom ulaze na audiciju i rade dio zajedno, a dio zasebno)
Oprema: nije bitna, no pri ulasku skinuti jaknu i odloziti torbe ili ikakve stvari koje sputavaju ruke
Sto treba uzeti: kemijsku olovku kako bi ispunili upitnik (i smjesak na licu)
Tko su ispitivaci: licencirani treneri mazoretkinja u Republici Hrvatskoj (sa zavrsenim strukovnim skolama), a poneki od njih su i suci u mazoret plesu
Informacije o prolasku: iduci dan na ovom blogu ili telefonom
Informacije o sastavu i prvim treninzima: dobijate na flajeru koji se djeli svim kandidatima


NAJCESCA PITANJA:

Da li da donesem šap jer sam vec bila mazoretkinja?
Nije nuzno, no virtuoznost u tehniciranju sa stapom moze vam omoguciti pocetak treninga u 2. sastavu (svi pocinju u pocetnickom tj. 3., koji vi preskacete jer vec imate osnove tehniciranja)

Hoce li mi prethodno plesanje u nekom drugom timu mazoretkinja pomoci?
U nacelu ne. Kod nekih timova cak i odmaze i potrebno je dugo vremena da se isprave greske. No, ukoliko se radi o vrhunskim i najkvalitetnijim timovima moze pomoci u napretku (pocinje se od 2. sastava, te se brze napreduje u vise sastave).

Bila sam predvodnica u nekom timu izvan Zagreba moram li ici na audiciju?
Apsolutno da. U nasem S1A sastavu trenutno plesu 3 djevojke koje su dosle iz drugih timova. No, morale su proci audiciju. Desi li se koji puta da neka takva djevojak padne? Da! Vrlo rijetko kada, no desi se.

Vec sam bila Zagrebacka mazoretkinja. Hoce li mi to pomoci i moram li polagati audiciju?
Ukoliko vas se treneri sjete onda ne morate na audiciju. U protivnom slucaju da. No, ukoliko ste vec jednom prosli audiciju i plesali u timu, svakako cete proci i ovaj puta. Nema straha.

Hoce li mi pomoci plesanje u nekom drugom plesnom klubu koji nije mazore-ples?
Najcesce da. No, koji puta i to odmaze. U svakom slucaju prepreka nije (ukoliko nesto treba ispraviti brzo cemo to napraviti).

Sto se ispituje na audiciji?
1. U prvom redu smisao za ritam. Koji se prati kroz cijelu audiciju, ali se maksimalno ispituje, na nacin da se trazi da kandidatkinja ponovi ritam (pljeskanjem) koji ispljesce ispitivac.
2. Osnovna predodzba o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mazoretkinja ispred kandidatkinja).
3. Psiho-fizicke predispozicije za bavljenje mazoret plesom (odredjeni nedostaci poput teske invalidnosti, ozbiljnih poremecaja isl. prijece bavljenje ovom aktivoscu).

Sto ako iz prve ne ponovim ritam ili pogrijesim u koraku?
Nista strasno. Audicija je osnovan klasifikacija. Prave klasifikacije rade se tek nakon par mjeseci treinga (krajem veljace). Svatko ima drugu sansu, a ako vidimo da se radi o tremi, blokadi ili nedostatku koncentracije onda dajemo trecu, cak i cetvrtu sansu. No, da bi imali vise sansi moramo ustanoviti da imate barem osnovnog smisla za ritam (to se vidi i prije "pljeskaja" iz osnovnog koraka i pratnje glazbene podloge).

Kako se odlucuje tko prolazi, a tko ne?
Kada jedan od clanova komisije smatra da netko ne treba proci ili nije siguran konzultira se sa kolega. Odluka se donosi dogovorom clanova komisije. Ukoliko neka kandidatkinja ima imalo sanse proci ce na audiciji.

Kako da umanjim stres?
Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ukoliko ispitivaci vide da ste pod stresom pomoci ce vam salama, komunikacijom, ponudit ce vam slatkis. Ne bojte se mi smo profesionalci i nije nam u interesu sokirati vas, nego olaksati vam dolazak u nas tim.

Mogu li roditelji sa mnom u dvoranu za ispitivanje?
Ne! Roditelji samo smetaju i remete koncentraciju. Iznimno, ali jako iznimno, ispitivaci mogu pozvati roditelje najmladjih kandidatkinja za djecje sastave. Iskreno, ako djete nije toliko samostalno da dodje na audiciju nece se moci osloboditi niti na treninzima koji se vrse iskljucivo bez roditelja.

Kome se mogu obratiti za pitanja?
Komisiji svakako ne jer imaju posla preko glave, te se moraju potpuno posvetiti kandidatkinjama da sto krace cekaju. U dvorani i ispred nje biti ce 6 mazoretkinja (prepoznati cete ih po uniformama) koje ce vam pomoci u ispunjavanju upitnika, te vam moci dati osnovne informcije o timu, audicijama, prvim treninzima, uputiti vas prema WC-u...

Jesam li prestara za tim?
Ukoliko ste mladji od 25 godina niste prestari. Komisija ce odluciti u koji dobni razred spadate. Pa ukoliko imate npr. 13 godina, a psiho-fizicki ste zreli za seniorke to ce vam i predloziti. No, odluka je koncano na vama.

Ukoliko padnem, mogu li ponovno polagati na iducoj audiciji?
To vam nitko ne moze zabraniti. No 99% djevojaka koje padnu na jednoj, padnu i na drugim audicijama. Previse se posvecuje paznje procjeni, a komisiju sacinjavaju profesionalci koji taj posao rade vec dugi niz godina.

Mogu li se ikako pripremiti za prolazak? Postoji li kakva skola i pripremni tecaj?
Ne i za to nema potrebe jer se procjenjuju samo osnovne stvari i predispozicije. A motorika, smisao za ritam i psiho-fizicke sposobnosti ne mogu se nauciti u skoli.

Moj tata ima poduzece i moze biti sponzor, hoce li mi to pomoci?
Nikad, nikako i ni na koji nacin. To kod nas nema sanse i nemojte niti pokusavati. Tako nesto kod nas se potpuno odbacuje i osudjuje. Iskreno niti ne pokusavajte!

Imate li jos koje pitanje slobodno ga postaviti i odmah cemo odgovoriti. Nema glupih pitanja. Na koncu nase osnovno pravilo je: "Mi smo ovdje radi vas".



NASTUPI

- utorak 13.9. u ???? ured (ispračaj Dinama), o/o ????

- četvrtak 15.9. u ???? ured (doček Dinama), o/o ????

- subota 17.9. u 12:00 Palmotićeva 30 (audicija), o/o Šef

- nedjelja 18.9. u ???? Palmotićeva 30 (Piknik za školarce, Trg P.Preradovića), o/o Šef



FOTKE - sa nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu

Fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef

Mali obilazak dijela HNK koji nije za publiku (ispod pozornice)




I 15 metara iznad pozornice






Malo šminkice




Naš auto tamo gdje drugi ne smiju biti :-)


Probica na najbitnijim daskama u Hrvatskoj














Čekamo generalku u backstageu


























I konačno nastup


























Kako je odaziv na glasanje za image fotku naišao na vrlo plodno tlo, nastavit ćemo ga i u ovom postu. Fotka za novi logo će ići na sve vizuale Zagrebačkih mažoretkinja (autobus, plakate, vizitke...). Pa ekipa odaberite fotku Viki koja vam se najviše sviđa. Glasati možete ovdje, na mailu, na treningu...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 12.09.2016. u 08:50) komentiraj (22)

DANAS TRENINZI U DJEČJEM VRTIĆU RAZLIČAK UMJESTO U PALMOTIĆEVOJ 30

Radi izbora, svi treninzi iz Palmotićeve su prebačeni u Dječji vrtić Različak, a iz Hercegovačke u OŠ Bartola Kašića.



AUDICIJE 17. I 20.9.






NASTUPI

- subota 10.9. u 14:00 dvorana Vinko Beg, Kušlanova (Sportaši sa invaliditetom), o/o Uđbinac

- subota 10.9. u 17:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o Skočka

- nedjelja 11.9. u 12:45 južna tribina Maksimirskog stadiona (Čarobni dan u parku Maksimir), o/o Šef



FOTKE - sa turneje u Belu Crkvu

U Sheratonu smo plesali za veliki IT projekt Smart Vision, a angažirala nas je inozemna kompanija








DINAMO-LOKOMOTIVA
















DINAMO-SLAVEN BELUPO
















Danas ćemo imati ZA-MA-GAZIN SPECIJAL za odabir fotke za novi logo i sve vizuale Zagrebačkih mažoretkinja (autobus, plakate, vizitke...). Pa ekipa odaberite fotku Viki koja vam se najviše sviđa. Glasati možete ovdje, na mailu, na treningu...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: subota, 10.09.2016. u 15:25) komentiraj (21)

STATISTIKA ZA 2015/16


AUDICIJE 17. I 20.9.






NASTUPI

- petak 9.9. u 10:00 Hrvatsko narodno kazalište (Policijska uprava Zagrebačka), o/o Šef

- subota 10.9. u 14:00 dvorana Vinko Beg, Kušlanova (Sportaši sa invaliditetom), o/o Uđbinac

- subota 10.9. u 17:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o Skočka

- nedjelja 11.9. u 12:45 južna tribina Maksimirskog stadiona (Čarobni dan u parku Maksimir), o/o Šef



FOTKE - sa turneje u Belu Crkvu

Franc si je malo pogledala specijalce


Prvo noćno kupanje


Pod policijskom pratnjom na nastup






I nastup
































DRŽAVNO PRVENSTVO MAŽORETKINJA U NOVOM SADU














Danas ćemo imati ZA-MA-GAZIN SPECIJAL vezan uz najnovije statističke podatke. Podaci su sa krajem sezone 2015/16 tj. lipnjem 2016.






U 23 godine postojanja smo:
• 3944 nastup – 3128 u Zagrebu
• 517 nastupa u Hrvatskoj (bez Zagreba)
• 299 inozemnih nastupa u 22 zemalje Amerike, Azije i Europe
• nastupali u 264 različita grada
• 14 x Prvaci Europe
• 19 x Prvaci Hrvatske
• 2000 puta televizijski snimljene, 409 puta za strane TV kuće
• o nama je napisano više od 1.000 novinskih članaka
• imamo više od 600 mažoretkinja
• svake godine vidi nas 12 miliona ljudi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: četvrtak, 08.09.2016. u 03:37) komentiraj (11)

AUDICIJE 17. I 20.9.


AUDICIJE 17. I 20.9.






NASTUPI

- ponedjeljak 5.9. u 6:30, ured (1. dan škole - akcija Oprez u prometu), o/o Šef

- ponedjeljak 5.9. u 16:30, službeni ulaz V.Lisinski (Memorijal Ivana Ivančića), o/o Šef

- utorak 6.9. u 16:00, Atletski stadion Mladost (66. memorijal Hanžeković), o/o Šef

- petak 9.9. u ???? Hrvatsko narodno kazalište (Policijska uprava Zagrebačka), o/o Šef

- subota 10.9. u 8:30 Palmotićeva vrtić (proslava 4.000 nastupa), o/o Šef



KREČE SEZONA

Sezona kreće normalnim treninzima ZA SVE SASTAVE
• Sve dječje i juniorske sastave u subotu 10. rujna u Palmotićevoj 30
• Juniorski 1B sastav u subotu 10. rujna u Hercegovačkoj 111
• 3. seniorski sastav u utorak 6. rujna u 20.00 sati u Palmotićevoj 30
• 2. seniorski sastav u četvrtak 8. rujna u u 20.00 sati u 1. i 4. gimnaziji
• 1B seniorski sastav u utorak 6. rujna u 20.00 sati u 1. i 4. gimnaziji
Već na drugom treningu jesenske sezone održati ćemo i prebacivanja u više sastave – stoga je izuzetno važno da se sve mažoretkinje pojave na prvom treningu!



FOTKE - sa Ludih mažoret igara u Ninu

Na Ludim mažoret igrama bilo je puno buseva i puno mažoretkinja


I ludo smo se zabavili na igrama
















Uz odličnu klopicu


Pa smo si malo defilirali Ninom




Neki su malo odspavali




A onda smo navalili na kupanje i odbojku u vodi




I na kraju smo si otišli doma





Danas ćemo imati ZA-MA-GAZIN SPECIJAL vezan uz audicije. Pa evo i što sve radimo za ovogodišnje audicije:

Izljepit ćemo 10.000 plakata po svim školama i velikom broju poduzeća


Istovremeno ćemo u 15 dana na 40 različitih lokacija, te na svim nastupima podijeliti 50.000 letaka, za što ćemo angažirati sveukupno 200 mažoretkinja


Ove godine imamo CityLight plakate i Jumbo plakate veličine 2x5 metara


Viki će viriti iz 20-tak automobila među kojima i na nekoliko taxija


I uz sve to imat ćemo još i:
- audio reklame na Anteni Zagreb, Narodnom radiju, Eteru i Gold FM-u u vrijednosti 120.000,00 kn (hvala sponzori)

- na svim tramvajima i autobusima vrti se reklama za audiciju

- uredit ćemo izlog Turističke zajednice Zagreba

- Imat ćemo posebno izljepljene prozore u Palmotićevoj, kao i nekoliko velikih plakata diljem grada

- biti ćemo u večini pisanih medija

- cijeli mjesec idu posebne najave na svim Dinamovim utakmicama, uključujući i Ligu Prvaka

- vozit ćemo se sa mažoretkinjama na krovu i mobilnim razglasom koji će najavljivati audicije

- intenzivirali smo objave i sheranja na facebooku, instagramu, mailu i blogu, za što smo izmontirali i posebne spotove, te objavili posebne fotke

- radimo poseban promotivni projekt povodom 4.000 nastupa na Trgu bana Jelačića u kojem će sudjelovati više tisuća ljudi

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u ovom projektu:
- Anteni Zagreb
- Narodnom radiju
- Gold FM-u
- Enter Zagreb
- ZET
- GNK Dinamo
- Turistička zajednica grada Zagreba
- Zagrebplakat
- Prigorje oglašavanje
- Divinus Victoria

- Viki koja vodi projekt,
- velika hvala i Maji, g. Dubravku Žilavcu, g. Predragu Vlaisavljeviću, te svim tatama i mamama koji su se angažirali...
- svim curama koje će se ove godine stvarno naraditi za audiciju
- te svima ostalima koji su pomogli ovogodišnje audicije

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 05.09.2016. u 06:18) komentiraj (10)

ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE VOZILE BMW X5 TJEDAN DANA


Dok je naš Suzuki Grand Vitara bio na servisu dobili smo zamjenski BMW X5 na tjedan dana. Sa ovom bebicom smo išli i do Mađarske, te napravili nekih 1.200 km.







OD PONEJDELJKA BLOG PO STAROM

Od ponedjeljka postovi i ZA-MA-GAZIN idu po uobičajnom rasporedu. Naravno, ako bude 10 komentara.



AUDICIJE 17. I 20.9.





RASPORED TRENINGA 1A SASTAVA TIJEKOM PRAZNIKA

Treninzi 1A sastava i to prema slijedećem rasporedu:

petak 2.9. Maksimirski stadion
K1A 17:00-20:00
J1A 17:00-20:00
S1A 19:30-22:30

subota 3.9. Maksimirski stadion
K1A 10:30-13:30
J1A 10:30-13:30
S1A 8:00-11:00



NASTUPI

- ponedjeljak 5.9. u 6:30, ured (1. dan škole - akcija Oprez u prometu), o/o Šef

- ponedjeljak 5.9. u 16:30, službeni ulaz V.Lisinski (Memorijal Ivana Ivančića), o/o Šef

- utorak 6.9. u 16:00, Atletski stadion Mladost (66. memorijal Hanžeković), o/o Šef

- petak 9.9. u ???? Hrvatsko narodno kazalište (Policijska uprava Zagrebačka), o/o Šef



FOTKE - sa Medvedgradskog maratona

Slike Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
















ZA-MA-GAZIN se neće objavljivati do početka školske godine. Prva iduća objava će biti 5. rujna.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 02.09.2016. u 00:41) komentiraj (10)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.